PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Chemical Guys Blitz İncelemesi

imprezaWRC
19-10-2015, 09:28
Blitz: Hava saldırısı
Cilaya blitz ismini vermek paha biçilmez. Ne diye böyle bir isim koymuşlar bilemedim; isim çok havalı ve haliyle üründen beklentiyide tavan yaptırıyor. En azından bende öyle bir his uyandırdı. Koku severler cilanın kapağını açıp koklarlarsa hindistan cevizinden hallice bir koku alacaklardır. Son bir kaç incelemede belirttiğim gibi, artık ürün koklamak istemiyorum çünkü bende korkunç baş ağrısı yapıyor.
Ürün size hızlı cila izlenimi versede kazın ayağı öyle değil ama uygulaması, kuruması ve fazla sürseniz dahi yüzeyden silinmesi gerçekten çok hızlı ve kolay bu nedenlede ulan ürün acaba hızlı cila mı diye düşünüyorsunuz.

Ürünü yüzeye püskürtüp hemen silebildiğiniz gibi bir cila pad ile ürünü yayıp kuruduktan sonrada silebilirsiniz. Benim tavsiyem ikinci seçebekten yana yani klasik yöntemden yana olacaktır. Sür hemen sil yaparsanız muhtemelen etkisi az olacak ve koruma süreside kısalacaktır.

Videodan da göreceğiniz gibi ben yüzeye sıktım ve cila süngeri ile cama, boyasız trime hatta fitillere bile (bilerek tabiki) sürdüm. Kurduktan sonra silmesi kolay hatta boyasız trimlerden silmesi de kolay ve zahmetsiz, geride hiç beyaz leke kalmıyor.

Ürünü kapalı ve havalandırması olan mekanda kullanmanızı tavsiye ederim. Açık havada hele ki az rüzgarda varsa, panele direkt olarak püskürtürseniz, panel hariç heryer Blitz'den nasibini alabilir.

Uyguladıktan sonra geride bıraktığı parlaklık gayet güzel. Çok aşırı kaygan bir yüzey oluşmamasına rağmen güzel boncuklanma yapıyor ve boncuklar yüzeyde zor tutunuyor.

Uygulama yapalı 10 gün oldu. Bu süre içinde 2 kere yağmur gördü ve 2 kere basınçlı su yüzü gördü ve 1 kere de yıkandı ve araç yaklaşık 400km yol yaptı. Ayrıca hergün araç üzerinde kırağı/çiğ nasıl deniyorsa öyle sulu bir tabaka oluşuyor. Buna rağmen halen etkili bir boncuklanma var.

Yuakrıda yazdığım gibi, ürünü bol bol kullandım; camlara, aynalara, sunroof'a, boyasız trimlere ve farlara sürdüm 1 parmak kalınlığında ürün tüketmiş oldum. Elinin ayarı iyi olanlar daha az tüketecektir. (tabiki süngere sıkıp sürerseniz daha az tükenir.) Benim hesabımla 1 ay koruma sağlasa ve ay uygulansa 1 sene rahat rahat yeter.

Ürünün orijinal sayfası
http://www.chemicalguys.com/BLITZ_Acrylic_Spray_Sealant_16_oz_p/wac_117_16.htm

Aha bu da çektiğim video.
https://www.youtube.com/watch?v=5MiZAz616RM

https://www.youtube.com/watch?v=5MiZAz616RM

i-vtec07
19-10-2015, 09:49
inceleme içi teşekkürler abi . katı wax ın sıvılaştırılmışı gibi bi izlenim uyandırdı bende :)

imprezaWRC
19-10-2015, 10:00
inceleme içi teşekkürler abi . katı wax ın sıvılaştırılmışı gibi bi izlenim uyandırdı bende :)

Bende de aynı izlenim oldu. Açıkçası bu kadar güzel boncuklanma beklemiyordum. Güzel ürün, el altında olabilecekler arasına dahil ettim :)
Benim kullanım, yıkama ve park şartlarında 1 ay dayanırsa, kapalı garajı olanlarda 2 ay koruma sağlar diye tahmin ediyorum. Süre konusunda daima beklentimi düşük tutuyorum :)

makif84
19-10-2015, 10:34
Ellerinize sağlık kesenize bereket.Yanlış anlamazsanız bir şey soracağım.Yenge bu kadar çok araç malzemesi diyeyim,alındığında bu kadar zaman harcayınca tepkisi ne oluyor?

imprezaWRC
19-10-2015, 10:47
Ellerinize sağlık kesenize bereket.Yanlış anlamazsanız bir şey soracağım.Yenge bu kadar çok araç malzemesi diyeyim,alındığında bu kadar zaman harcayınca tepkisi ne oluyor?

Benim hiçbir zaman ne içkim, ne kumarım, ne sigaram ne de gece hayatım oldu. En baba hobim otomobillerle ilgilenmek. Otomobil yıkamazsam, cilalamazsam...vs rehabilite olamıyorum, stres atamıyorum, dolayısıyla beklenmedik anlarda patlama yaşıyorum. Ürünlere her zaman para harcamıyorum; sağolsunlar yurt dışından ve yurt içinden ürün incelemesi yapmam için ürün gönderen firmalar, arkadaşlar var. Aslına bakarsan elimde çok ürün yok. Alıyorum, kullanıyorum, bitiyor, beğenirsem bir daha alıyorum. Yeni ürün görürsem fiyatı uygunsa alıyorum.

Her dakika da otomobille ilgilenemiyorum. Fırsat buldukça bakıyorum. Bazen iki hafta üst üste geliyor; işte o zaman evde fırtına esiyor. Yani, ayda minimum 1 kere rehabilite olmama izin var. Bende üst üste gelmesin diye uğraş veriyorum. Ne otomobilmiş amma kıymetliymiş sen bizden çok onu seviyorsun ve düşünüyorsun dediği anlarda oldukça fazladır. İyiki kendine ait yerin yok yoksa seni göremeyiz bile dedi.

Aile, özellikle de çocuk, metalden çok daha önemli o yüzden bende dediğim gibi rahat bırakın bugün cila süreceğim demiyorum; ortayı bulmaya çalışıyorum; yağmur yağdığında dışarı çıkmamak için türlü taklalar atıyorum ( o zaman daha fazla iş çıkıyor, yıkama süresi uzuyor :D :D)

Neyse uzatmayayım, sorunun cevabı: Ağzıma s.....r :D :D :D :D

dqn
19-10-2015, 20:01
Bende de var bilitz.Hatta senden almıştım hakan abi.3-4 senedir dolapta duruyor.Acaba bir şey olmuş mudur?:)

Nanoya geçince dolabın en köşesinde yerini aldı.Üstü su gibi altı normal.Karıştırınca düzeliyor.

izo
19-10-2015, 20:11
Uzmanini bulmusken sorayim; hocam yeni araca henuz hic bir uygulama yapmadim. Metalik kirmizi renk. Hafta ici iste oldugum zamanlar direk gunes isigina maruz kaliyor arac. Bu urunle biraz da olsa koruma saglar miyim?

Ekrem_06
19-10-2015, 20:24
Bugün eskiden açtığınız rainx (yağmur kaydırıcı) konusuna baktıktan sonra ürünü alıp kullandım. Böyle ürün denemeleriniz ile yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Aklımızdaki soru işaretlerini siliyorsunuz. Bu ürünü de en yakın zamanda denemek isterim.

imprezaWRC
19-10-2015, 21:17
Bende de var bilitz.Hatta senden almıştım hakan abi.3-4 senedir dolapta duruyor.Acaba bir şey olmuş mudur?:)

Nanoya geçince dolabın en köşesinde yerini aldı.Üstü su gibi altı normal.Karıştırınca düzeliyor.

Güneş görmeyen yerde duruyorsa henüz birşey olmamıştır. Çünkü bendeki üründe sendeki ile aynı yaşta :)

imprezaWRC
19-10-2015, 21:18
Uzmanini bulmusken sorayim; hocam yeni araca henuz hic bir uygulama yapmadim. Metalik kirmizi renk. Hafta ici iste oldugum zamanlar direk gunes isigina maruz kaliyor arac. Bu urunle biraz da olsa koruma saglar miyim?

Cilanın amacı zaten dış etkenlerden olabildiğince korumaktır; bu nedenle bu ürün ihtiyacınızı karşılayacaktır :)

imprezaWRC
19-10-2015, 21:20
Bugün eskiden açtığınız rainx (yağmur kaydırıcı) konusuna baktıktan sonra ürünü alıp kullandım. Böyle ürün denemeleriniz ile yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Aklımızdaki soru işaretlerini siliyorsunuz. Bu ürünü de en yakın zamanda denemek isterim.

Rica ederim; faydalı oluyorsam ne mutlu bana, görüşlerimi olabildiğince objektif şekilde aktarmaya çalışıyorum :)

imprezaWRC
26-10-2015, 09:47
Geçen hafta bol yağmurlu geçmişti. Bol yağmur ve çamur altında sürüş sonrası 1 kere araç yıkandı ve en başıdna belirttiğim gibi araç dışarıda durduğundan her sabah üzerinde nemli bir örtü oluyor, yani susuz birgün görmüyor diyebilirim.
Buna rağmen 10 günlük süre sonrası cilanın durumu fena değildi.
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/blitz_zpsqnftt4oh.jpg

imprezaWRC
04-11-2015, 11:50
Blitz'in ömrü, en başta yazdığım faktörlerinde etkisiyle toplamda 20 gün sürdü. Bu süre her zaman yazdığım gibi otomobilini kapalı otoparkta muhafaza eden ve hergün kullanmayan...vs birinde biraz daha da uzayabilir.
Yine iyi dayandı diyebilirim.