Orijinalini görmek için tıklayınız : Hediye Edilecek Araç, (ÖTV'siz / KDV'siz Satın Alınacak)
Herkese Merhabalar,
Aralık ayında şirketimiz bayii toplantısı düzenleyecek ve bu toplantıda çekiliş yapılıp 5 adet araba hediye edilecek.
1-Toplam 5 araba için 125.000 TL gibi bir bütçe ayırıldı. (OTV/KDV vs vs, alacak kişi ödeyecek)
2-Fiat, Renault grubu hariç araç önerileriniz nedir? A,B,C sınıf farketmez. Ama önceliğimiz VW grubu.
3-5 adet araç alımı filo indirimine giriyor zannedersem, bu konuda bana iyi fiyat verebilecek birisi varsa p.m den goruşmek isterim.
ps: Araçlar Aralık başı alınacak, dolayısıyla sene sonu indirimlerini de yakalarız diye düşünüyorum...
Şimdiden herkese yardımları için teşekkürler...
cabrioleter
12-10-2015, 11:57
Polo Comfortline 1.2 TSI BMT 90 PS net fiyatı 28bin bu donanım ve modelin üstüne çıkmanız imkansız gibi o bütçeyle C sınıfı hiç bakmayın.
Sti_Ozan
12-10-2015, 12:04
1.2 tsi polo,yada clio alinabilir,b segmentinin ustundeki araclar pek olmaz gibime geldi,en iyi secenek polo bencede
Bildiğim kadarıyla çekilişlerde kdv ve ötv dışındaki vergi ve masraflar (viv, trafik tescil masrafları gibi) kazanana ait oluyor. Kdv ve ötv'yi ödemeyeceğinizden emin misiniz?
Sti_Ozan
12-10-2015, 12:05
Edit:renault haric yazmissiniz,gormedim kusura bakmayin
Ne güzel şirketler var öyle, :)
Ne güzel şirketler var öyle, :)
Viko elektrik malzeme tedarikçisini duymuşsunuzdur. :D Senelik 600.000tl alımlarda VW'dan 70.000tl'ye kadar istediğiniz aracı size hediye ediyor :D nasıl bir kar marji varsa artık :D çok yakın arkadaşımın ailesi 3 senede 1 Maxi Caddy 2 tane aileye Golf aldılar :) :) :)
kdvsiz ötv siz 5 araç vereceğine hepsini ödeyeceğiniz 3 araç verin bence. Diğer türlü hiç bir anlamı kalmıyor zaten bahsi geçen araçların vergisi de kendisi kadar bir para. Kazanan sevinir mi üzülür mü bilemedim.
Burak Mehmet
12-10-2015, 12:28
marka reklamı ve imajı açısından 5 araç daha mantıklı.. kazanan ne yaparsa yapsın..eğer vergilerini ödeyemeyecek birine denk gelirse vergisiz halinin 5 bin düşüğüne satsa 20.000 tl.. taş attıda kolumu yoruldu...
marka reklamı ve imajı açısından 5 araç daha mantıklı.. kazanan ne yaparsa yapsın..eğer vergilerini ödeyemeyecek birine denk gelirse vergisiz halinin 5 bin düşüğüne satsa 20.000 tl.. taş attıda kolumu yoruldu...
Capitol Avm'nin çekilişinde Lamborghini kazanan kızda satın almadan aynı bu şekilde bir galeriye devretmiştir :D :D :D
poseidon
12-10-2015, 12:34
Seat Ibiza düşünülebilir.
Sıfır fiyatları makul.
IBIZA 1.0 - 75hp leri KDV ÖTV hariç 22,000 civarına liste fiyatı var.
Bildiğim kadarıyla çekilişlerde kdv ve ötv dışındaki vergi ve masraflar (viv, trafik tescil masrafları gibi) kazanana ait oluyor. Kdv ve ötv'yi ödemeyeceğinizden emin misiniz?
Bende bu şekilde biliyorum. Kaldıki diğer türlü mantıksız. Adama araba çıkıcak ama bir araç parası daha ödemek durumunda kalıcak. Durumu olan olur olmayan olur.
Burak Mehmet
12-10-2015, 12:35
Yıllar önce Mersin Carrefour dan renault kangoo pampa kazanmıştık.. carrefour yetkililerinden önce galericiler arayıp bilgi vermişti "hayırlı olsun " diye :D
Yanlış hatırlamıyosam, 7-8 yıl önce yazdığın gibydi yani ÖTV-KDV kazanana aitti ama değişti.
KDV ve ÖTV çekilişi gerçekleştiren kuruma veya kuruluşa ait artık.
Yani yasa tekrar değişmediyse ÖTV ve KDV'yi ödemek zorundasınız.
Sti_Ozan
12-10-2015, 12:53
Sanirim scania dan 1 yada 2 tir alinca audi den araba hediye ediyolardi,tabi o tirlari almakta baska bi olay,ama konumuz bu degil :D
Polo Comfortline 1.2 TSI BMT 90 PS net fiyatı 28bin bu donanım ve modelin üstüne çıkmanız imkansız gibi o bütçeyle C sınıfı hiç bakmayın.
1.2 tsi guzel araç ama 1.0 24.000 gibi bir rakama geliyor. Tamam 1.0 evlat olsa sevilmez ama sonucta hediye edilecek. C sınıfı malesef hiç araba yok o bütçelere...
Evet eminim, sadece aracın ham parasını oduyorsunuz...
Edit:renault haric yazmissiniz,gormedim kusura bakmayin
Polo listede, teşekkürler...
kdvsiz ötv siz 5 araç vereceğine hepsini ödeyeceğiniz 3 araç verin bence. Diğer türlü hiç bir anlamı kalmıyor zaten bahsi geçen araçların vergisi de kendisi kadar bir para. Kazanan sevinir mi üzülür mü bilemedim.
Hediye edilecek bayilerin hepsinin durumu, diger masrafları karşılamaya yetecektir ki eğer kullanmak isterlerse.
Ayrıca 5 araç düşündük çünkü katılacak bayii adedi toplamda 400, hiç değilse katılımcının 80 de şansı oluyor, yani türkçesi daha fazla ilgi çekmek için...
+1
Seat Ibiza düşünülebilir.
Sıfır fiyatları makul.
IBIZA 1.0 - 75hp leri KDV ÖTV hariç 22,000 civarına liste fiyatı var.
Listeye aldım, teşekkürler.
Bende bu şekilde biliyorum. Kaldıki diğer türlü mantıksız. Adama araba çıkıcak ama bir araç parası daha ödemek durumunda kalıcak. Durumu olan olur olmayan olur.
Yukarıda da açıkladım, bayiilerin hepsi diger masrafları karşılayacaktır...
Yanlış hatırlamıyosam, 7-8 yıl önce yazdığın gibydi yani ÖTV-KDV kazanana aitti ama değişti.
Tesekkurler, bu konuyu iyice araştıracagım...
kelalper
12-10-2015, 13:00
noter çekilişi ile yapıyor olsalardı zaten otomatik olarak vergilerini vermek zorundalardı. O sistemde arabaların bütün işlemleri yapılıyor sonra notere şu şu plakalı arabalar için çekiliş yaptırıosun. Ama bayii çekilişlerinde arabanın vergisiz parasını firmaya ödüyorsun kazanan geri kalan işlemleri yaptırıyor ya da farkını verip başka model alıyor. Hediye çeki gibi düşününi.
Firmalar bunu yaparak hem alacağı arabanın vergisini ödemiyor hem de sene sonu vergiden düşüyor hediye vs başlığı altında. Devlete vereceğime dağıtırım diolar yani.
50binlik 1.2tsi polo, 28.810 bine denk geliyormuş sitesinde yazıyor. pazarlık ve 5 arac alınacaksa dahada düsecektir fiyatı
1.4 benzinli i20 liste fiyatı 45-50 arasında donanıma göre. kdv ötv cıkarınca heralde 5 tanesini alabilirsiniz bence. boyut vs olarakda c sınıfı olmasada c ye en yakını olur enazından.
trend yada trendx donanımlı 1.25 fiesta , 1.2 yeni makyajlı 208 galiba turbo motor emin degilim
yada ucuk fikir olarak güzel donanımlı bir turneo courier verebilrisiniz bayinin belki işine yarar ıvır zıvır taşımalık işleri varsa
başkada birşey kalmıyor zaten :)
Yazık be. Adama araba hediye çıkacak, ama bir sürü para verip boktan bir araç sahibi olacak :D şimdi durduk yere bana sıfır polo falan çıksa, bir sürü para verip elimde poloyla kalsam, iş yani hakikaten, uğraş dur satmaya. Hiç hediye etmeyin daha iyi bundan bence.
Bana keske birisi bana hediye etsede hemen galeriye vekalet versem sonucda bedava sonucda cebime disaridan para giricek birde boyle dusun :)
Şirket olarak 15 kişiye 10ar bin tl verin çekilişle, namınız yürüsün. 'La bizim şirket 15 kişiye para verdi' derler. Böyle 5 tane garibana iş çıkarmaktansa.
Değişik bir milletiz valla gelen hediyeyi bile beğenmiyoruz :D
50binlik 1.2tsi polo, 28.810 bine denk geliyormuş sitesinde yazıyor. pazarlık ve 5 arac alınacaksa dahada düsecektir fiyatı
1.4 benzinli i20 liste fiyatı 45-50 arasında donanıma göre. kdv ötv cıkarınca heralde 5 tanesini alabilirsiniz bence. boyut vs olarakda c sınıfı olmasada c ye en yakını olur enazından.
trend yada trendx donanımlı 1.25 fiesta , 1.2 yeni makyajlı 208 galiba turbo motor emin degilim
yada ucuk fikir olarak güzel donanımlı bir turneo courier verebilrisiniz bayinin belki işine yarar ıvır zıvır taşımalık işleri varsa
Polo'da yoğunlaştık bakalım, fiyat alıyorum bayiilerden.
Taşımalık işleri yok, olsa courier guzel secenek olurdu...
i20 yi de bir araştırıyım bakıyım, o da farklı bir seçenek, sag ol Berkan...
Şirket olarak 15 kişiye 10ar bin tl verin çekilişle, namınız yürüsün. 'La bizim şirket 15 kişiye para verdi' derler. Böyle 5 tane garibana iş çıkarmaktansa.
Sen de haklısın valla :)
Soyle feh li Vti, cigerli 106, saxo falan mı versek acaba :)
Değişik bir milletiz valla gelen hediyeyi bile beğenmiyoruz :D
Olmuşken iyisi olsun mantığı var bizim türklerde... :)
toyota yaris 1.0 fun modeli olabılır
mannerboy
12-10-2015, 16:04
çekiliş kura vs milli piyango eşliğinde yapılan işlmelerde gerçerli kdv ve ötv ödemek arkadaş hediyeden bahsetmiş kendi arasında çekiliş yaparsa kuralları kendi koyabilir :D
çekiliş kura vs milli piyango eşliğinde yapılan işlmelerde gerçerli kdv ve ötv ödemek arkadaş hediyeden bahsetmiş kendi arasında çekiliş yaparsa kuralları kendi koyabilir :D
Tamam ama ortada bir çekiliş varsa ve hediyeler 50 TL (miktarı yanlış biliyor olabilirim) üzerinde bir değere sahipse milli piyango idaresi zaten yasalar gereğince işin içinde olmalı.
Gerçi halka açık olmayan ve belli bir kesime (şirket çalışnalrı,vs.) hitap eden çekilişlerde belki milli piyango olmak zorunda değildir.
Bir kaç kere bu tür çekilişler gerçekleştirdik ama hep halka açıktı ve o yüzden hep milli piyango işin içindeydi.
Ozan Özer
12-10-2015, 17:59
Tam her türlü marka satış temsilcisi nerede diyordum ki;)
Senden Kaçmaz adamım:)
Ozan Özer
12-10-2015, 18:02
Cepten Paraları çıkartmadan tatil gibi birşeyler hediye etseniz..
Thracian
12-10-2015, 18:10
TR ici otellerle anlaşılıp, her bayiye çalışanlarında geçerli olmak şartıyla tatil hediye edilirse %8 kdv alırsınız. iyi bir yeri tercih etmeye gayrat gösterin. Yada bir tur oparatorunden (ets, jolly, kappa, tatil.com,) hediye kuponu şeklinde olabilir. Yine TR içi oteller olacaksa rus pazarı üzerinden ve fiyatlarından yardımcı olabilir.
Eğer çok donanim olsun istemiyorsaniz CLİO JOY paket düşünülebilir.
Eğer renault veya Fiat marka araç düşünürseniz arkadaşlarimi yönlendirebilirim.
onursumer
12-10-2015, 18:30
i20 ye güzel fiyat alınabilir bence mantıklı , kia rio aynı şekilde
ersandeniz
12-10-2015, 18:31
Turk insani"Ulan ne cimri firmaymis, vergilerini bile odememisler" diye dusunur, mutlu olmaz. Bence vergi isini degerlendirin, yoksa hem araba veren hem yaranamayan pozisyonuna gelebilirsiniz
çekiliş varsa kdv , ötv de var demektir.
çekiliş yok ise kdv -ötv ödemezsin .onunda bi mantığı yok.
eskidendi vergi ödemeden çekiliş yapmak.
Polo beyaz renk olursa iyice beyaz eşya havasında bir hediye olur:)
ahmetbaha-drs
12-10-2015, 22:54
Skoda Fabia'lara bakın bence.
Orcun_Simsek
12-10-2015, 23:34
Anladığım kadarıyla bayi fiyatı 50bin lira olan bir aracın kdv ve ötv hariç fiyatı 25-30bin lira arası bir bedele denk geliyor. Kazanan kişi ortalama 20bin harcayıp sıfır ve değeri 50bin olan bir araç sahibi olacak. Buna kimsenin hayır demeyeceğini düşünüyorum. Adamın önünde 3 seçeneği olur.
-20bin vergi parasını öder 50binlik arabayı alır paşa paşa biner keyfine bakar.
-20 bin vergi parasını öder 50binlik arabayı alır hiç kullanmadan 40-45bine çok rahat satar.
-Vergileri ödeyecek parası yoksa hakkını bir galeriye 20bin lira civarına devreder.
Firma bir güzellik yapayım demiş. Çokta güzel düşünmüş. Bunada kimsenin hayır diyeceğini burun kıvıracağını sanmıyorum. Yapmamalıda zaten.
Ayrıca arkadaşın biri fikir belirtmiş. Eğer bu alacağınız arabaların size vergiden düşme vs. (şirket işlerinden pek anlamam) katkısı olmayacaksa 10ar bin TL nakit ödülü şeklinde 15 kişiye dağıtmak daha güzel olacaktır. Hem daha fazla insan sevinmiş olur hemde vergiydi ıvır zıvırdı işlerle uğraşmamış olur.
Çekiliş yapacağınız kişiler eğer küçük esnafsa yüksek kazançlara sahip insanlar değillerse eğer ödülü 5bin yapıp kişi sayısını 30a çıkarabilirsin. 5bin buradaki insanlar için çok küçük bir mebla gibi gözükse de bir küçük esnaf için 5-10bin TL bazen büyük bir para olabiliyor.
opel corsa 1.0 115 HP Turbo ECOTEC Direct Injection Start & Stop Essentia modeli yaklaşık 22 bin lira civarına gelir.
kelalper
13-10-2015, 08:38
la yazdım noter huzurunda yapılacaksa kdv ötv ödenmek zorunda yoksa değil. Firma hediye olarak dağıtıyor bunu. Sene sonunda 1.2milyon lira vergi mi vermek zorunda hoop bu şekilde 120 bin lirasını devlete vereceğime hediye ederim hem şanım yürür hem de boşa vermem diyor. Ödeyeceği verginin belli bir yüzdesini bu şekilde vergiden düşebiliyor.
Alacak kişiye de talih kuşu konuyor. Bugün kimse heralde jettayı 0 olarak 28 bin lira indirimle doğuştan alamaz. Doğuş çalışanı olsa bile.Alacak paran mı yok. Bi galeriye vekalet ver bitti gitti.
Daha ufak hediyeler de olacak, iphone, ipad gibi...
TR ici otellerle anlaşılıp, her bayiye çalışanlarında geçerli olmak şartıyla tatil hediye edilirse %8 kdv alırsınız. iyi bir yeri tercih etmeye gayrat gösterin. Yada bir tur oparatorunden (ets, jolly, kappa, tatil.com,) hediye kuponu şeklinde olabilir. Yine TR içi oteller olacaksa rus pazarı üzerinden ve fiyatlarından yardımcı olabilir.
Zaten bayi toplantısı Antalya'da bir otelde olacak, gelecek olan bayiiler 4 gun tatil gibi iş yapacaklar.
i20 ye güzel fiyat alınabilir bence mantıklı , kia rio aynı şekilde
Dun birisi daha i20 dedi vakit bululp Hyundai'yi arayamadım, ama listeye ekledim.
Bu arada guncel liste;
Polo 1.0
Seat İbiza 1.0
Skoda Fabia 1.0
Opel Corsa 1.2
Turk insani"Ulan ne cimri firmaymis, vergilerini bile odememisler" diye dusunur, mutlu olmaz. Bence vergi isini degerlendirin, yoksa hem araba veren hem yaranamayan pozisyonuna gelebilirsiniz
Herkes farklı bir şey soyluyor, bilen birine danışacagım bugun. Tsk..
çekiliş varsa kdv , ötv de var demektir.
çekiliş yok ise kdv -ötv ödemezsin .onunda bi mantığı yok.
eskidendi vergi ödemeden çekiliş yapmak.
Bugun bu konuyu netleştirecegim.
Polo beyaz renk olursa iyice beyaz eşya havasında bir hediye olur:)
Valla biz de beyaz verme taraftari degiliz ama baska renk arac yok ki bayiilerde, bir de farklı renkler olursa musteri birbirine girer...
Skoda Fabia'lara bakın bence.
Listeye aldım, tsk..
Anladığım kadarıyla bayi fiyatı 50bin lira olan bir aracın kdv ve ötv hariç fiyatı 25-30bin lira arası bir bedele denk geliyor. Kazanan kişi ortalama 20bin harcayıp sıfır ve değeri 50bin olan bir araç sahibi olacak. Buna kimsenin hayır demeyeceğini düşünüyorum. Adamın önünde 3 seçeneği olur.
-20bin vergi parasını öder 50binlik arabayı alır paşa paşa biner keyfine bakar.
-20 bin vergi parasını öder 50binlik arabayı alır hiç kullanmadan 40-45bine çok rahat satar.
-Vergileri ödeyecek parası yoksa hakkını bir galeriye 20bin lira civarına devreder.
Aynen oyle, tsk..
Firma bir güzellik yapayım demiş. Çokta güzel düşünmüş. Bunada kimsenin hayır diyeceğini burun kıvıracağını sanmıyorum. Yapmamalıda zaten.
Ayrıca arkadaşın biri fikir belirtmiş. Eğer bu alacağınız arabaların size vergiden düşme vs. (şirket işlerinden pek anlamam) katkısı olmayacaksa 10ar bin TL nakit ödülü şeklinde 15 kişiye dağıtmak daha güzel olacaktır. Hem daha fazla insan sevinmiş olur hemde vergiydi ıvır zıvırdı işlerle uğraşmamış olur.
Çekiliş yapacağınız kişiler eğer küçük esnafsa yüksek kazançlara sahip insanlar değillerse eğer ödülü 5bin yapıp kişi sayısını 30a çıkarabilirsin. 5bin buradaki insanlar için çok küçük bir mebla gibi gözükse de bir küçük esnaf için 5-10bin TL bazen büyük bir para olabiliyor.
Valla cok kucuk esnaf olmadıkları icin para odulu cok cezbetmez. Araç hediyesinin guzel yanı marketting tarafı...
opel corsa 1.0 115 HP Turbo ECOTEC Direct Injection Start & Stop Essentia modeli yaklaşık 22 bin lira civarına gelir.
1.0 Turbo olanı daha maliyetli, 1.2 atmoyu listeye aldım, tks..
la yazdım noter huzurunda yapılacaksa kdv ötv ödenmek zorunda yoksa değil. Firma hediye olarak dağıtıyor bunu. Sene sonunda 1.2milyon lira vergi mi vermek zorunda hoop bu şekilde 120 bin lirasını devlete vereceğime hediye ederim hem şanım yürür hem de boşa vermem diyor. Ödeyeceği verginin belli bir yüzdesini bu şekilde vergiden düşebiliyor.
Alacak kişiye de talih kuşu konuyor. Bugün kimse heralde jettayı 0 olarak 28 bin lira indirimle doğuştan alamaz. Doğuş çalışanı olsa bile.Alacak paran mı yok. Bi galeriye vekalet ver bitti gitti.
Aynen oyle abicim, tsk..
Çoşkun bu tür çekilişler irili ufaklı yaptığımız için ve konu netleşsin diye milli piyango'nun kendi ajansıyla görüştüm.
Kapalı bir gruba yapacağın için milli piyango idaresine baş vurmak zorunda değilmişsin.
İstersen arabanın sadece tamponlarını hediye et fark etmiyor, KDV ve ÖTV ödemeden verebilirsin araçları.
Biz sürekli halka yönelik yaptığımız için ben daha önce ki mesajlarımda olmaz demiştim, ama senin ki kapalı grup, sorun yok yani.
mert_can 41
13-10-2015, 09:29
maliyetten kısılıyosa i20 1.4 yerine 1.2 bakılmalı zaten hediye edilcek aracın otomatik olmasına gerek yok 1.4 lerin tamamı otomatik :)
Çoşkun bu tür çekilişler irili ufaklı yaptığımız için ve konu netleşsin diye milli piyango'nun kendi ajansıyla görüştüm.
Kapalı bir gruba yapacağın için milli piyango idaresine baş vurmak zorunda değilmişsin.
İstersen arabanın sadece tamponlarını hediye et fark etmiyor, KDV ve ÖTV ödemeden verebilirsin araçları.
Biz sürekli halka yönelik yaptığımız için ben daha önce ki mesajlarımda olmaz demiştim, ama senin ki kapalı grup, sorun yok yani.
Cok tesekkur ederim ilgin için. Bu haber iyi oldu...