PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kayıp araç sorunsalı yardım

screamforce
08-11-2015, 12:35
dostlar babamın üstüne olan bi aracı galeri vasıtasıyla takas edip başka bi araç aldık, yine babamın üstüne fakat bizim galeriye verdiğimiz aracı galeri başka bi galeriye oda başka birine satmış arabayı alan adam esnafım vs diyerek bizi kandırdı ve aracın devrini üstüne almadı aradan gecen 3 yılda aracın mtvsi yatırılmadı muayenesi yapılmadı . şimdi o aracın borcundan dolayı kendi aracımızda hacizli görünüyor ve satış yapamıyoruz bu arabayı nasıl buluruz yada kendi aracımızın üstündeki hacizi nasıl kaldırabiliriz nolur yardım edin yoksa adamı bulup vurucam.

MK8800
08-11-2015, 12:48
Yanlış anlama da çok rahatmışsın , devri üstüne olan araca 3 sene başkası binecek ve işin düşene kadar arayıp sormayacaksın helal yani , Allah korusun kaza yapıp birini öldürseydi ya da aracında uyuşturucu falan taşırken yakalansa emniyete açıklama bile yapamazsın .

Çözüm olarak da illa bizi kandırdı diyorsan karakola git plakasını ver aracım çalındı de . ( 3 sene sonra mı farkettin diye sorarlar adama da onu da sen düşün )

screamforce
08-11-2015, 12:55
Yanlış anlama da çok rahatmışsın , devri üstüne olan araca 3 sene başkası binecek ve işin düşene kadar arayıp sormayacaksın helal yani , Allah korusun kaza yapıp birini öldürseydi ya da aracında uyuşturucu falan taşırken yakalansa emniyete açıklama bile yapamazsın .

Çözüm olarak da illa bizi kandırdı diyorsan karakola git plakasını ver aracım çalındı de . ( 3 sene sonra mı farkettin diye sorarlar adama da onu da sen düşün )

sonuna kadar haklısınız fakat babamın ihmalkarlığı araçlar benim üstüme olmadığı için ben ne yapsam ya babam yada resmi evraklar önüme cıktı benimde artık canıma tak edince sizlerden yardım almak istedim.

ckrc
08-11-2015, 13:00
Pasa pasa odenecek o mtvler.Gidip vergi dairesi ile konusun, taksitlendirin yapilandirin diger aracinizi satisini yapabilirsiniz.
Bir cikar yolu yok bu isin, cok ciddiyim.

metin
08-11-2015, 13:02
kayıp arabanın bütün borcunu ödeyeceksiniz ondan sonra dun aksam çalınmış gibi çalıntı vereceksiniz yakalanırsa araç yakalanan adamdan masraflarınızı alıp aracı adama devredersinizi ödemezse araç size kalır

SHOCKİNG
08-11-2015, 13:03
Mtv leri mecburen ödüyçeksinizde , aracı alan kişininde 3 yıldır bu arabanin satışını almaması da garip. Hiç ugrasmayin karakola gidip calıntı ihbarı verin. Bırakın şuan kım kullanıyorsa o düşünsün. Ama kabahat 2 taraftada var.

Risendark
08-11-2015, 13:05
Harbiden baya rahatmişsiniz o arabayi suan kullananda baya bi rahat değişik bir durum anca polise şikayet edersin araba takıp altına alınır bi yerde bulurlar öyle ulaşırsın yoksa umudu kes bide o vergileri falan öde baska çaresi yok

ozan gülle
08-11-2015, 13:33
Polise calinti ihbari versen sormazmi polis nerden nasil calindi diye 3 yil once dersen bi garip olur bence ama şuda var arac sizin uzerine resmi sahibi sizsiniz yani ihbar verdiginizde ilgilenmeli diye dusunuyorum merakimdan soruyorum aracin marka modeli nedir vergi borcu ne kadar birikmis 3 yilda

screamforce
08-11-2015, 14:34
renault kangoo 2001 model 1971 lira olmus borcu ocak 2013den beri ödenmiyor 3 haciz bi yakalama mevcut

2jz
08-11-2015, 14:51
Sigorta, muayene falanda yapılmamıştır ona. 2 bin diye hesaplama bence.

Polise git 3 senedir binmiyorum galeriye bırakmıştım satılması için çalınmış yeni farkettik diye söyle.

TigeR
08-11-2015, 15:07
Sigorta, muayene falanda yapılmamıştır ona. 2 bin diye hesaplama bence.

Polise git 3 senedir binmiyorum galeriye bırakmıştım satılması için çalınmış yeni farkettik diye söyle.

Abi adam demez mi galeri 3 yıldır nerde haberi olmamış mı diye?

2jz
08-11-2015, 15:30
Abi adam demez mi galeri 3 yıldır nerde haberi olmamış mı diye?

Valla onu bana söyleme konu sahibine söyle :)

Ayrıca arabasını unutan ilk insan değildir zaten. Evin garajına koyup yıllardır kullanmayan, otoparklarda havaalanlarında unutulan araba dolu. Bu arkadaşta galeride unutmuş :D

Sert@ç
08-11-2015, 16:37
Trafikden çekin yanlış bilmiyorsam mtvler siliniyor

MCN21
08-11-2015, 16:42
Polise calinti ihbari yemez bence. Hadi araci buldular adam icindeyken adamida alip gelicekler. Adam parasini odedim dediginde ne dicek ihbar yapanlar? Polis demez mi bizimle tastas mi geciyorsunuz diye :) yalan ihbarada girer ugrasirlar bence. Yapilab hataya girmeye bile gerek yok herkes yazmis zaten.
Gecmis olsun.

TigeR
08-11-2015, 17:23
Polise calinti ihbari yemez bence. Hadi araci buldular adam icindeyken adamida alip gelicekler. Adam parasini odedim dediginde ne dicek ihbar yapanlar? Polis demez mi bizimle tastas mi geciyorsunuz diye :) yalan ihbarada girer ugrasirlar bence. Yapilab hataya girmeye bile gerek yok herkes yazmis zaten.
Gecmis olsun.

Elinde belge var mı ki ödediğine dair.O yüzden sorun yok arasın bence de polisi anlatsın durumu.

2jz
08-11-2015, 17:23
Gecmis olsun.

Araba alım satım işleri noterde yapılır. Parayı verdim demesi çok önemli değil. Polis araç sahibine taştaş mı geçiyorsunuz demez. Kapı gibi ruhsat var çünkü :)

aramulusoy
08-11-2015, 18:44
Araba alım satım işleri noterde yapılır. Parayı verdim demesi çok önemli değil. Polis araç sahibine taştaş mı geçiyorsunuz demez. Kapı gibi ruhsat var çünkü :)

Araç yakalandığında, araç kullanıcısında ruhsat ve orj anahtar varsa 3 yıldır kullandığına dair 4 şahit varsa ve o kullanıcı geçmiş tarihlerde kk ile yakıt aldıysa araca işlem yaptırdıysa kimse hak idda edemez bu iş bukadar kolay değil. Veki araç galeriden satılırken satış verilmiyorsa araç satış sözleşmesi yapılması kanunen zorunlu. Araç alım satımında sandığınız kadar kolay değil 3 yıl sonra git ihbar et getirsin adalet aracı versin yok öyle iş ��

aramulusoy
08-11-2015, 18:51
Mal alım satımında noter kadar sahitli satış sözleşmeside esastır. Galeri resmi işletmeyse araç sahibi adına sözleşme yaparak aracı alıcıya teslim edebilir ve sorumlu galerici olur. Kanun açıklıkları var işte. Bukadarını nerden biliyorum:) 5 yıl önce bi motorda benzer olay başıma geldi kimsede alamadı motoru benden.

aramulusoy
08-11-2015, 18:54
Yinede araca 3 yıldır sigorta vs yapıldıysa ve yaptıran alıcı kişiyse mualemeci kişinin adresini telefonunu bulabilir size bu iş basit.

2jz
08-11-2015, 19:01
Araç yakalandığında, araç kullanıcısında ruhsat ve orj anahtar varsa 3 yıldır kullandığına dair 4 şahit varsa ve o kullanıcı geçmiş tarihlerde kk ile yakıt aldıysa araca işlem yaptırdıysa kimse hak idda edemez bu iş bukadar kolay değil. Veki araç galeriden satılırken satış verilmiyorsa araç satış sözleşmesi yapılması kanunen zorunlu. Araç alım satımında sandığınız kadar kolay değil 3 yıl sonra git ihbar et getirsin adalet aracı versin yok öyle iş ��

Biraz sakin ol bilirkişi arkadaşım. Dediğin gibi ne kadar kolay, ne kolay değil bilmiyorum. Normal prosedürde araba alan satan adamız o tür bi macera arayışımız olmuyor. Adama sunduğumuZda fikir zaten yazış şeklimizden anlayacağın üzere. Benim dediğimi yapsa karşı taraf ilk başta hırsız muamelesi görecek zaten doğru değil. Konuyu açanda anlamıştır zaten.

TigeR
08-11-2015, 19:11
Git polise aynen olanları söyle onlar bulurlar zaten bir şekilde.

jeffy
08-11-2015, 20:07
Öncelikle geçmiş olsun.

Kimse 3 yıldır satışı almadığı arabayı kullanmaz bence.. araç kaza falan yapılıp bir kenarda bırakılmış olabilir.

aramulusoy
08-11-2015, 20:49
Biraz sakin ol bilirkişi arkadaşım. Dediğin gibi ne kadar kolay, ne kolay değil bilmiyorum. Normal prosedürde araba alan satan adamız o tür bi macera arayışımız olmuyor. Adama sunduğumuZda fikir zaten yazış şeklimizden anlayacağın üzere. Benim dediğimi yapsa karşı taraf ilk başta hırsız muamelesi görecek zaten doğru değil. Konuyu açanda anlamıştır zaten.

Sakinim arkadaşım. Sadece bilmediğin emin olmadığın konuda yardım rica eden birini yanlış yönlendirme. Nokta...

hddsheriff
08-11-2015, 21:11
MTV borcundan dolayı ne zamandır yakalamalı haciz konuyor ? Babanın farklı borçlarından olmasın o hacizler ? Kaldı ki yakalamalı haciz konduysa er geç trafikte dolaşırken yakalanacak, karakola gidip çalıntı desende araba trafikte dolaşmıyorsa arabayı bulamazlar

*MERT
08-11-2015, 22:22
bencede araba yurumuyor su an , parcalanıp satılmıs bıle olabılır bence, öyle olursa ılla bır yerde yakalanırdı dıye duusnuyorum