PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzman Çavuşluk Hakkında

alihansirin
30-10-2015, 11:43
Arkadaşlar Merhaba ;

Askerden geleli 2 yıl oldu neredeyse. İşim gücüm herşeyim çok şükür yerinde, borcum harcım da yok. Kısacası mecburiyetten değil.

Çocukluğumdan beri süregelen asker olma isteğim hala aklıma geldikçe heyecanlandırıyor beni...
Askerliğimi Sınır eri olarak Mürşitpınar suriye (kobani) sınırında yaptım.

Sınavlara girip uzman çavuş olmayı planlıyorum. Bu konuda fikirlerinizi almak istedim.

Yardımcı olur fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim :)

Sağlıcakla...

streetracer_nos
30-10-2015, 11:53
1001 farklı psikolojiye sahip komutanla 1001 farklı psikolojiye sahip askerin arasındaki köprü mü olacaksın.İhtiyacın da yokmuş bulaşma hiç

kelalper
30-10-2015, 11:58
Psikolojik sıkıntı mı yaşamak istiyorsun anlamadım. Subay astsubay desen hadi neyse. Uzman çavuş bildiğin askerin bi tık üstü. 40 yaşına geleceksin 20 yaşında astsubay çavuş emir verecek. Emekli olacaksın iş bulamayacaksın. Ufacık emekli maaşı ile geçinmeye çalışacaksın. CS falan oyna daha zevkli yaw.

220T
30-10-2015, 12:01
Hiç girişmeyin bence.

alihansirin
30-10-2015, 12:07
Psikolojik sıkıntı mı yaşamak istiyorsun anlamadım. Subay astsubay desen hadi neyse. Uzman çavuş bildiğin askerin bi tık üstü. 40 yaşına geleceksin 20 yaşında astsubay çavuş emir verecek. Emekli olacaksın iş bulamayacaksın. Ufacık emekli maaşı ile geçinmeye çalışacaksın. CS falan oyna daha zevkli yaw.

Görev süresi içinde astsubaylığa yükselme imkanım var sınav ile. planım bu yönde.. Askerliği seviyorum sanırım :D

RafetAraç
30-10-2015, 12:17
Allah korusun kardesim dusuncesi farklidir buyuk konusmayaym ama gecinecek hicbiseyim olmasin senelerce asgari ucretle calisirim yinede uzman olmam , bu psikolojik sıkıntıyı bi daha hayatta cekmem. Bu arada safak dogan gunes diyen birisi olarak soyluyorm bunu :)

Draniela
30-10-2015, 12:21
Hani bir şey olsa çekilmez diyorlar ya tam anlamıyla o bence uzak durmak lazım hele ki uzman çavuş.

Dobloyla drift yapmak gibi bir şey :D

Le10ur
30-10-2015, 12:27
bak kardesım neden uzman cavus dıye sartlayalım once jandarma uzman cavus ıyıdır maas olarak zorda kalmazsın ve 30 yıllık meslek hayatın boyunca 15 cıvarı tayın yerı gorursun.Uzman cavusların orduevı olanakları cok az sayıda yok denecek kadar
dıger kuvvetlerın hava denız uzman cavus ıse bunlar sozlesmelı olarak gecer 9 senelık ılk basta sozlesme yaparlar bu sekılde devam eder suan 2800 cıvarı maas alırlar ama sozlesme korkusu pek ıyı olmaz ve astsubaylıga gecıs hakkı yoktur sozlesmelının sadece jandarmanın vardır.Aklında baska soru var mı?

Ben senın yerınde olsam yaşın kurtarıyor.Sözleşmeli subay veya astsubay sınavlarına girerim bu mesleği cok sevıyorsan hıc degılse meslegın ılerkı yıllarında muazzaflık sınavlarına gırersın.

alihansirin
30-10-2015, 12:35
Allah korusun kardesim dusuncesi farklidir buyuk konusmayaym ama gecinecek hicbiseyim olmasin senelerce asgari ucretle calisirim yinede uzman olmam , bu psikolojik sıkıntıyı bi daha hayatta cekmem. Bu arada safak dogan gunes diyen birisi olarak soyluyorm bunu :)

Askerdeyken bende öyle söylüyordum. Limon satarım yine gelmem diyordum ama insan özlüyor be başkan :D

Sana Hayırlı teskereler gözün aydın :)

alihansirin
30-10-2015, 12:36
bak kardesım neden uzman cavus dıye sartlayalım once jandarma uzman cavus ıyıdır maas olarak zorda kalmazsın ve 30 yıllık meslek hayatın boyunca 15 cıvarı tayın yerı gorursun.Uzman cavusların orduevı olanakları cok az sayıda yok denecek kadar
dıger kuvvetlerın hava denız uzman cavus ıse bunlar sozlesmelı olarak gecer 9 senelık ılk basta sozlesme yaparlar bu sekılde devam eder suan 2800 cıvarı maas alırlar ama sozlesme korkusu pek ıyı olmaz ve astsubaylıga gecıs hakkı yoktur sozlesmelının sadece jandarmanın vardır.Aklında baska soru var mı?

Ben senın yerınde olsam yaşın kurtarıyor.Sözleşmeli subay veya astsubay sınavlarına girerim bu mesleği cok sevıyorsan hıc degılse meslegın ılerkı yıllarında muazzaflık sınavlarına gırersın.

Ordu evi ve diğer olanaklar verildi uzmanlara o konuda çok bi problem yok. Sınavlar içinde yaş kurtarıyor ama eğitim kurtarmıyor işte :)

Canselmo
30-10-2015, 12:37
Bir asker oğlu olarak konusuyorum.

Kesinlikle ve kesinlikle olma.

Neden diye sorarsan dm den yazarım sebeplerini

dgoo
30-10-2015, 12:46
İmkanlarını zorlayıp ki subaylık için şartları bilmiyorum hiç olmadı astsubaylığı dene.
Doğuda askerlik yapanlar iyi bilir. Biz erlerden hiçbir farkları yoktur. Yanlız temiz maaş alıyorlardı 2014 itibari ile 5 Bin Tl civarı.
Roket yiyeniylede mayınlananıylada bir çoğuyla samimiliğimiz oldu psikoloji sınaması apayrı.
Yeri geldi karakolda yatacak yerleri olmadı Hakkari soğugunda çadır kurup bahçede uyudular.
Gözünü çok karartırsan 30 una kadar kovala güzel bi sermaye toplayıp başka bir iş bakarsın.
Şayet yaşım tutsaydı ben başvurmayı düşünüyordum.

Le10ur
30-10-2015, 12:55
Ordu evi ve diğer olanaklar verildi uzmanlara o konuda çok bi problem yok. Sınavlar içinde yaş kurtarıyor ama eğitim kurtarmıyor işte :)

kardes ne verıldı mesela bana de bakalım ben ankara da yasıyorum hangı ordu evınden uzmanlar yararlanıyor hangı yazlık kıslık kampa tatıle gıdebılıyorlar ?Dıger olanak ne mesela ?

Birkan61
30-10-2015, 13:05
Tek iyi yanı aylık 2,5 - 3 lira ( doğuda daha fazlaymış sanırım 4 civarı ) düzenli maaş yatacak olması

Haricinde akıllı adamın işi değil.. Akıllı adamıda deli eder :)

Zorda değilsen başka olanaklar var ise son ihtimal olarak aklında dursun her daim.

Ben albay şöförü olarak er'dim sadece. Uzman çavuşların emirlerini dinlemezdim olması gereken birşey olmadığı zaman. Misal çay getir götür haftasonları gibi. Garajdan sorumlu komutanlarımız uzmandı, sivil aracı almam gerektiğini söyler alır giderdim ses çıkaramazlardı :)

Yeri gelince asker dahi eziyor. Bir daha düşün derim..

Runaway
30-10-2015, 13:18
İlla uzman olcam diyosan havacı ol bence

By_emre
30-10-2015, 13:28
Seviyorsan bu işi yaparsın. Kolay meslek değil oldukca zordur ama dediğim gibi ve söylenenler sevmekle alakalı bir durum , yok ben 3 tl maaş alır keyfime bakarım tarzı basit görüyorsan sıkıntı , piyada komando'yu seçmeni önermem

alihansirin
30-10-2015, 13:29
kardes ne verıldı mesela bana de bakalım ben ankara da yasıyorum hangı ordu evınden uzmanlar yararlanıyor hangı yazlık kıslık kampa tatıle gıdebılıyorlar ?Dıger olanak ne mesela ?

http://www.haberturk.com/yazarlar/umur-talu/705593-o-is-tamam-memet

alihansirin
30-10-2015, 13:31
Tek iyi yanı aylık 2,5 - 3 lira ( doğuda daha fazlaymış sanırım 4 civarı ) düzenli maaş yatacak olması

Haricinde akıllı adamın işi değil.. Akıllı adamıda deli eder :)

Zorda değilsen başka olanaklar var ise son ihtimal olarak aklında dursun her daim.

Ben albay şöförü olarak er'dim sadece. Uzman çavuşların emirlerini dinlemezdim olması gereken birşey olmadığı zaman. Misal çay getir götür haftasonları gibi. Garajdan sorumlu komutanlarımız uzmandı, sivil aracı almam gerektiğini söyler alır giderdim ses çıkaramazlardı :)

Yeri gelince asker dahi eziyor. Bir daha düşün derim..

Her yerde olduğu gibi Bu meslek grubunda da seviyesiz insan tabii ki mevcut.. askerlerin sevdiği biri olduğumuz sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum :D

wolrath
30-10-2015, 13:37
kardeşim.
a.kavagına yolun duserse gel bırlıgıme, mısafırımız ol. amiri olduğum uzman astsubay subayla beraber oturur sana herseyın egrısını dogrusunu anlatırız.kararı kendın verırsın.
bırebır yasayanlar harıcınde kımseyı referans alma derım.

streetracer_nos
30-10-2015, 13:51
Her yerde olduğu gibi Bu meslek grubunda da seviyesiz insan tabii ki mevcut.. askerlerin sevdiği biri olduğumuz sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum :D

Askerin sevdiği birisi olursan tepene çıkarlar.Genelde bu mesleği seçenler yapacak bişeyi olmayıp hayatını devam ettirmek için zoraki seçen insanlar bence %90 ı da başka bi meslek yapma şansı olsa uzman olmazdı.Asker sallamaz, komutan zaten sallamaz .Rütbelilerin fantazilerine kurban olursun gel vazgeç:) Bölük yazıcısının bile daha çok forsu var öyle söyliyim..Hiç unutmam üsteğmenin odasındayız, uzmanın biri geldi 40 yaşlarında adamı yerin dibine soktu soktu çıkardı, bi tanede gariban vardı herife paso kışla hapsi veriyolar c.tesi pazar gece gündüz full kışladaydı adam evine gidemiyodu..illa sürünmek istiyorum diyosan sivil memur filan ol

Le10ur
30-10-2015, 13:53
O i (http://www.haberturk.com/yazarlar/umur-talu/705593-o-is-tamam-memet)

sen bunlara bakma ıstanbu da yasıyorsun maslak ordu evıne gıt bakalım uzmanı alıyorlar mı ? 10 yılldır bu ısın ıcınde olan bırısı olarak fıkırlerımı soyledım tercıh senın dedıgım gıbı subay assubay ı dene uzman cavus arkadasların olanakları maselef az

alihansirin
30-10-2015, 13:54
Gerçekten misafiriniz olmak isterim. Teklifiniz için teşekkürler Dm den görüşmek dileği ile.

alihansirin
30-10-2015, 13:55
Yardımlarınız ve güzel fikirleriniz için çok sağolun iyi ki varsınız lo :D

tremx
30-10-2015, 13:56
hic gerek yok isin gucun kurulu duzeninde varmis zaten bana gore yapilcak en son is.

Orhan
30-10-2015, 13:58
uzmanlıkta astsubaylığa, astsubaylıktan subaylığa geçenler iki arada bi derede kalırlar pek sevilmezler haberin ola

Diyadin
30-10-2015, 14:05
Kimi asker olma der kimi şöför kimi yıkamacı kimi muhasebeci..

Her mesleğin kendine göre zorlukları ve cazibesi var elbet,

Araba sürmeyi seven birine şöförlük güzel gelir bazısına eziyet..

Emir almayı vermeyi seven disipline uygun hiyerarşik düzene uyum sağlayacak bi yapın varsa ailende askeriye olan yada emekli biri varsa yapabilirsin.

Görüş alacağın kişiler mutlaka ülkenin farklı yerlerinde bu işi yapmış kişiler olsun. İstanbuldaki uzman başka yorum yapar doğudaki başka..

Canselmo
30-10-2015, 21:03
Kisacasi jandarma uzman cavus olursan askerden bir farkin yok malesef statu oyle , asker bile seni cogu kez komutanin degil arkadasinmis gibi muhabbet eder.

Doguda calisirsan operasyonlara oncu olarak uzmanlari yollarlar , olan uzmanlara olur genelde

Kimse maas falan demesin batida iyi gelebilir maasi fakat 2-3yilda bir,tayin gorucegin icin doguda sinir karakolunda birtane insanin olmadigi suyun bile helikopterle geldigi yerleri hayal et , insanin cani ve yasadigin sitresi goz onunde bulundur.

Benim babam astsubaydi sirnakta , bingolde calisti, onun pesinde bizde rezil olduk aile cocuk olayinida dusun.

onur_si
30-10-2015, 21:10
astsubaylığa itfayecilikten de geçiş oluyor benim çocukluk arkadaşım itfayeci oldu 1-2 sene içinde astsubaylık sınavlarıyla astsubay oldu şuan savaş gemisinde kıdemli çavuş rütbesi ama gemideki alanı yine itfaiye yangın söndürme :)

aykutsafakyaman
30-10-2015, 21:35
Kardesim ben asker cocuguyum amcam da uzman cavus. Ben direk 1.nci agizdan soyluyorum. Lise zamaninda bende kazanmistim bi aileye bi asker yeter dedi babam iyiki de gondermemis. Suan yapilacak is degil. Biz babam denizci olmasina ragmen Istanbulda 2 kez olmak uzere 6 kez sehir değiştirdik. Ki sen uzman cavus olucam diyosun. Amcam uluderedeki sark gorevini yeni bitirdi antalyaya gecti. Ordaki ortami da anlatmiyor yasanilanlari da ama soyledigi tek sey merak sarmayin bu islere baska islere yonelin. Isim duzenim yerimde diyosun gerek yok maceraya

FeVıDun
30-10-2015, 21:46
Askerliğin içinden ve ailemin askeriye içerisinde olarak bende fikrimi söyliyeyim. Karacı olmak en zor ve zahmetlisi. Asker olmak cok iyi bende askeriyede kalıcaktım özel yerlerde fakat alede anne baba askeriye içinde olunca askerliği bitir gel zaten zor dayanıyoruz diyince kalamadık. Havacı olmak karacıdan daha temiz daha güzel. Karacı sürekli arazide dağdasın....

alihansirin
31-10-2015, 08:27
Zor ve zahmetli olduğunun farkındayım, askerliği seven birisi olarak çok problem teşkil edeceğini düşünmüyordum. açıkçası kararsız kaldığım için size danışmak istedim.

Valla şimdi daha da bi kararsızlığa düştüm iyi mi :D

Remon
31-10-2015, 10:14
Aile sistemim olmasın,göçebe yaşayabilirim,komutanların ve askerlerin derdini çekerim diyorsan o zaman bi sorun yok. Zira sende bilirsin ki uzmanı ne asker takar çoğu yerde ne de komutanlar

+soner
31-10-2015, 10:22
Uzmanlık sivil hayatta bir iş yapamayıp son çare olarak seçilmeli. Askerlik sevgin hiç bitmesin istiyorsan bulaşma nefret etmezsin en azından.

Rec.O
31-10-2015, 10:38
Ha uzman çavuş kardeşim, ha normal er çavuş vs. Aynı..Gerçekten bulaşma derim...

Yigit-Y
31-10-2015, 11:00
Sivas il jandarma komutanın haberciligini yaptim askerdeyken.

Yarbay haric herkese emir verdim diyebilirim.

Çok iyidi geleki uzman filan hic bulasma

Subaylik olur hemde iyi olur

alihansirin
01-11-2015, 21:58
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sağolun. Biraz daha araştırma yapmam gerekecek sanırım...

braga26
01-11-2015, 23:42
2014 yılında ben bıraktım hiçte öyle vatan millet sakarya durumu yok subay astsubaya eir verir şu yapılacak diye olay sana patlar neden yapmadın olur.Uzman cavusluktan astsubaylıga geciş var sınava giriyorsun sonra astubay okulunda 6 ay kadar egıtım ve astsubay cavuşsun bizim zamanımızda meslek yılını doldurunca geçebılıyordun ancak yasa cıktı 3 yıl oldu dıye hatırlıyorum(tam emin değilim)maaş 2014 tarıhı ıtıbarı ıle 2300 liraydı.Hasta olursun rapor almaya korkarsın laf söylerler diye.Görevin ve yetkin olmayan bütün üşleri sana yıkarlar (silah sıfırlamak gibi)yapılan işte sıkıntı yoksa başındaki subay takdir ödül vs alır senin adın geçmez.Eğer başarısız bi görev ise yediğin lafın haddi hesabı yoktur yapamıyorsan bırak git derler ağzını açamazsın.Ordu evine giremezsin.Denetlemelerde sporda bi branşta başarısız olursun git limon sat derler ama subay astsubay yapamaz ise spor istirahati al sen derler.Anlatılacak çok kötü yanı var ama iyi yanı sadece düzenli maaş başka hiç bir iyi yanı yok.Eğerki ben uzman çavuş olacam karar verdim sınava girecem dersen branş seçmende yardımcı olurum ulaşırsan

alihansirin
02-11-2015, 11:01
2014 yılında ben bıraktım hiçte öyle vatan millet sakarya durumu yok subay astsubaya eir verir şu yapılacak diye olay sana patlar neden yapmadın olur.Uzman cavusluktan astsubaylıga geciş var sınava giriyorsun sonra astubay okulunda 6 ay kadar egıtım ve astsubay cavuşsun bizim zamanımızda meslek yılını doldurunca geçebılıyordun ancak yasa cıktı 3 yıl oldu dıye hatırlıyorum(tam emin değilim)maaş 2014 tarıhı ıtıbarı ıle 2300 liraydı.Hasta olursun rapor almaya korkarsın laf söylerler diye.Görevin ve yetkin olmayan bütün üşleri sana yıkarlar (silah sıfırlamak gibi)yapılan işte sıkıntı yoksa başındaki subay takdir ödül vs alır senin adın geçmez.Eğer başarısız bi görev ise yediğin lafın haddi hesabı yoktur yapamıyorsan bırak git derler ağzını açamazsın.Ordu evine giremezsin.Denetlemelerde sporda bi branşta başarısız olursun git limon sat derler ama subay astsubay yapamaz ise spor istirahati al sen derler.Anlatılacak çok kötü yanı var ama iyi yanı sadece düzenli maaş başka hiç bir iyi yanı yok.Eğerki ben uzman çavuş olacam karar verdim sınava girecem dersen branş seçmende yardımcı olurum ulaşırsan

Yardımınız için teşekkürler Dm e bakarsanız sevinirim :)