Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw Kodlama Hakkında

MK8800
25-10-2015, 19:33
Uygulamayı yapmak istediğim aracım Bmw ama aslında sorum genel olacak , gizli özellik mevzularına herkes denk gelmiştir instagram vs forum üzerinden de yapan arkadaşlarımız mevcut . Ilk olarak sadece park lambalarının auto modda olmadan da aynı parlaklıkta yandığını gördüm ( F kasalarda auto modda iken angellarda ki parlaklık daha fazla ) ve ayrıca araba açıldığında sis farları yanması , amerikan park ( sinyallerin farlar ile beraber açık kalması ) gibi özellikler için yapmayı düşünmüştüm fakat bir kaç yabancı ve türk forumdan da inceledikten sonra daha fazla özelliği aktif edebileceğimi gördüm . Aşağıda da bu özelliklerden bir kaçını hemde benim gibi yapmayı düşünenler için paylaşıyorum . DH'de başka bir arkadaş paylaşmış özellikler oradan alıntıdır , fotoğraf ile de desteklemiş fakat başka forumdan direk kopyalamak uygun olmaz diye paylaşmadım .

Kodlama ile aktif edilebilecek özellikler kısaca aşağıdaki gibi:
- Angel Parlaklığının ayarlanması
- Gelişmiş gösterge panelinde Mperformance logosu
- NBT Mperformance açılış animasyonu
- NBT olan araçlarda video izlerken hız limitinin kaldırılması
- Sislerin welcome light olarak ayarlanması
- Sislerin dönüş farı olarak ayarlanması
- Geri vitese alınca kapı kollarındaki ledlerin yanması
- Gösterge paneline ilave dijital hız göstergesi
- Kadrandaki hız sapmasının iptali (Arabanın gerçek hızını gösterir)
- Sport+ modunun kodlanması.
- Kapı açılınca cam açma ya da kapamanın durmasının iptali.
- Auto start stop'un default olarak kapatılması ve/veya bir önceki seçimi hatırlaması.
- Klimanın default olarak kapatılması ve/veya bir önceki seçimi hatırlaması.
- Sport göstergeler ( Tork&bg)
- Gündüz farları yanarken arka farların yanması
- 2014 ve üzeri araçlarda yeni tip i-drive'da M logosu animasyonu
- Xenon farların,Sinyallerin ve ayna sinyallerinin welcome light olması
- Spor Şanzıman aktifleştirme
- Launch control aktifleştirme ( Patinajsız kalkış için)
- Tek tuşla ayna paketi olan araçlarda aynaların katlanması
- Normalde 3 saniye basılı tuttuğunuzda açık olan camların ve sunroof'un direkt basılı tutar tutmaz kapanması
- Lim ve Cruise Control olmayan araçlarda tuşlar takıldığında limitör ve cruise control kodlanması

silecek suyunun yoğunluğundan, gündüz ledlerin kapatılabilmesine kadar daha sayamadığım bir çok özellik aktif edilebiliyor.

Forumda yazılan adımları takip ederek ENET kablosu temin ettim . F10 Post - Usa'den de bir kaç link aldım PDF dosyalarını da indirdim

Asıl merak ettiğim sorular ise
-Back-up yapmadan direk kodlama yapılsa herhangi bir sıkıntı olur mu ?
-Kodlama yapıldıktan sonra aracın servise güncellemeye gittiğinde hata vermesi veya olası farklı bir sıkıntı mümkün mü ?

Daha önceden uygulama yapmış olanlar konuya yazar ve özellikle kodlama kısmında atlanmaması gereken yerleri belirtirse sevinirim .

Şöyle de Türkçe anlatımlı bir video mevcut : https://www.youtube.com/watch?v=Q2rtuJRUAuE

atakanakdeniz
25-10-2015, 22:29
Forumdaki b.kocer nickli arkadasimiz facebooktan acabiliyor bunlari gecen benim arabaya whatsapptan yazilim atti

MK8800
25-10-2015, 22:32
Forumdaki b.kocer nickli arkadasimiz facebooktan acabiliyor bunlari gecen benim arabaya whatsapptan yazilim atti

Optik dukkaninda kurban eti kiyma ceken arkadas mi bu ?

atakanakdeniz
25-10-2015, 23:33
Aynen kardesim gecen siparisleri karistirmis armani gozlugu kiyma makinesine atmıs çekmeye calisiyodu avcunu acmis kiyma bekliyo gozluk bekleyen musteriyede antrikota cam takmis vermis adam napcam bunu az pisirip mi takiyim cok pisirip mi takiyim diyodu

aykutsafakyaman
25-10-2015, 23:58
Trabzona gönder arabanın beynini ben sanayide Şükrü Ustaya gösteririm halleder.Bizim arabanın yaylarını da o kesti. Böbrek taşı düşürmek isteyen arkadaşları bizim arabaya bindiriyoruz.

Ufuk
26-10-2015, 00:03
Kardeşim b.kocer bizim Dacia logana bağlanıp vagcom uzerinden parkları açtı.Tavsiye ederim. Forumdaki nikini bilmiyorum pm atabilirsin.

ruudvan
26-10-2015, 00:11
garazeniniz ne b.koçere anlamadım ama çok yazılımcı bi erkek olduğu belli.

meLaNchoLic
26-10-2015, 01:29
307 ile ayda gezenler filminde başrol oynayan b.koçer mi bu :D

atakanakdeniz
26-10-2015, 01:34
307 ile ayda gezenler filminde başrol oynayan b.koçer mi bu :D

Ay ile 307 de gezende olabilir bence cok emin degilim