Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nige's Pinderwagen Golf Mk2 Ring 7,45

barisy
27-10-2015, 12:36
Şu aralar ***** İstanbulpark pist süreleri, oldukça hararetli ve popüler bir durumda.

Youtube kanalında abone olduğum , Nürburgring hayranı Bridge to Gantry kanalı sahibi Dale kendine yeni bir Leon ST Cupra almış. Güzel turlar atıyor. Yine yakın zamanda paylaştığı ve GT3 takip ettiği bir videoda , gt3 önünde giden bir araç oldukça dikkatimi çekti.

Mk2 golf , inanılmaz bir süratte gidiyordu , öyle ki bazı noktalarda hem gt3 e hem Dale'e fark atıyordu. Video yorumlarından bakındım, başkalarının da dikkatini çekmiş. Bulduğum bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.

Adam garajında yıkılmış haldeki aracı alıp toparlamış. Ringde harikalar yaratmış. Çok büyük rakamlar harcadığını sanmıyorum, buna benzer bir araç ile İstanbulpark önden çeker rekoruna sulanmak mümkün olur mu sizce ? ;)

Not: Ringde m4 ün 7:52 yapabildiğini , en iyi önden çeker megane RS in 7,54 döndüğünü hatırlatayım. Amca 7,45 dönmüş kendi yaptığı aracı ile . Enteresan

Araç hazırlanması ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linktedir. Emek hırsızlığı olmaması adına direk linki veriyorum. Gerçi o da başka bir yerden almış sanırım.

Niges MK2 Golf Track car build in 5 weeks.. MASSIVE Thread ! - (http://bigpower.co.uk/phpBB3/viewtopic.php?f=62&t=12015&start=0)

Ayrıca 2 adet video koyayım. Önce leon st cupra vs gt3 vs pinderwagen

https://www.youtube.com/watch?v=9ePzvF2-TQo

Ve 7,45 döndüğü video

https://www.youtube.com/watch?v=GLMvuVZHOGI

aramulusoy
27-10-2015, 13:03
Pist işi, hem pisti tanımak hem aracı tanımak hemde tecrübe ile alakalı abi. Birde aracın spec'leri pist kullanımına uygun olursa birazda güçlü ve yol tutan bir araba olursa model fark etmeden tur galibiyeti veya rekor zor değil.
Ama düşündüğün gibi az paraya çok köfte olması biraz zor gibi. Kimi insan var piste çıkmak için türlü setup yapıyor ve çoğunu söylemiyor biraz şöförlükte iyiyse herkes adamı iyi biliyor.

barisy
27-10-2015, 13:51
Açıkçası konu kahramanı araçlar TR de muhtemelen 10-12 TL ye satılan araçlardır. Buna ne kadar bedelde mod yapmıştır tahmin etmek zor fakat yine de 15-20 TL lik bir harcama ile ortaya iyi süre çıkarabilecek araç hazırlanır gibi geliyor.
Yine bu forumda bir arkadaş 2.30 altında tur attı 106 gti ile. Ona da iyi emek ve para harcanmıştır illaki ama yine de totali 60-70 bin bulmamıştır diye tahmin ediyorum.

Demek istediğim , sırf pistte rekor kırması için bir aracı hazırlasalar 50 TL limitinde rakamla iyi bir derece çıkabilir mi sizce ?

Bu arada golf 1000 kg imiş sürücü hariç. Video başında yazmış setup bilgisini.

alperkirman
27-10-2015, 13:55
mod listesi yazıyo videonun başında ki orda temiz 20 bin lira var :)

alperkirman
27-10-2015, 13:56
abf motor var düzeltiyorum 20den çok fazlası var :D

mrbars
27-10-2015, 14:01
mod listesi yazıyo videonun başında ki orda temiz 20 bin lira var :)

Kendin yaparsan bile zor o paraya. Normal kullanıcı için Türkiye şartlarında min. 20k EUR.

barisy
27-10-2015, 14:03
Kendin yaparsan bile zor o paraya. Normal kullanıcı için Türkiye şartlarında min. 20k EUR.

Hmm , düşündüğümden daha yüksek maliyet var demek ki.

Peki 70-80 TL dediğiniz gibi harcansa rekor kırabilir mi sizce ?

alperkirman
27-10-2015, 14:31
piste 1.8t ile girdik roll yapılan bi modlama olduğu için hiç süre bile söylemiyorum :D
o günden beri hep aklımda mk2 1.8t swaplı gtx28 li bi arabanın projesi var 1,2-1,3 bar yürüyen motor açılmasınada ihtiyaç olmadan çok iddalı olabilir

mrbars
27-10-2015, 15:43

İstanbul Park bol beygiri seven bir pist. Ama 300 HP dolaylarında, 1000 kg, yürürü sağlam, geometrileri piste göre ayarlanmış, race fren setuplı, aerolu bir önden çeker ile 2:10-2:15'ler zorlanır herhalde.

aramulusoy
27-10-2015, 15:52

İlk yazdığım ve tüm arkadaşların yazdıkları aynı kapıya çıkıyor. tam maliyet isterseniz araç+ işlemler 30-35 bin tl. Değermi? inanın değer. Fakat pistte inanın en önemli şey pilotaj. O kolay onu hallederiz demeyin.! caddeye benzemez pist. Araç piste uygun olacak, siz aracı iyice tanıyacaksınız ve sonunda piste alışacaksınız. Sonrası süreye oynamak olur ve mutlu biter :)

barisy
27-10-2015, 18:35
İlk yazdığım ve tüm arkadaşların yazdıkları aynı kapıya çıkıyor. tam maliyet isterseniz araç+ işlemler 30-35 bin tl. Değermi? inanın değer. Fakat pistte inanın en önemli şey pilotaj. O kolay onu hallederiz demeyin.! caddeye benzemez pist. Araç piste uygun olacak, siz aracı iyice tanıyacaksınız ve sonunda piste alışacaksınız. Sonrası süreye oynamak olur ve mutlu biter :)

Evet, pist gününe katılmışlığım var ve kesinlikle Tecrübe şart. Geçen ay swift sport ile gtr kovalamışlığım var nürburgring de :) çünkü muhtemelen adam ilk defa girdi ve parası çok GTR kiralamış ama kullanamıyor bir türlü.

Müsaitlik yaratıp gündelik kullandığım araçla değil de sadece pist keyfi için her ay düzenli giriş yapabileceğim , maliyeti düşük , rahat rahat her tarafını sökebileceğim bir araç düşünüyorum. Konu aracı da görünce bir fikir paylaşımı olsun istedim.

aramulusoy
27-10-2015, 18:58
Evet, pist gününe katılmışlığım var ve kesinlikle Tecrübe şart. Geçen ay swift sport ile gtr kovalamışlığım var nürburgring de :) çünkü muhtemelen adam ilk defa girdi ve parası çok GTR kiralamış ama kullanamıyor bir türlü.

Müsaitlik yaratıp gündelik kullandığım araçla değil de sadece pist keyfi için her ay düzenli giriş yapabileceğim , maliyeti düşük , rahat rahat her tarafını sökebileceğim bir araç düşünüyorum. Konu aracı da görünce bir fikir paylaşımı olsun istedim.

Size tavsiyem, kullanacağınız araca kesin karar verince aracı almadan yapacaklarınızı iyi araştırmanız. Sonrasında aracı alınca uygun setupları temin etmeniz ve işinin ehli dilediğiniz zaman her şartta destek alabileceğiniz( modlama bittikten sonra) bir firma ile çalışmanız. Maliyetler gözünüzde büyümesin, az biraz eliniz rahatsa güzel güzel olur proje ve piste çıkarsınız. Süreler tecrübeye, araç tercihi beğeniye ( size) kalmış.

barisy
27-10-2015, 19:00
Hatta bir kademe daha yukarı çekeyim olayı.

Mesela şu tip araçlar var Almanya da.

http://m.autoscout24.de/angebote/volkswagen-golf-golf-ii-diesel-rot-269828036
http://m.autoscout24.de/angebote/volkswagen-golf-benzin-blau-269860813
Volkswagen Golf GTI vr6 2.8 (http://m.autoscout24.de/angebote/volkswagen-golf-gti-vr6-28-benzin-braun-278196640)

Bunlardan bir tane alınıp ithal edilebilir. Hatta vergi vs ile uğraşmaya da gerek yok plakasız pist aracı olarak da ithal edilebilir. Trafiğe çıkarmadan, veya geçici ithalat şeklinde içeri Alıp keyfini çıkarıp sezon sonu geri gönderilebilir. 13-15 lira :)

aramulusoy
27-10-2015, 19:03
Hatta bir kademe daha yukarı çekeyim olayı.

Mesela şu tip araçlar var Almanya da.

Volkswagen Golf golf II (http://m.autoscout24.de/angebote/volkswagen-golf-golf-ii-diesel-rot-269828036)
Volkswagen Golf (http://m.autoscout24.de/angebote/volkswagen-golf-benzin-blau-269860813)
Volkswagen Golf GTI vr6 2.8 (http://m.autoscout24.de/angebote/volkswagen-golf-gti-vr6-28-benzin-braun-278196640)

Bunlardan bir tane alınıp ithal edilebilir. Hatta vergi vs ile uğraşmaya da gerek yok plakasız pist aracı olarak da ithal edilebilir. Trafiğe çıkarmadan, veya geçici ithalat şeklinde içeri Alıp keyfini çıkarıp sezon sonu geri gönderilebilir. 13-15 lira :)

Plakasız pist kullanımı için araç/motor getirilebiliyor yurtdışından. Gümrükcü bir arkadaş olayı daha detaylı anlatabilir belki.

aramulusoy
27-10-2015, 19:04
Plakasız pist kullanımı için araç/motor getirilebiliyor yurtdışından. Gümrükcü bir arkadaş olayı daha detaylı anlatabilir belki.

pist kullanımı için getirilen araçlar geri göndermeye gerek kalmıyor sanırım.

barisy
27-10-2015, 19:06

Ben gümrük Müşaviriyim.

aramulusoy
27-10-2015, 19:09
Ben gümrük Müşaviriyim.

Yani abi sen biliyorsun ozaman. Trafikte kullanmayacaksan, boşa fantaziye gerek yok. Getir sok piste bak keyfine. hatta kullanmadığın zamanda garaj bölümü ile anlaşır oraya bile bırakabilirsin makul rakama. Gerçekten keyiflide olur ;)

barisy
27-10-2015, 19:15
Yani abi sen biliyorsun ozaman. Trafikte kullanmayacaksan, boşa fantaziye gerek yok. Getir sok piste bak keyfine. hatta kullanmadığın zamanda garaj bölümü ile anlaşır oraya bile bırakabilirsin makul rakama. Gerçekten keyiflide olur ;)

Işte benim de kafama daha bir yatıyor bu şekilde. Geçen geldim piste. Lastik yandı diskler yamuldu balatalar yandı vs derken 5 liralık olmuşum zaten. 3 kere piste gelsem Arabanın parası çıkar yahu. Bir de iddiası olabilecek araçta değil.

Ama bu tip bir araba bir nebze olsun heves yaratabilir, iddialı olabilir gibi geliyor.

aramulusoy
27-10-2015, 19:17
Işte benim de kafama daha bir yatıyor bu şekilde. Geçen geldim piste. Lastik yandı diskler yamuldu balatalar yandı vs derken 5 liralık olmuşum zaten. 3 kere piste gelsem Arabanın parası çıkar yahu. Bir de iddiası olabilecek araçta değil.

Ama bu tip bir araba bir nebze olsun heves yaratabilir, iddialı olabilir gibi geliyor.

Yinede atladığımız bir konu, pist yurtdışından gelme araça ne der. Muane yok kasko yok sigorta ruhsat falan sıkıntı ederlermi? bi araştırmakta fayda var abi. Pist aracına ok alırsan imkan vs müsaitse bu yol akıl işi ;)

barisy
27-10-2015, 19:20
Onu artık Buğra bey konuyu okursa ondan öğreneceğiz.

aramulusoy
27-10-2015, 19:30
Onu artık Buğra bey konuyu okursa ondan öğreneceğiz.

Şimdiden keyfin bol olsun abi ;)

barisy
27-10-2015, 19:44
Şimdiden keyfin bol olsun abi ;)

Çok teşekkür ederim bakalım ortada bir şey yok henüz sadece fikir var

mrbars
27-10-2015, 19:54
Barış Tosfedden izinle, plakasız yarış aracı daimi kalacak şekilde getirebiliyor muyuz? (Kdv var, ÖTV yok gibi)

initial-D
27-10-2015, 19:58
Abi en mantıklısı,tr ve pist mevzuatına uyuyorsa

İddialı zaman yapacak araca hem çok daha fazla vakit hem de nakit harcayacaksın.böyle bir araç daha az uğraştırır

barisy
27-10-2015, 21:03
Barış Tosfedden izinle, plakasız yarış aracı daimi kalacak şekilde getirebiliyor muyuz? (Kdv var, ÖTV yok gibi)

Daimiden ziyade tosfed lisansı olan yarışçı, ata karnesi ile vergi vs ödemeden aracı getirebilir. Normalde 6 aydır ama talep edilmesi halinde ata karnesinin geçerlilik süresi kadar süre alınabilir. Totalde 1 yıl kalsa yeter zaten, sonraki sene yeni araç getirilir ya da kalmasını isterseniz ata karnesi de Değişimi talep edilebilir. Yani getirdiğiniz aracı sağlam sakladığınız sürece( ayniyatı aynı kalmak sureti ile) süre sorun olmaz.
Ata karnesi en temel, ekonomik çözüm aslında. Haricinde geçici ithalat yapılıp 24 aya kadar kalması sağlanabilir.

Ayrıca eski araçlar biliyorsunuz vergileri ödemek sureti ile ithal de edilebilir. Plaka takılabilir kısaca. Geçen sene ithal etmiştim bir tane.

Bir de antika olarak plakasız ithalat var , müzelik gibi. Yarış aracını da trafiğe çıkarılmayacak şekilde KDV ödeyip almak mümkün olabilir, detaylıca bakacağım müsait zamanda. Aklıma ilk gelenler bunlar.

barisy
27-10-2015, 21:04
Abi en mantıklısı,tr ve pist mevzuatına uyuyorsa

İddialı zaman yapacak araca hem çok daha fazla vakit hem de nakit harcayacaksın.böyle bir araç daha az uğraştırır

Adam 7.45 yapmış yahu kutu gibi arabayla :)

aramulusoy
27-10-2015, 21:08
Daimiden ziyade tosfed lisansı olan yarışçı, ata karnesi ile vergi vs ödemeden aracı getirebilir. Normalde 6 aydır ama talep edilmesi halinde ata karnesinin geçerlilik süresi kadar süre alınabilir. Totalde 1 yıl kalsa yeter zaten, sonraki sene yeni araç getirilir ya da kalmasını isterseniz ata karnesi de Değişimi talep edilebilir. Yani getirdiğiniz aracı sağlam sakladığınız sürece( ayniyatı aynı kalmak sureti ile) süre sorun olmaz.
Ata karnesi en temel, ekonomik çözüm aslında. Haricinde geçici ithalat yapılıp 24 aya kadar kalması sağlanabilir.

Ayrıca eski araçlar biliyorsunuz vergileri ödemek sureti ile ithal de edilebilir. Plaka takılabilir kısaca. Geçen sene ithal etmiştim bir tane.

Bir de antika olarak plakasız ithalat var , müzelik gibi. Yarış aracını da trafiğe çıkarılmayacak şekilde KDV ödeyip almak mümkün olabilir, detaylıca bakacağım müsait zamanda. Aklıma ilk gelenler bunlar.

Abi sen daha iyi bilirsinde, kısa süre önce yurtdışından gelen araçların misafirlik süresi 6 aydan 2 yıla çıkarıldı tr'de. Bende yabancıyım o yüzden biliyorum ;) alakasızda olabilir konuya bilemedim :)

mrbars
27-10-2015, 21:23

Birkaç yıldır lisansım var. Sürekli kullanım için plakasız pist aracı getirebilirim mevzuat izin veriyorsa. Ancak her sene geri gönder, yenisini al zahmetli işler.
Gümrük açısından müsaitlik durumlarına boş bir zamanında bakarsan pek makbule geçer.

barisy
27-10-2015, 21:27
Abi sen daha iyi bilirsinde, kısa süre önce yurtdışından gelen araçların misafirlik süresi 6 aydan 2 yıla çıkarıldı tr'de. Bende yabancıyım o yüzden biliyorum ;) alakasızda olabilir konuya bilemedim :)

Evet turistik araç girişleri 2 yıla çıktı. Eğer hakkın var ise getirebilirsin tabii ki. Ama buradaki konu Türk Vatandaşı ve Tr de Yerleşik olan bizlere uygun Çözümler.

barisy
27-10-2015, 21:32
Birkaç yıldır lisansım var. Sürekli kullanım için plakasız pist aracı getirebilirim mevzuat izin veriyorsa. Ancak her sene geri gönder, yenisini al zahmetli işler.
Gümrük açısından müsaitlik durumlarına boş bir zamanında bakarsan pek makbule geçer.

Yani sıfır gibi düşünüyorsanız onu zaten getirebilirsiniz. Hatta bildiğim kadarı ile Ahmet çıpa da getirmişti Brz miydi 4-5 tane. Pist kullanımı için.

2. Elde getirme durumuna ayrıca bakarım ama tahminim mümkündür. Asli amacı "insan Taşıma" olmadığı sürece gelir yani.

barisy
27-10-2015, 22:31
http://youtu.be/dElFiQcLsp8

ZX-636R
28-10-2015, 00:57
140 to 200 1sn galiba :)
bu güçlerdeki awd ile ring te bu dereceyi yapmak olası :D

F.Dogan
28-10-2015, 08:15
ah vampir ah :D adama golf yaptırır

Mpower
28-10-2015, 09:18
Türkiye de adam akıllı kaç pist var ki ? Sadece istanbul park için çok zengin olunmadığı taktirde böyle bir proje bence gereksiz fakat yurtdışında mk1 ile yarışan çok var roll cage filan her şeyiyle yapılmış araçlar.
Çekme belgeli bir araç trafiğe sokulmadan daha masrafsız bir şekilde toplanabilir ama mk1 de mk2 de paslanma vs sorunlar çok olucak şase güçlendirilmesi gerekecek motorun değişmesi gerekecek motora upgrade yapmak gerekecek yürüyen komple değişecek sonucunda mukemmel bir araba ortaya çıkacak ama bu işe sabretmek herkesi harcı değildir heralde :)

drago
28-10-2015, 09:49
yanlız paylaşılan konuda adam nurburgringte kaza yaptığı golfün şase tamir edilemez durumdaydı diyor, bizdeki işçilik seviyesini düşününce gülme geldi :D

barisy
28-10-2015, 11:03
yanlız paylaşılan konuda adam nurburgringte kaza yaptığı golfün şase tamir edilemez durumdaydı diyor, bizdeki işçilik seviyesini düşününce gülme geldi :D

Di mi :) güzel görmüşsünüz

barisy
28-10-2015, 11:05
Türkiye de adam akıllı kaç pist var ki ? Sadece istanbul park için çok zengin olunmadığı taktirde böyle bir proje bence gereksiz fakat yurtdışında mk1 ile yarışan çok var roll cage filan her şeyiyle yapılmış araçlar.
Çekme belgeli bir araç trafiğe sokulmadan daha masrafsız bir şekilde toplanabilir ama mk1 de mk2 de paslanma vs sorunlar çok olucak şase güçlendirilmesi gerekecek motorun değişmesi gerekecek motora upgrade yapmak gerekecek yürüyen komple değişecek sonucunda mukemmel bir araba ortaya çıkacak ama bu işe sabretmek herkesi harcı değildir heralde :)
Işte o sebepten Almanya da yapılmış hazır arabayı çok ucuza Alıp getirip 1 yıl kullanıp geri götürmek daha mantıklı. Toplama ile uğraşmadan hiç.

kelalper
28-10-2015, 12:36
valla araba gelir mi gider mi bilmiyorum ama Seattaki arkadaşın cesarete hayran kaldım. Pistin daha başındayken 135 yağ sıcaklığı ile tour a başladı. Onun dışında arabayı yalayıp yutmuş direksiyonu da çok iyi.

kelalper
28-10-2015, 12:39
pardon 132 dereceymiş.