PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plakasız Hgs den geçiş hak

sinanbaysal
12-10-2015, 19:54
S.a aracımın ön plaka sökük fakat hgs etiketi camda mevcut. hgs benden oncekı sahıbınden kalma, plaka degısmedı. çıkışta kaçak geçiş olarak algıladı arabayı acaba plaka olmadıgı ıcın mı yoksa hgs olmadıgı ıcın mı.? ona gore hgs yı tekrar yaptırıcam sorgulamada plakaya aıt borc bulunmuyor. yardımcı olursanız sevınırım tesekkurler

mrbars
12-10-2015, 20:02
HGS'yi okumadığından.

onursumer
12-10-2015, 20:05
onceki sahibi iptal ettirmiştir

yeni hgs alırsan ceza yemezsin

sinanbaysal
12-10-2015, 20:07
peki aracın plaka olmadan nasıl ceza yıyecegım? arka dan mı okudu yoksa hgs etıketınden mı ?

morgy_drag
12-10-2015, 20:07
Bir önce ki sahibi,hgs sini iptal ettirip,bakiyesini de yeni aldıgı hgs ye aktadıgı ıcındır..
Dolayısıyla, camda hgs olsa da yok gibi görüyor sistem..
Yani tam böyle olmalı sanırım sinan :)

ozans
12-10-2015, 20:09
peki aracın plaka olmadan nasıl ceza yıyecegım? arka dan mı okudu yoksa hgs etıketınden mı ?

Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).

Leader01
12-10-2015, 20:11
hgs etiketi ve plakaya göre okuyor, birinden biri olmazsa diğerine göre okuyor, aracımı 02.10.2015 tarihinde sattım satmadan önce hgs etiketini camdan söktüm iptal ettireceğim diye daha ettirmedim bugün baktığımda sattığım adam Hatay'a giderken otobanı kullanmış normal şekilde ücret kesintisi yapmışlar muhtemelen gişeden geçerken kaçak geçiş yazmıştır ama normal şekilde ücretini kesti.

ali_utku
12-10-2015, 20:13
Aracima hgs aldığımda etiketi cama yapıştırmaya gerek yok dediler.ben bayagi geç aldım hgs.varmi öyle bir sistem yok mu bilmiyorum.

Ön plaka ufak bi tiklamadan dolayı Ankara da düştü.o şekilde İstanbul a geldim.Aynı gece karşıya git gel yaptım tekrardan.bütün geçişlerimde bakiyeden geçiş ücreti düşmüş.Sanırım arka plakadan okuma yapılıyor.

Leader01
12-10-2015, 20:16
önceki aracımı akrabama sattım araba Osmaniye'nin köyünde duruyor sürekli otoban falan kullandığı yok, o arabadaki hgs telefonuma bağlıydı kaçak geçişte falan bilgi geliyordu, araba sürekli Osmaniye'nin köyünde ama gece 2'de 3'te Pozantı'dan kaçak geçiş diye mesajlar geliyordu, sürekli mail atıp düzelttiriyordum, 6-7 kere olunca illallah dedim hgs'yi iptal ettim böyle de kalitesiz bir sistem :)

sinanbaysal
12-10-2015, 20:30
Hımmm arkadaşlar cok tesekkur edeırm cvplar ıcın. ozaman dedıgınız gibi 2 ihtimal var ya kaçak geçiş yazıp bakıyeden dustu. yada hgs iptal olduğu için oyle gozuktu. ama her halıkarda plakaya borc yazıldı. en kısa surede ptt ye gıdıp hgs almak lazım :)

Yigit-Y
12-10-2015, 20:31
Hgs pasiftir.

Ceza yakında plakali gecildiyse sisteme girilir.

sinanbaysal
12-10-2015, 20:31
Peki eski aracımdaki hgs yı nasıp iptal edebılırım. içinde baya bakiye vardı aktarım yapılabılıyormu yoksa ölüyormu

STHL
12-10-2015, 20:56
ptt den iptal ettirdiğinde içinde kalan bakiye yeni hgs almasan bile 1 ay içinde herhangi bir ptt den alman için adına yatıyor.