Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigrtaci Arkadaslardan yardim talebi - Hasarsizlik evragi
Merhaba Arkadaslar ,
Hazarsizlik indirimi evragi ile alakali yardimci olabilecek kimse varmidir acaba armizda ? Uluslararasi gecerliligi olan bir evraga ihtiyacim var .
Mart ayinda ingiltereye tasindim, burada sigorta isleri yuva yikiyo biliyorsunuzdur . geldigimde 450 pounda aldigim arbaa icin senelik 1500 pound sigorta cikti , pek kafaya takmadim taksitli oldugu icin dedim . Fakat yeni aldigim skyline icin cikan sigortalar hasarsizlik indirimi sunamadigim icin 4000 pound civarinda . 1 haftadir duzgun bir teklif ariyorum fakat hala kabul edilebilir bir fiyat yakalayamadim bahsettigim sebepten solayi .
2007-2015 yillar arasinda ayn iaraci surdum ve surekli sigortaliydi ( yanis hatirlamiyorsam 5 yil anadolu sigorta 2 yil yapikredi. )
Konu hakkinda yardimci olabilecek arkadas varsa cok mutlu olurum. Olurda ingiltereye gelirse misafir de ederim :)
Simdiden tesekkurler .
Efe
Denklik gibi birşey varmı yahu yabancı ülkelere .
efe abi ancak senin sigortanı yapan şirketle iletişime geçmen gerekebilir
Amerikadan ve yeni zellandadan evrak getirmis arkadaslarim var. Fakat TR den kabul edip etmeyeceklerini bilmiyorum . Ama inan sansimi denemeye deger . 1 yilda harcayacagim benzin miktari kadar fark oluyor sigortada eger sunabilirsem bunu ...
chatlaxs
21-10-2015, 15:18
Merhaba tramer çıktısımı lazım size ?
selam ,
tramer ciktisi mi bilmiyorum acikcasi . Saniyorum ki sigorta sirketinden yazilmis olmasi lazim .
Buradaki bir arkadasimin amerikadan aldigi evragi rica ettim . bu koydugum amerikada yazilmis ve burada kabul edilmis bir evrak . Cok satafatli birsey degil anladigim kadariyla .
http://i.hizliresim.com/QWBkJV.jpg
Türkiye de ki sigorta poliçeni düzenleyen şirket ile iletişime geçmelisin Efe abi :)
onursumer
21-10-2015, 15:29
Aynen daha once sigorta yaptirdigin iki firmayada mail at veya burdaki sigortaci arkadaslsr gorurseler daha hizli donus alabilirsin
1 den fazla sirket var yanliz , hepsinden tek tek mi almam gerekir acaba ?
dedigin gibi onur , sigortaci arakdaslar net bilgi verirler saniyorum ..
sagolun
Aracin suan bulundugunuz bolgedeki yetkili distrubutoruyle iletisime gecin , onlar emsal arac sahiplerinin yaptirdigi fiyatlarla alakali bilgili oluyor genelde , sizi yonlendirirler ufak da bir komisyon alirlar belki 80-100p olabilir . Ayrica 4000 pound nasil bir rakamdir ben knightsbridge ikametindeyim ( en pahali fiyatlar cikiyor neredeyse ) kendi aracim F10 M5 icin 3400+399 toplamda 3800 gibi bir rakama yaptirdim satma durumunda da 399 geri aliyorum .
arac sifir degil malesef. 94 model R32 GT-R . Yeni import ettim henuz Uk e .
fiyatin yuksek olmasinin 4 temel sebebi var , sorusturdum .
1.Uk Full lisansi yeni aldim.
2.No Claim bonusum yok
3.Onceden hizli araba sahibi oldugumu kanitlayamiyorum.
4. GT-R lar yuksek risk sinifinda (nadir oldugu icin calinma, hizli oldugu icin trafik kazasi vs. )
chatlaxs
22-10-2015, 11:11
tramer belgesi oluyorsa ben çıktı gönderiyim fakat imzalı kaşeli olacaksa yaptırdığınız acenteye mail atmanız gerek
ozel mesaj attim dostum . sagol
Efe aslında en temizi Tr den hallettirebilir misin bilemiyorum ama geçmiş sigorta poliçelerini noter onaylı olarak İngilizceye çevirerek orjinali ile birlikte fakslamak oradaki sigorta acentesinde indirim için işe yarayabilir diye düşündüm.
levo her yonden sansimi denicem abi , chatlaxs yardimci oluyo su anda sagolsun .
10 gun var arabayi teslim almama , sigortasiz trafige cikarsam pek keyifli seyler olmuyor :) tarfikte otomatk plaka okuyan polis arabalari var , vergin vermismisin plakaya kayitli sigorta var mi goruyorlar :)
otm okuyan polisler sıkıntılı iş , alırken güzel de yürütme bedeli çok yüksek oralarda işte ..
valla yazdığım şey benim mantığa direk oturan oldu açıkçası, hani abd den araç getiren sigorta poliçesindeki yazıdan sonra aklıma o yöntem geldi, sonuçta adamların anadili ingilizce bizim değil ama resmi onaylı olduktan sonra TR poliçelerde yazan "dönem içindeki herhangi bir olaya karışmamasından dolayı" ibaresi yeterli olacaktır gibi bir düşünce oluştu kafamda.
Orada sizden başka Türk yok mu bu tarz girişimi olan önceden veya import eden firmadan görüşülebilecek birileri en son çare de konsolosluktan birileri? :) Fikir almak açısından faydalı olur sanıyorum..
Umarım en uygun rakam ile işin hallolur bro, kalan parayı R32 ye harcarsın taksitle de olsa :D
Start Finish Company
21.04.2015 21.04.2016 AXA
18.03.2014 18.03.2015 AXA
18.03.2013 18.03.2014 AXA
2012 2013
24.09.2011 24.09.2012 AXA
24.09.2010 24.09.2011 Groupama
24.09.2009 24.09.2010 Yapi-Kredi
17.09.2008 17.09.2009 Yapi-Kredi
catlak sagolsun yardimci oldu .
AXA da calisan yada yardimci olabilecek kimse var mi :)
streetracer_nos
07-12-2016, 15:50
Yeni konu açmadan buradan soruyum.Şu an sigortacı arkadaşlar plakadan ad soyad sorgulaması yaptığında isim- soyismin tamamını görebiliyolar mı ?
chatlaxs
07-12-2016, 16:14
streetracer_nos
plakadan aracın motor şasi araç sahibinin tcsi adı soyadı ikamet adresi sistemde kayıtlıysa telefonu telefondan facebook adresine kadar bulunur :D
streetracer_nos
07-12-2016, 16:18
benim sigortacı yamuk yaptı o zaman bana :)
chatlaxs
07-12-2016, 19:09
benim sigortacı yamuk yaptı o zaman bana :)
yamuk yaptı demeyelimde TCyi bulmasını bilmiyordur belki :)