Orijinalini görmek için tıklayınız : abs frenli aracın FREN hidroliğini değiştirmek
gemsazr9
23-10-2015, 20:56
arkadaşlar daha önce abssiz aracların birkaç kez evin önünde arkadaşımla bas pompola şelinde FREN yağını değiştirdik . acaba abs li araçlarda aynı sekilde mi yani kendimiz aynı sekilde değişebilir miyiz . ek farklı bir şey gerekiyor mu ? bilgisayARA BAĞLAMAK VS .
tdipower
23-10-2015, 20:58
aynı şekilde değiştirebilirsiniz
gemsazr9
23-10-2015, 21:18
teşekkürler . bir sorum daha olacak arkadaşımın arabının kaliper tamir takımlarını ve ana merkez tamir takımlarını değiştirdik . bir türlü havayı alamıyoruz . istediğimiz gibi olmadı . nasıl yapsak ?
Değiştirirken nemsiz ve ıslak olmayan ortamda olmasına dikkat edin
Fren hidrolikleri "yağ" değildir yüksek oranda "alkol" içerir ve nem kapar yani rakıyı nemli ortamda 1 saat bırakınca kendilğinden beyaza dönmesi gibi
Tamamen değişim için boşalt-doldur-boşat-dolur gerekirse tekrar boşalt-doldur şeklinde olmalı
gemsazr9
23-10-2015, 22:36
okey anladım .
ben serviste değiştirmiştim garip bi makineyle değiştirdiler hiç hava al pompala falan olması makine halletti herşeyi :)
gemsazr9
23-10-2015, 23:18
o makinayı arkadaşımda yaptı . bir depo kapağı aldı . delip rekorla kompresore bağladı . pompaladan direk fren rekorlarını açıyorsun . çok bir üstünlüğü yok .
o makinayı arkadaşımda yaptı . bir depo kapağı aldı . delip rekorla kompresore bağladı . pompaladan direk fren rekorlarını açıyorsun . çok bir üstünlüğü yok .
doğrudur ama uğraşmamak güzel bikere abs beyni değiştirirken fren pompalamaktan ayağım ağırmıştı lanet bişey :D
gemsazr9
23-10-2015, 23:29
ana merkez bir hava yaptı mı iş çok zor pompala pompala insan sinir oluyor . pratik bir yolu olmalı .
bymurat___61
24-10-2015, 00:55
1.6 absli civicde aynısekılde yapılmıstı. Dıkkat edılmesı gerekn noktalar. Once fren ana merekzıne yakın olanından hava almaya başlayıp. Bu donguyu en az 2 sefer gerçekleştirmenız.
AMa bazı aarcaçalrda Pc ye bağlanma muahbbetını okumustum.
arkadaşlar hava almak için pompalama işlemi çok uzun sürüyor,en kolay ve pratik yolu şu,büyük bir şırınga bulun evet yanlış yazmıyorum çok büyük şırıngalar var,kaliper hava alma civatasına uygun bir hortum bulun ve takın.bu civatanın ucu radyuslu yani bu hortumu takabilirsiniz,şırıngaya yağı koyup sisteme kaliperden yağı basın,yağ sistme doldukça hidrolik kutusundanda göreceksiniz.sonra civatayı sıkın ve pompalamaya başayın ve böyle hava alın,gerekirse birdaha aynısı,böylece hava alma işlemini çok kısa süre ve güzel yapabiliyorsunuz.