Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezası hakkında(cam filmi)
Sefa_vts
04-11-2008, 14:40
Cuma akşamı talihsiz bir şekilde ceza yedim.. Ben filmlerimi sökmek istemiyorum..Bununla alakalı bir kaç sorum var
Filmleri sökülmüş gibi nasıl gösteririz?
Ayrıca cezayı ödemediğim takdirde ne olur? satışda yada her hangi bir şeyde problem yaratır mı bu ceza ?
Faizli çıkmadığı konusunda bi bilgi duydum satarken felan.. Şimdilik pek niyetim yok satmaya ancak ilerde ne olur diye merak ediyorum.
Affı beklicek değilim.. Cumaya kadar ödersem 80 ytl imiş.. Öğrendim.. ödemezsem 115 ytl.. faizli olanı bilmiyorum..
dragon07
04-11-2008, 14:41
cesamcem filmi taktırdıgın yere gidiyosun yazı yazıyorlar filmi söktüklerine dair imza kaşe vuruyorlar.trafik şubeye gidip gsteriyorsun olay bitiyor.
5 senede affı var ancak 5 seneye kim öle kim kala. bence öde kurtul ama güzel bi sakal atman lazımki olan cam filimlerin olmamış gibi görünsün. bu aralar pek müsama göstermiyorlar ama bilgin olsun.
Cam filmi nasıl bilmiyorum ama egzoz için durum şöyledi eğer aynıysa sende uygula. Ben egzozdan bağlandığımda 7 günlük bi süre verilmişti bi kağıtla. Bende egzozcuya gidip sıfır egzoz aldıgımı belirten bi fatura aldım adıma düzenlenmiş. Üzerinede plakamı yazdırdım. Bunu trafiğe götürüp görevli polise gösterdim. Polis arabaya bile bakmadan aracın trafikten menini iptal etti. Cazayıda ödeyip olayı kapattım. Eğer senin aracta trafikten men gibi bişe olduysa muayneye girmeden bu şekilde halledebiliyorsun. Dediğim gibi cam filminde durum nasıl bilmiyorum emsal olarak alman için yazdım. Durumlar benziyorsa uygula derim. B camcıya gidip söktürdüğüne dair bi yazı alabilirsin mesela
dragon07
04-11-2008, 14:46
sistem aynı tugral :D 1hafta müddet veriliyor.arabayı görmeden polis olay bitiyor...
Sefa_vts
04-11-2008, 14:49
Ya istanbul trafik çıldırmış mı ne :) e-6 da giderken accent yoldan aldı beni çevirdi.. O derece sadece film cezası yazdı.. Dediğin gibi Vtec takmış durumdalar.. Söküldü yazısı alırsam iş hallolur diyorsunuz.. Bana görmeleri gerektiği ile ilgili bi duyum geldi ama bakıcam olursa ne ala.. Ceza affını geçtim,peki satış sırasında bazı araçlarda olan cezalar 0 oluo.. bununla alakalı bildiğiniz bişi var mı? sebebi nedir? bazısında ise problem oluyor..
banada yazmışalrdı filmden cezayı filan ödemedim. arabayıda sattım birşey çıkmadı.. he sen ödemezsen senden de çıkmaz die bir kural yok şansına kalmış ben olsam sallarım..:D
gokhan07
04-11-2008, 14:56
ben satış verirken borcu çıkmadı aradan bir sene geçti ceza çıktı geldi mecbur ödenecek satarken çıkmaya bilir ama sonradan da gelebilir ceza bence şimdiden öde
Sefa_vts
04-11-2008, 14:59
banada yazmışalrdı filmden cezayı filan ödemedim. arabayıda sattım birşey çıkmadı.. he sen ödemezsen senden de çıkmaz die bir kural yok şansına kalmış ben olsam sallarım..:D
Sen nasıl hallettin peki abi? söktün mü filmleri? sökeyim diyorum ancak pekde içim el vermio.. güzel duruo çünkü.. bide içerde rahatım..
http://i224.photobucket.com/albums/dd315/Slazy_vts/Fotoraf-0005.jpg
Ayrıca 1 numaradır kimse inanmıo ama sahiden öyle :D
benim ön camda da film vardı sadece onu soktum diğerleri aynen devam.
Aynı renk filmsiz bi 106 bul yandan göster :)
1. Filmleri söktürmeyeceksin.
2. Sökülmüs gibi göstermene de gerek yok, bir daha polis cevirirse gecmise dönük sorgu yapamaz, ilk kez cevriliyorum ceza yiyorum filmden diyeceksin.
3. Ceza da ödeme, senede 2 kez af gelir, sıfırlanır.
4. Benim 5-6 tane ceza var, gecen ay muayene icin temiz kagıdını da aldım :D
Sefa_vts
04-11-2008, 15:33
Geçmişe yönelik sorgu yapamaza pek aklım sır ermio.. çünkü çevirdiğinde direk telsizle plakamı geçtiler.. Temiz dedi.. Hani çalıntı vs die mi baktı desem oda olur.. Ama böyle yaparım sanırım..
çalıntıya bakıyorlar sefa.. rahat ol kardeşim.
Almanci Tane-R
04-11-2008, 16:19
ikincisinde direk bağlarlar
Yahu telsizle plakayı anons edince, filmden cevirmisler mi cıkıyor?
Yok öyle birsey...
Telsizle sordugunda calıntı mı, arac bir suca dahil olmusmu onu sorarlar.
Cam filminden ceza yedigini kim nerden bilecek, bilmemkac milyon makbuz icinden onu mu bulacaklar :)
Yahu telsizle plakayı anons edince, filmden cevirmisler mi cıkıyor?
Yok öyle birsey...
Telsizle sordugunda calıntı mı, arac bir suca dahil olmusmu onu sorarlar.
Cam filminden ceza yedigini kim nerden bilecek, bilmemkac milyon makbuz icinden onu mu bulacaklar :)
+ olarak ceza vergi dairesinde bile çıkmıyor polis nerden görücek:D
bnde eksozdan ceza yemiştim 5 6 ay kadar oldu gecen wıze yaptırmak ıcın borcu yok kagıdı aldım ceza cıkmadı wergı daıresınde ıslemedımı acaba ceza :)
Aynen ilk mesajımda da yazdım 5 taneden fazla cezam var.
Gecen ay muayene icin gittim vergi dairesine, temiz kagıdını aldım cıktım :D
ya ılerde faız faiz bınmesın basımız agrımasında benımde hıc yanı o 115 dı 150 olmustur belkı odeyesım yok su sıkıntıda merak ettım acaba bısey olurmu dıye sımdı cezayı gotursem alıcaklar ama borcu yok kagıdıda aldım olsa cıkardı :)
1. Filmleri söktürmeyeceksin.
2. Sökülmüs gibi göstermene de gerek yok, bir daha polis cevirirse gecmise dönük sorgu yapamaz, ilk kez cevriliyorum ceza yiyorum filmden diyeceksin.
3. Ceza da ödeme, senede 2 kez af gelir, sıfırlanır.
4. Benim 5-6 tane ceza var, gecen ay muayene icin temiz kagıdını da aldım :D
aramızda ajan olabilir:D
hacı peki paraya kıyıp lazerle camları karartsak sorun olurmu? filmde yok neyi sökecez :D
overblack
04-11-2008, 17:25
öde sefa öde ben muayene için borcu yoktur almaya gittiğimde 750 ytl çıkardılar geçen hafta ;)
O zaman Bursada maliye ile polis iyi calısıyor :D
İstanbulda cıkmıyor, 2 sene önce yedigin ceza bile :)
bro sök 106ya fılm yakışmıyor ha sökmezsen faızle 22o olur :(gereksız bişi
Sefa_vts
04-11-2008, 17:55
Filmlerin söküldüğünü ispatlıcam yani.. Söküldüğüne dair belgeyi kim verir bana?..Her hangi bir filmci?
Buarada ceza ödeme konusunda iyice kararsız kaldım..
Kerem abi bende hiç denk gelmedim bilio musun? emin olmak için konu açtım sende böyle diyince şaşırdım hatta.. :)
Esek osuruyor ya burda, biz ne yazıyoruz sen ne algılıyorsun.
Git söktür filmleri, cezayı da öde, sana mustehak...
Sefa_vts
04-11-2008, 18:25
Esek osuruyor ya burda, biz ne yazıyoruz sen ne algılıyorsun.
Git söktür filmleri, cezayı da öde, sana mustehak...
Abi senin dediklerini yapıcam zaten :D nie alınıosun.. Biz samimiyiz die buna güvenerekten cevap vermedim.. Yarın öbür gün cezam çıkarsa ödicek kişi belli oldu en azından ahahha :D
Hala söktürcem, söküldügüne dair belge falan diosun?
Ceviren polis soruo sana, ilk kez cevriliyorum filmleri yeni yaptırmıstım diosun.
Filmden ceza yedimi, kacıncı cezası diye telsizle sormuyor merak etme.
olcay_bora
04-11-2008, 18:29
vay be otobanda cevirdi sende durdun :D şaka bi yana ödeme cezayı fln ben paso ceza yiyorum çekmecemde 15 16 tane oldu çeşit çeşit cezalar çoğu kayıtlı değil hatta eve gelen cezalar bile kayıtlı değil. kayıtlı da olsa satarken düşsünler ne olcak ki faizi fln dokunacak oranda değil
Sefa_vts
04-11-2008, 18:35
Ceviren polis soruo sana, ilk kez cevriliyorum filmleri yeni yaptırmıstım diosun.
Peki o zaman abi.. ne diyim.. yola devam edicem bu halimle :) Filmden bağlar gibi olursada oracıkta sökerim artık polisin gözü önünde :D sorun çözüldü.. Kafam rahatladı en azından...
vay be otobanda cevirdi sende durdun :D şaka bi yana ödeme cezayı fln ben paso ceza yiyorum çekmecemde 15 16 tane oldu çeşit çeşit cezalar çoğu kayıtlı değil hatta eve gelen cezalar bile kayıtlı değil. kayıtlı da olsa satarken düşsünler ne olcak ki faizi fln dokunacak oranda değil
Çevirdi durdum değil.. arkamda sirenli geldi geçti gitti bende oh dedim gişelere geldim tek gişe açıktı nakit olarak oraya yaklaşmadan önce önüme geldi sağolsun yavaşlattı sağa sinyalimizi verdik kardeş kardeş kaçamadım da :D iyi geceler dedi,camını kaldır dedi 115 ytl dedi :D
Vectra Power
04-11-2008, 19:32
Nereden Nasıl çıkacağı belli olmuyo :)
Vectra Power
04-11-2008, 19:34
Bize Çarşının Ortasında Söktürmüştü Cart Curt Anahtarla Çizdi. Ona İnat Gittim 3M Film Çektirdim. yokladı çıkaramadı Devam et dedi :) Plakayı Tanıyolardı :) Bi De Üstüne Beni Traktörle Çağırdı Tarlasına bişiler yaptırıcaktı. Gittim Yaptım Bende hehe ha bi de ehliyet yok :D
CasabLanca
04-11-2008, 21:22
ankarada filmden bir kez çevrilmiştim bu olaydan 3 ay sonra sinopta polis yabancı plaka görünce çevirdi filmlerden ceza yazıyordu plaka sorgulattı daha öncede uyarı almışsınız dedi :D ama sonuçta her ikisinde de 5 kuruş ceza ödemedim :icon_tup:
Bize Çarşının Ortasında Söktürmüştü Cart Curt Anahtarla Çizdi. Ona İnat Gittim 3M Film Çektirdim. yokladı çıkaramadı Devam et dedi :) Plakayı Tanıyolardı :) Bi De Üstüne Beni Traktörle Çağırdı Tarlasına bişiler yaptırıcaktı. Gittim Yaptım Bende hehe ha bi de ehliyet yok :D
herşey neysede ehliyetin olmadan trafiğe çıkmak matah birşeymiş gibi yazma. övünecek başka şeyler bul.gün gelir o durumda bir vukuata girersin sonra patlar herkes bak işte techturkeydenmiş adam diye.
bilmem benden daha büyükler bu konuda sana ne der ama benim tavrım kesin ve net.
ehliyet olmadan trafiğe çıkmayın gençler heleki birde bunu buralarda dile bile getirmeyin... biraz daha sabır.
trafik işleriyle ilgilendğim için yardımcı olayım bu olaylar defalarca başıma
öncelikle cezayı ödeme çıkmaz diyen kişilere bu lafım ceza arabanın değil ruhsat sahibinin cezasıdır vergi dairesine belki 2 sene sonrada olsa işlencektir.peki biri bana cevap versin ceza yediniz ödemediniz,bu yazılan makbuz havayamı uçuyor? çevirmede ilk defa çevrildim diosunz iyi hoş elinde bulunan 7 günlük izin olan kagıt ne işe yarıyor?7 gün sonra ibraz edilmediği takdirde araç trafikten men gözükür ve ilk çevirmede araba bağlanır....
1-Bağlatmadan cezayla yırtmana şükrediceksin
2-Cezayı ödemiceksin
3-Filmleri sökmiceksin cok yakışmış 106ya :)
trafik işleriyle ilgilendğim için yardımcı olayım bu olaylar defalarca başıma
öncelikle cezayı ödeme çıkmaz diyen kişilere bu lafım ceza arabanın değil ruhsat sahibinin cezasıdır vergi dairesine belki 2 sene sonrada olsa işlencektir.peki biri bana cevap versin ceza yediniz ödemediniz,bu yazılan makbuz havayamı uçuyor? çevirmede ilk defa çevrildim diosunz iyi hoş elinde bulunan 7 günlük izin olan kagıt ne işe yarıyor?7 gün sonra ibraz edilmediği takdirde araç trafikten men gözükür ve ilk çevirmede araba bağlanır....
3 sene kullandıgım otomobilde de gecmise dönük ceza cıkmadı, aldım temiz kagıdını sattım otomobili...
Senede 2 kez af cıkar, cezalar ucar gider, hicbir zaman gecmise dönük cezam cıkmadı.
Polis filmden ceza makbuzunu yazdı gönderdi, 7 gün icinde söktür gel gibi birsey yokki?
Aracı baglatırsan otoparktan cıkarttıgında böyle bir belge alırsın herseyi söktürüp tekrar muayeneye girer otomobili kurtarırsın.
Baglatmadıktan sonra ceza yazıp yolladıgında 7 gün icinde sök gel tarzı bisey yok.
Ne yap et baglatma, önemli olan bu...
İsteyen arkadaslar da filmlerini söksün, tüm cezalarını da ödesinler.
Biz yasadıklarımız paylasıyoruz, herkes kendinden sorumlu...
gokhan07
05-11-2008, 18:29
yanlış anlamayında bu ceza af ları sadece istanbula mı çıkıyor biz burda aradan seneler geçiyo yine alıyorlar hatta sattığıum arabaya bile geldi
3 sene kullandıgım otomobilde de gecmise dönük ceza cıkmadı, aldım temiz kagıdını sattım otomobili...
Senede 2 kez af cıkar, cezalar ucar gider, hicbir zaman gecmise dönük cezam cıkmadı.
Polis filmden ceza makbuzunu yazdı gönderdi, 7 gün icinde söktür gel gibi birsey yokki?
Aracı baglatırsan otoparktan cıkarttıgında böyle bir belge alırsın herseyi söktürüp tekrar muayeneye girer otomobili kurtarırsın.
Baglatmadıktan sonra ceza yazıp yolladıgında 7 gün icinde sök gel tarzı bisey yok.
Ne yap et baglatma, önemli olan bu...
İsteyen arkadaslar da filmlerini söksün, tüm cezalarını da ödesinler.
Biz yasadıklarımız paylasıyoruz, herkes kendinden sorumlu...
polisin eline verdiği yeşil yada sarı kağıt hakkında bilgin varmı? 7 gün süreli izin kağıdı aksi halde trafikten men edilir.araç ilgili kuruma ibraz edilmesse polis bağladığında veriyorsa o kağıdı konuyu açan arkadaş söktürmüş gibi nasıl gösteririz diye bi yazı yazmış onu anlayamadım ozaman ben :S
senede 2 defa çıkan affı ilk defa duyuyorum ozaman ceza ödeyenler keriz
yanlış anlama bildiklerimi paylaşıyorum
2 senedir öncam dahil film var otomobilimde...
5-6 tane de cezam var, ne söktürdüm ne biryere gösterdim ne de 7 gün icinde söktür diye bir kagıt verdiler.
İsleyis sizin dediginiz gibiyse o zaman biz farklı muamele görüyoruz.
Araç trafikten med edildi ise ve izin kağıdı verildi ise 7 gün içinde bir şubeye giderek aracını düzelttiğini belli ederek men'i kaldırıyorsun. Onun dışında cezayı ödeme. Benim bu güne kadar ne kadar ceza yedim ben bile bilmiyorum. Hiçbirisi çıkmıyo.
Edit : Geçen polis çok uğraştırdı. Ben 3 senedir önde plakasız geziyorum. Camdan filmi sökerim plakayı takmam dedim. Dikkat çekmemek adına ön cam dahil canım güzel filmlerimi söktüm. Zaten kış geliyor. İlkbaharda tekrar yaparım. Ama bu aralar takmış durumdalar. Ağzınız laf yapmıyorsa birşey uydurup bağlayacaz felan diyorlar.
2 senedir öncam dahil film var otomobilimde...
5-6 tane de cezam var, ne söktürdüm ne biryere gösterdim ne de 7 gün icinde söktür diye bir kagıt verdiler.
İsleyis sizin dediginiz gibiyse o zaman biz farklı muamele görüyoruz.
doğrudur ne diim polemik yaratmaya gerek yok :)
Araç trafikten med edildi ise ve izin kağıdı verildi ise 7 gün içinde bir şubeye giderek aracını düzelttiğini belli ederek men'i kaldırıyorsun. Onun dışında cezayı ödeme. Benim bu güne kadar ne kadar ceza yedim ben bile bilmiyorum. Hiçbirisi çıkmıyo.
İste ben de bunu anlatmaya calısıyorum.
Arac baglanmadıysa, ceza kesip seni gönderdiyse ne alaka 7 gün?
Arac baglanınca 7 günlük belge alıp gidip söktürüyorsun.
Arac baglanmamıs, ceza kesmis göndermis, bu kısaca kurtarmıssın oluyor zaten...
İste ben de bunu anlatmaya calısıyorum.
Arac baglanmadıysa, ceza kesip seni gönderdiyse ne alaka 7 gün?
Arac baglanınca 7 günlük belge alıp gidip söktürüyorsun.
Arac baglanmamıs, ceza kesmis göndermis, bu kısaca kurtarmıssın oluyor zaten...
bende diyorumki " Filmleri sökülmüş gibi nasıl gösteririz? " arkadaş böyle birşey yazmış sadece ceza kesilidiğinde, al kardeşim ben filmi söktürdüm die herhangibiyere arabayımı gösteriyoruz? bunu yazmışsa izin kağıdı vermişler demek istiyorum.cezayı ister öder ister ödemez
Yavuz kızma da kardeşim ben 2008 mayıs ayında 2150 TL ceza ödedim faizi ile birlikte
Cam filmi
Egzost
Sis farı
Xenon
Tehlikeli araç kullanma
Radar
radar
diye uzayıp giden bir liste vardı adamlar Online sisteme gecince olay karısmıs bende af cıkar dedim ama cıktıysa da ben yararlanamadım malesef.
Ayrıca bu TUV olayı çok sakat oldu. 2001 model üstü araçlarda katalitik konvektörü olması zorunlu.
olmayanlar muayneden geçemior
ama işin komik kısmı ise
Doğuş Otomotiv bu TUV olayını getirdi ve de Doğuş otomotiv'in ithal ettiği CHIP'ler nasıl olursa TUV onaylı ancak diğer
Sercan Keklik
06-11-2008, 00:11
artık cezaların hepsı gelıyor arkadaşlar ödememezlık yapmayın sakın... 2 yıldır tüm cezalar kesıldıkten sonra elektronık ortama aktarılıyor.. kesenızı zarara sokmayın.
Yok yahu kızacak birsey yok.
Fikir paylasıyoruz burda...
Bana da EDSden eve ceza geldi, 5-6 tane de normal ceza yedim.
Ama muayene icin gittim temiz kagıdını aldım diyorum.
Bazısına cıkar, bana simdiye kadar hic otomobil satarken cıkmadı.
Bugün kampüs cafe nin yanında gördüm arabayı ben olsam bende ceza yazarım yani :D Çok koyu onlar sefa yapabiliyosan söküp açık tonundan çektir ama oda tam eziyet boşver sen böyle devam :)
ankara için konuşuyorum.. gittim araştırdım . diyorum ki ceza yerseniz hic beklemeyin ilk 15 gün içinde ilgili vergi dairesine gidip ödeyin. bankada çıkmayabilir hatta vergi dairesinde bile çıkmayabilir cünkü oraya 1 ay içinde gidebilirmiş.
özetle yapılması gereken şey elinize size tebliğ edilen ceza makbuzunu alın ve size tebliğ edilen günden itibaren 15 gün içinde yatırın. cidden en karlı yol bu. yani zarardan dönülen kardan bahsediyorum.
artık herşey elektronik ortamda ve saniyesinde kayıt altına alınıyor.
not: muayene istasyonlarındaki verilen temiz kağıdı için kesin birşey söyleyemiyorum.
Sefa_vts
06-11-2008, 10:52
Bugün kampüs cafe nin yanında gördüm arabayı ben olsam bende ceza yazarım yani :D Çok koyu onlar sefa yapabiliyosan söküp açık tonundan çektir ama oda tam eziyet boşver sen böyle devam :)
Yoksa o filtre sesi senden mi geliodu :D Koyu gibimsi aslında koyu değil bence :p
İboo,ceza makbuzu verdi sadece bana ancak olay şu.. Önündeki bilgisayar ekranından benim gözüme yansıyan filmden dolayı uyarı cezası kesildiği ile ilgili bir giriş yaptığı.. önceki sayfalarda olan kaygımda buydu..plakayı sorgulatırsa diye sormamın sebebide bu.. bağlanmak istemiyorum sadece..
Dragger, Dün ercan abiylede konuştum o da ödeme hiç çıkmadı bana ancak çıkanlarda oldu dedi.. bu sistem ya cezayı kesen polisin vergi dairesine ulaştırma çabasına girmemesiyle alakalı ya da, cezai işlem uygulayamamasından.. Ben kesilen her cezamı ödemek isterim.. o para bana koymasın isterim ancak çevremde ödemedim çıkmadı diyen oldukça insan ödeyince keriz olurum mantığına girio ister istemez :D