PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tamponun kırılan tırnaklarının tamiri için verilen fiyat normal mi?

omerce
08-10-2015, 22:58
merhaba arkadaşlar.

Cumartesi günü kaportacıya giderek ön tamponun kırılan tırnaklarını tamir ettireceğim. Ustamız yarım gün sürer ve 150-200 TL tutar dedi. Sizce yapılan işlem için istenen fiyat normal mi?

Aracımın tampon durumunu sizlerle paylaşayım tamponun diğer tarafında sorun yok

http://i.hizliresim.com/bYj288.jpg

bymurat___61
08-10-2015, 23:03
SAdece tampon sokup takmaya 70- 90 arası para isterler. Tamponcular ise en ufak seylerde bıle en az 30 liradan kapı acarlar. ASlında boya işleri felan yok ise ortalaama 100- ile 150 arasına bıter.

Ama tampon sokmekte bırsey yok, kendım sokerım dersenız en baba 50 ye bıter bu iş :)

omerce
08-10-2015, 23:06
SAdece tampon sokup takmaya 70- 90 arası para isterler. Tamponcular ise en ufak seylerde bıle en az 30 liradan kapı acarlar. ASlında boya işleri felan yok ise ortalaama 100- ile 150 arasına bıter.

Ama tampon sokmekte bırsey yok, kendım sokerım dersenız en baba 50 ye bıter bu iş :)

Yok hocam ben anlamam. Usta daha görmedi, resimlerini çekip gönderdim. Dediğine göre tamponu sökecek kırılan tırnakların yerine bir şeyler yapıp geri takacakmış

Orcun_Simsek
08-10-2015, 23:29
"Şahsi fikrim" kırılan tırnakların yenisini takmayıp uydurmasyon birşeyler yapacak ise koşarak uzaklaşın. Yada ustayla konuşmanızda tırnakları ben alacam sen tamponu söküm onları takacan kaça yaparsın şeklinde sorun. Malzemeyi siz temin edin oda montajını yapsın.

"Dediğine göre tamponu sökecek kırılan tırnakların yerine bir şeyler yapıp geri takacakmış" bunu yapacaksa eğer resimdeki şekilde bırakın daha iyi en azından hem ikide bir para vermek zorunda kalmazsınız hemde kafanız rahat olur sinir krizleri geçirmezsiniz.

By_emre
09-10-2015, 00:02
Delikli sac vs kaynatarak düzeltecektir. Eğer istanbul avrupa yakasında iseniz güngörende özel servisimiz mevcut elimden geldiği kadar yardımcı oldurtmaya çalışırım ama dediğiniz rakam sadece tamir için yüksek 150-200'e tamir yapılır + boyanır

Chn53
09-10-2015, 01:04
Delikli sac vs kaynatarak düzeltecektir. Eğer istanbul avrupa yakasında iseniz güngörende özel servisimiz mevcut elimden geldiği kadar yardımcı oldurtmaya çalışırım ama dediğiniz rakam sadece tamir için yüksek 150-200'e tamir yapılır + boyanır

Burda boyalık bi durum yokki.

omerce
09-10-2015, 07:28
Burda boyalık bi durum yokki.

Boya yok hocam 3-5 tırnak tamir edilecek 1 aydır bir tane adam akıllı iş yapan kaportacı bulamadım

İşin kalitesine göre değişebilir belki fiyat. Bu ustayla da anlaşamazsak ararım o halde, bende avrupa yakasındayım ve yer çok sorun değil yeter ki doğru düzgün olsun

omerce
09-10-2015, 07:30
"Şahsi fikrim" kırılan tırnakların yenisini takmayıp uydurmasyon birşeyler yapacak ise koşarak uzaklaşın. Yada ustayla konuşmanızda tırnakları ben alacam sen tamponu söküm onları takacan kaça yaparsın şeklinde sorun. Malzemeyi siz temin edin oda montajını yapsın.

"Dediğine göre tamponu sökecek kırılan tırnakların yerine bir şeyler yapıp geri takacakmış" bunu yapacaksa eğer resimdeki şekilde bırakın daha iyi en azından hem ikide bir para vermek zorunda kalmazsınız hemde kafanız rahat olur sinir krizleri geçirmezsiniz.

Tırnakları nereden temin edebilirim fikrin var mı? Biraz bakındım ancak o tarz bir şey bulamadım nette. Birde "tırnakları bulsan da tutmaz, tutsa da kısa sürede soğuk sıcak yine kırılır" diyen ustalar var.

By_emre
09-10-2015, 11:30
Konustum ben 50 TL ye halledicek ama ayak degismesi gerekirse ekstra tirnak alinir yani buyuk ihtimal tirnak alinmasina gerek kalmaz

CaNeR44
09-10-2015, 11:41
konu dışı ama tampon lokal boya yaptıracak bende adam akıllı bi yer bulamadım tavsiye edebileceğiniz avr yakası yer var mı

By_emre
09-10-2015, 12:20
konu dışı ama tampon lokal boya yaptıracak bende adam akıllı bi yer bulamadım tavsiye edebileceğiniz avr yakası yer var mı

Musaitseniz gelin adres veriyim

Oznsrl
09-10-2015, 12:27
Tırnak alınması değişmesi falan hangi araçlarda var merak ettim benim arabada tırnaklar çamurlukta tampondada delikleri var bütün yani. kırılan tırnağın yenisini alıp takma diye bişey yok :)

tampon değişmeden önce benimkide oturmupdu tamponun delikleri folloş olmuştı :) kırdım teli ısıtıp aynı şekil kaynattıp bide üstüne japon karbonat yaptım mermi gibi oldu bedavaya :)

omerce
09-10-2015, 13:57
Tırnak alınması değişmesi falan hangi araçlarda var merak ettim benim arabada tırnaklar çamurlukta tampondada delikleri var bütün yani. kırılan tırnağın yenisini alıp takma diye bişey yok :)

tampon değişmeden önce benimkide oturmupdu tamponun delikleri folloş olmuştı :) kırdım teli ısıtıp aynı şekil kaynattıp bide üstüne japon karbonat yaptım mermi gibi oldu bedavaya :)

Bende o yüzden çok kararsızım. Şimdi bizim tamponlar arada bir sökülür takılır. Böyle bir durumda vida yerleri tekrar kırılmayacak orjinallikte olmalı. Kimi ustalar yapılır diyor kimi ustalar imkansız diyor

omerce
09-10-2015, 13:58
Konustum ben 50 TL ye halledicek ama ayak degismesi gerekirse ekstra tirnak alinir yani buyuk ihtimal tirnak alinmasina gerek kalmaz

Tırnakları kırık hocam bu işlem oldu bittiye getirilebilecek bir işlem değil. O yüzden 1 aydır deli gibi işinde iyi kaportacı arıyorum

makif84
09-10-2015, 14:25
Hondalarda tamponun tırnağı tutan yer genellikle kırılıyor,plastik tamircileri buraya ısıtıp metal ekleyip etrafını dolgu yapıyorlar.aynı durum 2013 model civiğimizde başımıza geldi yetkili servis tampon değişmeden olmaz dediler,piyasadan plastik tamircisine yaptırdım bir sıkıntı yaşamadan kullanıyoruz.Ben 70 tl ye yaptırmıştım onarımı bu arada.

mustafa_a
09-10-2015, 14:38
Benimde eski araca arkadan dokunmuşlardı. Braketlerde birkaç parça kırılmıştı. Tabi hafif esnek duruyodu. İçime sinmedi, servisten 100 liraya braketleri aldım. Sanayide bildiğim bir usta vardı ona gittim. Epey uğraştı ama fabrikasyon gibi oldu. 100 lirada ona verdim.

serkanaygün
09-10-2015, 14:48
Kanka By_emre nickli arkadaşın dediği yere de götür bir göster, tırnak alınıp takılacak bir durum varsa, yapılabiliyorsa yaptır kafana yatarsa.

Yok olmaz dersen konuştuğumuz yere de götürür baktırırsın.

Ne tamponmuş gez dolaş çözemedik.

By_emre
09-10-2015, 14:53
Tırnakları kırık hocam bu işlem oldu bittiye getirilebilecek bir işlem değil. O yüzden 1 aydır deli gibi işinde iyi kaportacı arıyorum

İşinde iyi olmasa ben yazmam. Getir tamiri yapilir takilir alti ustu tampon 1 aydir aramana gerek yok yabanci olmadigimiz icin uygun fiyat verdim sadece sokmeye alinan rakam ortada

By_emre
09-10-2015, 14:54
Kanka By_emre nickli arkadaşın dediği yere de götür bir göster, tırnak alınıp takılacak bir durum varsa, yapılabiliyorsa yaptır kafana yatarsa.

Abi kendi tamponum olsa soker silikon ile kapatir ugrasmam tampon sonucda degdirmede esner birakir kendini :)

omerce
09-10-2015, 15:16
Abi kendi tamponum olsa soker silikon ile kapatir ugrasmam tampon sonucda degdirmede esner birakir kendini :)

Yapılmışken adam akıllı olsun diye bakınıyorum yoksa dediğin gibi hangi kaportacıya götürsem zaten düzeltir. Dediğin yeri arayacağım az önce aradım ulaşamadım

omerce
09-10-2015, 15:17

Yok kesin halledicem bu hafta sonu. Geçen hafta sonu da saçma sapan konuşan ustaya kızınca kalmıştı :D

Sezgin
09-10-2015, 18:13
Aynisi dun basima geldi takipteyim konuyu. Istanbul avrupa icin

omerce
09-11-2015, 15:15
Arkadaşlar konuya bir güncel çekeyim. Aracın tamponunu yaptırdım.
Kısmen istediğim gibi oldu. Açıkçası kırılan tırnaklar plastik yapıştırıcı ile tutturulup tampon yerine monte ediliyor. Eğer tırnaklar kayıpsa ellerinde bulunan tırnakları kullanıyorlar. Eğer tırnak yoksa servisten isteyebiliyorsunuz

Asıl sorunumuz tampon eklerinin birleşme noktalarında oldu. Ustamız tek bir yer için 45 dk kadar uğraştı. Yinede istediğim gibi olmadı. Ancak bu kadar uğraş sonrası yapacak bir şey yoktu. Bende kabullendim bıraktırdım. 150TL ye mal oldu. Açıkçası 2 usta birlikte tamponla uğraşını görünce pazarlık yapasım gelmedi. Toplamda uğraşları 3 saati geçti. Resimleri sizlerle paylaşayım belki fikir olabilir

ESKİ HALİ--

Gerilen tampon ızgaradan kurtularak dışa bükülmüştü
http://i.hizliresim.com/D9rpyz.jpg

Sağ bölüm yaklaşık yarım santim boşluk ile çok kötü duruyordu
http://i.hizliresim.com/vRlrj6.jpg

YAPILIRKEN--

İşte bu bölüm ile çok uğraşıldı. Ekler çıkartılırken bazı tırnakların daha önceden silikonlu olduğunu fark ettik. İşin garibi neden tırnakları silikonlamak iyi değil çok iyi anladım :)
http://i.hizliresim.com/AgvWzp.jpg

Bir kaç basit işlem ile tampon kasaya kolayca oturdu ancak ekler biraz sorun oldu
http://i.hizliresim.com/NWdmLO.jpg

VE FİNAL--

http://i.hizliresim.com/MWbm1N.jpg

Arkadaşlar en son çıkarken usta bir daha bu arabaların tamponlarıyla uğraşmam diye yakınıyordu. Anlayacağınız biraz sorunlu bir iş. Ancak yeni tampon alacak değiliz. Rica minnet güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır.
Yer olarak ben honda sistem e bakım için götürdüğümde murat abi ile konusu açıldı. Dükkanın hemen karşısı kaportacıymış ben orada yaptırttım.

fatihcakin
09-11-2015, 20:14
Onarım yapmak bazen değişimin yerini tutmuyor, olduğu kadarına şükretmek lazım :)

omerce
10-11-2015, 07:24
Sanırım öyle. Ustalar ellerinden geldiğince uğraştılar yapacak çok bir şey kalmamıştı zaten. En güzeli hiç zarar vermemek tabi. Ancak tampon tırnakları kırılacak diye basık arabadan da vazgeçilmez :)

cany
14-09-2019, 22:28
Herkese iyi aksamlar. Benim de aracıma park halinde dokunmuşlar sanırım. Tamponda hasar yok ama ya esnemiş ya da tampon klipslerinden biri kırılmış. İzmirde tamir için yer veya usta tavsiyesi verebilir misiniz ?