Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir Hakkında Tavsiye
Merhaba arkadaşlar..
Önümüzdeki Aralık ayı içerisinde 2 gece 3 gün İzmir'e gelme durumum var bayan arkadaşımla beraber. Havayolu ile geleceğim fakat daha önce İzmir'e gelmem yaz mevsimi içeresinde araçla Çeşmeye gitme şeklinde oldu. Bu yüzden merkezde nerelerde kalınır ne yapılır havalanından şehire nasıl gelinir nere gidilir hiç fikrim yok. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Teşekkürler..
İzmir'in neresine gideceksiniz. Gezmeye mi iş için mi ?
Havalanından İzban'a (trene) atlayıp direk merkeze (Alsancak) gelebiliyorsunuz.. Eğer Konak taraflarına gitmek isterseniz Hilal yada Halkapınar istasyonlarından aktarma yapabilirsiniz.. Ş.içinde bol bol gezeriz diyorsanız Kentkart alıp kullanmak daha mantıklı 90dk içinde istediğiniz araca aktarma yapabiliyorsunuz, otobüs, metro, tren, ve vapur.. Alsancak taraflarında çokça hotel var.. İbis 3 yıldız fiyatlar çok aşırı değil ve konforlu..
Konak Saat kulesi
Kadife Kale
Agora
Asansör
Pasaport Alsancak Kodon Boyu yürüyüş.. Ş.içinde yapılacakların başında..
Sasalı Doğal Yaşam Parkı zevkli olur..
Bar, Canlı Müzik tarzı isteniyorsa Alsancak Kıbrıs Şehitleri yada Bornova Küçükpark..
Yapılacak şey çok.. :)
Havalanından İzban'a (trene) atlayıp direk merkeze (Alsancak) gelebiliyorsunuz.. Eğer Konak taraflarına gitmek isterseniz Hilal yada Halkapınar istasyonlarından aktarma yapabilirsiniz.. Ş.içinde bol bol gezeriz diyorsanız Kentkart alıp kullanmak daha mantıklı 90dk içinde istediğiniz araca aktarma yapabiliyorsunuz, otobüs, metro, tren, ve vapur.. Alsancak taraflarında çokça hotel var.. İbis 3 yıldız fiyatlar çok aşırı değil ve konforlu..
Konak Saat kulesi
Kadife Kale
Agora
Asansör
Pasaport Alsancak Kodon Boyu yürüyüş.. Ş.içinde yapılacakların başında..
Sasalı Doğal Yaşam Parkı zevkli olur..
Bar, Canlı Müzik tarzı isteniyorsa Alsancak Kıbrıs Şehitleri yada Bornova Küçükpark..
Yapılacak şey çok.. :)
Teşekkür ederim hocam. İzmir uçak biletlerini ayarladım fakat kalacak yer bakıyorum araç olmadığından merkezi bi yer olsun istiyorum. Otel veya günlük kiralıklara bakıyorum.
Gezme amaçlı hocam.
en merkezi olarak bütçenize göre Swissotel-Hilton-Mövenpick üst sınıf, MyHotel-WayHotel-Beyond Hotel-Kordon Otel orta sınıf olarak tercih edebilirsiniz.
booking.com'dan uygun fiyatlı ayarlarsın şimdiden rezervasyon yaparak.
taylaner
03-11-2015, 21:47
İbis gerçekten güzel ve iki kişilik oda fiyatları kişi başı 60-70 liralara gözüküyor şuan... Günlük kiralık ev çok ama , genelde biz gibi öğrenci kesimi tuttuğu için evlerin durumu pek iyi olmuyor :rolleyes:
en merkezi olarak bütçenize göre Swissotel-Hilton-Mövenpick üst sınıf, MyHotel-WayHotel-Beyond Hotel-Kordon Otel orta sınıf olarak tercih edebilirsiniz.
booking.com'dan uygun fiyatlı ayarlarsın şimdiden rezervasyon yaparak.
Bahsettiğiniz otelleri inceleyeceğim teşekkür ederim..
Günlük kiralık olarak şu ilan dikkati mi çekti ama nedense pek sıcak gelmiyor bana günlük kiralık sanki evin her tarafın gizli kamera varmış gibi :)
http://www.hurriyetemlak.com/konut-gunluk-kiralik/izmir-konak-mimar-sinan-emlakcidan-bina/detay?sParam=VUSk9ebRjCWGOYzITHF6jg==&pageSize=20&list=1&new=1
aramulusoy
03-11-2015, 23:00
günlük kiralıklardan sıkıntı olmaz. sahibindende firma olanlar var bakın sorun yaşamazsınız. günlük kiralık hem daha rahat hemde ucuz. sıkıntı olursa arayın yıkarız binayı yinede size elletmeyiz :)
günlük kiralıklardan sıkıntı olmaz. sahibindende firma olanlar var bakın sorun yaşamazsınız. günlük kiralık hem daha rahat hemde ucuz. sıkıntı olursa arayın yıkarız binayı yinede size elletmeyiz :)
Hahah eyvallah :))
Hahah eyvallah :))
0541 632 5467 Zenahouse Eray Aydın'dan aldım derseniz tanıyabilirler evleri en düzgün firmadır özellikle asansördeki evi isterseniz eşsiz bir manzarası var şiddetle öneririm :)
free-hifi
04-11-2015, 10:31
fırsat sitelerinde ramada izmir 2 kişi 1 gece konaklama kahvaltı 120 liraydı ben fuar karşısı başka bir otelde 100 e kalmıştım ağustos fırsatında
volkan23
04-11-2015, 12:14
alsancakta tcdd demiryolları misafirhanesi war personele 25 lira yabancıya 50 lira tam alsancak limanın karşısında muazzam yer ucuz ve kaliteli hep gittigimde orda kalırım
firma olmayan bir tanesinden kiraladim, hayatimda bu kadar kirli, pis kullanilmis duvarindan bile igrenilecek ev gormedim. adama da parasini vermis bulunduk eve girmeden once. bir daha asla gunluk kiralik eve girmem.
Faydali konu olmuş takipteyim.
izmiri seviyorum yakin olduğum için günü birlik gezmeye gidiyorum asansöre ve agoraya gitmek nasip olmadi daha inşallah birdahakine gitmek isterim
Sasali gayet güzel ve çok zamaninizi alacak biryer restoran ve cafe bölümü yetersiz geldi bana sadece
0541 632 5467 Zenahouse Eray Aydın'dan aldım derseniz tanıyabilirler evleri en düzgün firmadır özellikle asansördeki evi isterseniz eşsiz bir manzarası var şiddetle öneririm :)
Teşekkür ederim. Şehrin yabancısı çok olmak çok kötü hele bide araç yoksa tam işkence :)
Cafe avm vs. en merkezi yerden ayarlamaya çalışıyorum
Biletleri ayarladım muhtemelen kalacağım yerde lucid hotel diye biyer konum fena değil gibi. Adnan menderesten oraya nasıl ulaşabilirim ? Çankaya metro istasyonu gözüküyor en yakın.
http://www.booking.com/hotel/tr/lucid.tr.html?aid=7344343;label=metatripad-link-dmetatr-hotel-383680_xqdz-6e3d6834c8abbbd4b6d3b1282b043c0b_los-02_bw-035_dom-comtr_curr-TRY_gst-02_nrm-01_clkid-VjjYpgokK1IAAByr2w4AAAAF_tst-0;sid=bb70278a3882c99cd913d4a8f090adbf;dcid=1;chec kin=2015-12-10;checkout=2015-12-12;group_adults=2;group_children=0;group_rooms=1;n o_rooms=1;sb_price_type=total;type=total&#map_opened-show_id1001671
punto_multijet
11-11-2015, 10:00
1. seçenek izban ile halkapınar oradan metroya geçiş ve çankayada iniş
2. seçenek izban ile halkapınar ve halkapınardan taksi veya otobüs ( mesafe çok değil taksinin pek birşey yazacağı 10-15tl 4km birşey mesafe)
3. seçenek havaalanından havaş direk alsancak olana binersin az birşey yürürsün indikten sonra
4. seçenek havaalanından alsancak otobüsü
5. secenek direk taksi ( tavsiye etmem)
günü birlik veya 2 günlük izmir gezisinde neler yapılmasını ve nerelerin görülmesini önerirsiniz.
eşimle belli aralıklarla aklımızda olan yerleri görelim diyoruz erken uçak bileti alımları da bayağı uygun oluyor. Ocak şubat ayında izmirde ne yapılır :) Hava alanından araç kiralamaya gerek var mı toplu taşımayla her yer keyıiflice gezileblir mi?
1. hedefim güzel kumru yemek :D
günü birlik veya 2 günlük izmir gezisinde neler yapılmasını ve nerelerin görülmesini önerirsiniz.
eşimle belli aralıklarla aklımızda olan yerleri görelim diyoruz erken uçak bileti alımları da bayağı uygun oluyor. Ocak şubat ayında izmirde ne yapılır :) Hava alanından araç kiralamaya gerek var mı toplu taşımayla her yer keyıiflice gezileblir mi?
İzmirde görülcek çok yer var ama toplu taşıma ile yapamazsın bunu.yapsanda 2 günde yapamazsın..gezilcek yerler asansör,alsancak-kordon,kadifekale,şirince,alaçatı,çeşme,bostanlı vs...kumruyu çeşmede yersin yada göztepede kumrucu şevkide.çok fazla yemediğim için şurası daha lezzetlidir diyemicem.
1. seçenek izban ile halkapınar oradan metroya geçiş ve çankayada iniş
2. seçenek izban ile halkapınar ve halkapınardan taksi veya otobüs ( mesafe çok değil taksinin pek birşey yazacağı 10-15tl 4km birşey mesafe)
3. seçenek havaalanından havaş direk alsancak olana binersin az birşey yürürsün indikten sonra
4. seçenek havaalanından alsancak otobüsü
5. secenek direk taksi ( tavsiye etmem)
Çok teşekkür ederim. Siz hangi yolu tercih edersiniz. Sanırım konum tam olarak Çankaya olarak geçiyor.
İzban ile alsancağa geç ordan taksiye bin halkapınar uzak kalır daha çok yazar
Çok teşekkür ederim. Siz hangi yolu tercih edersiniz. Sanırım konum tam olarak Çankaya olarak geçiyor.
havalanından direk izbana binip hilal durağından metroya aktarma yapıp çankayada inmeniz en basiti ve hızlısı olur. metroya bindikten sonra 2 durak gidiceksiniz sadece.
HondatugraL
14-11-2015, 13:38
Izmirdeyim hatirlatirim gelde sana bi yedirelim :D kumruyu yani hahaa
havalanından direk izbana binip hilal durağından metroya aktarma yapıp çankayada inmeniz en basiti ve hızlısı olur. metroya bindikten sonra 2 durak gidiceksiniz sadece.
Teşekkür ederim dediğiniz şekilde yapacağım