Orijinalini görmek için tıklayınız : VW Tiguan VS Kia Sportage
mimarsertac
27-10-2015, 17:02
2011 model Tiguan 1.4tsi ya da 2012 Kia Sportage 1.6 arasında kaldık. Sizce hangisi tercih edilmeli. 55.000tl bütçe ile bu tarz başka araç tavsiyeniz varsa alabilirim.
omrasm01
27-10-2015, 17:04
2011 model Tiguan 1.4tsi ya da 2012 Kia Sportage 1.6 arasında kaldık. Sizce hangisi tercih edilmeli. 55.000tl bütçe ile bu tarz başka araç tavsiyeniz varsa alabilirim.
Saka yapıyor olmalısınız tabiki vw
bir süre kullandım tiguan düz vites, gerçekten çok keyifli bir araç.
sportage da arkadaşta vardı, tiguan ın verdiği estetikliği, gidişi vs vermiyor açıkçası.
i-vtec07
27-10-2015, 17:51
Çok fark yoksa arada hata, boya, km durumunda tıguan derim .
bi tanıdığımda vardı kia doluluk olarak vs iyi ama o aracın yakıtı insanın aklını alır
2 sene vw tiguan white night 1,4 tsi kullandım 8,5 9 lt ortalama ile gezersin şehir içerisinde.. uzun yoldada 7 lt civarinda.. güzel sessiz keyifli bir araç dönüş çapı kısa..
AliDogukan
28-10-2015, 00:03
Sportage hem yakar hem gitmez.
Tiguan sahibi olarak kesinlikle öneririm
_driver_
28-10-2015, 00:07
Hem ikinci el hem de sürüş keyfi açısından sportage ı aklımdan bile geçirmem
Erdem K.
28-10-2015, 07:03
sportage bence ş.içi hakkından fazla yakıyor, malzeme kalitesi de bence vasat. tek artısı kasasının dışarıdan heybetli ve kaslı duruşu.
bence tiguan'ı tercih edin...
individual
28-10-2015, 09:08
Yakıt ve 2.el sonrasında satış olarak düşünüyorsanız VW Tiguan tabikide.
mimarsertac
28-10-2015, 09:16
Yorumlar için teşekkürler. Sportage cam tavan ve görünüş olarak aklımı çeliyordu ama şimdi tam olarak Tiguan'dan yanayım.
şaka olmalı tiguan tabiki
Bizde Tiguan kullanıcısıyız, kalite gidiş olarak iyi arabadır. Tiguan derim
2012 model 1.4tsi sport style kullanıcısıyım luzumsuz bi araç ya kocaman görüntüsü altında küçücük içi var bagaj desen yok 3 kişi tatile giderken valizi koltukta taşıyorduk :D yakıtı desen 2 ton araç 1.4 motor kısaca yakıyor usta
2012 model 1.4tsi sport style kullanıcısıyım luzumsuz bi araç ya kocaman görüntüsü altında küçücük içi var bagaj desen yok 3 kişi tatile giderken valizi koltukta taşıyorduk :D yakıtı desen 2 ton araç 1.4 motor kısaca yakıyor usta
Görüntüsü kocaman ama verilere göre golf7 ile aralarında 18cm uzunluk farkı var
Genişlik olarak 1cm kadar
Yani aslında boyutları büyük değil ve ağırlığı 2 ton asla değil (benim 2.0 tdi dsg7 1650 kilo)
darkmoon
29-10-2015, 11:36
sportage her şekil iyidir tiguan la kıyaslamam bile tiguan bana göre golfden devşirve arazi aracı görünümünde tam arazi aracıda olmayan yerden yüksek bir araç , yiğenimde cactus var aynı fikrim onun içinde geçerli.. bu tür araçların tam olarak bir segmentide yok..
Sportage ın bir tasarımı bir duruşu estetiği var eksisi yokmu var arkası dar onun dışında dolusu on numara.. ama bu ikisi içinde tiguan derim şimdi diyiceksinki niye tiguan o kadar sporage ı övdün tiguan çünkü sportage ın 1.6 deli gibi yakıyor ve gitmiyor o motora lpg olmuyor oluyorda fiyatı çok pahalı ona farklı bir lpg sistemi takıyorlar 6-7 bin tl o kitin fiyatı ve tam lpg de değil yarı benzin yarı lpg mantığıyla çalışıyor.. kısaca ciddi bir ekonomiside yok o yüzden tiguan derim.. ama sportage ın dizelini düşünüyorsan kesinlike sportage derim..
TSİ için birşey diyemem,tdi Tiguan kullanıyorum memnunum.
açılır cam tavan olursa daha güzel olur.
sportage her şekil iyidir tiguan la kıyaslamam bile tiguan bana göre golfden devşirve arazi aracı görünümünde tam arazi aracıda olmayan yerden yüksek bir araç , yiğenimde cactus var aynı fikrim onun içinde geçerli.. bu tür araçların tam olarak bir segmentide yok..
Sportage ın bir tasarımı bir duruşu estetiği var eksisi yokmu var arkası dar onun dışında dolusu on numara.. ama bu ikisi içinde tiguan derim şimdi diyiceksinki niye tiguan o kadar sporage ı övdün tiguan çünkü sportage ın 1.6 deli gibi yakıyor ve gitmiyor o motora lpg olmuyor oluyorda fiyatı çok pahalı ona farklı bir lpg sistemi takıyorlar 6-7 bin tl o kitin fiyatı ve tam lpg de değil yarı benzin yarı lpg mantığıyla çalışıyor.. kısaca ciddi bir ekonomiside yok o yüzden tiguan derim.. ama sportage ın dizelini düşünüyorsan kesinlike sportage derim..
okadar pahalı değil ben 2-3 ay önce rastgele 4-5 bayii aradım fiyat aldım arkadaşımın ix35'i için (sportage ile kuzen kardeş kanka zaten :D :) Direk püskürtmeli Gdi motor için verilen fiyatların en babası 2500 ile 3300 arasındaydı okadar tepelerde degil yani fiytları
darkmoon
29-10-2015, 12:33
okadar pahalı değil ben 2-3 ay önce rastgele 4-5 bayii aradım fiyat aldım arkadaşımın ix35'i için (sportage ile kuzen kardeş kanka zaten :D :) Direk püskürtmeli Gdi motor için verilen fiyatların en babası 2500 ile 3300 arasındaydı okadar tepelerde degil yani fiytları
ben maslak prins den fiyat aldım.. bilmiyorum diğer kitlerinki ucuzdur belki..
tiguan alın androidli double gömün devam edin derim.
:D
Tsi tiguan larin yakiti ne seviyede acaba sehirici tecrubesi olanlar acaba paylasabilir mi? Birde 4*2 ile 4*4 arasinda kac litre fark var?
.::EmrE::.
29-10-2015, 23:29
Tiguan sahibi olarak ben de pişman olacağınızı düşünmüyorum. Çok sessiz,çok konforlu,ve oldukça kaliteli bir araç.
Tsi tiguan larin yakiti ne seviyede acaba sehirici tecrubesi olanlar acaba paylasabilir mi? Birde 4*2 ile 4*4 arasinda kac litre fark var?
Bizim araç 4*4 1.4 TSI 150 daha yeni aldık sayılır. Şehir içi 9 10'lu rakamlar görülüyor. Bi keresinde 6.6'ya düşürmüştüm.
Birde aldığımızdan beri lastik basınçları inikmiş, normal seviyesinden sonra yakıt şehir içi 1.5 lt azaldı
Murat Ç.
30-10-2015, 14:44
bizde var yeni sayılır araç iki ay oldu alalı 10 litre yakıyor şehir içi kim ne derse desin tıguan alan 10 litreyi gözden çıkarsın şehir içi 7 -8 litreleri yakalıyorum diyen palavra söylüyor :D araç 1,4 tsı ya göre ağır dolayısıyla yakıt fazla bide bagaj dezavantajı var gere kalan her türlü olumlu araba
Murat Ç.
30-10-2015, 14:47
edıt........
Murat Ç.
30-10-2015, 14:49
Bizim araç 4*4 1.4 TSI 150 daha yeni aldık sayılır. Şehir içi 9 10'lu rakamlar görülüyor. Bi keresinde 6.6'ya düşürmüştüm.
Birde aldığımızdan beri lastik basınçları inikmiş, normal seviyesinden sonra yakıt şehir içi 1.5 lt azaldı
lastik seviyesi ne olması gerekiyor acaba bizim 18 jant kaç ps basmak gerekir hiç bi şekilde şehir içi 10 litrenin altına çekemedik yakıtı ağrasif kullanan insanlarda değiliz aslında :) sizinki gayet iyimiş
berdoz76
30-10-2015, 20:41
2010 TİGUAN 66000 km başımıza gelmedik kalmadı. Araçların en sorunlu modelleri 2009-2010-2011 modelleri. Öncelikle cam tavan su aldı, slikon ile kapattık. Cam tavanı kullanamıyoruz. Sonrasında yakıt depo içerisnde şamandıralar komple değişti. 5 km geçti bobinler arıza verdi, değişti. 5000 km sonra Devirdaim le ortak çalışan bir parça arızalandı, o değişti. Şimdi tekrar aracı devirli kullanımda yine kerkinmeler var. Bütün problemler 50000 kmden sonra başladı. WW yetkili servis sonrası özel servis sahibi ustamız ww dw 150 beygirlik motorların sorunlu olduğu 100 bin sonrası tamamen sorunlu kmler olacağını,122 hp lik motorların sorunsuz olduğunu beyan etti. Araç iç kısmı dar, konforu düşük, koltukları yorucu. Elektrik aksamlarında lambaların sorunlu.Ayrıca yukarıda oluşan arızalar yaklaşık 2800 tl tuttu. Tipi güzel, etraftan soranlara asla önermediğim bir model. Ufacık motor 150 beygir, 1550 kg, golf 5 platformunda üretim bir araç. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
2010 TİGUAN 66000 km başımıza gelmedik kalmadı. Araçların en sorunlu modelleri 2009-2010-2011 modelleri. Öncelikle cam tavan su aldı, slikon ile kapattık. Cam tavanı kullanamıyoruz. Sonrasında yakıt depo içerisnde şamandıralar komple değişti. 5 km geçti bobinler arıza verdi, değişti. 5000 km sonra Devirdaim le ortak çalışan bir parça arızalandı, o değişti. Şimdi tekrar aracı devirli kullanımda yine kerkinmeler var. Bütün problemler 50000 kmden sonra başladı. WW yetkili servis sonrası özel servis sahibi ustamız ww dw 150 beygirlik motorların sorunlu olduğu 100 bin sonrası tamamen sorunlu kmler olacağını,122 hp lik motorların sorunsuz olduğunu beyan etti. Araç iç kısmı dar, konforu düşük, koltukları yorucu. Elektrik aksamlarında lambaların sorunlu.Ayrıca yukarıda oluşan arızalar yaklaşık 2800 tl tuttu. Tipi güzel, etraftan soranlara asla önermediğim bir model. Ufacık motor 150 beygir, 1550 kg, golf 5 platformunda üretim bir araç. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
vwde 2010 1.4tsi 150hp motor var mı ?
darkmoon
30-10-2015, 22:02
vwde 2010 1.4tsi 150hp motor var mı ?
2008 den beri var..
2008 den beri var..
140lık değil mi o golf 5 ile başlayan ?
darkmoon
30-10-2015, 22:07
140lık değil mi o golf 5 ile başlayan ?
yok 150 lik
darkmoon
30-10-2015, 22:10
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-memurdan-temiz-ve-fiyati-uygun-2008-1.4-tsi-150hp-4motion-tiguan-233573792/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-volkswagen-kis-geliyor-4-ceker-150-beygir-4-4-227958764/detay)
sadece tiguanlarda mı var bu motor, sadece turbo destekli mi ? bilmediğimden soruyorum
mimarsertac
31-10-2015, 09:10
Bir tanıdığımızda 2011 model sport&style modeli var. Onu getirecek inceliycem. Muhtemelen alırım, genel kanı tiguan'dan yana.
lastik seviyesi ne olması gerekiyor acaba bizim 18 jant kaç ps basmak gerekir hiç bi şekilde şehir içi 10 litrenin altına çekemedik yakıtı ağrasif kullanan insanlarda değiliz aslında :) sizinki gayet iyimiş
Şehir içi 9 10'un altını bizde göremiyoruz maalesef :)
Lastik basıncı 34 36 olması lazım yine de bi araştırın
2.0 dizel sahıbı olarak , ben sportage derdım , ancak 1.6 benzınlı motor deyınce orda bı dururum , motor saglam sesi fena degıl devırlı kullanınca keyıf verir ancak inanılmaz yakıyor .. bu kasaya atmosferık koyup piç eden zatı muhteremın zekasına tukureyım... tiguan da yakıyor ancak yokuşlarda bayılmaz dsg ile kullanımı zevkli ikinci eli cidden güçlü .. konfora gelınce ve donanıma sportage derdım ancak ruhlar alemınde degıl turkıyede yasıyoruz .. ikinci el ve yakıt çok önemli iki krıter olunca tiguan derdim ,ha 2.0 dizel olsa o zaman şartlar değişirdi...
orhansah
31-10-2015, 14:02
ben ix35 derim :) 1.6 gdi motor normal kullanımda inanılmaz ekonomik bir araç.8-9 ortalama ile geziyorum. İç mekan olarak da ix35 tiguanın önünde bence, döşeme ve dashboard rengi bile benim için başlıbaşına tercih sebebi. Donanımı söylemiyorum bile.
lastik basıncı için depo kapağının içine bakın, yazıyor.
2.2 olması lazım diye hatırlıyorum.