Orijinalini görmek için tıklayınız : SMART forfour
hsyn_dmrts
31-10-2015, 00:00
Merhabalar,
Aracımız SMART forfour 1.1 Passion modeli. Geçen Temmuz ayının başında aracı 63000 km. de aldık ve bu gün itibariyle 4500 km. kullandık. İlk başta Colt CZ3 ve CZT arasında karar vermeye çalışırken Mercedes işbirliğiyle aynı bantta üretildiğini öğrendim. Araca enteresan bir sempati de duymadım değil yani :o Kullanıcı olarak yorumlarım şöyle;
* Koltuklar rahat. Kapı ve göğüs kumaş kaplı güzel duruyor.
* Yüksek hızlarda savurma yok. En fazla 160 yaptım güven sorunu yaşamadım. :o
* Yakıt olarak şehir içi gayet makul 100 km de 5.5lt.6lt.üzerine çıkamadık(Benzin) Buna karşılık uzun yolda da altına inemedik. Sabit 80 90 da düşebilir diye umuyoruz.
* Arka koltuk diz mesafesi inanılmaz geniş. Passat rakibidir :) fakat sürgülü olduğundan bagaj küçülüyor.
* Sarf malzeme ucuz. Tabi Mitsubishi ye gidip elindeki malzemeden istersen.
* 2000 devirden sonra tatlı bir egzoz sesi var. Sanki içinde gonzalez fareler koşturur gibi çırpınıyor bir şeyler :D Binen duyan bu pancar motorundan bu ses mi çıkıyor diyen var :p
* Ses demişken lastiklerim biraz kötü biraz ses alıyor ama onun dışında sadece o ekzoz sesi :cool:
* Cam açma tuşları inanılmaz kötü bir yerde. Hareket halinde çok zor oluyor açması.
* Toplasan tampon dahil 10 tane parça var hepsi plastik. Kapı çarpsa ezilme bükülme olmuyor ama kaza bela olsa ne olur yorum yok. Gerçi kafa kafaya çarmalarda kapı tek seferde açılıyor ama yok yok ben almıyım.
Neyse uzatmadan şehir aracı olarak kullanımı zevkli ve keyifli.
Buda aracımızdan birkaç kare,
http://i.hizliresim.com/gyb3ML.jpg
http://i.hizliresim.com/25PXz0.jpg
http://i.hizliresim.com/68MALN.jpg
Hiç sevmedim , Sevemedim , Isınamadım ...
Allah kaza bela vermesin ... Benim değil sizin içinize sinmesi önemli tabiki
Masallah, bende siyah turbo brabus olani vardi 1.5 turbo 177 bg, koltuk isitma, panaromik tavan ivir zivir hersey vardi. bazi sebeplerden bi haftaya geri verildi, aslinda degisik dursada farkli ve kaliteli bi arac. Mercedesle cok ortak parcasi var.
değişik sempatik bir araç, cz3 almadan önce bakmıştım ama coupe istediğimden almak nasip olmadı.
Motor ve şasi birebir aynı diye biliyorum. Kaza konusunda sıkıntı olmaz sanırım ama parça tedariği üzebilir.
Allah kazasız belasız binmek nasip etsin inşallah.
Tek kapısını kullanmıştım ilk kalkışta "noluyoruzz lann"dedirtmişti (:
Kazasız belasız sürüşler.
maşallah almak isterim böyle küçük arabaları özellikle park ederken çok komik oluyor 2 arabanın arasına diklemesine girmek :D ama boyumuzdan dolayı alamıyoruz :)
metin_1989
02-11-2015, 15:51
masallah aracınıza ck tatlı bır durusu var allah kaza bela vermesın
Masallah aracınıza park sorununun kökten çözümü...
bir arkadaşımda aynı motorlusu vardı kullanması gayet zevkli.Ufak gibi görünse de içi gayet geniş ön kol dayama tam arka yapınca bardaklık olabiliyor arkadakilere,tavanı komple cam vs vs. Çoğu parçası Mitsubishi Colt ile aynı fakat kaporta parçaları biraz tuzlu ve yurtdışından geldiği için bekletiyorlar.Kasko yaptırmakta fayda var.
Maşşallah aracınıza çok şirin duruyor kazasız belasız :)
aramulusoy
02-11-2015, 22:24
1+1 ev gibi :) güle güle binin ahahahah. Görüntüsü çok şirin :)
ahmetmalcok
03-11-2015, 13:12
Maşallahı rengi güzelmiş. Bir arkadaşımın vardı dediğiniz gibi arka koltukları ciddi geniş. Kazasız belasız.
hsyn_dmrts
04-11-2015, 19:20
Masallah, bende siyah turbo brabus olani vardi 1.5 turbo 177 bg, koltuk isitma, panaromik tavan ivir zivir hersey vardi. bazi sebeplerden bi haftaya geri verildi, aslinda degisik dursada farkli ve kaliteli bi arac. Mercedesle cok ortak parcasi var.
Bizde heveslendik ama 1 tane vardı fiyatıda bizi baya bir aşıyordu
değişik sempatik bir araç, cz3 almadan önce bakmıştım ama coupe istediğimden almak nasip olmadı.
Motor ve şasi birebir aynı diye biliyorum. Kaza konusunda sıkıntı olmaz sanırım ama parça tedariği üzebilir.
Allah kazasız belasız binmek nasip etsin inşallah.
CZ3 bende istedim ama otomatik kullanamadığım için tercih edemedim ne yazık ki. Nasipsiz dayak bile yemiyor insan :p o yüzden Allah kimseye kaza bela vermez inşallah.
Tek kapısını kullanmıştım ilk kalkışta "noluyoruzz lann"dedirtmişti (:
Kazasız belasız sürüşler.
Aynı tuhaf hisler bende de olmuştu. Anlamsız bir tebessüm yaşamıştık :o
maşallah almak isterim böyle küçük arabaları özellikle park ederken çok komik oluyor 2 arabanın arasına diklemesine girmek :D ama boyumuzdan dolayı alamıyoruz :)
Bizden önceki sahibinin 1.95 boyu vardı değerlendirmeye alabilirsiniz :icon_tup:
masallah aracınıza ck tatlı bır durusu var allah kaza bela vermesın
Çok teşekkür ederiz. ŞIMART ıyorsunuz bizi :p
Masallah aracınıza park sorununun kökten çözümü...
Bu zamana kadar ya HB yada Coupe kullandım alışık olduğumuz durumlar
bir arkadaşımda aynı motorlusu vardı kullanması gayet zevkli.Ufak gibi görünse de içi gayet geniş ön kol dayama tam arka yapınca bardaklık olabiliyor arkadakilere,tavanı komple cam vs vs. Çoğu parçası Mitsubishi Colt ile aynı fakat kaporta parçaları biraz tuzlu ve yurtdışından geldiği için bekletiyorlar.Kasko yaptırmakta fayda var.
Bahsettiğiniz özellikleri bizde çok beğendik. Özellikle kolçak bardaklık olayı gayet hoş. Rakibimiz Passat derken gayet ciddiyiz :cool:
Maşşallah aracınıza çok şirin duruyor kazasız belasız :)
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
1+1 ev gibi :) güle güle binin ahahahah. Görüntüsü çok şirin :)
Önden Bakınca gülüyor bu araba :rolleyes:
Maşallahı rengi güzelmiş. Bir arkadaşımın vardı dediğiniz gibi arka koltukları ciddi geniş. Kazasız belasız.
Renk olayı bu araçlarda kafa ütüsü. Bahsi geçmişken bilgilendirmek istiyorum. 2006 dan önce araç ruhsatlarına çift renk işlenme zorunluluğu yokmuş. Baskın renk neyse o ruhsata geçiyormuş. Bizim aracımız Alev Kırmızı-Gri renk. 2007 den sonra ruhsatta her ne renk varsa işlenmesi gerekliymiş ve durumun sıkıntısı ruhsat işlemlerinde bana patladı. Emniyet boya faturası istedi sanki boyatmışım gibi. Emniyet in nasıl bir yönlendirme yaptığını etik olarak hala anlamasamda. Bu aracı tecrübe etmek isteyenler varsa ruhsatı kontrol etmelerini öneriyorum. Yok ben uğraşırım diyen varsa yapacağı şey kapı içlerinde Mercedes Tühetici Hattı telefon numarasına durumu izah ederek aracının renk bilgilerinin yazdığı bir evrak istemek. Onlar 1 hafta içerisinde kargoyla elinize ulaştırıyorlar. Biz bu şekilde emniyete bildirdik dosyasına koydular ve ruhsatımızı aldık. Enteresan olan görevli memurun getirdiğimiz evrağın üzerinde neden kaşe olmadığını sormasıydı. Fatura istemeye alışmışlar sanırım.
* Toplasan tampon dahil 10 tane parça var hepsi plastik.
Kaporta parçaları (kaput, kapı, çamurluk, tavan) plastik mi ben mi yanlış anladım?
Renk güzelmiş ama. Griyle çok iyi uyum sağlamış.
hsyn_dmrts
04-11-2015, 23:21
Plastik dediysek o kadarda değil hocam. Tavan zaten cam. Turuncu yerler plastik gerisi tridon diye bir zımbırtıdan yapılmış.
Plastik dediysek o kadarda değil hocam. Tavan zaten cam. Turuncu yerler plastik gerisi tridon diye bir zımbırtıdan yapılmış.
Plastik parçaya önyargılı değilim. Şehir içi otomobillerinde bi zorunluluk bana göre. Gayet güzel düşünülmüş bence.
tam bir şehiriçi aracı istanbuuluk tam
güle güle kullanın
benden 2 cm uzunmuş düşünelim :)
-Murat Özcan-
05-11-2015, 15:52
Kazasız belasız sürüşler dilerim şehir içi olarak ideal bir araç..
kazım2002
05-11-2015, 20:07
Maşallah kazasız belasız