Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekektrik ve Yazılım Muhendislerinden bilgi ricasi.
By CrAzY
09-11-2015, 13:25
Merhabalar bir proje yapacağız sizden yardım istiyorum proje su sekilde olcak bir trafoyu android cihazdan kontrol etmemiz gerek.
Bir transformatore 2 paralel yuk baglayarak transformatordeki sicakligi akimi ve gerilimi android cihazdan izlenmesi ve istenildiginde yuklerin birini veya ikisini devreden cikarmamiz gerekiyor ayni zamanda cihazda sicaklik ve akim voltaji guncel olarak gormemiz gerek sizce bunu nasil yapariz hic bir fikrimiz yok verileri android cihaza nasil aktarir ve okuruz yardim istiyorum .
Veya herhangi bir firmaya yaptirabiliriz yapacak tanidik elektronik dukkani veya firma var ise lutfrn paylasirmisiniz.
Hakan abi Maxi plc olarak yapar ama android e baglayamaz sanirim bir pm at
By CrAzY
09-11-2015, 13:39
Hakan abi Maxi plc olarak yapar ama android e baglayamaz sanirim bir pm at
Tesekkur ederim abi atiyorum.
malesef android ile ilgili çalışmam olmadı üzgünüm
kunteper
09-11-2015, 15:39
Verinin alinacagi cihaz bilgiyi bluetooth uzerinden yollarsa, android cihazda bluetooth uzerinden dinler.
Uzaktan erisim istiyorsaniz, internet baglantisi uzerinden yapmaniz lazim bunu.
Bir mesajlasma protokolu gerekirz. Devre olarak ardunio vs gibi populer ve net baglantisi olan seylere bakmak yarar saglayabilir ama elektrik kisimlarini bilmiyorum acikcasi.
Devre, gelen bilgileri bir web sunucuya gonderir, web sunucuya Da telefon baglanir, (web sitesine girer), bagli olan devrelerden gelen bilgiler izlenir.
Genel olarak boyle bir sistem kurulabilir.
SignalR incelenebilir belki anlik bilgi aktarimi icin
By CrAzY
09-11-2015, 15:39
Teşekkür ederim umarım yardımcı olabilecek birileri çıkar.
By CrAzY
09-11-2015, 15:44
Verinin alinacagi cihaz bilgiyi bluetooth uzerinden yollarsa, android cihazda bluetooth uzerinden dinler.
Uzaktan erisim istiyorsaniz, internet baglantisi uzerinden yapmaniz lazim bunu.
Bir mesajlasma protokolu gerekirz. Devre olarak ardunio vs gibi populer ve net baglantisi olan seylere bakmak yarar saglayabilir ama elektrik kisimlarini bilmiyorum acikcasi.
Devre, gelen bilgileri bir web sunucuya gonderir, web sunucuya Da telefon baglanir, (web sitesine girer), bagli olan devrelerden gelen bilgiler izlenir.
Genel olarak boyle bir sistem kurulabilir.
SignalR incelenebilir belki anlik bilgi aktarimi icin
Daha kolaya indirgenemez mi sizce?
kunteper
09-11-2015, 18:08
Dedigim gibi elektronik kismini bilmiyorum ama yazilim bu yollardan biri ile ilerleyecektir.
En olmadi kablo ile baglanir ama o zaman mobil cihazin bi anlami olmaz
By CrAzY
09-11-2015, 19:06
Malesef evet yurt dışında görmüştüm bir kaç video ama Türkiyede nasıl yapabilirim ki.
SubieGuy
09-11-2015, 20:39
Sıcaklık okumak kolay, akım ise kaç Amper kaç Volt olacak ona bağlı, bu okuduğunuz değerleri bir analog-dijital converter ile çevirip, Arduino üzerinden bağladığınız bir web servera -mesela raspberry pi ile- yollar, oradan herhangi bir browser ile ister android olsun ister ios olsun canlı izleyebilirsiniz. Yükleri aç-kapa kısmını da arduino üzerinden süreceğiniz bir röle ile yaparsınız, çok hızlı çalışsın isterseniz klasik kontaklı röle yerine solid state röle takarsınız.
Burada sistemi kuracak kısım kaç A yük okunacak, 10-20 amper ise çözüm çok, ama yüksek akımdan bahsediyorsanız maliyet ve kompleksite artar...
plc kullanın diycemde trafo işi büyütüyor
volkan23
10-11-2015, 11:48
yazılım kısmına birsey dıyemem fakat trafonun oldugu devrede kaç amper kaç volt okunacaksa ona göre akım ve gerilim trafoları war onlardan anlık bılgı alınır ister analog ister djital degerlerı okunur zaten sıcaklık basit ama bunları plc ile kumanda edip nasıl andoide geçirilir orasına yazılımcılar bakar bence ilk başta devreyi kurun sonra yüklerinizi baglayın sonrada bi yazılımcı ile devreyi teelefonuzdn kumanda edebilirsiniz yardımı olur mu bilmem ama ben suan bi elektrim üretim santalinde çalışıyorum telefondan santraldaki elektrigi üreten generatörleri kontrol edebiliyoruz ve yazılım firmamız yolparsan diye bi firma belki bi yardımı dokunur bi görüşün
kelalper
10-11-2015, 12:18
teknelerde sönt üzerinden o bilgilere ulaşabiliyorsun. o tarz söntleri okuyan ve wireless olması gerek yeni çıkan ürünler var. Ancak 220V da çalışır mı bilemiyorum. En azından yazılım konusunda yardımcı olurlar heralde.
http://www.zampsolar.com/solar-accessories/batterycheck-wireless-battery-management/
By CrAzY
10-11-2015, 17:52
Sıcaklık okumak kolay, akım ise kaç Amper kaç Volt olacak ona bağlı, bu okuduğunuz değerleri bir analog-dijital converter ile çevirip, Arduino üzerinden bağladığınız bir web servera -mesela raspberry pi ile- yollar, oradan herhangi bir browser ile ister android olsun ister ios olsun canlı izleyebilirsiniz. Yükleri aç-kapa kısmını da arduino üzerinden süreceğiniz bir röle ile yaparsınız, çok hızlı çalışsın isterseniz klasik kontaklı röle yerine solid state röle takarsınız.
Burada sistemi kuracak kısım kaç A yük okunacak, 10-20 amper ise çözüm çok, ama yüksek akımdan bahsediyorsanız maliyet ve kompleksite artar...
Abi yorumun için teşekkür ederim sana ulaşabileceğim bir tel veya face varmı cnki tam istediğim sistemde cevap verdin.
Ayrıca tüm msj yazan abi kardeşlerime çok teşekkür ederim.
DenizKaan
10-11-2015, 20:50
Androidle benzer işler yapmıştım, arduino ve raspberry ile bluetooth üzerinden android cihaza veri gönderebilirsiniz.
aynı şekilde android cihazdanda arduino ve raspberry'e komut yollayabilirsiniz.
basit bi kaç örnek ile çözersiniz diye düşünüyorum
Androide nasıl aktarırsınız bilmemde sıcaklık hariç akım gerilim güç vs bilgileri izleyeceğiniz hatta hattı açıp kapamayı uzaktan yapacağınız rs232'li haberleşme protokollü trifaze sayaçlar mevcut bir inceleyin