Orijinalini görmek için tıklayınız : Genel Sağlık Sigortası - Dolandırıcılık mı yardım !!!
b.ustaoglu
24-10-2015, 11:23
arkadaşlar az önce 212 936 09 63 ve ödeme departmanı kısmı için de 212 936 09 99 numaralardan arandım.
bana geçen yıl burdan üyelik aldığımı ve 350tl karşılığında yenilenmesi gerektiğini, aksi halde abonmanlığın bozulcağını ve 1842tl yasal olarak ödemem gerektiğini söylediler. bankalardan sağlık sigortam filan olduğundan bir anlık boşlukla ödeme yaptım kredi kartından. nasıl gaflete düştüm bilmiyorum. bu nolar sizi de aradımı dolandırıldım mı anlamadım. kredi kartı no, tarih ve arkadaki 3 haneli kodu verdim sadece şifre vermedim ancak 350tl ödemeyi onayladım. hesabıma bakıyorum daha para çekilmemiş. bankayı arasam mı nasıl çıkarım işin içinden.
beni de aradılar saydım sövdum kapattım öle bi talep te bulunmadım falanca tarihte falanca bayan a ok vermişssiniz şimdi ya devam ya da 1800 iptal bedeli istediler..
ben öle bi talepte bulunmadığımı belirttim madem ok dediysem ödeme dekontunu faxlayın dedim biz sizi arıycas dediler :)
Dolandırıcılık vakası gibi görünüyor. Üyelik yenilenecekse neden yenilemediğin takdirde ceza ödetsinler. Polise ve bankana habee ver durumu bir an önce.
Bankayı acil ara dolandırıldığını söyle yardımcı olurlar diye düşünüyorum .
3 bilgiyide verdiyseniz çekerler. hemen bankayı arayıp kartınızı iptal ettirin, yeni kart isteyin. bir ihtimal çekerlerse de bankaya durumu bildirip tutarın iptal edilmesini isteyin.
b.ustaoglu
24-10-2015, 11:44
teşekkürler arkadaşlar
3 bilgiyide verdiyseniz çekerler. hemen bankayı arayıp kartınızı iptal ettirin, yeni kart isteyin. bir ihtimal çekerlerse de bankaya durumu bildirip tutarın iptal edilmesini isteyin.
şimdi konuştum bankayla. kartımı iptal ettirdim yenisini göndericekler. bir de fax no verdiler işlemin iptali için.
nasıl gaflete düştüm hayret ediyorum. insan bazen ne yapıcağını şaşırıyor ya
yilmazcatalbas
24-10-2015, 12:08
başımıza gelmişti aynı şekilde emin olamadık arayan numarayı google'a yazınca jeton düştü sizin gibi çok insan var mağdur edilen geçmiş olsun
işyerimde çalışan ustama aynısı başıma geldi, biz naptın ne ettin diyene kadar parayı çektiler. acil bir şekilde kredi kartınızı iptal ettirin, çağrı merkezini arayıp kaybettim diyin iptal edilsin. bu adamlara bir kere ödeme yaparsanız başınıza bela olacaklar ki size öyle olacak sürekli arayıp bu kadar borç var ödeyin ödemezseniz şu kadar diyecekler. en son ne yaptı ne etti ustamız telefon numarasını değiştirip kurtuldu. siz ödeme yaptığınız için siz potansyel müşteri olarak görüyorlar. geçmiş olsun, önce kredi kartını peşinden de telefonunuzu hızlı bir şekilde değiştirin.
Bankayı ara kartı kapattır acilen
geçmiş olsun :) kart ın yenilenmesi en garanti çözümdü yapmışsınız :)
turkerrr
24-10-2015, 14:18
uzun zamandır yapılan bir dolandırıcılık şekli
sinanbaysal
24-10-2015, 14:36
geçmiş olsun para çekilmeden kurtarmışşsınız
b.ustaoglu
24-10-2015, 14:53
Hallettim hepsini cok sukur :) beni arayan noyu geri aradim ve bankaya dolandirildigimi ve yaptigim odemenin iptal edilmesini istedigimi soyledim. Hemen r yaptilar islemi iptal ettiler ve dilekcemi geri cekmemi istediler. Daha sonra bankayi aradim gercekten de islem iptal olmus. Ama bankaci arkadasim yinede dilekceyi iptal etme birak baslari agrisin dedi
devil_berk22
24-10-2015, 15:10
geçmiş olsun telefonda satış, sigorta, polis vb. arayan kişileri hiç dinlemeden suratına kapayıp numarayıda engelleyin daha biraz evvel benide aradılar direk suratlarına kapatıp numarayı engelledim.
Geçmiş olsun erken davranmışınız
::ZaFeR::
24-10-2015, 15:26
Beni de aradılar geçen günlerde.Dedim iptal edin.Sonra başladılar 375 tl vs muhabbetlerini.Dedim yollayın sizi tüketici mahkemesine verecem dedim telefonu kapattılar.Adamlar bir de kredi kartımın olduğunu da biliyorlar.
Beni de geçen 532li bir numara aradı, yalnız numara sadece 532 değil, 532 ile başlayan normal telefon numarası.
İsmimi söylediler, evet benim dedim. Turkcell'den aradığını söyledi karşıdaki bayan, faturayala ilgili bişey konuşacağını belirtti ve benden anne kızlık soyadını sordu. Dedim madem Turkcellsiniz bu bilgiler sizde yok mu, var ama ben sizi doğrulamak için arıyorum felan dedi. Dedim yok vermiyorum, benle ne konuşacaksanız da ben bayilerinize gidip orada konuşmayı tercih ederim dedim ve kapattım.
Öyle paranoyak hale geldik ki şu ülke de, 2 dakika gevşesek gondikliyeceklermiş gibi geliyo. :)
bahadır demin arkadaş aradı aynı bu mesele :D bugün çok kişiyi dolandırmışlar biride benim arkadaş :)
Beni de geçen 532li bir numara aradı, yalnız numara sadece 532 değil, 532 ile başlayan normal telefon numarası.
İsmimi söylediler, evet benim dedim. Turkcell'den aradığını söyledi karşıdaki bayan, faturayala ilgili bişey konuşacağını belirtti ve benden anne kızlık soyadını sordu. Dedim madem Turkcellsiniz bu bilgiler sizde yok mu, var ama ben sizi doğrulamak için arıyorum felan dedi. Dedim yok vermiyorum, benle ne konuşacaksanız da ben bayilerinize gidip orada konuşmayı tercih ederim dedim ve kapattım.
Öyle paranoyak hale geldik ki şu ülke de, 2 dakika gevşesek gondikliyeceklermiş gibi geliyo. :)
Yalnız sizi arayan muhtemel gerçekten turkcelldi :) turkcellin numarası 0532 757 2222 olarak geçiyor