PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil! Marş hiç basmıyor! Tık ses yok! (Passat B5.5)

marikan
07-10-2015, 18:25
Arkadaşlar merhaba;

Biraz önce aracı çalıştırmak için kontağı açtım hiç bir aksilik yoktu. Marş bastım ama araç hiç marş basmadı. Yani marş sesi hiç gelmiyor.
İnternette baktım, marş motorunun üzerindeki marş otomatiğinden olabileceği yazıyor. Takılı kalmış olabilir diye çekiç ile hafif tıklatıp tekrar deneyin yazıyor. Bizim araçlarda marş motoru nerede? Motor koruma kapağını söktüm ama görünürde yok.

Ustayı aradım, marş motorundan veya kontak termiğinden olabilir dedi. Aracı çekici ile çekip getirin dedi. (Otomatik olduğu için vurduramıyorum.) Bir de akü bitmiş olabilir dedi ama göstergelerde filan bir aksilik yok. Uzun-kısa farlar filan olması gerektiği gibi yanıyor.

jRMix
07-10-2015, 18:35
Başka bir araçta başıma geldi. Soru aküden kaynaklı çıktı. Aynı aracın elektrik aksamında hiçbir problem yoktu gerek far gösterge,ses vs. ancak marş basmıyordu akü bozulmuş dediler akü değiştim düzelmişti.

207rcbd
07-10-2015, 18:39
Tahminim marş otomatiğidir. Genelde dediğiniz arıza ondan kaynaklidir.

marikan
07-10-2015, 18:54
Akü 8 aylık Peugeot marka. İhtimal dahilinde ama düşük ihtimal diye düşünüyorum. Marş otomatiği olma ihtimali yüksek sanırım. AVF motorda marş motoru nerdedir?

mhuratboz
07-10-2015, 19:04
Aynı Sorunu Yaşadım Mars Dinamosu Degisti

huseyinturk
07-10-2015, 19:12
Aynı sorunu bende yaşamıştım, marş motorunun kablolarından biri çıkmıştı. Marş motorunun kömürleri bitmiş olsa çekiçle vs tıklataran çalışır ama tak diye olmaz o sinyalini verir önceden illa.

bymurat___61
07-10-2015, 19:14
Arkadasşlar konuylan alakalı bıraz bundan 4 5 gun once bır komsumuz araba çalışmıyor bır bak dedı neyse baktım ettım, roleler sıgortalar hersey sapa saglam.

Arac 2001 opel vectra

Aracın sahıbının ısrarıylan dedıgını yaptım. Soyle dedı komsu. Abi dedi 1 dk mars pozısyonunda tut dedı elını abı.

Ciddenden 70 sn elınızı tututyorsunuz mars pozısyoununda arac çalşıyor. Artık sorun nedır bılmıyorum. Opel dedın mı zaten elektronıgı berbat otesı bır arac.

bkaraca
07-10-2015, 19:19
Vitesi boşa alabiliyor iseniz bir yarım metre ileri geri itin sonra tekrar deneyin mars basmayı.

bymurat___61
07-10-2015, 19:21
1. cisi multımeteren varsa akuyu olç kaç V verıyor. 12.5 vermelı
2. Akunun bır kutbunu sok, Diger kutbuna degdır. Amac aracı bınevı sıfırlamak. (Tam anlamıyla demek deıl ama) ZArarı olmaz deneyın.
3. MArs rolesı yada mars otomatıgınde sorun aoalbılır.
4. Arac 10 yas ustuyse komuru bıtmıs olma ıhtımalı cok yuksektir .Ozellıkle renaultlarda 5 - 6 yılda bır komür gıder.
5. ARacı bıraz sırkeleyın. Hareket ettırebılıyorsanız ettrıın oyle basın.
6

marikan
07-10-2015, 19:41
İleri geri ittirme işi hiç aklıma gelmedi. Yarın iş çıkışı deneyeceğim. Bir de her ihtimale karşı aktarma yapayım diyorum. İş çıkışı arkadaşın aracından.
Diyarbakır'dayım, tanıdık vs kimse yok. O yüzden aciz kaldım böyle. Yardım edenlere çok teşekkürler. Birde şu marş otomatiğine çekiç vs ile hafif tıklatma işi var. Bi de onu deneseydim iyiydi.

bymurat___61
07-10-2015, 19:49
Tıklatma cıtlatma işlerini en son olarak yap. Destek olrak takvıye alırsan da cok cok ıyı olur. halledersın umarım en kolay şekılde.

ozmert
07-10-2015, 19:55
5 ay önce başıma gelen olay kimse tahmin etmemiş fakat bende kontak anahtarının dağılmasıydı buda olabilir geçmiş olsun

marikan
07-10-2015, 20:10
İleri geri ittirme işini biraz önce yaptım ama çalışmadı yine.
Şöyle bir şey dikkatimi çekti. Vag'larda ***** marş basarken farı söndürüyor. Biraz önce kontak marş basma konumunda iken farları söndürdü. Hatta far anahtarının aydınlatması da sönüyor. Ama gösterge panelinde iç aydınlatmada vs zayıflama filan yok.
Burdan şunu anlayabilir miyiz? Kontak termiği ve marş rölesinde sıkıntı yok. Çok kısık bir sesle röle sesi geliyor. Ancak çok çok sessiz olması gerekiyor ortamın.

turboman
07-10-2015, 21:04
Pejo otamatik araçlarda akü az bişey zayıflasa beyinden marş bastırmıyor takviye yapıp denedinizmi

marikan
07-10-2015, 21:07
Takviye için kimseyi bulamadım. Yarın iş çıkışı arkadaşın aracından takviye yapacağım.

enesy
07-10-2015, 21:21
Aynı şey bende oluyordu audi de .

Far aydınlatması gidiyodu bazen , bazen kapı aydınlatmaları gidiyordu marş basmıyordu. Tık sesi de gelmiyordu.

Neler denedik bizde

Akü akıtıyormuş sıfır varta taktım çiçek gibi çalımaya başladı :)

marikan
07-10-2015, 21:30
İnşallah aküdendir diyorum. Akünün zaten garantisi de var. Marş motoruyla uğraşmam inşallah.

johnie
07-10-2015, 21:54
büyük ihtimalle akü den destek alınca çalışacaktır.
Aynı olaya motor da başıma geldi. Durup dururken gitti durdu makina.
Marş a basıyorum tık yok, götürdük ustaya konjektör dedi sonra sargı dedi..
Arkadaşın da dediği gibi dinamodan olabilir, geçmiş olsun.

1998corsa
08-10-2015, 00:27
alternator den de olabilir problem

alex
08-10-2015, 00:45
kontagı acabılıosunuz ama mars cevırmıyor dimi kontak termigi bozulmus olabılırmı acaba ?

ulasoztas1
08-10-2015, 07:17
ilk olarak ve en kolayı olan aküye takviye yapmayı deneyin eğer olmazsa o zaman diğer seçenekleri düşünürsünüz.

marikan
08-10-2015, 10:15
Kontak marş basma konumuna geliyor. Vaglarda marş basarken farlar sönüyor biliyorsunuz. Ben marş basarken marş çalışmıyor ama farlar olması gerektiği gibi sönüyor. O yüzden kontak termiğini eledim. Doğru mu düşünüyorum bilmiyorum.

Evet bugün iş çıkışı aktarma yapacağım. Umarım çalışır ☺ï¸

syhkan
08-10-2015, 10:58
takviye ile çalışmıyorsa marş kömürlerin bitmiştir yada marş dinamon işlevini görmüyodur kısaca marş motoru sökülüp bakılacak.

edit: vurdurarak çalıştır.

makif84
08-10-2015, 11:09
Marş motoruyla filan uğraşmayın direk takviye yapın.(Arkadaş aracın otomatik olduğunu üstlerde bir postta belirtmişti.)

delta0o
08-10-2015, 12:15
buyuk ıhtımal mars otomatıgı akuden yada kontaktan olsa onceden de basmama yapabılırdı.Eger otomatıktense orjınalı ıle degıstırın sokulmusken zaten komurlere de bakılır.

marikan
08-10-2015, 15:18
Takviye yaptım ama değişiklik yok. Sorun akü değil.
Triger kopunca böyle bir şey yapar mı? Triger kopma marş basmama sorunu olmaz heralde. Marş basar ama araç çalışmaz değil mi?

HAKAN1
08-10-2015, 16:52
kardeşim aynı sorunla karşılaştım marş kömürü bitmiş oluyor bunlar zamanla ve çok marş basmayla bozuklacak birşey eğer vurdurabilirsen vurdur sanayiye git kömür değişimiyle kurtul zorlarsan komple marş alırısn geçmiş olsun

HAKAN1
08-10-2015, 16:53
Arkadaşlar merhaba;

Biraz önce aracı çalıştırmak için kontağı açtım hiç bir aksilik yoktu. Marş bastım ama araç hiç marş basmadı. Yani marş sesi hiç gelmiyor.
İnternette baktım, marş motorunun üzerindeki marş otomatiğinden olabileceği yazıyor. Takılı kalmış olabilir diye çekiç ile hafif tıklatıp tekrar deneyin yazıyor. Bizim araçlarda marş motoru nerede? Motor koruma kapağını söktüm ama görünürde yok.

Ustayı aradım, marş motorundan veya kontak termiğinden olabilir dedi. Aracı çekici ile çekip getirin dedi. (Otomatik olduğu için vurduramıyorum.) Bir de akü bitmiş olabilir dedi ama göstergelerde filan bir aksilik yok. Uzun-kısa farlar filan olması gerektiği gibi yanıyor.

otomatikmiş vurdur dedim ama yanlış oldu. kusura bakma
marş kömürün bitmiştir basit ve ucuz birşey geçmiş olsun

marikan
08-10-2015, 17:23
Kutup başlarını temizledim oksitlenme varsa diye. Aktarma da yaptık ama olmadı. Cumartesi sabah çekici ile sanayiye götüreceğim. Yardımcı olan herkese teşekkürler. Gelişmeleri yazarım.

Marş motoru sökülmüşken şunu da yap diyeceğiniz bir şey var mı? Sonradan bana tekrar sıkıntı çıkarmasın.
Kömürleri değişecek büyük ihtimal.

marikan
10-10-2015, 09:58
Evet arkadaşlar ufacık şey böyle yolda bırakıyor işte insanı:)
Marş motorunun kablosu çıkmış:)
Kontaktan gelen kablo çıkmış. Taktık çalıştı.

60 TL çekici, 30 TL usta. Toplam 90 liraya hallettik çok şükür.

R.S.C
10-10-2015, 10:11
geçmiş olsun , kopan kırılan bişey olmadan halledilmiş

marikan
10-10-2015, 10:16
Teşekkürler. Çok şükür başka sıkıntı yok.

huseyinturk
10-10-2015, 11:11
Dediğim gibi aynı sorun aynı sebepten benimde başıma geldi, çıkan kablonun ucu öyle gevşemiş felanda değildi yerine takınca zor çıkıyordu usta kedidir demişti. Sizdemi kedi maduru oldunuz acaba

Birde vurdurmak yerine neden çekici?

marikan
10-10-2015, 11:22
Dediğim gibi aynı sorun aynı sebepten benimde başıma geldi, çıkan kablonun ucu öyle gevşemiş felanda değildi yerine takınca zor çıkıyordu usta kedidir demişti. Sizdemi kedi maduru oldunuz acaba

Birde vurdurmak yerine neden çekici?

Teşekkürler hocam neden çıktığını bilmiyoruz. Araç otomatik vites, vurduramıyoruz.

bymurat___61
10-10-2015, 12:17
Hiç aklımıza gelmedı. Gecen de arakadasın 92 brodwayınınde kontaktan marsa gelen kablo cıkmıstı. Neyse elımızı atınca farkettık. TAktık devam. Neyse ucuza halletmısınız gecmıs olsun.

marikan
10-10-2015, 18:23
Teşekkürler çok şükür ucuza atlattık.