Orijinalini görmek için tıklayınız : 25 Ekim 2015 Pazar @ Pistgünleri Halk günü İstanbulpark
yELlowlar yurt dışında ds 2500e göre daha piste yönelik ısınınca daha dayanıklı olduğundan bahsediliyor ama rodajı daha kısaymış ebcye göre. Ebc 1500km rodaj istiyor max performans için.Ondan insanlar bence memnun kalmıyor fazla..
Ama en iyisi birebir tecrübe, kaçırma vs yoksa ds2500 hatta ds3000 mis olur.
Kim neyden bahsediyor yav. Hepsini hem Türkiye'de track daylerde hem yurt dışında tek marka kupalarında tecrübe ettik. Yellow, ds2500'ün tırnağı olamaz :)
yELlowlar yurt dışında ds 2500e göre daha piste yönelik ısınınca daha dayanıklı olduğundan bahsediliyor ama rodajı daha kısaymış ebcye göre. Ebc 1500km rodaj istiyor max performans için.Ondan insanlar bence memnun kalmıyor fazla..
Ama en iyisi birebir tecrübe, kaçırma vs yoksa ds2500 hatta ds3000 mis olur.
EBC yellowlar yol kullanımında 1500 km istiyor, ki zaten en üstteki katmanı sokakta 100-200 km'de ancak gidiyor.
2-3 defa bed in yapınca da rodaj fena değil.
Yellowlarda pist günlerinden sonra bende illaki bir miktar pad kalıntısı disklere yapışıyor. 1 hafta yol kullanımı ve soğuk frende gidiyor o kalıntılar. Gavurlar pistten sonraki gün daha yarış tipli, soğukken tutmayan bir pad ile kalıntıları temizleyip tekrar kendi padlerine geçiyor.
DS3000 ve benzeri yellow üstü blue ve orange padler sokakta tehlikeli olur, öter, günlük kullanıma gelmez. Yellowlar bile sokakta frene bastığın ilk an saniyenin onda birinde tutmuyor gibi, lan noluyoruz dedirtiyor. Sadece pistte kullanılacaksa tabiki race padler tadından yenmez.
Kim neyden bahsediyor yav. Hepsini hem Türkiye'de track daylerde hem yurt dışında tek marka kupalarında tecrübe ettik. Yellow, ds2500'ün tırnağı olamaz :)
Fiyat Ferodo'nun yarısı ya, herkes ondan seviyor yellowları :)
@erh ,post'un son paragrafi direk beni ilgilendiriyor ama neden ustune alindin anlamadim.
Zaten bu yazdiklarimi yapan ve yasayanlar,Zeki'nin dedigi gibi ortaya birsey atip cekiliyorlar ve bos muhabbet donuyor,hak veriyorum.
Honda yi koruyan-seat yada kendi aracini savunanlara,yaptiklarini anlatip yazanlara hic bir lafim yok. Adamin cizgisi odur,herkes saygi duymali.
Ama kiskanclikla ve hasetlikle yazilan yazilara,ben az bile yazdim.
Daha dune kadar pist ve mevzu hakkinda fikri olmayanlar,birseyler yapamaya calisan insanlara laf sokusturmaya calisiyorlarlar. Ozaman kedi-ciger ve sahsiyetsizlik ortaya cikiyor.
Ben ilk profesyonel yarisimi 96 yilinda yaptim ama hala birseyler ogreniyorum. Ogrenmenin yasi yok.
Zeki buraya uye;Leon hakkinda bilgi alip,AKİL DANİSMAK İCİN kac yuz defa hem grupta hemde telde beynini utulemisim,yazsin....
Ayrica bana bu araci aldiranda Orcun,Zeki ve Utku'dur. Hic aklimda yokken,sabahina seat sahibi oldum.
Bilgi paylastikca guzel ve cogalir. Ego mego sahibi olmak yada gostermek icin yanlis platform. Ha cikariz TPŞ'ye,orada hersey serbest...
TPŞ hiç olmaz gruplarda çok fazla serbestlik var :)
Şu typer konusunu bı kapatalım. Ben typer flan savunmuyorum. bu konuya hıc dahıl edılmemesı gerektıgını soyledım sadece. typer ıle aynı kosulda pıste cıkamayacagımız ıcın lısteye dahıl bıle edılmemelı. onden ceker rekoru bence 30 agustosta kırıldı , sımdı ıse zekı kendı suresını gelıstırdı dıyorum. type-r rcz den hızlı sadece dıyorum. bunu anlamak bu kadarmı zor. konu nasıl buralara geldı, nasıl carpıtıldı hayret edıyorum. Ben burda pıst gunlerıne gıren kısılerın hakkını savunuyorum bır nevi. honda tekrar pıste type-r ı tek basına cıkarıp zekıden ıyı sure yapsa benım gozumde yıne rekor kırmıs olmayacak. Ama ılla honda ıle kıyaslanmak ıstenıyorsa o zaman full stock cıkacak dıyorum.
neyse cıdden bu konuyu kapatalım.
daha onemlı bı konu var bence. oda orcun un tavrı.
Değişik bir durum söz konusu burada. Tabelada ismi dahi olmayan, hiç bir klasmanda rekabet etmemiş kişiler gelip burada pist ile ilgili atıp tutuyorlar.
Jason o süreyi yaptığında herkesin gözleri parladı, süre geçilmeyecek süre değil dedim herkes üstüme üşüştü. Anca Honda boklayın siz falan bile dediler.
Biri çıktı pistte direkler olacaktı hani nasıl dedi? Biri paranız yok almaya anca konuşursunuz dedi. Bunların hiç birine tek bir cevap vermedim/vermedik.
Rekoru Zeki kırdı, ben de çıktım süre geçilmeyecek süre değildi dedim, alın işte bu da ispatı dedim gücünüze mi gitti?
Kusura bakmayın ama yılda 2 kez geldiğiniz pisti rolling olayına çevirmeyin. Bugün Serhat abi rekoru kırabilir, Murat abi rekoru kırabilir bunlar şimdi olmasa da olacak olan şeyler. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama işin bir gerçeği var rolling muhabbetini buraya taşımaya çalışıyorsunuz. Bu rolling değil ama maalesef.
Çıkar süre yaparsın, video koyarsın tabelaya adını yazdırırsın mevzu kapanır. Candan, Ahmet, Utku, Zeki, Volkan Abi ve ben her gün bu iş için bir şeyler geliştirmeye çalışan adamlarız. Hatta daha da spesifik örnek vereyim, Candan'la benim otomobillerimiz aynı. Candan benden yardım istediğinde 'ulan beni geçecek' diye adama sırt çevirmiyorum, aynı şekilde o da bana elinden gelen yardımı yapıyor. Yeri geliyor 'slicklerin var hala beni geçemedin haha' geyiği de yapıyorum ama o başka bu başka.
Türk milleti olarak bir şeyin suyunu çıkarmaya bayılıyoruz. Murat abi Cupra'yı aldığından beri Zeki ile irtibatta biliyor musunuz mesela? Ne balata takalım, kamberi ne yapalım diye, Zeki bilmiyor mu Murat abi rekor için soruyor? Hepimiz de yardım ediyoruz Murat abi'ye, belki çıkıp içimizden geçecek ama ediyoruz. Hatta Utku o balatayı takma abi patates olacak da demişti Murat abi de şahit. Azıcık yapıcı olun, süre yapın paylaşın bu işin gelişmesine yardımcı olun. Yapmayacaksanız da Allah aşkına şu işi kirletmeyin.
yılda 2 kez gırdıgın ne demek ya. bu nasıl bı cumle. rollınge cevırmeyın ne demek. Ne olmus rollıng yapanlara. Sen kımsınde rollıng yapanları 2. sınıf ınsan konumuna koyuyorsun. Piste gırıyosun dıye ne sandın sen kendını. Ne oldun yanı tabakamı atladın. .sarhosmusun sen arkadasım. agzından cıkanı kulagın duysun.
Ben resmı olaraga Drag a da 1 kere gırdım. kımse bana demedı sen kımsın ılk defa draga gırdın ne konusuyosun dıye.
Yılda 2 kere pıste gırıyosun dedıkten sonra bana soyle yardımlastık boyle yardımlastık dıye anlatma komık olma..
Biz yılda 2 kere gırdıgımız pıste senden daha cok emek, zaman ve para harcıyoruz. sen bunu bı cırpıda sılıp atamazsın. bu pıst Ankarada olsa sen kac kere gıreceksın pıste.
Gece yarısı yola cıkıyoruz. pıste gırdıgımız aracla 600 km yol yapıyoruz yada cekıcı ıle gonderıyoruz..en ufak sorunda ornegın yagmur rıskını bıle goze alıp tum emegımız ,zamanımız ve paramızın bosa gıtme rıskını goze alarak cıkıyoruz yola. saat 10 da kalkıp pısttekı bırını arayıp " kanka yagmur varmı geleyımmı" dıyıp 11 de pıste gelmıyoruz.
gecen sefer ılk kez gelmıstık bu 2 oldu. insallah devamıda gelecek. Sen dırek 10 danmı başladın.
Ben rollıng de yapıyorum , dragda yaptım , pistede gırdım , ve elımden geldıgı kadarda devam edecegım.
Simdi benim adım gectgi için cevap veriyorum Levent'cim yanlış anlama lütfen :)
Ben aracımı sadece yarışta kullanıyorum ve gereken butun parcaları ve eklemeleri elimden geldigince yapmaya clısıyorum. Fakat astra 1.6 typer dan daha iyi sure yapacak demiyorum farkındaysan. zaten pistte pist aracı ve yol aracı olarak farklı katagorilerin var olma sebebi bu.. En hızlı önden çeker ile, en hızlı stock onden ceker farklı bişey. M.engin de bir onceki rekoru GP ile kırmıstı ve stock GP denmemişti anlatabildim mi :)
Yok hacım yanlış anlaşılacak bir durum, hani arkadaşlar ille de stok kıyaslaması yapınca onlara en yakın örnek sensin ve iddialısın iyi süre konusunda. Rekorun gelip gelmeyeceğini Zaman gösterir elbet ama hepimiz o duyguyu yaşamak isteriz şimdi. Yani oradaki anlatımım xx kişi b arabayla 2.20 yapsa fwd kılasmanında sonuçta rekor ona geçecek, ben de iddianı bildiğim için seni örnek gösterdim :)
Valla inşallah emek harcayan bu işe gönül önem zaman ve para yatıran herkes hedefindeki zamana ulaşır da rekabet daha çekişmeli olur benim düşüncem bu yönde :)
OrcunInce
27-10-2015, 14:28
Şu typer konusunu bı kapatalım. Ben typer flan savunmuyorum. bu konuya hıc dahıl edılmemesı gerektıgını soyledım sadece. typer ıle aynı kosulda pıste cıkamayacagımız ıcın lısteye dahıl bıle edılmemelı. onden ceker rekoru bence 30 agustosta kırıldı , sımdı ıse zekı kendı suresını gelıstırdı dıyorum. type-r rcz den hızlı sadece dıyorum. bunu anlamak bu kadarmı zor. konu nasıl buralara geldı, nasıl carpıtıldı hayret edıyorum. Ben burda pıst gunlerıne gıren kısılerın hakkını savunuyorum bır nevi. honda tekrar pıste type-r ı tek basına cıkarıp zekıden ıyı sure yapsa benım gozumde yıne rekor kırmıs olmayacak. Ama ılla honda ıle kıyaslanmak ıstenıyorsa o zaman full stock cıkacak dıyorum.
neyse cıdden bu konuyu kapatalım.
daha onemlı bı konu var bence. oda orcun un tavrı.
yılda 2 kez gırdıgın ne demek ya. bu nasıl bı cumle. rollınge cevırmeyın ne demek. Ne olmus rollıng yapanlara. Sen kımsınde rollıng yapanları 2. sınıf ınsan konumuna koyuyorsun. Piste gırıyosun dıye ne sandın sen kendını. Ne oldun yanı tabakamı atladın. .sarhosmusun sen arkadasım. agzından cıkanı kulagın duysun.
Ben resmı olaraga Drag a da 1 kere gırdım. kımse bana demedı sen kımsın ılk defa draga gırdın ne konusuyosun dıye.
Yılda 2 kere pıste gırıyosun dedıkten sonra bana soyle yardımlastık boyle yardımlastık dıye anlatma komık olma..
Biz yılda 2 kere gırdıgımız pıste senden daha cok emek, zaman ve para harcıyoruz. sen bunu bı cırpıda sılıp atamazsın. bu pıst Ankarada olsa sen kac kere gıreceksın pıste.
Gece yarısı yola cıkıyoruz. pıste gırdıgımız aracla 600 km yol yapıyoruz yada cekıcı ıle gonderıyoruz..en ufak sorunda ornegın yagmur rıskını bıle goze alıp tum emegımız ,zamanımız ve paramızın bosa gıtme rıskını goze alarak cıkıyoruz yola. saat 10 da kalkıp pısttekı bırını arayıp " kanka yagmur varmı geleyımmı" dıyıp 11 de pıste gelmıyoruz.
gecen sefer ılk kez gelmıstık bu 2 oldu. insallah devamıda gelecek. Sen dırek 10 danmı başladın.
Ben rollıng de yapıyorum , dragda yaptım , pistede gırdım , ve elımden geldıgı kadarda devam edecegım.
Benim amacım dışlamak değil neden öyle algılıyorsun? Kaç kere geldin de içerideki havayı biliyorsun diyorum? Kim kime nasıl yardım ediyor bir fikrin var mı?
Ankara'dasın uzaktasın, emek-para harcıyorsun hepsine tamam, neden ikidir tartışma çıkarmaya çalışıyorsun ama? Schumi'ye sürekli laf atıyorlar ama adam yardım ediyor herkese elinden geldiğince. Piste benden daha çok emek verdiğini düşünüyor olabilirsin ama emek vermek demek oradan kalkıp gelmek değil sadece önce bunu anla. Şurada tek bir kişi çıksın da Orçun bana yardım etmedi desin, bilgi istedim vermedi desin? Ya daha Cumartesi Mehmet'le konuştuk yardım lazım mı diye adamı görmüşlüğüm yok.
Demek istediğim, uzaklardan geliyorsunuz diye her şeye hakkınız olmuyor maalesef. İstanbul tayfası bu konuda daha şanslı evet ama aynı zamanda yardımlaşan da bir ekip. Rolling'i bir şey sandığım falan yok, geçip eski postlarına bakınca çıkan kavgaları söylenen sözleri görebiliyoruz, pistte öyle bir şey yok kavga yok dalaşma yok. Daha önce de yazdım pist üzerinde canımız birbirimize emanet çünkü. Ayrıca evet bana göre rolling yetenek gerektiren, kafa yormayı gerektirecek bir konu değil. Bana göre böyle bu, rolling diye bir disiplin yok çünkü, drag dersen tamamım.
Bir de tanışmıyoruz etmiyoruz, her seferinde yazarken suçlayıcısın ve 'sarhoş musun' gibi kelimeler kullanıyorsun, bu sadece bana da değil. Yazarken daha dikkatli olmanı öneririm.
OrcunInce
27-10-2015, 14:32
Ya Allah askina su yazilanlara bi bakin. Hondayi , jason u karsimiza almayiz o kadar salak degiliz diyosunuz. Sizin yaptığınız sureye biseymi dedik. Honda ile kiyaslamayin diyoruz baska bisey degil. Bi kendinize gelin.
Birde kime yazıyorsunuz bi alinti yapin. Konuyu iyice karistirdiniz.
Bu arada yazdıklarımın hangisi yanlış söylesene bana?
Type-R videosunda ne yazmıştı? FWD rekoru yeni Type-R'da demişti değil mi? Artık onda mı?
Sen gider önden çeker rekoru bende dersen, seni geçince rekor artık sende değil denir bu basit bir denklem bence?
Type-R geçildi ve sırf bu yüzden bir daha çıkacak piste, yani biz rakip görmemiş olsak da onlar rakip olarak görmüş ki tekrar çıkıyorlar dimi?
Bu kadar basit olan bir konu bu.
olivera7
27-10-2015, 14:32
ya tartışmaya gerek yok arkadaşlar özellikle prof pilotun süresiyle alt tarafı fren balatası olan lastigi olan daha amator birinin süresini kıyaslamak ayıp olur açıkçası cuprayı tebrik ederim rekoru fazlasıyla haketmiş
bu arada bugun pistte bir canavar var bilmiyorum süre çıkarıyorlarmı :D yeni rekor gelmesi içten bile değil :D
http://i.hizliresim.com/25Jlgd.jpg (http://hizliresim.com/25Jlgd)
Aha 918.
Arkadan itiş, önden çeker, 4 çeker tahrik, pilli araba, PDK/DSG vs düz vites, Cup2 lastik..
Baya tartışma çıkar şimdi, kaldırır mısınız fotoyu.
:)
Aha 918.
Arkadan itiş, önden çeker, 4 çeker tahrik, pilli araba, PDK/DSG vs düz vites, Cup2 lastik..
Baya tartışma çıkar şimdi, kaldırır mısınız fotoyu.
:)
Abi o kadar alıştırdın ki caps bekledim bu yorumunda :)
OrcunInce
27-10-2015, 15:20
Abi o kadar alıştırdın ki caps bekledim bu yorumunda :)
O değilde onu bize bir verseler Levo, ikimiz de kopil oluruz, araba kendi gider :D
Yakın zamanda muhtemel 918 geyikleri:
- Abi sanayi elektriğiyle dönmüşler 2:05'i.
- Son düzlükte yıldırım düşmüş antene, orda 100 beygir gelmiş.
- Benzinli motoru boşa alınca 2:10 dönmüş. Önden çeker rekoru yazdırmışlar.
- Şeytan diyor tak öne bir şarzlı, yap 2:02 geç rekoru
kelalper
27-10-2015, 16:21
yaw arkadaş neyi sindiremiyorsunuz anlamıyorum Zeki çıktı çatır çatır kırdı rekoru. Rekoru kırana kadarda o mantıken kırdım desede ben ona daha kıramadın hala Type R da rekor konuşmaya gerek yok diyodum. Rekoru kırmadan önce olanlara bakalım mı bir de.
Pist süreleri Type R gelmeden çok önceden beri tutuluyordu ve yayınlanıyordu. Orada da önden çeker rekoru Murattaydı slicklerle. Type R geldikten sonra İstanbul park stock otomobil klasmanı açmak yerine önden çekerleri yol lastikleri ile bir kategori altına aldı ve Muratın derecesini yol lastikli olan ile değiştirdi. Sonra şak diye Type R rekoru ilan edildi. Kimse de gık demedi buna. Hooop rekor type r da rekor type r da denildiği zaman rekor kırılabilir dendi. Eee nooldu zeki çıktı kırdı şimdi de sayılmaz araba stock değil deniyor. Yaw arkadaş rekor sürelerini yayınlayan istanbul park. Zeki semi slicklerle çıktığı zaman Buğra rekoru kabul etmem dedi ki kızdım Hondayı koruduğu için ki Buğra benim canım ciğerimdir. Bileğini kes dese keserim. Kaç kez de beraber çalıştık. Zeki rekoru o zaman kıramadı önüne araba çıktığı için vs. Şimdi de tabiri caizse rekorun bi tarafını dizine indirdi. Şimdi diyorsunuz ki arabada ekstra var. La tamam da siz kimsiniz. Rekorun kriterlerini zaten pist belirliyor ve zekinin arabası o kriterleri karşılıyor. Zekiyi kutlayanlardan biri de işi organize eden Buğra. O nedenle oturduğunuz yerden boşu boşuna kriter şudur budur diye kıvranmayın kriteri belirleyen merci ve pist sahibi belli. O bunu kabul ettikten sonra size b.k yemek düşer. Adam isterse 780 hp önden çeker ile girer rekoru kırar tutunabilirse. Honda fanatikliği yapıcam diye amatör adamın şevkini kırmayın.
Yeni type r sahiplerinden de bizden başka çıkan olmadı piste ki ona da süreyi söylediğim zaman HELAL BEE diye tepki verdi telefonda. Yapma bee gitti rekor demedi ki Zekiyi 1 kere gördü pistte. Aramızdaki dayanışmayı kaynaşmayı siz anlayın.
Mehmetmert
27-10-2015, 16:39
Ulan dogus al pilotunu sal piste cuprayi ya,sabahin korunde buz gibi havadada kir su rekoru
Neyse Murat ve Zeki abiye guveniyorum :D
Ya Allah askina su yazilanlara bi bakin. Hondayi , jason u karsimiza almayiz o kadar salak degiliz diyosunuz. Sizin yaptığınız sureye biseymi dedik. Honda ile kiyaslamayin diyoruz baska bisey degil. Bi kendinize gelin.
Birde kime yazıyorsunuz bi alinti yapin. Konuyu iyice karistirdiniz.
Abi merhaba sanırım benim mesajımı alıntıladığın için söz hakkım vardır diye düşünüyorum.Teker tekerde cevap vereyim
-Ya Allah askina su yazilanlara bi bakin. Hondayi , jason u karsimiza almayiz o kadar salak degiliz diyosunuz.
Ne yazmışım ben,koskoca honda rekor kırdık dedi bir video bile yok ortada.Bende girdiğimde esprisine öyle yazıyorum halada yazarım :) Üstteki mesajımda ne demişim çıkarsın Doğuş kırsın,ama ben Zeki abi ve Murat abiye güveniyorum,çünkü Type-R'ın ringde rekor kıranla aynı Type-R olmadığını biliyorum.Birinde rekor profosyonel pilotla,defalarca denenerek sabahın buz gibi havasında trafiksiz yapılıyor.Diğeri Halk gününde,prof olmayan bir sürücüyle bu süreler geliyorsa ben güvenirim.Kaldıki benim yaptığım bir yorumdan Zeki abinin Jason'ı karşısına alıp almadığını nasıl çıkartıyorsunuz anlayamadım o kısmıda...
Sizin yaptığınız sureye biseymi dedik. Ben yapılan süreye(leon)birşey dediğimi hatırlamıyorum yada sizin dediğiniz birşeyi bu kısım bana değil herhalde,gerçi Orçun abininde dediğimi hatırlamıyorum...
Yanlız ben anlamdım olay neden buralara kadar kırıcı bir şekilde büyümüş :(
olivera7
27-10-2015, 17:23
Genel klasmanda ve 4 ceker klasmaninda 991 turbo s ile 2.08.734 derece gelmis emre levent tarafindan tebrikler :)
Bugun pıst gunu guzeldı.Resımlerı Face ve Instagram sayfamda paylastım.
Emre baya ugrastı rekor ıcın.Aracda bır cok sey var ve yapıldı.Kac kez motor programı degıstı-lastıklerın ısıları basıncları,vp yarıs benzını ve motordakıler...
Eeee,sımdı rekor kırılmadı mı? Kırıldı. Kımse su bu demedı,hepımız gaz verdık,moral verdık.
Rekor bır zamanlar bendeydı,sonra yenı ve modlu araclarla 2:12 den 2:08 lere geldı,bır cogundada ben vardım,destek oldum keyıfle.
Bugunde oyle....
Su 1-2 uye sayesınde,konu buralara geldı.Yoksa burada Erhan dahıl,bu tıp konularda paylasım oluyordu.Aramızdan bu tıplerı ayıklarsak ve yorumlarımızı kısısellestırmezsek sorunsuz gecınırız...
Buarada GT3RS misssss... 918 ondan misssss....
olivera7
27-10-2015, 17:51
Aracin speclerini emreden ogrendim yaziyim
Esmotor egzoz ve headers
Esmotor yazilim
Esmotor intercooler
Water/meth kit
Trofeo lastik
Stok motor ve sanzuman
100-200 5.7sn gitti en hizli bu rekoru yaparken
Arac sokuk degil bos agirligi 1610 kg mis soforle 1700 lere yaklasir sanirim
1-2 kişi diye diye bize saracağına kendin yaralarından gocunmayı bırak bence..
Fikir belirtildiğinde neden bu kadar sert tepki veriyosunuz bir kendinizi tartın..
Genel Klasman Rekoru Emre Leventin Tebrik ederim.
2:08.734
1-2 kişi diye diye bize saracağına kendin yaralarından gocunmayı bırak bence..
Fikir belirtildiğinde neden bu kadar sert tepki veriyosunuz bir kendinizi tartın..
Ne o,yaran mı varda ustune alınmıssın.Senın zorun ne??
"siz" kımsınız ayrıca? Kendınle karıstırma,ben ne saracagım sana?
Verıyorsunuz derken?Benım tepkım,hasetlık,kıskanclık ve cekememezlıkle yorum yapanlar.Ama o benım dıye ortaya cıkıyorsan,topunu ustune alınabılırsın.
Ya sabır....
Aracin speclerini emreden ogrendim yaziyim
Esmotor egzoz ve headers
Esmotor yazilim
Esmotor intercooler
Water/meth kit
Trofeo lastik
Stok motor ve sanzuman
100-200 5.7sn gitti en hizli bu rekoru yaparken
Arac sokuk degil bos agirligi 1610 kg mis soforle 1700 lere yaklasir sanirim
Hatta ekstra muzık sıstemı-kılı tuyu dolu bır arac.
Ama rekor ıcın cıddı gayret sarf ettı,kırmasıda hakkıydı artık.
Bır cok ayrıntıyla(Yazılım-lastık-basınc vs vs)bızzat kendısı ılgılendı,ugrastı.
Parabolica
27-10-2015, 18:33
Emreyi bende tebrik ederim, gercekten guzel sonuc.:bravo:
Bu arada geneldede cok guzel ve keyifli bir gundu. Es-Motora ve emegi gecenlere ve ayrica Fer-Mas Servisede tesekkuler
Ne o,yaran mı varda ustune alınmıssın.Senın zorun ne??
"siz" kımsınız ayrıca? Kendınle karıstırma,ben ne saracagım sana?
Verıyorsunuz derken?Benım tepkım,hasetlık,kıskanclık ve cekememezlıkle yorum yapanlar.Ama o benım dıye ortaya cıkıyorsan,topunu ustune alınabılırsın.
Ya sabır....
Laf ebeliginin alemi yok kimin neyi kimi kastettigi ortada
Kisi kendinden bilir isi yara sende ki bu kadar gerilip gaza geliyorsun benim niye yaram olsun neden yaram olsun
Bahsettegin tum o hasetlik vs icin tamamen guluyorum..
Herneyse kendi destekci, yardimlasmali, elestiriye fikre kapali dunyanda mutluluklar, saksakcilik bizde yok malesef..
Emreyi bende tebrik ederim, gercekten guzel sonuc.:bravo:
Bu arada geneldede cok guzel ve keyifli bir gundu. Es-Motora ve emegi gecenlere ve ayrica Fer-Mas Servisede tesekkuler
Abı sızdekı gelısımıde tebrık ederım.
Kessel ıyı ıs cıkartmıs,helal olsun. 2:11:500.
Nerelerden nereye getırdınız surenızı.2:16 dan baslayan yolculuk,kısa zamanda 2:11 oldu kı,buraya yazıyorum,sıze ılk soyledıgım 2:10 yakında gelıcek.
Parabolica
27-10-2015, 18:51
Sagol Murat 2:10 olur ama hala bazi yerlerde cok hata yapiyorum. Biraz daha temiz kullanmam lazim
Gokmen Erbas
27-10-2015, 18:56
madem modifiyeler bu kadar dert olacak, resmi sürelerin detaylarına lastik ve çekiş türü gibi stock veya değil de eklensin. stock etiketi taşıyacak arabada yazılım, egzoz, filtre gibi hiç bir iyileştirmenin olmadığını intercity uzmanları da onaylasın ki tartışma çıkmasın.. yazılım biraz zor da donanımsal eklentileri en azından kabak gibi görürüz. genel rekoru ve stock rekoru da ayrı ayrı biliriz.
Sagol Murat 2:10 olur ama hala bazi yerlerde cok hata yapiyorum. Biraz daha temiz kullanmam lazim
Abı zaten onlar duzelerek 2:10 olucak. Ondan sonrası artık sızın gelısımınıze kalmıs.Zaten 2016 programını konustugumuz gıbı yaparsanız,cok cok daha ılerıye gıdıcegınız kesın.
Buarada arkadaslar Murat abı 458 Challange ıle yarısıyor.Gecen sene Ferrarı Racıng Day's e gelenler hatırlar aracları. Kessel Racıng de yarısıyor...
Pek bereketli bir hafta oluyor.
Murat Abi tebrikler.
madem modifiyeler bu kadar dert olacak, resmi sürelerin detaylarına lastik ve çekiş türü gibi stock veya değil de eklensin. stock etiketi taşıyacak arabada yazılım, egzoz, filtre gibi hiç bir iyileştirmenin olmadığını intercity uzmanları da onaylasın ki tartışma çıkmasın.. yazılım biraz zor da donanımsal eklentileri en azından kabak gibi görürüz. genel rekoru ve stock rekoru da ayrı ayrı biliriz.
Sence bu söylediğin mümkün mu. Onla uğraşır mı herhangi birisi ? Ayrıma gerek yok stok yada modlu diye. Liste gayet güzel önce lastik tipine göre ayrılıyor. Tam Slick ve Road Legal diye. Daha sonrada araç çekişine göre. Birde filtre olarak hava durumu var. Kuru Islak. Daha iyisi olamaz bence.
Buarada hoppi....
Haha,yok yahu aramizda Mike. Klup degil.
Hatta sana soylemistim ya,bi Korfez yapsan ne guzel olur diye. Ozledim valla.
Bende Murat'la konusup,konu actim. Cmtesi birlikte gidelim mi? Mangal yok ama tukuruk koftesi yeriz ;)
yasindemir
27-10-2015, 21:52
Scirocco 1.4 TSI Stg1 A seansı hot lap
S3 cooler, Forge DV, Yol tipi lastik 2.40.1 Sn.
https://www.youtube.com/watch?v=bmCU9tclwwo
Mehmetmert
27-10-2015, 22:01
Scirocco 1.4 TSI Stg1 A seansı hot lap
S3 cooler, Forge DV, Yol tipi lastik 2.40.1 Sn.
Porş ne gelmiş öyle düzlükte gerildim açıkcası o sahnede frene bastım iyice bilgisayardan :D
yasindemir
27-10-2015, 22:24
Porş ne gelmiş öyle düzlükte gerildim açıkcası o sahnede frene bastım iyice bilgisayardan :D
Porsche beni de tedirgin etmişti, dışardan almak zorunda kaldım o virajı 1sn yedi rahat...
Buda dışarıdan görüntüsü bonus
https://youtu.be/r_MX0vT2aqQ:)
Carrera düzlüğün sonunda ataletle ha gayret geçeceğim gibi düşünmüş sanırım, ama yol bitmiş; akabinde geç fren var. Fren/lastik sesi Porsche'den geliyor değil mi?
Mehmetmert
27-10-2015, 22:53
Carrera düzlüğün sonunda ataletle ha gayret geçeceğim gibi düşünmüş sanırım, ama yol bitmiş; akabinde geç fren var. Fren/lastik sesi Porsche'den geliyor değil mi?
Abi ben bir an kimse duramiycak sandim :D
Canselmo
28-10-2015, 00:21
Murat Engin'den gelenler..
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12195797_10153353090318897_3021296620741479849_n.j pg?oh=26293da339b806b0cf9428c2333bb9ec&oe=56B5767C
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12115529_10153353090338897_2824727814429745892_n.j pg?oh=5fc3ed39d76f0e4d8cdaf5c66f84306f&oe=56BC5121
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/12195774_10153353090408897_3942989314307849091_n.j pg?oh=853ce1789ba7be420cdae85d304a4550&oe=56CDB74D
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12047098_10153353090418897_1652954987987623133_n.j pg?oh=545b335a2ae888f7162eda91c21087d4&oe=56CAA12C
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12195995_10153353090138897_5547881643934776616_n.j pg?oh=d8003f5e42eeccaca0c19983af8035ad&oe=56B484BB
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12191818_10153353090163897_813500107893463201_n.jp g?oh=97223e9b44a29ae81e4e2297a4022f2d&oe=56B4B7EA
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11063776_10153353090243897_8206723382447971060_n.j pg?oh=aca4cb096c8bb02a3a6164ba62d60583&oe=56BA647F
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12193285_10153353090258897_93620256651496880_n.jpg ?oh=8873ac76d574116eede0388fbaee6963&oe=56CA9847
Canselmo
28-10-2015, 00:24
http://i66.tinypic.com/6zsqva.jpg
Çok güzel gün olmuş besbelli. 80 tur atan var :)
Ekledıgın ıcın tesekkur ederım kardesım,alıne saglık.
T.Day'den de bır foto yollamıstım sanırım?
RS muthıssss... Benımkının abısı,cok yakısıklı meret....
Canselmo
28-10-2015, 00:50
http://i63.tinypic.com/2r24xt5.jpg
yasindemir
28-10-2015, 09:09
Aynen Fren sesi Porsche'dan geliyor. Düzlükte yetişir geçerim bu grubu dedi ama yetişemeyince bizi virajda zora soktu.
Aynen Fren sesi Porsche'dan geliyor. Düzlükte yetişir geçerim bu grubu dedi ama yetişemeyince bizi virajda zora soktu.
Porsche nin yaptığı pist kurallarına uygun mu? Gereksiz bir hamle gibi geldi bana orası geçişe çokta müsait bir yer değil ki.
Frenlemede bir tık daha geç kalsa size çarpmaması içten değil
yasindemir
28-10-2015, 10:08
Porsche nin yaptığı pist kurallarına uygun mu? Gereksiz bir hamle gibi geldi bana orası geçişe çokta müsait bir yer değil ki.
Frenlemede bir tık daha geç kalsa size çarpmaması içten değil
Brifingde verilen bilgilere göre bence uygun değil. Virajda geçiş yapmak yasak bilgisi vermişlerdi.
kelalper
28-10-2015, 10:27
bana yapsa ben atmıştım arkadaşı pist dışına
Hakemlerin onu görmesi ve uyarması gerekmiyor mu peki?
Hadi bakalım İstanbul Park önden çeker rekoru Type R da yeniden :) tebrikler yeni Type R ve Jason Tahincioğlu :)
Bring Out Gimp
28-10-2015, 17:58
İşler iyice kızıştı desenize.
Süre kaçmış?
Söylemim söylemim diyorum ama Honda ne kadar da uyanık öyle
Neyse çok uzatmayacam
Biraz geç gibi oldu ama rekorundan dolayı tebrik ederim Zeki
Güzel bir gün geçti hava derecesi geçen haftasonu pistgünlerinde olduğu gibiydi güzel bir derece çıktı tebrik edip bunun daha iyisini kovalamak lazım geri kalan tüm yorumlar boş bence ...
Bu sefer incar koysalar bagri :( merak ediyorum tepkilerini pistte
İşler iyice kızıştı desenize.
Süre kaçmış?
Instagram'da gördüm
Yeni Type-R önden çeker rekorunu, fabrikadan çıktığı hali ile, bir kez daha kırarak ilk sıradaki yerini aldı. 2:22.118 lik dereceniz ile önden çeker otomobillerde en hızlı derece sizin. Tebrik ederiz Honda Türkiye , Jason Tahincioğlu...
Shendelzare
28-10-2015, 18:17
Son bikaç gündür rekorlar kırılıyo çatır çutur çok güzelde keşke listeler güncellense Buğra abi.
Bu sefer incar koysalar bagri :( merak ediyorum tepkilerini pistte
2 denemeninde tüm videoları var. Bugünki rekorun 4 açıdan çekilmiş videosu sanırım yarın yayında olur ...
Bu tatlı rekabetin yaşanmasına vesile oldukları için hem Zeki bey'i hem de Honda Türkiye'yi tebrik ederim.
Şaka maka Type R'a da 4 lastik, 4 balata bir de Jason koysak 2.19 yapacak. Oha ama
ProdriveSTI
28-10-2015, 18:26
Şaka maka Type R'a da 4 lastik, 4 balata bir de Jason koysak 2.19 yapacak. Oha ama
Zeki'yi de bir boş piste koysak nolur ki... :p :)
Tebrikler her iki tarafa'da...
Fabrika oemden öteye geçmiyor. Trofeo r ile bile 2:20.... li bir rakam gelebileceğini düşünüyorum.
Yeni Type-R sahiplerinden bileği kuvvetli birini Pist günlerinde bu halde bekliyorum ...
Ben her halükarda Honda Türkiye'yi tebrik ediyorum.
Muhteşem pazarlama. Önem verilmesi bile güzel.
Zeki'yi de bir boş piste koysak nolur ki... :p :)
Tebrikler her iki tarafa'da...
Zekinin kendini geliştirmesi ve sürüşü ile koskoca Honda fabrikasını ve 7 yaşından beri yarışan bir pilotu kıyaslamamak lazım.
Neticede farklı şartlar ki adil bakarsak Hondanın alehine Zekinin yararına olan daha çok konu var. Zekinin turda sadece 1 otomobil geçişi var ki oda düzlükte.
Temiz güzel ve başarılı bir tur attı Zekide daha iyileride gelecektir ama oem olarak değil anladığım kadarı ile .
Bu bir tartışma değil kıyas yada o iyi bu kötüde değil..
Türkiyede otomobil üreten bir fabrikanın bu işe ve müşterilerine verdiği değer ve Bu işe gönül vermiş bir adamın kendi imkanları ile başardığı bir zaman.
Bence ikiside kendi tarafında çok başarılı bence buna bu kapıdan bakın o öleymiş bu böleymiş bunlar çoluk çocuk işi ...
Genellikle roll de yok 2.5 kornada bastı yok tunel yapti
Hep bahaneler olurdu demek ki pistte de oluyormuş.
Low-Rider
28-10-2015, 18:38
Buğra peki sence Honda'nın bu yeni süresi tamamen orj. hali ile limit midir yoksa daha iner mi aşağı tekrar Jason'lı bir hareket yaparlar mı ? OEM araçta 3sn gelişim ciddi fark..
Buğra peki sence Honda'nın bu yeni süresi tamamen orj. hali ile limit midir yoksa daha iner mi aşağı tekrar Jason'lı bir hareket yaparlar mı ?
Valla baya başarılı turlardı bu turlar.
Full OEM hali ile yaptığı yapacağı 2:21. .... dir bence . Gerisi benim içinde şaşırtıcı olur .
Beni boş piste koymak Jasona hakaret olur. Geçmişi başarılarla dolu profesyonel bir pilota karşı benim gibi bir amatörün öne sürülmesi fikri bile mantıklı değil. Gider vay be bana böyle bir imkan yaratıldı diye hatıra videosu çekerim kendi aracımla boş piste çıksam. Doğuş bu imkanı yaratmalı pistin günlük ciddi bir kirası var bunu verip Jasona cuprayı vermeli ve bir kaç gün deneme yapılmalı ancak o zaman adil bir durum olur. Ben kendi adıma mutluyum Hondaya tekrar pisti kapatması için sebep olabildiysem. Arkamda koca bir firma değil eve sağlam dönmemi bekleyen ve ben bu keyfi yaparken maddi imkanları kendi cebinden sağlayan bir ailem var sadece maalesef :)
Sonucta herkesin bir istegi var bu da listede ust sirada yer almak, bence jason in yaptigi sureyi ayri tutmak lazim, pist rekorumu evet pist rekoru, pist rekoru kiracagim diyosan onden ceker icin o sureyi gecmen lazim ama benim gozumde rekor zeki beyindir, amator pilot pro pilot olayi...
Genellikle roll de yok 2.5 kornada bastı yok tunel yapti
Hep bahaneler olurdu demek ki pistte de oluyormuş.
Kardesim sen ne yaptin, rolling ile pist yarisini nasil ayni kefeye koyarsin, seni topa tutarlar aman dikkat et, dislanirsin :)
yusuf yılmaz
28-10-2015, 19:05
Rekor zeki nin beyler kimse kendini kandirmasin
Abi İstanbul Parkta resmi olarak önden çeker olupta pisti tam tur en hızlı dönen araba şu an için Type r dır bunda şüphe yok. İstanbul Park Halk Günleri organizasyonunda bakarsak o zaman bende diyebiliriz. Geçilemeyecek bir süre değil ama benim halk gününde zır stok yapabileceğim birşey gibi de gözükmüyor bence.
Amator pilot onden ceker katagorisi birincisi zeki bey
Pro pilot onden ceker katagorisi birincisi jason bey
Oliyor o zaman.
Birşeyi oldurmaya gerek yok aslında. Tam doğrusu Önden Çekerde Halk Günü rekoru bende genel klasmanda Type R da. Genel klasman diye bir ayrım yok bu yüzden standart arabayla kırılması gibi bir zorunlulukta yok, hiç bir zamanda yoktu zaten ;)
haydaaaa :D yine rekor yine rekor.. :) gitgide zorlasıyor hedef.. :) saglık olsun herkesi daha iyi olmaya itiyor bu tatlı rekabet..
Rakipler böyle olsun da rekabette mağlup ol ;) çamurla yarışacağına betona yenil :)
Jason ve Honda'ya tebrıkler.
Jason ıle uzun uzun konustuk,teorık best time 2:21:800 lerde.
Aslında 2:22:100 ler cabuk gelmıs kı,ben 21 lerde beklıyordum.
Trofeo olsa 20 sonları yada 21 basları gelırdı.
Arac hakkında yorum yapmayım,polemık oluyor,onuda uzun uzunn konustuk.Update versıyonunu alırdım,sız anlayın.
Ha su var;halk gununde yapılmıs zaman benım ıcın daha makbul.
Bunu soyle orneklendıreyım;organıze bır paslasmayla gelen gol mu,yoksa penaltı mı?
Jason'a lafım yok,kendı deyısıyle bıtıreyım yazımı;Abı ben ısımı yaptım ;)
2 denemeninde tüm videoları var. Bugünki rekorun 4 açıdan çekilmiş videosu sanırım yarın yayında olur ...
Video yayınlandı mı?
BoraÇİFTÇİ
03-11-2015, 10:26
Video yayınlandı mı?
https://www.youtube.com/watch?v=0c6KTaOTZvU
Böyle bir video yayınlanmış sadece.
https://www.youtube.com/watch?v=0c6KTaOTZvU
Böyle bir video yayınlanmış sadece.
rekor turundan kesitler değilde karma heralde pistin baslarında benzin yarımın altında 8e girmeden yarımın üstünde :D
Yarimin alti problem 8'de...
Videoyu izleme şansımız olur inşallah. :)
Beni boş piste koymak Jasona hakaret olur. Geçmişi başarılarla dolu profesyonel bir pilota karşı benim gibi bir amatörün öne sürülmesi fikri bile mantıklı değil. Gider vay be bana böyle bir imkan yaratıldı diye hatıra videosu çekerim kendi aracımla boş piste çıksam. Doğuş bu imkanı yaratmalı pistin günlük ciddi bir kirası var bunu verip Jasona cuprayı vermeli ve bir kaç gün deneme yapılmalı ancak o zaman adil bir durum olur. Ben kendi adıma mutluyum Hondaya tekrar pisti kapatması için sebep olabildiysem. Arkamda koca bir firma değil eve sağlam dönmemi bekleyen ve ben bu keyfi yaparken maddi imkanları kendi cebinden sağlayan bir ailem var sadece maalesef :)
Bu başarıları ben çok aradım ama bulamadım bir link var mı? Bir ara (tosfed yönetimi ile "arası" iyiyken) iyi lisans parası veriyorduk, gp2 de şahane sonuçlar alıyordu, göğsümüz kabarmaktan gömlek patlattı. Gerek pistlerde gerek rallide uluslararası arenada "başarılı" olmuş pilotlarımız var aslında. Neyse polemik olmasın, sonuçta zeki'yi tebrik ediyorum, doğuşa sponsorluk için başvursun :) (not: kendi cebinden yarışıpta federasyondan bir kuruş destek almadıysa saygım sonsuz - o cebin nasıl dolduğuna karışmam)
Yolu beklemekten helak olduk :)
Low-Rider
09-11-2015, 06:51
2 denemeninde tüm videolarý var. Bugünki rekorun 4 açýdan çekilmiþ videosu sanýrým yarýn yayýnda olur ...
Müdür bu adamlar rekor için bu kadar çaba sarfedip videoyu niye yayınlamıyorlar yahu
63owen63
09-11-2015, 09:04
Yapılan teaser berbat, honda videoyu yayınlamama niyetinde galiba.
Tayyar Cupra muhabbetine hic girmeyecegim haddime dusmez kullanmadim bilmem ama Honda'ya helal olsun. 2 ayda 2 kez pist rekoru kirip da bir video konulmadi suraya, komik duruyor artik.