Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telefon faturası dolandırıcılığı

aqustic
14-10-2015, 16:08
Arkadaşlar bu ikinci kez oluyor bu sefer düşmedim uyarıyım dedim..
Temmuz ayında bir şahıs(bayan) veya çete mensubu benım cep telefon faturamı kendi kredi kartıyla ödeyip sonrasında benı arıyor ve faturamı yanlışlıkla ödedigini ve parasını iade etmemi rica ediyor.Böyle bi durum başınıza gelirse kesinlikle o kişiye para iadesi yapmayın.Çünkü iyi niyet gösterirsenız bu kişi sizden parayı aldıktan sonra ödeme yaptıgı kredi kartı hangi bankaya aitse o çekilen miktarı dilekçeyle vs ile aylar sonra tekrar iptal ettirebiliyor.Böyle olunca da faturanız 3-4 ay sonra tekrar ödenmemiş durumuna geçiyor.
Az önce avea benı aradı.Temmuz ayına ait sizin faturanızı kendi kartıyla ödeyen kişi bankaya başvurararak ödemeyi iptal ettirmiş ona göre birkaç gün içinde faturanızı ödeyin dedi.Ben de zaten o ay arayıp parasını isteyen kişiye küfür edip telefonu kapatmıştım.O nedenle faturamı ödeyecegim.Böyle birşey başınıza gelirse dikkatli olun.Bir arkadaşımın daha başına geldi.O da kişiye parasını göndermiş.Şu an faturası ne zaman iptal olcak diye bekliyor:)

HaKo
14-10-2015, 16:11
Kafası böyle her türlü ibneliğe çalışan başka bir Ülke vatandaşı var mıdır acaba çok merak ediyorum , pes !

johnie
14-10-2015, 16:14
Her geçen gün yeni olaylar duyuyoruz. geçmiş olsun, cidden iyiymiş taktik.
Adamlar nasıl sömüreceğini şaşırmışlar ya vallahi.

Evrenoz
14-10-2015, 16:20
Yuh amk..
Şu kafayı iyi işe çalıştırsak ihya oluruz milletçe ama nerede soysuzluk orada biz..

aqustic
14-10-2015, 16:25
Bununla ilgili daha oncede konu acmistim.Aynil
Ayni olay mart ayinda da basima geldi.Kisi parasini isteyince suphelenip aveayi aramistim.Aveadaki temsilci"odenen fatura geri cekilemez"deyince kisiye parasini havale yapmistim.Birkac ay sonra faturam odenmemise tekrar gecince o zaman anladik vaziyeti.Sonrasinda aveaya dilekceler gonderdim.Sizin musteri temsilciniz yanlis bilgi verdigi icin ben magdur oldum dedim.Sonrasinda o musteri temsilcisiyle olan konusmalarim incelenip hakli oldugum ortaya cikinca avea parami iade etti.Ve o arayan kisinin numarasini karakola gidip bi danisayim dedim.Polis memuru demez mi"Burasi arka sokaklar degil.O numaranin sahibinin nerde oldugunu s.ksen yine bulamayiz"demisti:)

johnie
14-10-2015, 16:29
Bununla ilgili daha oncede konu acmistim.Aynil
Ayni olay mart ayinda da basima geldi.Kisi parasini isteyince suphelenip aveayi aramistim.Aveadaki temsilci"odenen fatura geri cekilemez"deyince kisiye parasini havale yapmistim.Birkac ay sonra faturam odenmemise tekrar gecince o zaman anladik vaziyeti.Sonrasinda aveaya dilekceler gonderdim.Sizin musteri temsilciniz yanlis bilgi verdigi icin ben magdur oldum dedim.Sonrasinda o musteri temsilcisiyle olan konusmalarim incelenip hakli oldugum ortaya cikinca avea parami iade etti.Ve o arayan kisinin numarasini karakola gidip bi danisayim dedim.Polis memuru demez mi"Burasi arka sokaklar degil.O numaranin sahibinin nerde oldugunu s.ksen yine bulamayiz"demisti:)

işine geldiği herkesi buluyorlar, nokta atış yapabiliyorlar :)
İnsanlar bile işine geldiği gibi çalışmayı ne çok sevmiş..
Allahtan o ses kayıt var da kendimizi orada garantiye alıyoruz.
Arka sokaklar değil o da iyiymiş be abi.

SkY
14-10-2015, 16:34
vay arkadaş daha neler görücez acaba

Aliburakb
14-10-2015, 16:40
iş çakallığa gelince kafalar nasılda çalışıyor bee akıllara bak .

MightyIV
14-10-2015, 16:51
Vay Amk Spor gazetesi :D Ne at hırsızı adamlar nelerin peşindeler.

fthdrn
14-10-2015, 16:54
Ohooo bu yeni bi tezgah değil ki :) gecmis olsun.

Ekrem_06
14-10-2015, 19:57
benim faturalarada bi el atsalar önümüzde ki ay veririm söz :D puhahahahaha

Emre-Dylan
14-10-2015, 20:09
Vay a***koyim dedim kendi kendime enteresan bi taktik :D geçmiş olsun...

dasemert
14-10-2015, 23:17
Bende bu sabah ev telefonuyla uyandım şu savcı polis dolandırıcılarından bin tane soru soruyorlar güldüm ettim sözde savcıya bağladı diyor bankada yatırım varmı kredi kartı var mı eviniz arabanız altınlarınız :D.emniyetin orda oturuyorum zaten gelirim görüşürüz birazdan dedim hemen gel dedi hızlıca kapadı telefonu :hahaha: bilişim suclarına bildirdim siteden uykuma devam ettim.bir bitmediler anasını satayım :ofk:

meLaNchoLic
14-10-2015, 23:32
şu savcı polis olayına benide aradılar.. bi ara haberlere çıktıydı ya arabamı satıcam onun parasını komple yollıyayım ama 2bin tl borcu var önce onu ödemem lazım demişde dolandırıcıları dolandırmış birisi.. onu yapayım bende belki yer dedim :D

sonuç : yemedi :D

dasemert
14-10-2015, 23:36
lise öğrencisi cocuk yapmıstı onu hahaha :D

BoOoM
14-10-2015, 23:39
Aslinda böyle pi*leri toplican dicen ki gelin kardeşim böyle 100le 200le yürümez milyon dolar var işin ucunda , seçin bi ülke dolandiralim gelelim... Bak ortalik nasil karişiyor :D :D

-Murat Özcan-
14-10-2015, 23:44
Bizi neden avrupa birliğine almadıklarını bir kez daha anladım :)