PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone 6 Ekranından Gelen Çıt Sesi

AhmetKaratay
12-10-2015, 21:51
Geçen sene aldığım iPhone 6 telefonumun sağ alt ekran köşesine elimle bastırdığımda çıt çıt diye ses geliyordu ilk aldığımdan beri vardı az olduğu için önemsemedim anca şuan nerdeyse heryerinde çıtlama sesi mevcut ve ekran aşağı doğru iniyor bastırdıkça çoğu yerinden ses geliyor daha önce bu durumu yaşayan var mı? Bu hafta sonu Bursaya döndüğümde götürücem sizce garanti değişim yapar mı yoksa kullanıcı hatası mı?(Bu arada telefonu hiç düşürmedim)

Chn53
12-10-2015, 21:58
iphone5 lerde batarya şişmesinden kaynaklı oluyor bu durum 6 dada öyle olabilir

AhmetKaratay
12-10-2015, 22:01
iphone5 lerde batarya şişmesinden kaynaklı oluyor bu durum 6 dada öyle olabilir

https://www.youtube.com/watch?v=fSu3uU4OuIA&feature=youtu.be bu tarz bi ses ama ilk aldığımdada vardı batarya şişmesinden olcağını pek düşünmüyorum açıkçası

ARZ1
12-10-2015, 22:13
İphone 6 larda kronik gibi bişey , ilk aldıgımda benımde ekranın ortasından geliyodu arada tek tük cıtlıyo

eldorado
12-10-2015, 22:20
İphone 6 larda kronik gibi bişey , ilk aldıgımda benımde ekranın ortasından geliyodu arada tek tük cıtlıyo
lan ali bendede var aynı ses nasıl yapacaz servıs gıttıgınde Sıfır telefon veriyorlar diye biliyorum bu soruna

ckrc
12-10-2015, 22:30
bizim biladerde de var aynı problem, değişim yapılmıyor vida sıkılıyor sadece.
Sol vidayı sıkmanız gerekiyor.

onursumer
12-10-2015, 22:38
Servise gonderin cok rahatsiz edicibelirgin ise swap yapilir

ruudvan
12-10-2015, 22:56
beyazlarda bu sorun mevcut.diğer renklerde yok.
fabrikasyon sıkıntı.

mert_can 41
12-10-2015, 23:11
İlk çıktığından beri siyah kullanıcısıyım her hangibi bir sorunum yok maşallah

onursumer
12-10-2015, 23:38
beyazlarda bu sorun mevcut.diğer renklerde yok.
fabrikasyon sıkıntı.

Renk farketmez satilan 10 urunun nerdeyse 5 inde var fabrikasyon bir kusur , pluslarda cok nadir daha cok 6 da cikiyor

BıD-Clio
12-10-2015, 23:50
iphone 5 s ımde mevcuttu son zamanlarda baya bır artmıstı ozellıkle ısınınca yanı cok kullanınca ekran cıt cıt seslı oluyor bosluk varmıs gıbıydı. en son vıdeosunu bıle cekmıstım hatta Apple storeden randevu almıstım aldıktan sonra telefonu sureklı kullanmadıgım zaman ses azalıyor dıyerekten ınanmazlar dıye cektım . vıdeoyu cektıkten sonrakı gun telefonu kapanmıs bı sekılde gordum ama emınım %25 -30 gıbı sarjım vardı telefon sıcaktı home + power tusu gıbı seylerını fln denedım son care sarjı bıttı dıyerekten sarja taktım . taktıgım gıbı telefona gıren sarj ucunun şiştiğini farkeettım ve hemen kabloları cektım hem prızden hem telefondan randevu gunu gıttım ekran sesını vs herseyını anlattım hatta vıdeo cektıgımı de soledım gostermenıze gerek yok dedıler 30 dakıkalık teste soktular ve sonra yenı cıhazla ugurladılar benı ... Eger sızınkısı ekran kaynaklı veya kronık vıda gevsemesı gıbı bır soz konusu ıse yınede degısım yapıyorlar dıye bılıyorum . ama ısınma problemı veya anlattıgım seyler de varsa sızde telefonu dıkkatlı kullanmanızı onerırım

meLaNchoLic
13-10-2015, 00:40
direk vakit kaybetmeden gönder sıfırı gelsin... geçen hafta hoparlörü bozuldu telefonla konuşurken ses gelmiyor karşıdan diyordu arkadaş yolladık değişimi onaylandı kargoda gözüküyor şuan.. benimde sattığım 5s de o şekil bişeyler başlamıştı alan kişi yollamış değişim yapmışlar

mervan
13-10-2015, 03:33
siyahta da var aynı sorun garantiye verdim onarım yapıp verdiler
arkadaşımda da vardı beyaz onunkini sıfırla değiştirdiler

ErayCerit
13-10-2015, 08:07
gri 6 kullanıyorum 6 aydır sağ alt köşeden ekran çıt çıt oynuyor. götürsem servise muhtemelen değişim yapılır fakat bu üşengeçlik çok kötü birşey

raptor
13-10-2015, 09:10
iphone 5 s ımde mevcuttu son zamanlarda baya bır artmıstı ozellıkle ısınınca yanı cok kullanınca ekran cıt cıt seslı oluyor bosluk varmıs gıbıydı. en son vıdeosunu bıle cekmıstım hatta Apple storeden randevu almıstım aldıktan sonra telefonu sureklı kullanmadıgım zaman ses azalıyor dıyerekten ınanmazlar dıye cektım . vıdeoyu cektıkten sonrakı gun telefonu kapanmıs bı sekılde gordum ama emınım %25 -30 gıbı sarjım vardı telefon sıcaktı home + power tusu gıbı seylerını fln denedım son care sarjı bıttı dıyerekten sarja taktım . taktıgım gıbı telefona gıren sarj ucunun şiştiğini farkeettım ve hemen kabloları cektım hem prızden hem telefondan randevu gunu gıttım ekran sesını vs herseyını anlattım hatta vıdeo cektıgımı de soledım gostermenıze gerek yok dedıler 30 dakıkalık teste soktular ve sonra yenı cıhazla ugurladılar benı ... Eger sızınkısı ekran kaynaklı veya kronık vıda gevsemesı gıbı bır soz konusu ıse yınede degısım yapıyorlar dıye bılıyorum . ama ısınma problemı veya anlattıgım seyler de varsa sızde telefonu dıkkatlı kullanmanızı onerırım
Telefonun garantsi devam ediyor muyudu acaba ?

CNR
13-10-2015, 09:49
Arkadaşımın 6'sındada vardı aynı problem değiştirdiler.Benim 6'dada var aynı dert gold cihaz.ama çerçevelerde ufak tefek vuruklar var vuruklardan diyeceklerini öngördüğüm için, telefonsuz kalacağım süreden dolayı göndermek istemiyorum Ekranın tam sağ üstünde kilit tuşu civarından yapıyor bende sesi eğer cihazınızın kozmetik olarak bi sıkıntısı yoksa direk randevuyla değişim alabilirsiniz diye düşünüyorum

Bu telefonun kasasının temizliği çok önemli iphone 5 zamanında yeşil ışık problemi vardı hatırlayanlar vardır belki fabrikasyon direk üretim hatasıydı kilit tuşuda sorunlu seridendi direk değişim verilen.Ama benim telefon sırf kozmetik olarak düzgün değil diye değişim vermemişlerdi kullanıcı hatası demişlerdi

driftboy
13-10-2015, 10:30
değişim oluyor direk. Sıra alın apple store dan

baskan
13-10-2015, 15:47
Bugün arkadaşın ip6'da denk geldim, arkası pembe gibi bir renk. Ancak onun sol üstten, bildiğin ekran kasa arasında yukarı aşağı hareket ediyor.

gfb01
13-10-2015, 19:40
Mediamarkt a çalişiyorum geçen aylarda gelen son parti üründen yaklaşık 50 adet iphone 6 hepsini iade ettik müşteriye sattık ses geliyor diye ürün değişti aynı sorun devam etti tüm sıfır kutuları açtık hepsinde aynı sorun genelde sağ üst köşeden gelıyor

G_TT_I
13-10-2015, 20:54
Gelen cihaz sifir mi yoksa fabrika tamiri olup paketlenmis urun mu

meganes
13-10-2015, 21:01
Aynı sorun bendede mevcut :) sağ alt köşeden basınca çıt çıt yapıyo üst cover oynuyo köşeden ne yapmamız gerek :) ??

mert_can 41
13-10-2015, 21:06
Konuya ilk yazmadan önce denemiştim bulamamışım yerini ses yok yazmıştımda tesadüfen denk geldi aynı sorun bende de mevcut siyah renk telefonum ilerde bu durum daha büyük bir soruna yol açıyomu

AhmetKaratay
13-10-2015, 21:14
Benimde telefonum siyah bazı forumlarda okuduğum kadarıyla zamanla ekran kendi kendine çatlayabiliyormuş bu sorun yüzünden o yüzden bu hafta sonu bursaya gittiğimde media marka gidip söylüycem.

Not: Telefonu media marka mı götürmem lazım yoksa başka bi yere mi?

mert_can 41
13-10-2015, 21:19
Benimde telefonum siyah bazı forumlarda okuduğum kadarıyla zamanla ekran kendi kendine çatlayabiliyormuş bu sorun yüzünden o yüzden bu hafta sonu bursaya gittiğimde media marka gidip söylüycem.

Not: Telefonu media marka mı götürmem lazım yoksa başka bi yere mi?

Hadi ya kötü oldu bu telefon grey market turkcel çıkışlı değil 2-3 haftadan öncede gelmez servisten :( bir iphonemde de kronik sorun beni bulmasa şaşarım. 4/4 yaptım direk olay :D

onursumer
13-10-2015, 21:41
Hadi ya kötü oldu bu telefon grey market turkcel çıkışlı değil 2-3 haftadan öncede gelmez servisten :( bir iphonemde de kronik sorun beni bulmasa şaşarım. 4/4 yaptım direk olay :D

grey olduğunu nerden anladın ?

mert_can 41
13-10-2015, 21:45
grey olduğunu nerden anladın ?

Alırken söylediler genpa çıkışlı değildir diye eski 5 de aynı şekildeydi grey diyolardı :)

onursumer
13-10-2015, 21:56
Alırken söylediler genpa çıkışlı değildir diye eski 5 de aynı şekildeydi grey diyolardı :)

genpa çıkışlı olmayabilir, avrupa urunse genede yaparlar , faturası duruyorsa mecidiyekoy ofis iletişim ile bir goruş yetkili servis

AhmetKaratay
13-10-2015, 21:58
Muhabbeti tam anlamadım media marka verirsem 2-3 hafta serviste mi kalıcak :D

BıD-Clio
13-10-2015, 22:01
Telefonun garantsi devam ediyor muyudu acaba ?

Evet cıhazım garantılıydı

mert_can 41
13-10-2015, 22:08
genpa çıkışlı olmayabilir, avrupa urunse genede yaparlar , faturası duruyorsa mecidiyekoy ofis iletişim ile bir goruş yetkili servis
Teşekkür ederim abi konudan geç bilgilendim yurt dışına çıkıyorum fena halde sorun olur bir 6-7 ay daha gitsin 7 çıkar büyük ihtimal satarım o zaman :)

Muhabbeti tam anlamadım media marka verirsem 2-3 hafta serviste mi kalıcak :D
İzmit bayide telefonum genpa olmadığı için aldığnız yere götürün dediler aldığım yerde basit bir yazılım problemini 3 haftada halleti en son telefonumu unutmuştum :D garanti kağıdında ne yazıyo genpa falansa turkcel halleder çabucak türkcelle iphone 4 ümü bırakmıştım home ve kilit tuşu değişimi için 1 haftada geldiydi

AhmetKaratay
13-10-2015, 22:27
Teşekkür ederim abi konudan geç bilgilendim yurt dışına çıkıyorum fena halde sorun olur bir 6-7 ay daha gitsin 7 çıkar büyük ihtimal satarım o zaman :)

İzmit bayide telefonum genpa olmadığı için aldığnız yere götürün dediler aldığım yerde basit bir yazılım problemini 3 haftada halleti en son telefonumu unutmuştum :D garanti kağıdında ne yazıyo genpa falansa turkcel halleder çabucak türkcelle iphone 4 ümü bırakmıştım home ve kilit tuşu değişimi için 1 haftada geldiydi

Eve gidince bakıcam hatırlamıyorum bursa media marktan almıştım

gfb01
13-10-2015, 22:29
Gelen cihaz sifir mi yoksa fabrika tamiri olup paketlenmis urun mu

Tüm ürünler sıfırdı

raptor
14-10-2015, 10:11
Applestore dan randevu almanın taktiği var mı ? Gece 00.00 da girdim yine alamadım.

onursumer
14-10-2015, 10:31
Apple store randevusu almak eziyet telefonsuz kalmak sorun degil ise , direk http://www.ofisiletisim.com ile irtibata gecin,

Batum
14-10-2015, 11:54
aynı sorun benim iphone 6 telefonda var sağ alt hoparlör tarafı elle hafif basınca çıtçıt ses ve içeri göçme oluyor gevşeklik var sanırım.
app storeden değişimmi oluyor bunlar? yoksa vodafon'namı gitcez.?

Batum
14-10-2015, 12:09
nette biraz araştırınca epey varmış bu sorundan.
iPhone 6 'clicking' yurtdışında çıkıyor

onarımını kendi yapanlarda varmış tabi vidayı bozarsak garanti dışı kalabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=aa18l8hZ3ZA

https://www.youtube.com/watch?v=0bSu5N82sRs

onursumer
14-10-2015, 12:33
aynı sorun benim iphone 6 telefonda var sağ alt hoparlör tarafı elle hafif basınca çıtçıt ses ve içeri göçme oluyor gevşeklik var sanırım.
app storeden değişimmi oluyor bunlar? yoksa vodafon'namı gitcez.?

Apple store, normalde hepsini degisim isterse yapabilir fakat bu acildigindan beri suistimal edilme durumlari oldugundan , kendi sattiklari cihazlara hemen hizmet verirken apple turkiye garantili olan urunleri servis araciligi ile degisim yaptirtabiliyor, ordaki arkadaslarin insiyatifinde , tamir edilebilicek ufak seylerin hemen onarimida yapiliyor artik