PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anfi ve deck kablo öneRileriniz ne olur?

TEQUILA
01-11-2015, 15:28
Merhaba,

Elimdeki mevcut;
Ana Ünite : PİONEER DEH-X8750BT
Arka kolonlarda : Sony XS-GS 6921 2 X 400 watt
Kapılarda : INFİNİTY REF-6500 CX 16 CM COMPENANT

Anfi: Roadstar RDA-6040 4 Kanal 4x600 Watt

Kaliteli ses almak istiyorum.

Sıkıntılarım:

1. Aracın üzerindeki daha önce kullanılan tesisat kablolarını kullandık.
Sorunum Araç giderken Zaman Zaman gaza bastığımda kolondan gelen motor sesi. Bağlantıyı yapan kişi kabloların dandik olduğunu söylüyor. Bu kabloları kaliteli kablo ile değiştirmemi tavsiye etti.

Kablo öneriniz ne olur?

2. Compannetlerden aldığım tiz çok canlı değil. Sorun anfidenmi kaynaklanıyor yoksa teyp üzerindeki ayarlardan mı kaynaklıdır?

3. Anfi yukarıda belirttiğim tesisat için yeterli midir? Daha kaliteli bir amfi önerir misiniz?
Öneriniz ne olur?

Benim ilk aşamda bulduklarım:
Pioneer Gm-a4604 4 Kanal 4x120watt Oto Anfi 343 - n11.com (http://urun.n11.com/amplifikator/pioneer-gm-a4604-4-kanal-4x120watt-oto-anfi-P73304883)
Harward Hr-880 2200w-4kanal-özel Tasarimli Oto Anfi 239 - n11.com (http://urun.n11.com/amfi-efekt-manyetik/harward-hr-880-2200w-4kanal-ozel-tasarimli-oto-anfi-P62163999)
Pioneer Gm-a6604 Yeni̇ 760 4 Kanal Anfi̇ 364 - n11.com (http://urun.n11.com/amplifikator/pioneer-gm-a6604-yeni-760-4-kanal-anfi-P63336494)

Cadence Ki̇t8 Profesyonel Anfi̇ Kablo Seti̇-1 905 - n11.com (http://urun.n11.com/montaj-kitleri/cadence-kit8-profesyonel-anfi-kablo-seti-1-P59130065)

Anfi ve kablo konusunda Her türlü fikre ve öneriye açığım.

Teşekkürler

Serhat Y.
01-11-2015, 15:55
vandenhul diye bir marka vardı, netten aratırsan bulabilirsin kendi ev ve araç sıstemlerimde kullanırdım bi zamanlar. high-end serisi ürünler için tavsiyemdir.

R.I.P
01-11-2015, 16:02
eski aracımda ses (teyp çıkışından amfiye giden) kabloları ve güç kablosu yan yana gidiyordu, güç kablosu 2 parçaydı ve ses kabloların dışında folyo benzeri bir materyal yoktu yani biraz derme çatma yapılmış haldeydi. ben de direk elimdeki parçaları bu tesisat üzerine taktırdım.bu halde dediğiniz gibi motor devri ile paralel artan ve azalan parazit mevcuttu.
şimdiki aracımda sıfırdan tesisat çekerken yapan eleman ses ve güç kablolarını arabanın sol ve sağ taraflarından geçirmişti, ses kablosunda bakır kabloların etrafında folyo benzeri malzeme vardı ve parazit yoktu.
aldığım kablo seti aşağıdaki
bunu jbl gto 75.4 + 2 takım component ve 1 adet bass ile birlikte kullanmıştım
Cadence Kablo Seti 8 GA | Kablolar ve Kablo Setleri | Cadence (http://www.atakantuning.com/Cadence-Kablo-Seti-8-GA,PR-49.html)

sword
01-11-2015, 16:35
kablolarını camaşır ipi yaparsın :) audison kablo al ...amfide jl jbl mtx hertz rockford gibi ürünlerden tercih edebilirsin

EREN34
01-11-2015, 16:37
Parazit kapma olayının esas nedeni araç alternatörünün ürettiği enerjinin ne kadar dalgalı olduğu ile ilgili Bildiğiniz gibi üretmesi gereken akım her ne kadar d.c. de olsa minik dalgalar mevcut. Mesela Bmw araçlarda parazit konusunu çözmek daha da zordur.

Kaliteli hi end kablo olmadan iş dahada zordur. Deck kablosunu al. folyo ya sarmak sanayi işidir. Az da olsa işe yaradığı doğru.

TEQUILA
02-11-2015, 08:04
vandenhul diye bir marka vardı, netten aratırsan bulabilirsin kendi ev ve araç sıstemlerimde kullanırdım bi zamanlar. high-end serisi ürünler için tavsiyemdir.

Nette inceldiğim kadarıyla oldukça Profesyonel bir marka. Fakat temini zor ve fiyatlar aşırı yüksek görünüyor.
Öneri için teşekkürler.

TEQUILA
02-11-2015, 08:13
Yorumda bulunan herkese teşekkür ederim.

Tesisatı kurarken kabloların başımıza iş açacağını az çok tahmin etmiştik, şansımızı denemek istedik.
Benim kabloların tamamı gördüğüm kadarıyla sol taraftan geliyor. Yeni kabloları sağ sol olarak ayıracağım.

Hi-end kablo arayışım sürüyor. Cadence ve audison bulunabilir duruyor. Bu ürünler inceledğim kadarıyla setler halinde halinde farklı fiyat seçenekleri ile satışa sunulmuş.
Bu markaların araçlarınızda kullanarak sorun yaşamadığınız üzrünlerini direk söylerseniz benim için daha kolay olacak seçmek. Şu an için R.I.P nicki arkadaşın cadence 8 kullandığını ve sorun yaşamadığını görüyorum.

Amfi olarakta JBL almaya karar verdim. Bu ölçekteki bir sistemin tatmin edici şekilde desteklenmesi için seçeceğim anfinin olmazsa olmaz teknik değerleri hk. da biraz bilgi verebilir misiniz?
Kaç W olmalı, ohms değerleri vs vs. Muhtemelen sıfır alacağım seçeceğim ürünü de daha doğru belirlemiş olurum.

free-hifi
02-11-2015, 08:25
http://www.atakantuning.com/Cadence-Kablo-Seti-4-GA,PR-1001.html

http://www.atakantuning.com/JBL-GX-A-604-4-Kanalli-435-Watt-Oto-Amfi,PR-1120.html

Kablo setini 4ga al elektrik sağdan ses kabloları soldan gelsin yada tam tersi

Amfi de işini görür malzemeyi atakandan al ama işçilik yaptırma kolay gelsin :)

sword
02-11-2015, 10:31
cıvıcte + akü tarafında yanı sağdan yani beynin hemen üstünden rahat bi şekilde geciyor delık var daha once işlem yapılmamışsa delıkte bir kaucuk tıpa var :) sınyal ve ses kablolarınıda (varsa koldayamanın) :) altından rahatca gecirebilirsin

kendinde yapabilirsin yani... kapılarıda ürüne göre kasnak yaparsın

TEQUILA
02-11-2015, 13:37
http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/a-s-s-sq-04-ga-prof-anfi-oto-tesisat-kablo-seti-189933173?gclid=Cj0KEQiAsNyxBRDBuKrMhsbt3vwBEiQAdR gPsrUC1bb1K3ia53ALyQrbQierCdSdZEp-cqn3J0CnMd0aAiOs8P8HAQ&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Ürünü kullanan var mı? Cadenceden dha iyi olduğu yazıyor forumlarda.

birde bu var

http://www.otomuzikmarketim.com/ULX-1000-4GA-PROFESYONEL-AMFI-KABLO-SETI,PR-664.html

sword
03-11-2015, 00:10
sub ıcınde rca lazım pakette bir adet var

TEQUILA
03-11-2015, 07:33
sub ıcınde rca lazım pakette bir adet var

Hangisi için yazdın? Bu arada sub yok ki bende.

EREN34
03-11-2015, 07:55
Zamanında kablo seti olarak Audison FSK300 kullanmıştım. Parazit sorunum vardı. Araç Fiat Bravo mk1 idi.

ruudvan
03-11-2015, 07:58
abi senin ses sistemin için high-end kabloya ihtiyacın yok.
audison bile fazladır.
kabloları kırma yeter.

TEQUILA
03-11-2015, 11:22
Kablo olarak A.S.S. ye karar verdim ve siparişimi verdim. Kablolamayı güç ve ses kabloları sağ/sol farklı geçecek şekilde yaptıracağım. Umarım sorun anfiden değildir.

sword
03-11-2015, 11:25
Hangisi için yazdın? Bu arada sub yok ki bende.

arka kolon var onlarada lazım sub olsa daha mantıklı aslına ufak 20cm kapalı kutu mis olur hacim lazımsa stepne yerinede yapılabilir ince stepne kullanırsın yada stepne içi woofer:) neyse sen sevmessın bu dedıklerımı :) arka kolonlarına rca kablo almassan fader ayarın olmaz teypten sürersende amfinin 4 kanal olması gereksiz zaten cansız calar arkalar. kabloyu çoklarsanda volt sinyal kaybın olur .

K.Kaan
03-11-2015, 13:06
arka kolon var onlarada lazım sub olsa daha mantıklı aslına ufak 20cm kapalı kutu mis olur hacim lazımsa stepne yerinede yapılabilir ince stepne kullanırsın yada stepne içi woofer:) neyse sen sevmessın bu dedıklerımı :) arka kolonlarına rca kablo almassan fader ayarın olmaz teypten sürersende amfinin 4 kanal olması gereksiz zaten cansız calar arkalar. kabloyu çoklarsanda volt sinyal kaybın olur .

Sword amca tesisatlı flash s ten mi kalma bilgiler :)

TEQUILA
03-11-2015, 13:53

sub sevmiyorum ama sonunda seni kırmayıp alacağım :) arka içinde 5 mt lik kaliteli bir rca bakalım o zaman :)

Yarbay
03-11-2015, 15:43
vaktim yoktu hızlıca okuyabildiğimi okudum ama okuduğum kadarıyla kimse burada en kritik konuya el atmamış gibi geldi,kaçırdıysam kusura bakmayın.

burada montajı yapan arkadaşı sorgulamak lazım, parazit neredeyse %90 montaj hatasıdır.

burada montajı yapan arkadaş:

1) ana üniteden anfiye giden kablo ile anfiden hoparlörlere giden kabloları, anfiye aküden gelen güç kablolarını hep birlikte aracın tek tarafındanmı sürdü yoksa kabloların hoparlörler için olan ile aküden gelen güç kablolarını aracın ters köşelerinden (örneğin sağ ve sol) danmı gitti?

normalde ayrı ayrı gitmesi lazım yoksa parazit resmen kaçınılmaz olur

2) Şaseler önemli, ürünlerden ana ünitenin şasesi nereden alındı, anfinin şasesi nereden alındı, şase alınan zemin boyadan arındırılmış temiz yüzeymiydi, sağlam temas ediyormu, yeri doğru yermi , uzaklığı kısamı uzunmu ürüne.

normalde temiz boyasız, etrafında havalandırma,pompa gibi çalışan bir parçanın olmadığı,aracın kendi şasesine bağlı yerler doğrudur, anfiden ana üniteden ne kadar kısa mesafede okadar iyi

anfi bence kesinlikle değiştirilmeli kral ana ünite,kral hoparlörler ama vasatın bile altında bir anfi ? bu maça Ronaldo'yu topuklu ayakkabı ile çık maç yap demeye benziyor.

TEQUILA
03-11-2015, 17:14
anfi bence kesinlikle değiştirilmeli kral ana ünite,kral hoparlörler ama vasatın bile altında bir anfi ? bu maça Ronaldo'yu topuklu ayakkabı ile çık maç yap demeye benziyor.

bu çok ağır oldu :)

http://urun.n11.com/amplifikator/jbl-gx-a604e-4-kanal-amplifikator-P57420500 indirimim ile 300 Tl ye alabiliyorum.

Ne dersiniz?

R.I.P
03-11-2015, 21:34
eski bir model ama temiz düzgün bulabilirseniz JBL GTO 75.4 öneririm

TEQUILA
04-11-2015, 07:30
eski bir model ama temiz düzgün bulabilirseniz JBL GTO 75.4 öneririm

Teşekkür ederim. Temiz bulabilsem düşündüğüm anfilerden bir tanesi.

Yarbay
04-11-2015, 07:57

http://urun.n11.com/amplifikator/jbl-gx-a604e-4-kanal-amplifikator-P57420500 indirimim ile 300 Tl ye alabiliyorum.

Ne dersiniz?

bu ürünü pek bilmiyorum ama JBL genelde orta üstü ürünler üretir diyebiliriz herhalde, gönül ister bir Helix yada Audison Hertz ama onlarda pahalı fakat her türlü roadstara kıyasla uçurur alın derim.

montajı yapan arkadaş teypten anfiye rca çıkışımı kullandı yoksa teypten hi level (ince kablolar olan adaptörlü kısım) danmı anfiye kablo çekti?

aldığınız teypte rca çıkışı var ise deck çeviricisiz direk teypten anfiye rca çıkışları ile daha güzel sonuçlar alınır.

dediğim gibi %90 parazit montajdandır çok ama çok nadiren bileşenlerden olur o sebeble bir başka montajcıdanda fikir al derim ben yada siz eminmisiniz bu arkadaşlar kabloları ayrı ayrı aracın taraflarındanmı çekti, şaseleri temiz ve doğrumu vs bilmek lazım.

sword
04-11-2015, 08:19

Jbl Gx-a604e 4 Kanal Amplifikatör 700 - n11.com (http://urun.n11.com/amplifikator/jbl-gx-a604e-4-kanal-amplifikator-P57420500) indirimim ile 300 Tl ye alabiliyorum.

Ne dersiniz?

seninn işini fazlasıyla cözer Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-amfi-sony-xm-1004n-1-aylik-239761481/detay)

fazla para verme 200e alınır bu sıfırı 300

erhann
04-11-2015, 10:43
Pıoneer 944 var elimde düşünürseniz pm atın

TEQUILA
04-11-2015, 20:22
bu ürünü pek bilmiyorum ama JBL genelde orta üstü ürünler üretir diyebiliriz herhalde, gönül ister bir Helix yada Audison Hertz ama onlarda pahalı fakat her türlü roadstara kıyasla uçurur alın derim.

montajı yapan arkadaş teypten anfiye rca çıkışımı kullandı yoksa teypten hi level (ince kablolar olan adaptörlü kısım) danmı anfiye kablo çekti?

aldığınız teypte rca çıkışı var ise deck çeviricisiz direk teypten anfiye rca çıkışları ile daha güzel sonuçlar alınır.

dediğim gibi %90 parazit montajdandır çok ama çok nadiren bileşenlerden olur o sebeble bir başka montajcıdanda fikir al derim ben yada siz eminmisiniz bu arkadaşlar kabloları ayrı ayrı aracın taraflarındanmı çekti, şaseleri temiz ve doğrumu vs bilmek lazım.

Aslında temel sorun aracın zaten üzerinde bulunan tesisatın kullanılması oldu. Muhtemelen güç kablosu ile kolon kabloları da aynı taraftan geçiyor ve parazite sebep oluyor. Teybin ve amfinin şaseleri yapıldı. Hatta mevcut parazit amfinin şaselenmesinden sonra bir nebze azaldı. Teypte bildiğim kadarıyla 3 çıkış var.

Bugün sipariş verdiğim kablo seti ve arka kolonlar için aldığım 5 mt.lik rca kabloları elime geçti. Düzgünde bir amfi alıp doğru düzgün biri tesisat çekerek finali yapmayı planlıyorum.

ruudvan
04-11-2015, 22:58
bi önceki sayfada yazdığın bir cümle dikkatimi çekti.
arka hoparlörler için 5mt lik rca alıcam.
abi teypten rca lar çıkıyor.anfiye gidiyor.
anfidem cıkan ses kablolarıda hoparlöre gidiyor.bu kısımda problem yok dimi.
not: 3mtlik kablo çok kısa araçlar hariç genelde yetmiyor.

TEQUILA
05-11-2015, 18:35
Problem yok. Aldığım sette tek rca kablosu olduğu icin ayrica bir adet daha 5 mt lik rca aldim Murat'ın uyarısıyla.

TEQUILA
09-11-2015, 16:32
Ürün hk.da görüşlerinizi rica ediyorum

http://www.ebay.com/itm/Helix-Dark-Blue-Four-4-Channel-High-End-Amplifier-100-Original-/121564965401

Features Helix Dark Blue amplifiers:
RMI (Realmixed Input)
Integrated electronic crossover
5V / 8V inputs
Switched power supply for output within the smallest spaces
Intelligent noiseless on/off switching
Smart protection electronics
Separate speaker protection circuit with current limitation
ADC (Anti Distortion Choke)
1% accurate components
24 carat gold-plated solid connection terminals
CPS (Colour Protection System)
Temperature-optimised heatsink

Cont. power rating at 4 Ohms: 4 x 60/120 Watts
Cont. power rating at 2 Ohms: 4 x 90/180 Watts
Cont. power rating at 1 channel bridged at 4 Ohms: 2 x 180/360 Watts
Frequency response: 10 Hz - 30 kHz
Bassboost: 0 - 18 dB
Setting range highpass: 15 Hz - 4 kHz
Setting range lowpass: 40 Hz - 4 kHz
Setting range bandpass: 15 Hz - 4 kHz
Total harmonic distortion:<0,03%
TIM:<0,04%
Signal to noise ratio:>93 dB
Input impedance: 10 kOhms
Input sensitivity: 200 mV - 8 V
Fuse: 2 x 25 A
Dimensions (H x W x D) in mm: 53 x 362 x 277
Weight net: 5,0 kgs

Yarbay
10-11-2015, 15:03
Ürün hk.da görüşlerinizi rica ediyorum

Helix Dark Blue Four 4 Channel High End Amplifier 100 Original | eBay (http://www.ebay.com/itm/Helix-Dark-Blue-Four-4-Channel-High-End-Amplifier-100-Original-/121564965401)

Features Helix Dark Blue amplifiers:
RMI (Realmixed Input)
Integrated electronic crossover
5V / 8V inputs
Switched power supply for output within the smallest spaces
Intelligent noiseless on/off switching
Smart protection electronics
Separate speaker protection circuit with current limitation
ADC (Anti Distortion Choke)
1% accurate components
24 carat gold-plated solid connection terminals
CPS (Colour Protection System)
Temperature-optimised heatsink

Cont. power rating at 4 Ohms: 4 x 60/120 Watts
Cont. power rating at 2 Ohms: 4 x 90/180 Watts
Cont. power rating at 1 channel bridged at 4 Ohms: 2 x 180/360 Watts
Frequency response: 10 Hz - 30 kHz
Bassboost: 0 - 18 dB
Setting range highpass: 15 Hz - 4 kHz
Setting range lowpass: 40 Hz - 4 kHz
Setting range bandpass: 15 Hz - 4 kHz
Total harmonic distortion:<0,03%
TIM:<0,04%
Signal to noise ratio:>93 dB
Input impedance: 10 kOhms
Input sensitivity: 200 mV - 8 V
Fuse: 2 x 25 A
Dimensions (H x W x D) in mm: 53 x 362 x 277
Weight net: 5,0 kgs

güzel ürün ama biraz eski ve biraz hassas ve seçici, şahsi fikrim audison yada hertz'e yönel hem sonradan satmasıda daha kolay ürünler.

TEQUILA
16-11-2015, 07:54
C.tesi günü sabah 9 akşam 19.00 şeklinde elektrikçimdeydim.

Güç kablosunu değiştirirken farkettikki eski kabloda ek vardı. Tamam sorunu bulduk dedik. Sadece güç kablosunu çekip önce bir deneme yaptık. Bismillah deyip kontağı çevirmemizle farkettik ki değişen hiçbir şey yok.
Ver gazı al motor sesini içeri :)

O zaman sorun hoparlör kablolarındandır dedik.Sıfır hoparlör kablolarını da aracın solundan geçirdik. Bağlantılarımızı yaptık. Bismillah deyip kontağı çevirdik farkettik ki o gaza bastığımızda içeri gelen parazit sesi artık yok.

Amaaa... Şimdide bir uğultu var arabanın içerisinde.... Bu uğultu 4 hoporlördende geliyor. İlk bakışta rahatsız edici gibi gözükmese de aslında arka planda kafa ütüleyen bir ses.

Bu şimdi neden olur diye başladık kombinasyonlara,

Önce anfidendir dedik, elektirikçimin elinde bulunan anfiyi taktık, teyp benim anfi değişik sorun değişmedi.(Burda ufak bir endişem oldu, taktığımız anfi arka kolonları çaldırmadı ama ön kolonlarda uğultu geliyordu)
Sonra teyptendir dedik, eektirikçimin elindeki sorunsuz teybi taktık , teyp değişik, amfi benim, sorun değişmedi.
Anfiyi devreden çıkartıyoruz, o uğultu yok.
Teybi seyyar akü ile çalıştırdık, marş basınca durum değişmedi.
şaselemlerimizi (amfi ve teyp) defa kez kontrol ettik her şey sorunsuz.

Tüm kablolamayı yeniledik. yeni tesisat çekilirken güç kablosunun sağdan, hoparlör kablolarının soldan geçmesini de sağladık. Zaten aracın tesisatı o şekildeydi.

En son elektrikçimin tesisat işleri yapan bir arkadaşının dükkanına danışmak için gittik. Hemen koşarrak parazit giderici alıp getirdileri 1 adet taktık (ön-arka hangi tarafa taktıysak paratik gitti) ses biraz azaldı. 2 adet takman lazım abi deyince bana yaptığımız işlemin anlamsız olduğunu gerçek sorunu düzeltmektense yama yaptığımız hissini uyandırdı. Teşekkür ederim dedim ayrıldım.

Nur topu gibi yeni bir sorunum oldu....

Artık motor sesiyle birlikte artan parazit yok ama arka planda bir genel uğultu sesi mevcut.

Açıkçası amfiden şüpheleniyorum ama ordan da çıkmazsa ne yapacağız bilmiyorum. :)

Yarbay
16-11-2015, 14:10
öncellikle soru 1, anfi halen aynı anfimi bu roadstar olan?

iki , bu gittiğin tessisatçı ilk gittiğinizden farklı ve adam akıllı bir firmamıdır?

3, elinizdeki teyp biraz argo olacak ama hayvan gibi bir rca çıkış gücüne sahip arkadaşlar bunu hesaba katarak anfideki gainleri ayarladımı?

rca çıkış voltajı ne kadar yükselir ise gaini okadar kısmanız lazım aksi takdirde gereksiz bir şekilde teypten aniden ses yükselir, distrisyon olur, parazit yada uğultu var ise çok daha kolay duyulur vs.

parazit filtresi hayatınızda duyduğunuz en aptal en embesil anlamsız alettir ancak ve ancak eli iş tutamayan sorun çözemeyenler işi bilmeyen adam yakalanırsa takıp göndermeye çalışırlar.

parazit filtresi neye benzer biliyormusunuz, aracınızı 1000hpye çıkarmak için 100,000tl modifiye için para döküp zapt edemediğiniz için el freni çekik bir şekilde sürmeye benzer.

burada asıl çözümü bulmak lazım, lastikmi kötü,süspansiyonmu,pedalmı hassas gibi gibi..

aynı şekilde sizin aracınızda sanırsam değil %katrilyon şekilde eminim yine gittiğiniz arkadaşlar 5 para etmez bir ekip.

işi bilen adam acımasızca bu ürünler ile olmaz hocam der dobra dobra bunlar dememiş, bilen adam asla parazit filtresi takmaz sorunu çözer bunlar çözmemiş, diyeceğim şu alın alınacak olan anfiyi gidin adam gibi bir montajcıya hocam.

ucuza 3 kere gidip filtrelerle vs donatacğınıza aracı gidin adam gibi birine bir kerede bitirin işi, parazit filtresi sadece parazit filtrelemez çıkacak yakalanacak olan kaliteli müziğinde resmen anasını ağlatır kaliteyi düşürür anlamı kalmaz işin

sword
16-11-2015, 14:47
kablolama ve şaselerde sıkıntı yoksa amfiden dir sorun.. teyp yarı sesin üzerindeyken boşluklarda biraz ses gelmesi normal ama kesınlıkle bu müzik çalarken duyulmaması lazım düşük seste bile..

phantom
16-11-2015, 17:59
Önce anfidendir dedik, elektirikçimin elinde bulunan anfiyi taktık, teyp benim anfi değişik sorun değişmedi.(Burda ufak bir endişem oldu, taktığımız anfi arka kolonları çaldırmadı ama ön kolonlarda uğultu geliyordu)
hiç amp kullanmayıp hop.leri direkt teybe bağlamayı denediniz mi?

Sonra teyptendir dedik, eektirikçimin elindeki sorunsuz teybi taktık , teyp değişik, amfi benim, sorun değişmedi.
Anfiyi devreden çıkartıyoruz, o uğultu yok.
amp'i nasıl devreden çıkarttınız? power'ı mı çıkarttınız?

TEQUILA
17-11-2015, 12:48
öncellikle soru 1, anfi halen aynı anfimi bu roadstar olan?

Şuan mevcut anfi (roadstar) ve elektrikçimin jbl GTO serisi bir anfisi ile test ettik.

iki , bu gittiğin tessisatçı ilk gittiğinizden farklı ve adam akıllı bir firmamıdır?

Tüm kablolamayı ve bağlantıları yapan aynı kişi, aynı zamanda benim işçiliğini bildiğim ve güvendiğim bir arkadaş. Normalde oto elektrikçi. Yani uzmanlık alanı müzik tesisatı değil.
Uğultu ne yaptıysa düzelmeyince birine danışalım dedi ve başka bir tesisatçıya gittik. Danışmak için gittiğimiz yer sadece bu işi yapıyor.
Direk parazit gidericileri takınca zaten uzaklaşmam gerektiğini anladım :)

3, elinizdeki teyp biraz argo olacak ama hayvan gibi bir rca çıkış gücüne sahip arkadaşlar bunu hesaba katarak anfideki gainleri ayarladımı?
rca çıkış voltajı ne kadar yükselir ise gaini okadar kısmanız lazım aksi takdirde gereksiz bir şekilde teypten aniden ses yükselir, distrisyon olur, parazit yada uğultu var ise çok daha kolay duyulur vs.

gain ayarını yaptık. Yani kıstık. Ama değişen bir şey değişmedi. teybin ses ayarı kapalı yani sıfır iken arkada bir uğultu hep mevcut.

işi bilen adam acımasızca bu ürünler ile olmaz hocam der dobra dobra bunlar dememiş, bilen adam asla parazit filtresi takmaz sorunu çözer bunlar çözmemiş, diyeceğim şu alın alınacak olan anfiyi gidin adam gibi bir montajcıya hocam.
ucuza 3 kere gidip filtrelerle vs donatacğınıza aracı gidin adam gibi birine bir kerede bitirin işi, parazit filtresi sadece parazit filtrelemez çıkacak yakalanacak olan kaliteli müziğinde resmen anasını ağlatır kaliteyi düşürür anlamı kalmaz işin

Parazit filtresi kesinlikle takmayacağım. Bu aşamadan sonra düzgün bir amfi alıp, bu ayarları yapabilecek konusunda uzaman tesisatçı arayacağım.
O da olmazsa amfiyi söküp atacağım.

TEQUILA
17-11-2015, 12:50
kablolama ve şaselerde sıkıntı yoksa amfiden dir sorun.. teyp yarı sesin üzerindeyken boşluklarda biraz ses gelmesi normal ama kesınlıkle bu müzik çalarken duyulmaması lazım düşük seste bile..

Murat teybin sesini komple kıstığında (sıfır) o uğultu yine var. Müzik çalarken duyulmuyor, ama mutlaka ses kirliliği yapıyor arka planda.
Bende amfiden şüpheleniyorum.

TEQUILA
17-11-2015, 12:54
hiç amp kullanmayıp hop.leri direkt teybe bağlamayı denediniz mi?
amp'i nasıl devreden çıkarttınız? power'ı mı çıkarttınız?

Amfisiz kolonları direk teybe bağladık, uğultu yok. Amfiyi devreden çıkarttık derken bahsetiğim konu buydu.
Amfili kolonları üstten çektik ( bir yerden parazit alabilir diye) sorun devam etti.

TEQUILA
18-11-2015, 13:07
Hertz HE 4 takıldı, sorun düzeldi. Sadece önler baglı ve sadece arkalar bağlı ses ayarlarini da yaptık. Fark ettimki eski amfi sesi zaten berbat veriyormuş. Ses tesisatı resmen kendine geldi. İlgilenen herkese teşekkürler.