Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağ önden gelen gıcırtılı ses ??? :(
Risendark
08-11-2015, 13:16
Aracım 2002 model civic vtec sport önlerde başaran coil var herseyden Memnunum ancak son 2 aydır düz hafif gamzeli yollarda yavaş giderken lıkır lıkır bi ses geliyor ayrıca araba kasıntılı bi yere girince garç gurç ses var bu çok azdı ama suan inanilmaz derecede gelmeye başladı sadece sağ önden geliyor hem lıkırtı hemde gıcırtı kime goturduysem bişey yok çiçek gibi ön takım diyor var mı başına gelen ? Bu arada arabayi sağdan salladigim zaman tıkırtılı ses geliyor amortisörun ordan yağ kaçağı falan yok ama amortisörun patlamış olma ihtimali var mı ?
amortisör takozudur :)
+1
Alt takımı kontrol ettir-görünür bir problem yoksa %90 takozlarında problem vardır. Takozlara üstten su falan tuttuğunda kısa süre ses kesilebilir.
-Murat Özcan-
09-11-2015, 14:07
Bende Başaran Coil kullanıyorum ön takıma baktırdım tertemiz ama lakur lakur olayı bendede var takozlardan olduğunu düşünüyorum
Yağlat muhtemelen geçecektir.
Sorun çözüldü mü ? gamzeli yollarda lıkırtı demişsiniz büyük ihtimal üst takoz veya da z-rotlarıdır
MehmetOrkun
26-11-2015, 08:17
1. Amortisör takozu
2. Z-rot
3. Rot başı
Benim araçta sağa sola dönüşlerde gacır gucur ediyordu, rot başının kauçuğun içine iğne ile yağ bastık düzeldi :). Bu da denenebilir.
Aynı ses bende de var benimde tamircim kanalı olan bir yıkamacı bul ve ön takımı komple yağlat geçer dedi. Araya su giriyormuş ve bazı parçalarda bu sesin çıkmasına sebep oluyormuş.