PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Biraz da motosiklet konuşalım

Octane
10-10-2015, 03:22
Merhaba.

Ben ve bir iki arkadaşım şehiriçinde mümkün olduğunca trafiğe takılmadan, park sorunu yaşamadan, az yakarak sağa sola gitmek amaçlı olarak, 3 tane sıfır km falcon freedom 250 alalım diyoruz. Performans, donanım gibi amaçlarımız yok. Uzun ömür gibi sıkıntımız da yok, şehiriçinde yakın yerlere gitmek için kullanacağız, bıkana kadar anca 20bin yaparız, 20bin kmde her halükarda çin min de olsa gider diye düşünüyoruz. Her türlü 45 bindeki ikinci el motordan daha iyidir dedik, çünkü otomobil gibi değil motor işi.

Benim sormak istediğim, bunların kronik bir sorunu var mı? Mesela hyosunglar gibi krank kopartıyor mu? Başka bu tarz bu fiyatlara motosiklet ne alırız? Commuter(paketçi motoru) ve scooter istemiyoruz. Paketçi motorunu paketçi motoru olduğundan, scooter'ı da çok derin çukurlu yerlerde kullanacağımız için küçücük tekerleri yüzünden istemiyoruz. Bir de ben mesela 100 kilo 185cm adamım, komik oluyorum scooterda.

Bir zamanlar regal raptorla aynı asya 350 ghost vardı. O var mı hala mesela?

Doğu
10-10-2015, 07:02
20.000 giderde, ömrünüzden de 120.000 gider.

bunun sıfırına 6 bin verene kadar, 10 bine çıkabiliyorsanız ikinci el inazuma bakın, crf bakın ama japon bakın. çıkamıyorsanız 40 binde 50 binde japon bakın yine almayın. mat siyah boyası, sis farları, çantaları falan aklınızı çeliyor ama 3-5 aydan sonra onların hepsi dökülüp bantla, iple falan tutturacağınız için cazip bir yanı kalmayacak.

canozgur106
10-10-2015, 08:26
20.000 giderde, ömrünüzden de 120.000 gider.

bunun sıfırına 6 bin verene kadar, 10 bine çıkabiliyorsanız ikinci el inazuma bakın, crf bakın ama japon bakın. çıkamıyorsanız 40 binde 50 binde japon bakın yine almayın. mat siyah boyası, sis farları, çantaları falan aklınızı çeliyor ama 3-5 aydan sonra onların hepsi dökülüp bantla, iple falan tutturacağınız için cazip bir yanı kalmayacak.

Japondan şaşmayın kesinlikle..Arkadaş doğru söylemiş ömrünüzden ömür gider diğer motorsikletlerde.

Anu
10-10-2015, 08:52
O kadar kötülemeyin Çinlileri :) Tamam Japonlar ile arasında kalite farkı rahat belli oluyor ama Çinliler de belli bir düzeye ulaştı artık. Araştırarak alınırsa kendini kanıtlayan modeller var. Motosiklet forumlarından kullanıcı yorumlarını okursanız orada hem iyi hem kötü yönlerini yazmışlardır.

i-vtec07
10-10-2015, 09:59
çinliler eskisinden bi tık daha iyi öyle hemen dökülme durumu yok. birazda şanş işi aslında bu motor lar benim dayıoğlunda 2004 mondial cup var 110 luk bu seneye kadar orjinal motor la devam ediyodu, bu sene segman atıldı düşünün artık . motora yağsız binmeler mi dersiniz çamur a dağa taşa sürmeler vs her türlü eziyeti gördü .

japon herzaman daha iyidir ama iki iki daha dört .

initial-D
10-10-2015, 10:03
Totalde 19000 harcayacaksınız,bence gerek yok.

Üç tane cbf,ybr sıfır alıp binmek daha iyi bence

i-vtec07
10-10-2015, 10:29
ybr cbf çok mantıklı.. hem boyut olarak da sıkıntı olmaz tam 2.00 130 kilo basketçi arkadaşım bile biniyo komik de durmuyo hiç .

Burak Mehmet
10-10-2015, 10:38
Eray 3 kuruşa 5 köfte yok bu motorsiklet işinde...
Çin hakikatten çin sıfırda olsa çin... emin ol yüksek km li bir japon daha mantıklı...ayrıca bu 250 cc lik çin li cooperler 4 lt ye yakın yakıyor ankara gibi yokuşlu yerlerde hiç az değil...Ayrıca servis olayı sıkıntı.. Servisleri hep sanayi köşelerinde parça beklemeleri çok vs vs...
Ama illa güzel görünsün dersen
Bajaj pulsar ve kymco Venox a bak derim.

TigeR
10-10-2015, 10:50
Kuba superlight daha iyidir bu motordan.
Bence tvs apache düşünebilirsiniz yeni kasasının şekli çok güzel 2.eli sağlam ve kendini kanıtlamış bir motor.(Çinlilerden iyidir)
Az daha üste çıkıp bajaj pulsar 200ns alıp işi bitirin gerek yakıt gerek performans gerek sorunsuzluk fazlasıyla tatmin eder

Sti_Ozan
10-10-2015, 11:22
Kuba superlight ve mondial xtreme-max kendini kanitlamis cinlidir bence,buyuzden cinli deyip gecmemek lazim,japon daha iyi olabilir dogrudur,ama elimizdeki para pastaya yetmiyo diye ekmektemi yemeyelim,bence duzgun kullanilan bakim yapilan cinliye binilir,guzelde bi usta ayarlanir,ara arada vidalar vs sıkılır guzelcede binilir,ybr,cbf bunlarda kendini kanitladi ama 250cc yle boy olcusemezler bence,ister cinli olsun ister japon,sehir icinde bence hepsi is gorur

twstr
10-10-2015, 11:22
Cogu motoru denemiş ve zor şartlarda test etmiş biri olarak söylüyorum. Küba saglam bir motor. Cok sert arazıye cıkarıp yamactan asagı ucurduk motoru 20 metre asagıda ters bır sekıdle 3 saat bekledı cektık yola cıkardık duzelttık marsa bastık devam. Aynı olaylar honda ilede başımıza geldi kaldırdıgımızda tum ayarları gıtmıstı motorun. (hard enduro yaparken yaptık bunları yoksa manyaklıktan değil :D )
Bu demek değil ki çin japondan iyidir. Sadece Çin malı motorlar sanılan kadar kötü değil.
Bajaj almanı tavsiye ederim ama. Ktm,husqvarna gibi bir firmanın ortağı olarak dayanıklılk nasıl olur öğrenmişlerdir.

Çin mallarındaki en güzel şeyse bi parca her motora oluyor :D Ama uygun fiyat diyorsan kesinlikle Bajaj bakmalısın. Ktm ile aynı parçaları kullanabiliyorlar.

Onurkk06
10-10-2015, 13:29
Düzgün bakımlı Çinliye binilir trafikden sıkıldığım için ve alışveriş gibi ufak bir şey için bile arabayı çıkarmaya üşenen biri olarak motor ilaç gibi geldi

Bolkar1st
10-10-2015, 13:36
O paraları o motorlara vericegime cbr 125 Yafa nr biliyim emsali 125 cc motor alırdım. Cunku bir cok motorsiklet geldi gecti elimden suan kawasaki z750 motosikletim var.

TigeR
10-10-2015, 14:36
Bizim burdaki apaçilerin hepsi çinli motorlarla full tapagaz gidiyorlar daha sıkıntı görmedim.Hı illa ki kötüdür filan ama denilen kadar olduğunu düşünmüyorum

Octane
10-10-2015, 18:00
Yani almayalım mı şimdi? Ama japon grubu motosikletlerin de ikinci elleri bile aynı para. Kim bilir rodajı nasıl yaptılar ne yaptılar.

Bence biz bitane alalım, güzel giderse diğerlerini de alırız. Ne bileyim.

onat
11-10-2015, 10:25
illa çin alacaksan ve tarz konusunda sıkıntın yoksa, fark etmezse yani bence raptor regal al. parça sorunu yok. 2.el sorunu yok. çinlerin arasında bence en iyisii.

ama herkes yazmış katılmamak elde değil. çine binersin. sonra kesmemeye başlar seni ve gider bi japon alırsın. sonra dersinki motor dediğin böyle olur. ben boşa binmişim çine dersin. 2 regal eskitmiş, üstüne bi kawasaki ve honda sahibi olmuş biri olarak bunu net söyleyebilirim.