Orijinalini görmek için tıklayınız : hasar kaydı hakkında
Arkadaslar ilandaki arac sahibi ile fiyatta anlaştık pazartesi almak icin aracı istanbula gidecektim yarın expertize sokacak arkadaslarim arac sahibi ilk sahibi oldugunu belirtti ve kaza boya degişen yok dedi ama 5664 ten mesaj attıgımda 2015 de 2 kaza cıkıyor rakam yazmıyor sizce kaza boya yoksa bu kayıtlar nedendir ?
anlaştıgım araç Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-sahibinden-full-orjinal-239767915/detay)
Alttan darbe olabilir, anahtar kaybı bile hasar kaydı çıkarabiliyor. Yani bi nevi kazan kepçe durumu. Herşeyden ötürü olabilir.
Miktar yazmama mevzusuna gelince bildiğim kadarıyla dışarıdan yapılan işlemlerde (elden ödeme) hasar miktarı girilmiyor.
Saygılar
otoparkta başka araca sürtmüştür tutanak tutulmuş olabilir,bir kazaya karışmış olabilir. rakam yoksa bence pek dert etmemek lazım. ayrıca şehirdışından gelceksiniz mutlaka öncesinde servis kayıtlarına ve sigortadan geçmişini kontrol etseydiniz. umarım ş.dışından dertsiz tasasız araçla dönersiniz şimdiden hayırlısı olsun
i-vtec07
27-10-2015, 21:30
benim aracımdada miktarsız şekilde hasar kaydı vardı alırken. aldığım kişi başka bi aracın tamponun dokundum karşı tarafın tamponu çatlayınca yaptırmak istedi, o yüzden var dedi . aracada baktırdım altına üstüne bişey çıkmadı . sanırım bu tür ufak şeylerde oluyo .
Misal geri gelirken başka arabanın kapıya sürttün. Sende hasar yok ama karşı tarafın kapısı çizildi. Tutanak tuttunuz. Adam 300 liraya boyattı. Sen işlem yapmadın.
Senin tramerinde çarpma yazar
Karşıda çarpma 300₺ yazar.
Öğrenmenin en garanti yolu tanıdığınız bir sigortacı varsa sanırım onlar kendilerine ait bir sistemden ne Zaman kaç para hasar olmuş kazamı onarım mı vs görebiliyorlar kaçıncı sahibi olduğu vsde görünüyor
En kötü bi sigortacıya rica etseniz belki makul bir ücret karşılığında sorgulayabilir
arkadaslar saolun sahibi ısarla öyle birşey yok dedi e devletten sorguladım ilk sahibi aracın yarın expere girecek arac boya kaza cıkarsa kendı ödeyecek parasını.. saolun
Sbm'yede çok güvenmeyin. Baktırın öyle alın. Daha bi kaç ay önce buradan bi arkadaş konu açtı sonradan pert kaydı işlenmişti motoruna. Her türlü çakallık dönüyor malesef.
benim aracımda bi kayıt var şu şekilde.
arka tampona motosiklet çarpıyor ve biraz çizilip iz kalıyor. sonra tutanak tutuluyor flan ama daha sonra pastayla silince iz bayagı gideriliyor. kalan 2-3 cm çizik içinde tampon boyatılmasın diye düşünülüyor ve işlem yapılmıyor.
şimdi hasar rakamı belli olmadan bu kaza kaydı plakada mevcut.
darkmoon
28-10-2015, 13:11
hasar kaydı çıkmamasının temel nedeni ya araç sahibi tutanak tutuyor bir şekilde cepden ödüyor kasko yada sigortaya yük olmuyor..
yada karşı tarafa ödeniyor ama araç sahibi gene kendi hasarını cebinden ödüyor haliyle gene çıkmıyor. genelde benim bildiğim neden bu..
buda ufak tefek çıtır kazalar için oluyor takmamak lazım fazla.. bende audi a6 2.0tdi vardı birisi kapıya boydan boya sürtmüşdü kapıyı boyatıcakdım tutanak falanda tuttum bizim boyacı ustamız bir pasta bir rutuj kalemiyle kapıyı normal haline getirince sigortaya yaptırmadım ama tutanak tutturduğum için ücret yazmadan çıkıyordu..
Bundan önceki aracım pertti.. Mesaj attığımda Çarpma yazıp herhangi bir rakam bilgisi yoktu.. Yani rakam yazmayan her şeye ufak tefek sürtmedir boyadır gibi bakmayın derim.. Kendimden biliyorum pert bile olabiliyor o ibare :)
eyuparsln
28-10-2015, 16:31
aracin ilk sahibi ise kaskoyapan sirketi araryip tutanak ve resimlleri istesin
5664 ten gelen mesajdaki tarihlerle karsilastir.
Kem kum , yapamam edemem derse bulasma
Golfte pert ama Tramer kaydı yok, sel hasarlı.
Bundan önceki aracım pertti.. Mesaj attığımda Çarpma yazıp herhangi bir rakam bilgisi yoktu.. Yani rakam yazmayan her şeye ufak tefek sürtmedir boyadır gibi bakmayın derim.. Kendimden biliyorum pert bile olabiliyor o ibare :)
fatihcakin
28-10-2015, 17:12
Aracın kendi sigortasından karşı tarafın hasarı ödendiğinde sadece çarpma yazıyor, farklı etkenlerden dolayıda yazabilir tabi.
chatlaxs
28-10-2015, 17:54
Arkadaslar ilandaki arac sahibi ile fiyatta anlaştık pazartesi almak icin aracı istanbula gidecektim yarın expertize sokacak arkadaslarim arac sahibi ilk sahibi oldugunu belirtti ve kaza boya degişen yok dedi ama 5664 ten mesaj attıgımda 2015 de 2 kaza cıkıyor rakam yazmıyor sizce kaza boya yoksa bu kayıtlar nedendir ?
anlaştıgım araç Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-sahibinden-full-orjinal-239767915/detay)
aracın ilk sahibi doğru ama kazası var :) kaza tespit tutanağı fotolarını atıyorum aracın sol ön ve sağ tarafına iyi baktır
darkmoon
28-10-2015, 18:02
o işde bir numara vardır..
aracın ilk sahibi doğru ama kazası var :) kaza tespit tutanağı fotolarını atıyorum aracın sol ön ve sağ tarafına iyi baktır
hocam bugun expertix yapıldı araca kaza boya degişen cıkmadı hersey dedigi gibi cıktı sadece bagaj kapagında boyasız düzeltme mevcut 41500 tl ye cuma günü icin anlaştım adamla cok teşekkür ederim
Erken görseydim yardımcı olurdum. Hayırlısı olsun..
o işde bir numara vardır..
Benim anladığım kadarıyla sigortadan alınıyor ve dışarıda yapılıyor.. İlgili kaza tarihinde de tramerde sadece çarpma yazıyordu. Sigortacıya gittiğimde sistemden baktı çarpma yazan tarihte yaklaşık araç bedeli gözüküyordu.. Yani pert olduğunu söyledi..
Yani çarpma yazan tramerde önemsiz dememek gerek, direk kendimden yaşadım ve biliyorum..
Onu bilerek aldık zaten.. Hatta bana söylenen Bostanlı feribottan düşmüş sel hasarı diye geçmiş :D
Dostum 2 tane çarpma yazan hasar kaydi bi anda pert kaydi ve 2bin tl olarak bana geri döndü motorumu satarken 4 bin tl zarar ettim dikkat edin.. Sonradan nolucaği belli olmuyor.