Orijinalini görmek için tıklayınız : Supra SLX'in Doğuşu - Başlangıç
Proje konusunu açamadım henüz, yakın zamanda açacağım. Gerçekten yürüyen, 2jz swaplı bir Tofaş projem var. Detayları proje konusunu açtığımda paylaşırım.
TeamArt garajda Can Sandel Atasoy ile bir video hazırladık. Video serisinin de devamını proje ile birlikte getireceğiz. :heyoo:
e_9yREgNWYU
Projeye şimdilik blogumda yer verdim. Okumak isteyenler için link aşağıda.
Türkiye'de Drift Yapmak: Supra SLX Başlamak Üzere!!1!! (http://turkiyededrift.blogspot.com.tr/2015/10/supra-slx-baslamak-uzere1.html)
mannerboy
29-10-2015, 08:40
video güzel ama o kasada o motor ölüme meydan okumak :D
free-hifi
29-10-2015, 08:43
LANET olsun bilgi işlemci sana kısıtlı mod getirmiş youtubeye giremiyorum.
Tofaş sever olarak seni takipteyim ama nereden takip edeceğim bilmiyorum :D
huseyinturk
29-10-2015, 08:43
Video çok güzel olmuş, araçtan inen ayakkabılar sivriburun olmasada kunduramsı olabilirdi. Müzik görüntü efsane :)
projenizde sonsuz başarılar
free-hifi
29-10-2015, 08:57
Kardeşim videoyu faceye yükleme şansın var mı direk oradan izleyeyim
turbo&quattro
29-10-2015, 09:08
Nerden akliniza geliyor boyle videolar cekmek yahu :D cok begendim devami gelsin .
darkmoon
29-10-2015, 09:10
Başarılar dilerim sigarayıda biraz azaltın bence..
https://www.youtube.com/watch?v=e_9yREgNWYU
Video şahane projede başarılar
arabanın kafa güzel oldu dumandan :)
Mehmetmert
29-10-2015, 09:28
Video cok eglenceli ya ;D
Antalya da şahin e 1zj swapladılar.marş videosunu izlemiştim ama yuruyor mu bilmiyorum.sizinkide inş hayırlısı ile biter.kolay gelsin.
kelalper
29-10-2015, 09:39
Swaplamakta sorun yok ta o şase o kadar güce nasıl dayanacak. E46 m3 lerin bile arkası dayanamıyorken.
Herkese teşekkürler.
Swaplamakta sorun yok ta o şase o kadar güce nasıl dayanacak. E46 m3 lerin bile arkası dayanamıyorken.
En çok merak edilen de bu zaten. Biz de bunun üzerine düşündük taşındık, Tofaş'ın sacdan bükme şaselerine güvenemeyeceğimize karar verdik. Bu yüzden swap işine 15 gün ayıracaksak alt yapı güçlendirme işine 4-5 ay vakit ayıracağız. Aracın yürüyeni Tofaş olarak kalmayacak, bunun yanında şaselerde orjinal hali ile kullanılmayacak.
Hayırlı olsun öncelikle video çok iyi olmuş :D
geçen düşündüm s2k swaplı sahin vardı noldu falan diye şimdi bu konuy görünce dedim hala damarlarında tofaş akan insanlar var :D
rengini değiştiriceksiniz demi aracın yoksa ufak bi türbe görüntüsü ile dolaşırsınız yolda :)
Hayırlı olsun öncelikle video çok iyi olmuş :D
geçen düşündüm s2k swaplı sahin vardı noldu falan diye şimdi bu konuy görünce dedim hala damarlarında tofaş akan insanlar var :D
rengini değiştiriceksiniz demi aracın yoksa ufak bi türbe görüntüsü ile dolaşırsınız yolda :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/11755235_644337552368297_8893545256706348511_n.jpg ?oh=a49ca5b573c22d33fdcf1c5eeb8733ec&oe=56C40A58&__gda__=1455301998_31bea6c76a53653769f4f5ef38cc4b7 f
Body kit yapıldığında kurtulur türbe görüntüsünden :) Renk kalacak yani.
kupa slx olacak anladığım kadarı ile
şimdiden kolay gelsin video guzel olmuş..
free-hifi
29-10-2015, 10:19
Doğanın en güzel iki rengi nar çiçeği bordosu ve 98 sonrası metalik türbe yeşili :D
free-hifi
29-10-2015, 10:19
Altı şaseleri güçlendirirler sanırım.
Bitince hayran ktilesini düşünemiyorum :D
CasabLanca
29-10-2015, 10:27
Turkuaz SLX hasta işidir :) başarılar
MertSerhanÖ.
29-10-2015, 10:34
Ahahah abi video çok iyi ya :D
Projeden haberim vardı 1 yıldır fakat unutmuşum ne yalan söliyim şimdi görünce heyecanlandım tekrar:)
Umarım herşey istediğiniz gibi olur.Başarılar diliyorum:)
Video efsane olmuş :) Hayırlısı olsun başarılar
Kupa SLX, şaseler güçlendirilmiş SLX, rollcage, kuleler yerine güçlendirilmiş şaselere bağlanacak. Araç pist aracı olacağı için konfor aramıyoruz. Şaseler ve kupa tek parça gibi olacak aslında.
Ünlü düşünür Cem Yılmaz'ın dediği gibi "sımsıkı taş gibi, sımsıkı taş gibi, dimdik!" :D
8.000rpm
29-10-2015, 11:06
Video christine adlı filmden güzel esinlenilmiş ve gerçekten çok güzel olmuş , Cengiz Kurtoğlu detayı harika
Body libertywalk stili gayet güzel seçim
Renk tercihi çalışmada çok güzel görünüyor , gerçeği daha da güzel olacaktır
Sağlıklı yürütmek en zor konu
Kolay gelsin şimdiden
Video christine adlı filmden güzel esinlenilmiş ve gerçekten çok güzel olmuş , Cengiz Kurtoğlu detayı harika
Body libertywalk stili gayet güzel seçim
Renk tercihi çalışmada çok güzel görünüyor , gerçeği daha da güzel olacaktır
Sağlıklı yürütmek en zor konu
Kolay gelsin şimdiden
Videoyu çeken arkadaşında benimde yaşım filmin çıkış tarihine yetişmiyor :D
Siz yazdıktan sonra traileri izledim gerçekten fikir aynıymış, filmi de izleyeceğim en kısa zamanda. Teşekkürler.
Flash la trafikte bir tofaşla karşılaştığımda iki taraflı olarak inceden araçlar inceleniyor genelde de ben bittiğinde bu arabayla karşılaşsam, hangi sapaktan kaçacağımı şaşırırım :D
suskunkral_21
29-10-2015, 11:19
Herşey iyi güzel hoş ta
Doğan SLX 1.6 i.e. (ismine sokim) aracımı semt aracına çevirip binmeyi planlıyorum. :D Bu nedir abi ya ;)
Nerde bu para bu arabaya bağlanır mı keşke başka araca yapsaydınız diyenler? :D Fantezi işi olmuş çok da güzel olmuş benim de hayalimdeki projeydi(gerçekleşmeyecek olan :D ) devamını bekliyoruz inşallah güzel bir şeyler ortaya çıkar maşallah
proje baya popüler olur garantili
videoda efsane olmuş :)
aramulusoy
29-10-2015, 11:45
sabah sabah yine kafam açıldı, dip gaz gülüyorum kriz geciricem:) Projede başarılar.
free-hifi
29-10-2015, 11:55
kardeşim o kadar uğraşacaksın madem coupe yapmayı düşündün mü hiç ?
kardeşim o kadar uğraşacaksın madem coupe yapmayı düşündün mü hiç ?
Fikir olarak düşündük ama pek kafama yatmadı
bencede kabuk orjinal olsun ne yaparsan yürüyen aktarma motor vs
İşiniz mi yok dedirten cinsten bir proje :D
Plakanın 27 olması beni afallattı gaziantepde yapılıyor sandım bir an. Artı olarak allah yolunuzu açık etsin proje konusunda işiniz zor ama yapılırsa tüm türkiye de emsalsiz olur. Son olarakda siz daha çok video çekin :) eğlenceliydi gerçekten.
videoda çok emek var, aynı özen araç üzerinde de uygulanırsa ortaya başarılı sonuç çıkar.
şimdiden kolay gelsin.
Beyaz şahincilere hiç iyi bi örnek olmayacak :D
Başarılar
Araç yüksek ihtimal 96-97 modeldir , O yılda gaziantepde çıkan SLX hepsinde RN,RD plaka vardır 27 görünce videoyu geriye çekip izledim neden 27 ? Projeyi yakından takip ediyor yeni resimler videolar bekliyoruz , Kolay gelsin...
Araç yüksek ihtimal 96-97 modeldir , O yılda gaziantepde çıkan SLX hepsinde RN,RD plaka vardır 27 görünce videoyu geriye çekip izledim neden 27 ? Projeyi yakından takip ediyor yeni resimler videolar bekliyoruz , Kolay gelsin...
'97 model. Özel sebebi yok aslında.
Fiyat-Temizlik durumuna göre bulabildiğim en temizi bu oldu. Ben de üşengeç adamım, plaka değiştirmekle filan uğraşamadım.
Zaten trafikten çekeceğim, 97 model arabaya 967 TL sigorta çıkarttılar.
mertkaya
29-10-2015, 19:50
Vay be Metin abi Street jam'den Şahin'e :D Yapım aşamasını detaylıca anlat abi, iki üç fotoğrafla geçme lütfen :)
Vay be Metin abi Street jam'den Şahin'e :D Yapım aşamasını detaylıca anlat abi, iki üç fotoğrafla geçme lütfen :)
Parasını verdik Doğan aldık, Şahin demeyin şuna :D 7 senelik arkadaşımı pıçakladım Şahin dedi diye :D
Başlığı görünce ben: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTkZ7inNBj6oue9Q0TYYnEvm-JYIa3uZ8X4sdM-7nkmuryQPhO12zgtJgC
Allah kolaylık versin valla. Güzel bir proje olacak gibi. :)
optimus_prime
29-10-2015, 19:57
video çok hoş arkadaşın dediği gibi proje de video gibi kaliteli olursa dadından yenmez
free-hifi
30-10-2015, 08:02
Koltukları değerlidir 750 ye felan satarsin aklında olsun kapı pandizotlari 400 u bulur :)
fatihcakin
30-10-2015, 08:10
'97 model. Özel sebebi yok aslında.
Fiyat-Temizlik durumuna göre bulabildiğim en temizi bu oldu. Ben de üşengeç adamım, plaka değiştirmekle filan uğraşamadım.
Zaten trafikten çekeceğim, 97 model arabaya 967 TL sigorta çıkarttılar.
2000 model quicksilvera 1100 tl sigorta çıktı, trafik sigortalarına tam %100 zam geldi ve çoğu kişi bundan haberdar değil :D
Erdem K.
30-10-2015, 08:28
kolay gelsin, herşey gönlünüzce olsun ...
Ahahah iyimiş, güzelmiş, sabah sabah iyi geldi ilaç niyetine video ileridede izleyebileceğimiz kült videolar arasına girer,
bu arabalar türk milletinin az kahrını çekmedi 2jz yide haketmiyor değil projeyi merakla takip ediyorum. Kolay gelsin bizi fazla merakta bırakmayın :)
Madem sase kule yürüyen değişecek custom kupa yapılırdı boşa yük etmişsin Şahini kendine. 2jz yi ona oturtmak için zaten kesilmedik yeri kalmayacak. Daha zor olur gibi geldi. Kolay gelsin
Madem sase kule yürüyen değişecek custom kupa yapılırdı boşa yük etmişsin Şahini kendine. 2jz yi ona oturtmak için zaten kesilmedik yeri kalmayacak. Daha zor olur gibi geldi. Kolay gelsin
Edit : doğan
Arkadaşa katılıyorum mersindeki siyah wankel şahin tutunma sorunu yaşamıştı.
Şasesi sağlam drift drag tt amacına uygun bi aracı dıştan şahine benzetmek yada kep gibi giydirmek bence daha mantıklı olurdu.
Yazılarınızı keyifle ve eğlenerek okudum başarılar dilerim.
Arkadaşa katılıyorum mersindeki siyah wankel şahin tutunma sorunu yaşamıştı.
Şasesi sağlam drift drag tt amacına uygun bi aracı dıştan şahine benzetmek yada kep gibi giydirmek bence daha mantıklı olurdu.
Yazılarınızı keyifle ve eğlenerek okudum başarılar dilerim.
Şase, kule, yürüyen değil sadece yürüyen değişecek. Şase ve kuleler güçlendirilecek, rollcage ile desteklenecek.
Wankel Şahin önümüzde çok güzel örnek. Sadece swap yaparak araba yürütmenin mümkün olmadığını gösteriyor bize.
Bu durumu dikkate alarak projeye başlama kararı aldık.
Başka araç alıp Şahin-Doğan'a benzetme kısmı da mantıklı ama bu şekilde daha kolay olacak. Toyota Cressida olabilirdi mesela ama ben aynı sağlamlığı yakalayacağımızı düşünüyorum.
VteC_MaNiaC
30-10-2015, 09:38
Yaratıcı ve farklı insanlara hayranım...
Video mükemmel fikir mükemmmel garaj mükemmel...
Team Art zaten birçok araba yaptı bunuda rahatlıkla yapacaktır.
Önce fikirlerine sonrada kesene bereket :)
Akşam proje konusu açmaya karar verdim.
Tadımlık tasarımlardan birisini buraya atayım. :)
3 aşağı 5 yukarı bittiğinde buna benzeyecek.
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12191846_683458865122832_3300226304745820045_n.jpg ?oh=3edb2c70a2496c31e7b8e7fb69774908&oe=56BDF570
Dodikleri ve arka tampon iptali difizör harika abartılı dtm kanat daha güzel olurdu bence :)
yilmazcatalbas
30-10-2015, 10:44
Edc'nin Şahin S RB26DET çizimindeki dtm kanat efsane olur derim
free-hifi
30-10-2015, 11:35
http://i.hizliresim.com/0L0MV8.jpg
kataloglarda yekpare cam diye gecen arka düz cam güzel görünür
Grafiklerde TR ye özgü bir şeyler olabilir mi acaba
http://i.hizliresim.com/0L0MV8.jpg
kataloglarda yekpare cam diye gecen arka düz cam güzel görünür
Grafiklerde TR ye özgü bir şeyler olabilir mi acaba
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t1.0-9/12190037_895407953845655_8978820770606520025_n.jpg ?oh=6f0759564961a1d53258c9eabccee701&oe=56CC3999
böyle mi?
westalim
30-10-2015, 13:13
tasarımlar nokta olmuş. çok çok hoş. projenizdede başarılar..
free-hifi
30-10-2015, 13:14
bu çizimi arkadaşın facesinde gördüm çok hoşuma gitti :D
Araç üzerinde demek istemiştim
vıdeo efsane olmuş :)
umarım proje de efsane olur :)
Edc'nin Şahin S RB26DET çizimindeki dtm kanat efsane olur derim
Kanat muhtemelen dtm olacak zaten ama nascar gibi olan da gönlümü çeliyor :D
dragon07
01-11-2015, 11:33
https://www.youtube.com/watch?v=WHbGCbywGJQ
2000li yılların şahini aklıma geldi :)
https://www.youtube.com/watch?v=WHbGCbywGJQ
2000li yılların şahini aklıma geldi :)
Zamanının ötesindeymiş her şeye rağmen :D
o zaman buralar değerlenir diyelim, Rezerve :D
Maşallah çalışmaları EDC'nin face de gördüm fakat ben karikatür dergisi hazırlığı felan sanmıştım :) bol şans :)
lowrider
04-11-2015, 16:18
Projeyi görünce çok sevindim hep aklım da olan bir şeydi projenizde allah kolaylık versin maddi manevi birde sorum olucak aracın boyutlarında bir değişiklik olucak mı sonuçta 2jz swap olan çoğu arabadan kısa ve motor zaten ağır ve denge bozukluğu yaratır mı? Yanlış düşünüyosam kusura bakmayın
131mirafiori
04-11-2015, 23:58
Çok aykırı bir iş çıkacak ortaya... Rollcage konusunda pek yardıma ihtiyacınız olacağını sanmam ama eğer olursa her türlü yardımda bulabirim. Ayrıca defransiyel kısmını bağımsız yapmak isterseniz arşivimde projesi mevcut. Bol bol kesme biçme işlemi olacak şimdiden kaynakçı arkadaşa ve size kolay gelsin :)
Video çok güzel olmuş :D
Çizimler bomba :D 2jz şahin ''NİCE BİKE''
Projeyi görünce çok sevindim hep aklım da olan bir şeydi projenizde allah kolaylık versin maddi manevi birde sorum olucak aracın boyutlarında bir değişiklik olucak mı sonuçta 2jz swap olan çoğu arabadan kısa ve motor zaten ağır ve denge bozukluğu yaratır mı? Yanlış düşünüyosam kusura bakmayın
Öncelikle teşekkür ederim. Motor havuzuna motoru intercooler ile birlikte koyabiliyoruz biraz kesme biçme işleminden sonra ancak radyatöre yer kalmıyor. O sorunu da radyatörü bagaja koyarak çözeceğiz. Bagaj havuzu vs. zaten olmayacaktı, Formula D izlediyseniz görmüşsünüzdür şoförün arka tarafından bagaja soba borusu gibi borular ile hava taşınır. Ona benzer olacak.
Çok aykırı bir iş çıkacak ortaya... Rollcage konusunda pek yardıma ihtiyacınız olacağını sanmam ama eğer olursa her türlü yardımda bulabirim. Ayrıca defransiyel kısmını bağımsız yapmak isterseniz arşivimde projesi mevcut. Bol bol kesme biçme işlemi olacak şimdiden kaynakçı arkadaşa ve size kolay gelsin :)
Bağımsız yapmak derken nasıl olduğunu anlayamadım. Daha önce Ae86 kasasına S13 arka yürüyeni oturtmuşluğu var İsmail ustamızın. Doğan kasasına da oturtacağına şüpem yok. Kesme biçme işi zaten en sevdiği iş :)
OMTechJr.
05-11-2015, 16:27
Bağımsız yapmak derken nasıl olduğunu anlayamadım. Daha önce Ae86 kasasına S13 arka yürüyeni oturtmuşluğu var İsmail ustamızın. Doğan kasasına da oturtacağına şüpem yok. Kesme biçme işi zaten en sevdiği iş :)
Tofaşların arkalar sabit akisli ya. Diff karpuzu kollar ile birlikte ve oynamıyor. Onu oynar başlıklı hale getirmek isterseniz anlamında demiş arkadaş herhalde :)
Enteresan proje. İnşallah istediğiniz gibi olur. Motoru olmasa bile paylaşılan pixelcar tadındaki fotosu gibi bir görünüme kavuşsa ben başarı sayarım :) Şimdiden kesenize bereket..
Tofaşların arkalar sabit akisli ya. Diff karpuzu kollar ile birlikte ve oynamıyor. Onu oynar başlıklı hale getirmek isterseniz anlamında demiş arkadaş herhalde :)
Enteresan proje. İnşallah istediğiniz gibi olur. Motoru olmasa bile paylaşılan pixelcar tadındaki fotosu gibi bir görünüme kavuşsa ben başarı sayarım :) Şimdiden kesenize bereket..
Görüntü en son. Öncelik sıramız şaseler, yürüyen, motor ve en son kaporta. :)
Fırtına_siR
06-11-2015, 09:46
kesenize bereket umarım istediğiniz gibi yapmayı nasip eder ALLAH :)
-Murat Özcan-
06-11-2015, 14:17
Ölümle dans :D
Proje ile ilgili bir gelişme var mıdır?
Proje ile ilgili bir gelişme var mıdır?
Proje parça olarak %80 tamam.
Yarış sezonu olduğu için garaj biraz yoğun. Yarış sezonu bittiğinde garajdaki yoğunluk azalacak bizde projeye başlayacağız.
Takribi 2-3 aya kadar aracı boşaltıp şaseleri güçlendirmekle işe başlayabiliriz. Başladığımızda proje konusu da açacağım.
ismailemrullah
18-11-2015, 12:22
merhaba. yaptığınız araç gercekten hayallerimin arabası diyebilirim. hem yerli bir araç hem de full dolu olacak.Allah nazardan saklasın. ülkemizde hep bmw honda vs. yabancı araçlarla yapılan çalışmalar gerçekten cok fazla. ama yerli bir araçla yapılan bu olay tamamen ayrı birşey. sizi ne kadar tebrik etsem azdır.bir de sizden istediğim bir sey var .rica etsem tasarım fotograflarından bir kaç tane daha yapabilirmisiniz. mümkünse kartal ağırlıklı olmasını isterim. tekrardan sizinle ne kadar gurur duydugumu anlamanızı isterim. idolümsünüz.:)
evrendogu
23-11-2015, 08:13
yürümeyeni yürütmek, en sevdiğim :)
Sırada 2 swap işlemi var, bittikleri zaman proje konusunu açacağım. Şimdi erkenden açıp altını yorum doldurmayalım :D
Yusufkun
02-01-2016, 01:27
Metin abi bitmedimi swaplar :D Hadi başlasın artık sabırsızlanıyorum :D
ardaokkabas
02-01-2016, 22:48
Kafaya koymuşsun abi inşallah hayırlısıyla biter büyük meraktayız :)
Hem iyi hem kötü haberlerim var.
TOSFED 2016 Drift Yarışları Takvimini taslak olarak yayınladı. İlk yarış 8-9 Nisan gibi görünüyor. Bu kötü haber çünkü araca şimdi başlasak yine yetiştiremeyiz.
İyi haber ise yarışlar beklediğimizden erken başlayacağı için Supra SLX projesinin başlangıç tarihini de yakına çektik. En azından Mayıs sonundaki 2. yarışa yetiştireceğiz.
çok güzel sonuçlar alacağınıza inanıyorum. herşeye rağmen kasanın dengeli olduğunu düşünüyorum. arabamı seviyorum :) rastgele..
son_samuray
18-01-2016, 21:30
Video çok güzel fikir çok güzel projenizde başarılar diliyorum kolaylıklar
Yav metin abi hani bu haftasonu sökücektiniz makineyi bu gün can abiye sordum dedi yok daha sökmeye başlamadık bi başlasa da izlesek ya. Bu arada +500 Hp direksiyonu çıkartıp atıcakmısınız? :D
free-hifi
12-04-2016, 13:06
Hortlatayım
Bir an gelişme var diye heyecanlandım.
Proje değişikliği sebebiyle satılıktı araç;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-curuksuz-temiz-hidrolik-dogan-slx-282277224/detay
Sen okadar şekil şukul yap, videolar çek milleti umutlandır..
Kapanışı trafik çekicisi videosu ile yap. Bizimla değilsın MOZEN bey.
Sen okadar şekil şukul yap, videolar çek milleti umutlandır..
Kapanışı trafik çekicisi videosu ile yap. Bizimla değilsın MOZEN bey.
Katılmamak elde değil :)
free-hifi
14-04-2016, 13:43
Yapmayın bunu :(
dragstar
15-04-2016, 11:36
gelişme varmı konuda?
free-hifi
15-04-2016, 11:42
araç satılıkta proje iptal sanırım
Aklıma geldi foruma bakayım dedim. Proje iptal beyler. Arabayı ve parçaları sattım, parasıyla çatır çatır düğün yaptım :D
Durumları toparladığımda farklı projelerde görüşmek üzere :D
Konu kilit :D
smtkrglu
21-09-2017, 15:05
Aklıma geldi foruma bakayım dedim. Proje iptal beyler. Arabayı ve parçaları sattım, parasıyla çatır çatır düğün yaptım :D
Durumları toparladığımda farklı projelerde görüşmek üzere :D
Konu kilit :D
Supra serçe yapılmışken Doğana gerek yok bencede :cool: