Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomobil Sektöründe Çalışmak
MightyIV
13-10-2015, 10:47
Selamlar,
Forumda buna benzer bir konu var mıydı göremedim fakat, Konu aslında başlıktan da anlaşılacağı üzere otomobil sektöründe çalışma hakkında.
Yaklaşık 6 yıldır çalıştığım bilgisayar sektöründen sıkılmaya yaptığım işten bunalmaya başladım. Yaklaşık 4 yıldır satış danışmanlığı yapıyorum, 2 yıl kadarda teknik servisteydim.
Otomobil sektörü içinse nereden başlayabilirim yada doğrusu ne yapmalıyım? Düşüncem Satış danışmanı yada servis danışmanı olmak aslında.
Fakat internetten baktığımda her firma doğal olarak sektörde 1 yıl tecrübe istiyor.
Konu hakkında düşüncelerinizi yazarsanız memnun olurum.
21 Yas'a gore buyuk bir tecrube, askerlik sorunu yoksa cogu firma seni ise alir gibime geliyor. (maas bekletinin, is beklentinin ve tecrubenin altinda tutarak yorumluyorum)
21 Yas'a gore buyuk bir tecrube, askerlik sorunu yoksa cogu firma seni ise alir gibime geliyor. (maas bekletinin, is beklentinin ve tecrubenin altinda tutarak yorumluyorum)
Yaş kısmı yanlış girilmiştir.
oto yedek parça satış işine girebilirsin tanıdık biryer olursa daha kolay olur, zaten pc bilgin var belirli programlar kullanılıyor çabuk kavrarsın.
iş dünyasında bazen katil olmamak elde değil özellikle otomotiv sektöründe , hiçbirşeyden haberi olmayan sadece mini etek ve topuklu ayakkabı giydiği için showroom müdürü tarafından işe alınan kolpa prenseslerle yada satışını yaptıgı aracta cam açma dügmesini arayan , araç almaya gelen müşterinin kullandığı başka marka aracı kötüleyen kont kılıklı züppelerle muhattap olmak istemiyorsan vazgeç bu sevdadan.
bende bilgisayar programcılığı bitirdim . bende otomotiv sektörüne girneye çalışıyorum ama saolsunlar elimizden tutan az kişi var yada yok araba satmadın hiç tecrüben yok servis danışmanlığıda tecrübe yılın yetmiyor vs diyorlar kovalıyoruz hala
koraycano
13-10-2015, 12:38
3 yıldır otomotiv sektöründe satış danışmanlığı yapmaktayım. Askerlik yapmış olman yada tecilli olman gerekli- 2 yıllık yada 4 yıllık üni bitirmiş olman ve min. 2 yıl tecrübe arıyor genelde firmalar. Bir kere girdin mi bu sektöre bir daha çıkamazsın hele ki araçlar ile arasın iyiyse :) Ama sabır-sinir stres vs çok zor şartlar seni bekliyor .. Maaş beklentin de ne kadar ekmek o kadar köfte diyeyim ben sana..
MightyIV
13-10-2015, 13:15
Askerlik sorunum yok, 4 yıllık üniversite okuyorum.
Yaş kısmı yanlış girilmiştir.
Hayır doğru, Açıktan meslek lisesi bitirdim. Şimdi ise açıktan işletme okuyorum :D
oto yedek parça satış işine girebilirsin tanıdık biryer olursa daha kolay olur, zaten pc bilgin var belirli programlar kullanılıyor çabuk kavrarsın.
Bu sektörde çalışan bir tanıdığım yok maalesef.
iş dünyasında bazen katil olmamak elde değil özellikle otomotiv sektöründe , hiçbirşeyden haberi olmayan sadece mini etek ve topuklu ayakkabı giydiği için showroom müdürü tarafından işe alınan kolpa prenseslerle yada satışını yaptıgı aracta cam açma dügmesini arayan , araç almaya gelen müşterinin kullandığı başka marka aracı kötüleyen kont kılıklı züppelerle muhattap olmak istemiyorsan vazgeç bu sevdadan.
Şuan çalıştığım sektörde öyle adamlar oluyorki, İnanın bu dediğiniz züppeleri mumla ararsınız gibime geliyor :D:D
bende bilgisayar programcılığı bitirdim . bende otomotiv sektörüne girneye çalışıyorum ama saolsunlar elimizden tutan az kişi var yada yok araba satmadın hiç tecrüben yok servis danışmanlığıda tecrübe yılın yetmiyor vs diyorlar kovalıyoruz hala
Elbet birşey çıkar ya bol şans sanada :)
3 yıldır otomotiv sektöründe satış danışmanlığı yapmaktayım. Askerlik yapmış olman yada tecilli olman gerekli- 2 yıllık yada 4 yıllık üni bitirmiş olman ve min. 2 yıl tecrübe arıyor genelde firmalar. Bir kere girdin mi bu sektöre bir daha çıkamazsın hele ki araçlar ile arasın iyiyse :) Ama sabır-sinir stres vs çok zor şartlar seni bekliyor .. Maaş beklentin de ne kadar ekmek o kadar köfte diyeyim ben sana..
Askerlik sorunum yok tescilli, Meslek lisesi bilişim mevzunuyum ayrıca açık öğretim 4 yıllık başladım en az 5-6 yıl rahatım gibi gözüküyor :) Tecrübe işi benim için problem yaratıyor sanırım.
4TheReveNqe
13-10-2015, 13:19
Otomotiv sektöründe çalışan biri olarak bu yoruma eksiksiz katılıyorum
Ahmetfikri
13-10-2015, 14:20
yedek parça bölümleri bence daha keyifli ;)
başına dert alma. bildiğin işi yapmaya devam et. satışın parası güzel ama çok dertlidir. hafta sonun yok 1 ayda 4 gün izin müşteri memnuniyeti hep çok iyi olmalı müşteri takibi geri bildirimler öenmli.En sıkıntılısı hedefler. Kazancının en büyüğü primden gelir bu da hedef tutması demek. Arabaları satınca bitmiyor sattığın aracın plakası ruhsatı vs çıkması için koşturuyorsun teslimat zamanın geliyor işler hallolmamış oluyor plaka çıkmamış oluyor müşteriyi geri yolluyosun vs vs sıkıntıları yeni giren birisi kaldıramaz ve o iş sana eziyet olmaya başlar. Servis danışmanlığıda vw hariç başka bir markadan başlayabilirsin. Vw grupları gerçekten çok yoğun oluyor. 15 dk da bir randevun oluyor ve hiç geç kalmaman gerek. araç takibi yapman gerektiği için biraz iş yönetimini bilmen gerek. Yani senin anlayacağın tavsiye etmem. dışarıdan göründüğü gibi bir meslek değil. İlla giricem diye düşünüyorsanda bunlara hazırlıklı ol. Nelerin olacağını beklersen başına geldiğinde daha hafif gibi gelir :) Ama bence bilgiğin işi geliştirmeye çalışman daha iyi bir seçenek olabilir. Belki kendi adına bir şirket kurmak olabilir.
Otomotiv sektöründeyim. Tavsiye etmiyorum.
Kısa ve öz anlatmaya çalıştım. :)
MURAT_HLX
14-10-2015, 14:29
Öncelikle merhaba ;
Ben kısa zaman önce yaklaşık 40 gün evvel opelde satış kısmında işe başladım hafta sonun bi sefer yok,cumartesi çalışıyorum pazar tatil sadece 9-6 çalışma saatleri delirdiğim anlar olmadı mı oldu, ama arabaları seviyorum farklı sektörden geldim otomotiv sektörüne ben tekstilciydim kendi isimiz vardı babam öldü aile istemedi devamını vs vs
Çok sıkı sabır gerektiyor iyi yanlarıda var cuma astra k nın lansımanındayız opel satış ekibi eğlencesi test sürüşü vs.
Bende geçmek istiyodum tamamen tesasüf oldu cv bıraktım satış müdürü aradı konustuk gün içinde bi daha aradı anlastık başladık
Bakalım ne olacak zaman gösterecek
Ahmetfikri
14-10-2015, 16:58
bende 13 yıllık beyaz eşya servisliğinden bunalınca şans eseri ford servisinde yedek parça bölümünde çalışmaya başladım 10 ay oldu tek sıkıntım hareketsizlikten 5 kilo aldım :)
başına dert alma. bildiğin işi yapmaya devam et. satışın parası güzel ama çok dertlidir. hafta sonun yok 1 ayda 4 gün izin müşteri memnuniyeti hep çok iyi olmalı müşteri takibi geri bildirimler öenmli.En sıkıntılısı hedefler. Kazancının en büyüğü primden gelir bu da hedef tutması demek. Arabaları satınca bitmiyor sattığın aracın plakası ruhsatı vs çıkması için koşturuyorsun teslimat zamanın geliyor işler hallolmamış oluyor plaka çıkmamış oluyor müşteriyi geri yolluyosun vs vs sıkıntıları yeni giren birisi kaldıramaz ve o iş sana eziyet olmaya başlar. Servis danışmanlığıda vw hariç başka bir markadan başlayabilirsin. Vw grupları gerçekten çok yoğun oluyor. 15 dk da bir randevun oluyor ve hiç geç kalmaman gerek. araç takibi yapman gerektiği için biraz iş yönetimini bilmen gerek. Yani senin anlayacağın tavsiye etmem. dışarıdan göründüğü gibi bir meslek değil. İlla giricem diye düşünüyorsanda bunlara hazırlıklı ol. Nelerin olacağını beklersen başına geldiğinde daha hafif gibi gelir :) Ama bence bilgiğin işi geliştirmeye çalışman daha iyi bir seçenek olabilir. Belki kendi adına bir şirket kurmak olabilir.
Otomotiv sektöründeyim. Tavsiye etmiyorum.
Kısa ve öz anlatmaya çalıştım. :)
Arkadaşlara katılıyorm. Çok fazla gelir olmayabiliyor. Özellikle servis bölümünde. VW nerdeyse en çok kazandıranlardan ama yoğunluktan gün içinde hiç bir şeyle uğraşamıyorsun. Bence tekrar düşün :)
Prensesler var harbiden :)
Borusana bakıma gittim
4 e bakıyorum satis danismani kız geldi
Size cok yakışır filan dedim bu araba dizelmi benzilimi
Etiket dizel ama arac benzinli kız dizel dedi.
Dedim araba benzinli yanlış bilgi veriyorsunuz.
Kız ben birazdan geliyorum dedi ve gitti.
Şikayet etsek işinden olur o kesinde
Abi insan kaynakları nasıl bir grupsa artık bunu neye dayanarak ise aldilarsa
Yani prenses ile araba satma devri artık
İşi bilen adam alsa aslında ciro konusturacak ama
Adamin satma derdi yok bu ülkede
Bari kadın koyalım gelen kekolar bunlar icin bizim bayii secsin kafalari :)
bora1311
14-10-2015, 23:17
yaklasik dört yildir otomotiv sektorundeyim, dıştan cok janjanlı duran ama içi oldukça zor olan bir meslek...
satması ayrı dert, sattıktan sonra takip sureci ayrı dert, müşteri ile uğraşmak cidden çok zor...
bende otomotiv sektöründeyim ama benim işim otomotiv sektöründeki en balli işlerden bitanesi olduğunu düşünüyorum çok büyük bi gelirim yok fakat idare ediyoruz işte. doğuş otomotivin test araçlari-havuz araçlari kısmında , seat vw audi porsche markalarinin test araçlarina ait organizasyonunu yapiyoruz bunun içinde çeşitli transferler vs organizasyonlarda var. Hergün en azindan 3-4 farkli model araca biniyorum (ilk çıkan araçlarin hepsini yeni macan gibi en dolu araçlari bizzat yakindan inceleme şansim oldu) ve istanbul içinde dağitimini ve toplanmasina ait işlemler bizde. 4-5 sene oldu üniversite yillarimda part time çalişiyordum şu an sürekli haldeyim. Belli başli satiş , servis vs gibi şeylerle sınırlı kalma dostum.. 4 Yillik unin bittikten sonra askerliğini bitirdikten sonrada doğuş gruba girmeye çaliş. Eğer güzel bi yere kapak atarsan doğuş grubun çalişma ortami iyidir..