Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk Aracım Beni Üzer mi ?
esdaesda
15-11-2015, 19:51
Merhabalar başta kendimi tanıtayım. İsmim Gökhan yaşım 23 üniversite öğrencisiyim.İlk aracım olarak Honda Civic "Vti" düşünüyorum. 28 lira bandında bir araç buldum güvenilir p28 ecu beyin var. Ben bu aracı alıp bulunduğum ile getirmek istiyorum. Öğrenci olmamdan dolayı yakıtı başta geliyor ama bir kriterim var ki sakin kullanımda , sürekli gazlamayarak 3000 - 4000 deviri geçmeden 100 km' de ne yakar beni üzer mi aylık 100-150 liralık benzin işimi görür mü ?
Bulunduğum il Bayburt . Trafik yok gideceğim yolun uzaklığı maks 3 km. Okulum bu sene bitiyor ve dönüşü Edirne'ye gideceğim 1300 km yol bu yolda 90-100-120 km arası gitmeyi planlıyorum ? Sizce ilk aracım 1.6 vti mı olmalı yoksa 1.4 i mi ?
Şimdiden sene sonunda gideceğin yolda ne yakar diye düşünmeye başladıysan işin zor , bir de madem gazlamayacaksın aylık 100-150 gibi de ayırmayı düşünüyorsan Vti'dan keyif almadıktan sonra kapıda yatırmanın manası yok . Illa honda olsun diyorsun Lpg tercih et en azından basmak istediğinde rahatça basarsın . Harici olarak Dizel C4 , 207 veya Golf 5 falan kovalardım
İbrahim33
15-11-2015, 19:55
vti alıp gazlamadan sürebilecek kadar sabılı ve sakin olabilir misin ? ekonomi istiyorsan ekonomik birşeyler bak. vti düzgün kullanan adamı bile yoldan çıkartır :D
28bin lira verip neden 15 yaşında araba alıyosun ki ?
Ilk araba yani öncesinde sanayi tecrübesi yok
Önerim 2006 sonrası 1.6 leon al en azından güvenliğin olur
c2 vts fiyat ve donanım olarak bence fena değil bi incele istersen
Bence 307 HDi bulabilirsen onu al, yazılım egzoz yaparsın, ayda 150 tl mazotta gayet iş görür rakamlar, 600-700 km arası yol yaptırır sana.
Uzun yolda da 160 sabit dahi gelsen 6 lt civarı yakar o hızlarda :D
Boşver kardeşim ... Aslan besleyen , Yemini düşünmez :) Şaka bir yana Tabiki
Sana böyle bir araç öneririm ben sıkı bir pazarlıkla alınabilir ; Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-gaziantep-ordu-otomotiv-den-ilk-el-expertiz-raporlu-232518382/detay?newSearchMode=withStandardMode&hideSearchFilter=false)
esdaesda
15-11-2015, 20:14
Bu kadar yorumun kısa sürede geleceğini tahmin etmedim :) . Yani vti demekki aşırı yakıyor . Velhasıl honda haricinde peugeot baktım . Araç beni şekil performans yönünden tatmin etse yeter.
esdaesda
15-11-2015, 20:19
28bin lira verip neden 15 yaşında araba alıyosun ki ?
Ilk araba yani öncesinde sanayi tecrübesi yok
Önerim 2006 sonrası 1.6 leon al en azından güvenliğin olur
Seatlar da bildiğim kadarı ile çok yakıyor çevremdekiler hep satıyor çünkü
İbrahim33
15-11-2015, 20:20
düz motor lpg ile yakmaz. hatta çok ekonomik bile diyebilirim.
esdaesda
15-11-2015, 20:22
Kafam çok karışık bu araç konusunda fakat seat olarak 27-28 yukarı kesinlikle çıkamam.
Öğrenci olsam ilk arabamı arasam, gexmeyi ön plana koyar dizel alırım. Varsın 75 - 80 hpp olsun ama gitmek istediğim her yere gideyim =)
ozan gülle
15-11-2015, 20:32
Bu kadar yorumun kısa sürede geleceğini tahmin etmedim :) . Yani vti demekki aşırı yakıyor . Velhasıl honda haricinde peugeot baktım . Araç beni şekil performans yönünden tatmin etse yeter.
Vti kullanmadim kullanan arkadaslar mutlaka cevaplarlar 50 kurusun uzerini yakacagini tahmin etmiyorum leonda 40 45 arasi yakar yakit sorun olacaksa kapinin onunde yatirip hergun binemeyeceksen bunlari alma 207 dizel al 307 dizel al ama yok ben alirim zaten hergun binemem heveste ettim vti istiyorum diyorsan vti al
Benzinli araba dert oluyor zaten öğrenciysen kesinlikle çok büyük dert.Dizel ve güçlü bir şeyler al Bora 1.9 TDI ya da Corsa DTI
esdaesda
15-11-2015, 20:35
Bu gidişle dizel bir araba alacağım belli oldu :)
Peki vti km de veya 100 km de ne yakar gazlamalık bir durum olmaz bu şehirde yol var araç yok kimle gazlıcam o da var. Vti istememim sebebi hb kasayı beğeniyor olmam.
BurakCengizhanoğlu
15-11-2015, 20:40
Kardeşim 8 litre bile yaksan aylık 150 tl yetmicek mantıklı düşün dizel bişey al
esdaesda
15-11-2015, 20:46
Dizel araç tavsiyelerinizi alayım spor göz alıcı olursa iyi olur mazur görün çok bilmiyorum.
Corsa 1,7 DTİ al o paraya füze yapar VTİ saplarsın az da yakar :D
Tayfun.O
15-11-2015, 20:49
Bu fiyatlara araba alınmaz hacı şuan alınmaz bekle biraz fiyatlar uçuk dolar bahanesiyle millet 2. elde fiyatları çakmış(dolar ile 2.el arabanın ne alakası varsa artık) uno ya bile 15 16 yazan var :D
esdaesda
15-11-2015, 20:55
1.7 corsa emekli öğretmen arabası gibi hocam biliyorum gidişini yükleyince. Ama ben daha yakışıklı spor bişi arıyorum. Araç fiyatları uçmuş benzin uçmuş neye bineceksek.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-kisa-sureligine-satilik-en-hizli-del-sol-lerden-231040609/detay)
esdaesda
15-11-2015, 20:56
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-hiz-titkunu-ve-spor-sevenlere-1%2C6-gti-pejo-207-228668938/detay)
mert_can 41
15-11-2015, 20:56
Honda civic vti alıcam gazlamıcam demen çok zor ehh cidden gazlamassın ama yolda çok sıkıştırcaklar tampon yapıcaklar bende 1.4 civic vardı yavaş giderken devamlı tarik ediyolardı yok yanından geçip ara gazı falan verenler uuu :D 150 lira az bir bütçe benim 1.4 bile 70 liralık benzinle maksimum 4 gün geziyodu c2 dizel lere bak bence 18 20 ye geri kalan paraylada dert tasa olmadan gezersin hemde modelli
esdaesda
15-11-2015, 20:58
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-kisa-sureligine-satilik-en-hizli-del-sol-lerden-231040609/detay)
Bunun vti'dan farklı yaktığına hiç ama hiç emin değilim. Paylaştığım pejoda durumlar nasıl olur yakıt vs vs.
Wankel Batu
15-11-2015, 20:59
corsa veya 1.5 dci clio mantikli olucaktir.Rahat rahat gezersin Gümüshane,Trabzon vs :D
vtidan daha spor araç daha dikkta çekici üni li abla tavlarsın bununla :D
Ogrenciysen, hele de yil sonu, ay sonu hesabi yapiyorsan
accent era
fiat albea
renault symbol
fiat linea
taksi-filo-rent a car cikmasi olmayanlarini kovala.
Şimdiden sene sonunda gideceğin yolda ne yakar diye düşünmeye başladıysan işin zor , bir de madem gazlamayacaksın aylık 100-150 gibi de ayırmayı düşünüyorsan Vti'dan keyif almadıktan sonra kapıda yatırmanın manası yok . Illa honda olsun diyorsun Lpg tercih et en azından basmak istediğinde rahatça basarsın . Harici olarak Dizel C4 , 207 veya Golf 5 falan kovalardım
doğru tespit
Wankel Batu
15-11-2015, 21:01
yanliz kardesim vti ile zigana dagi cok zevkli olabilir aklini celmek gibi olmasinda gazlamayi seviyorsan vti de düsünebilirsin
Edit: Tüplü bir Leon Da Tavsiye Edilir
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/210408-projelik-mk1-golf-coupe-dizel-1-6-a.html
esdaesda
15-11-2015, 21:02
100-150 lafın gelişi dedim hani sürekli gezicek değilim hafta sonları haricinde bi işim yok okula git gel her yere araçla giden biri değilim . Okula motosikletimle gittiğim halde motosikleti okulun içinde bırakıp gezen biriyim tabi ki siz daha iyi bilirsiniz.
Wankel Batu
15-11-2015, 21:04
http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/210408-projelik-mk1-golf-coupe-dizel-1-6-a.html
Mk1 sorun olabilir bayburtta okuyan arkadas icin kücük bir arizada mahsur kalma ihtimali yüksek :D
esdaesda
15-11-2015, 21:07
LPG'li honda olarak ne tavsiye edersiniz ?
Dipnot: Abim'de FN2 olunca yüklü .Bende ister istemez honda'dan ve o motor sesinden vazgeçemiyorum.
BurakCengizhanoğlu
15-11-2015, 21:09
LPG'li honda olarak ne tavsiye edersiniz ?
Dipnot: Abim'de FN2 olunca yüklü .Bende ister istemez honda'dan ve o motor sesinden vazgeçemiyorum.
punto tjet olabilir lpg li
tlgylmz106
15-11-2015, 21:09
Kardeşim senin ilacın Punto T-jet. Donanımı iyidir, çok yakmaz, sıkıntılı motor değildir, gideri de çok olmasa da tatmin eder bi bak derim. Ailen de kullanacaksa 4 kapılı tercih de yapabilirsin.
iki kapı Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-210841968/detay)
dört kapı Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-grande-punto-1.4-turbo-jet-dynamic-239715354/detay)
örnek olsun diye attım araştırılırsa cam tavanlı vs bulunabilir.
esdaesda
15-11-2015, 21:11
yanliz kardesim vti ile zigana dagi cok zevkli olabilir aklini celmek gibi olmasinda gazlamayi seviyorsan vti de düsünebilirsin
Yapma bunu :) :9
@Çöllü Seatlar çok pahalı geliyor gözüme istediğim performansı verebilir ama.
@Yigi-Y MK1 hangileri oluyor bu tür kısaltmalara yabancıyım.
@Wankel Batu Doğru burda tamirat konusunda büyük sıkıntı çekebilirim. Ortalık kuş serisinden geçilmiyor . Her kuş serisinin radyo anteni 4 metreye yakın. Bir hayli apaçi çok.
Bütçem yetse corsadan sonra alacağım tek araç
esdaesda
15-11-2015, 21:17
Kardeşim senin ilacın Punto T-jet. Donanımı iyidir, çok yakmaz, sıkıntılı motor değildir, gideri de çok olmasa da tatmin eder bi bak derim. Ailen de kullanacaksa 4 kapılı tercih de yapabilirsin.
iki kapı Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ilk-sahibinden-210841968/detay)
dört kapı Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-grande-punto-1.4-turbo-jet-dynamic-239715354/detay)
örnek olsun diye attım araştırılırsa cam tavanlı vs bulunabilir.
Listeme ekledim. 2 kapılı aracı . Böyle araçlar olsun can feda :)
Sti_Ozan
15-11-2015, 21:29
28k butce var madem civic 1.6 si alabilirsin 136hp araba sesi solugu yerinde temiz bi si alinir,artan parayida benzine yatirir cokta guzel gazlarsin,baska birisi onermis kusura bakmasin ismini hatirlayamadim 1.9 tdi bora,4 kapi hemde dizel araba,turkiyede bir tane vardi ufak tefek dokunuslar yapmis araba goze cok hos geliyodu,baris bozyakali da kisa film yapmisti galiba,benim tavsiyelerim bunlar,simdiden hayirli olsun
esdaesda
15-11-2015, 21:35
@Sti_Ozan Onlarıda ekledim listeye.
Şu hb vti' kullanan kimse daha detaylı şekilde beni bilgilendiremez mi araç hakkında ?
F.KARACA
15-11-2015, 21:37
1.7dti Alıp kalan parayı mazot parası servis para vs vs yaparsın.veya punto tjet almalısın.yok illa biraz hızlı hatchback olsun diyorsan boşver vti ı. clio rs al o paraya .ben öyle yapardım :D
Emrecan-R
15-11-2015, 21:39
ben olsam 100 km geziceğime 70 km gezerim VTi a binerim
esdaesda
15-11-2015, 21:43
Şehir içinden çıkmayacağım aracımla çünkü gezilecek yerleri gezdim zaten kendim Erzurumluyum. O gezilecek yerleri 125 cc motosikletle 1000 km gezdim buz gibi havada. Ailem karşı olmasa 14 bine fazer 6 alır keyfime bakarım.
Vti ise geçmişte olsun çok can alıcıydı benim için sesi motoru olsun. Bi o zevki FN2 ye bindiğimde aldım.
28e vti alana kadar 18e 1.4is al. Zaten piyasada ne kadar 1.4 varsa hepsi vti Makyajli olmuş. Hem az yakar. Dip basar binersin tertemiz. Hic girme vti a yakıtın altından kalkamazsin.
Ilgi alanım değil ama gözüme çarpan bir kaç ilanı koyayım , en azından kapıda yatırmazsın
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-fiyat-dustu-ilk-gelen-alir-son-hafta....ates-kirmizisi-full-plusfull-241196509/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2006-model-tam-bir-aile-araci%2Cekonomik%2Cklimali%2Cdizel-c-4-244230356/detay
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil-hastasiina-244196765/detay)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2007-model-tam-bir-aile-arabasi-otomotik-mondeo-2.0-tdci-244553795/detay)
esdaesda
15-11-2015, 22:28
Son kararımı verip aracı alınca fotolarını paylaşacağım arkadaşlar herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
Öğrenciliği yeni bitirdim ben de. 3 sene şahin kullandım tüpü sanayisi falan derken baya sıkıntı çektim ama okula kesinlikle arabasız gitmedim. Benzinli kullananlar vardı leon, cruze, c4 vts falan afilli arabalar ama okula dolmuşla geldiklerini çok gördüm. Sen gerçi çok binmem diye ısrarcısın ama ben yine de kesinlikle benzinli araba önermiyorum. Hatta öyle sınıf arabalar da olmasın, clio dizel , albea dizel gibi arabalara bak. 1 senen kalmış zaten değişik arabalarla sanayilere düşersen ne dediğimi anlarsın. Önceliğin hep ekonomi olsun.
Murat Ç.
15-11-2015, 22:46
Valla açık konuşayım bende öğrenciyim senin gibi istediğin kadar hesap kitap yap okula her gün arabayla gidip geleyim diyince hiçbir zaman o hesap öğrenci adamın cebine uymuyor bu yüzden en makul en az yakan yası senin bulduğun araca göre daha yeni modelli az yakan bişi bulmanı öneririm yoksa cidden yakıt masrafı o hesapladığın rakamları aşacağından fazlasıyla emin olabilirsin. illaki arkadas ortamları olacak şuraya gidelim suraya geçelim derken her defasında masraf dahada artacak o yüzden tercihin dizel modelli arızası olmayacak tarzda araçlara bak benzinli araba öğrenci adama pişmanlıktır. :(
AhmetKaratay
15-11-2015, 22:50
Bence 1.5 dci clio 3 al istediğin gibi gezersin
Bir ucundan diğer ucu 10 km olan şehirde 1 yık boyunca her Allahın günü vti kullandım günde 4 5 kere marş basıyordum belki daha fazla 50 kuruşun altına uzun yol harici hiç düşemedim. Ha aracın 5000den sonra yağ yakıyordu sibop lastikleri aşınmıştı ne derece etkiler bilemiyorum. Gazlarsam da net 1 lira.
Kardeş sen bayburtta vti süremezsinki yollar müsait değil bir kere
Leon 1.6 + tüp şekli yeter tahminen 30 kr yakarsınız lpg fiyatına göre değişir ama aynı motoru golfte kullanan bi arkadaşım 30 kr civarı yakıyor ki gayet uygun
Cruze 1.6 + tüpte olur
Lpg ile neredeyse dizel ayarında yakarlar
esdaesda
16-11-2015, 00:02
Bu leonlara baktım seviyorum bu araçları ama düşük km ve çoğu hasarlı neden böyle ? 1.6 hangi modeli dedğiniz
Aliburakb
16-11-2015, 00:04
dostum araba alınca o iş çok binmem ile kalmıyo :) illaki gidiliyo bi yerelere. vtı binipde gazlamamakta çok zor illa ki bi yerde vtec açar kaparsın :) bnm altımda şu anda 2005 vtec es im var benzinli manuel hep kısa mesafede kullanıyorum 2 km gidip stop ediyorum belki o kadar da gitmiyorum. 50 tl ile 100 km yapamıyorum bile o derece yakıyo. sende kısa mesafede kullanıcaksın. bende modelli bir araç tavsiye ederim. mümkünse dizel olsun. öğrencilikte dizel araç lazım dizel olmuyosada lpg li olsun derim.
E21hamza
16-11-2015, 00:28
Bir öğrenci olarak az yakan eski aracımı satıp şimdiki aracımı aldım, bu da öyle aşırı yakmıyor fakat eski aracımı arıyorum. Sizin yerinizde olsam 15- 16 liraya 1.4 hdi tek kapı 206 alıp rc aksesuar ile binerim. Performans konusunda tatmin etmez derseniz yazılım, kat iptali, egzoz vs ile gayet tatminkar olur. Tamam hızlı araba güzel oluyor fakat yakıtı gerçekten öğrenciyi yıpratıyor en azından beni yıpratıyor. Ben basmam sakin binerim deme koltuğa oturduğun anda işler değişiyor.
Bu leonlara baktım seviyorum bu araçları ama düşük km ve çoğu hasarlı neden böyle ? 1.6 hangi modeli dedğiniz
1.6 102 bg olanları ömürlük motora sahip lpg ile tamamen uyumlu sakin de 25 kr bile yaktırabilirsiniz
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-temiz-bakimli-leon-243929881/detay
Şu ilan hoşuma gitti mesela detaylı bakarsanız bulabilirsiniz daha benzerlerini lpg ile gayet az yakarak dizel hesabı gezersiniz, şeklide şu piyasa için 30.000'inin çok çok üstünde bence
EfeTopcu
16-11-2015, 00:38
307 verelim 1.4 hdi
esdaesda
16-11-2015, 00:42
LPG'li veya dizel bakayım artık doğru hesap kitap yapmaktansa. Hasarlı olsun istemiyorum leonların yarısından çoğu hasarlı yol tutuşu mu yok nedir
28.000 tl ye vti varmı ya ? Güvenilir bi araç diyosun ama? o paralara 1.7 corsa, 1.4 is 1.6 ies alırsın.. 1.4 veya .16 alırsan üzerine paranda kaalabilir vti öğrenci için ideal bir araç değil benzinli araç, sıkacaksın dayanamayacaksın deli yakacak.. Lpg li veya temiz bi dizel tercih etmelisin..
Şehir içi 150 TL lik yakıtla maksimum gideceğin 300-330 Km arasıdır. (Şehir-içi gazlamadan)
aykutsafakyaman
16-11-2015, 08:10
Vti alip sakin kullanan yok bu forumda. Sende vazgeç bu sevdadan
kelalper
16-11-2015, 08:11
Üniversite okurken bende Bursaya arabayı götürdüm. Yaw okula minibüsle giderim çok sıkışırsam kullanırım diye. İkinci öğretimdim ama sabah antremana gidiodum. İlk başlarda antremana arabayla okula minibüsle gitmeye başladım. Sonra okul dönüşü akşam 9 da zor oluyor diye tam tersini yapmaya başladım. Okula arabayla gitmeye başladığım anda bir anda dünya değişti. Bir sürü yancı olmaya başladı. Sınıfta merhaba dediğim adam bile yaw gel çıkışta şu kafeye gidelim diip kanka olmaya çalıştı. Haftasonları istanbula dönüyodum arabayı Bursada bırakıodum. Bu sefer abi arabayla dönelim bizide atarsın diyenler mi istersin haftasonu kal gezeriz diyenler mi istersin. Etrafında bir sürü yeni tipler mi istersin. Ve inan kimsede elini cebine atıpta benzin parasına ortak olmaz. Dediğim sene 96 yılı ki benzin gayet ucuz. 1.5 ay sonra arabayı istanbula geri götürdüm final haftaları dışında getirmedim. Yani dediğim şu araban olduğu anda bir sürü yancın olacak. Sürekli şuraya gidelim buraya gidelimler olacak. Bir sürü abudik gubidik adam sadece bi yerlere giderken tabanvay olmamak için sana yamanıcak vs. Haberin olsun.
soch-vtec
16-11-2015, 08:37
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ikinci-sahibinden-orj-kazasiz-guvenlik-paket-hb-civic-241191577/detay/) demin forumda paylaşmışlardı. hem şekil düzgün hemde fiyat ucuz o arada ki fiyat farkı da cebinde kalır.
Turboğuz54
16-11-2015, 09:00
Adam az yakan araba bakmayı bilmiyomuki herkez onu önermiş dostum zevk senin ne istyosan onu al bence vti dediğn araba basmazsan isen normal 1.6 sıradan bi araç gibi yakar onu bilmiş ol ona göre hareket et bence
Adam az yakan araba bakmayı bilmiyomuki herkez onu önermiş dostum zevk senin ne istyosan onu al bence vti dediğn araba basmazsan isen normal 1.6 sıradan bi araç gibi yakar onu bilmiş ol ona göre hareket et bence
Bide şu "düşünürsen yardımcı olurum" cular var :)
Öğrenci ve vti baktığına göre bu konulara hevesli birisin yerinde olsam uğraşmayacak sadece amacına hizmet eden bir araba bakardım yada okuldan sonra araba işine bakardım.
Örneğin derse girerken altını vuracaksın eksoz kopacak tampon çıkacak aklın arabanda kalacak dersine konsantre olamayacaksın. Ki 99 model vti alsan 16 yaşında devamlı gazlanmış yorulmuş bi araba alacaksın (şimdi düzgünleri var diyen çıkar doğrudur) sağı solu sıkıntı çıkaracak keyfin kaçacak
Al dizel standart bişey eşşek gibi bin ya da hiç alma derslerine yoğunlaş
307 al 307 herşeyi ile güzel araç :D
geçen hafta sonu 130 tl ye 450 km yok yaptım tabi bu şehirler arası. tekrar fulledim şehir içi kullandın 350km filan oldu ibre sona dayandı :) bu arada sedan vti piston egzantrik kısa lı
dizel hb 4 kapı bi araba al
clio corsa vs. alırken satarken sıkıntı yaşamassın iyidir.
Unide hatun olayin yoksa araba saçma.
Yanci muhabbeti cok doğru.
Hatun muhabbeti yoksa hic araba almaya gerek yok.
omrasm01
16-11-2015, 10:42
Ooo Vti mı ??? Perişan eder ocağına incir ağacı diker yaz okuluna bırakır :)
Cimmeria
16-11-2015, 10:54
vti alırken aylık benzine ayırabileeğin bütçe 150 lira ise, arıza çıkarması durumunda nasıl bütçe ayıracaksın ?
sonuçta alacağın araba 160.000 kmden sonra km sayacını sabitlemiş ileriye km atmayan bir araç olacak, her daim sorun çıkartma ihtimali olacak, bunlara ayıracak kenara koyacak 4-5 liran yok girme vti işine, sonra arabayı alırsın bir şey olur binemez yatırırsın kapında üzülürsün.
kasa şekli hoşuna gidiyorsa al 1.4 devam et.
Ogrenci imkanlarinla vti uzer alma.
Ögrenci Adamın Vti La İşi Olmasa Daha İyi Git ies Al Takıl Sen Şimdi Vti Yürütücem Dersin Oda Masraf Kardeşim
Tayfun.O
16-11-2015, 11:46
Her gün 3+3 km yapacaksan arabanın ne yaptığının önemi yok bence km 1 lira yaksa bile 200 tl maksimum tutar. Senin hesaplaman gereken araba arza yaparsa ne yapcagindir
Sen yakit dusunuyorsan 15 yasindaki arabanin acabilicegi masraflarida dusun :) daha modelli birseyler bak ufak olsun ama en azindan icin rahat olsun ;) o isler senin susundugun gibi gitmez git gel 6 km nin Cok ustune cikmak istersin bunuda aldikta sonra farkedersin :)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ikinci-sahibinden-orj-kazasiz-guvenlik-paket-hb-civic-241191577/detay/) demin forumda paylaşmışlardı. hem şekil düzgün hemde fiyat ucuz o arada ki fiyat farkı da cebinde kalır.
1.4is e 23bin yazmışlar ve fiyat ucuz öyle mi? Vay arkadaş başımıza taş değil, kaya yağacak...
-Murat Özcan-
16-11-2015, 13:10
İlk aracın 1.6 ies olmalı ilk önce hondayı tanımalısın dilini öğrenmelisin birden hızlı makinaya geçmek sana sıkıntı yaratır..
Bayburtta yaşayan varmıymış ya :D :D
masraf açmasını ve az yakmasını istiyorsan corolla al 93-98 model arası. 50 liralık lpg ile 250 km yapıyorum şehiriçi ve yağı suyu dışında masraf açmıyor çok şükür :)
ya da 1.6 ies almanı tavsiye ederim her iki aracda sorunsuz diyebilirim.japondan şaşma cebinide kendinide üzme derim öğrencilik bitince vti alır yakıtı düşünmez çatarapatara gezersin.
esdaesda
16-11-2015, 16:24
Teşekkür ederim arkadaşlar yani 150 tl dedğime bakmayın. Maddi durumum iyi ama ailemin maddiyatını kendi zevkim için harcamak istemiyorum 23 yaşında biri olarak. 1.4i veya lpg li leon bakıyorum. Vti hakkında pek bilgim yok ne yakar ne ykmaz diye herkes farklı birşey diyor.
Teşekkür ederim arkadaşlar yani 150 tl dedğime bakmayın. Maddi durumum iyi ama ailemin maddiyatını kendi zevkim için harcamak istemiyorum 23 yaşında biri olarak. 1.4i veya lpg li leon bakıyorum. Vti hakkında pek bilgim yok ne yakar ne ykmaz diye herkes farklı birşey diyor.
1.si aracı kısa mesafede kullanacaksın normal tüketim değeri x1,5 yapman lazım.
2.si araç vti memur gibi kullanamassın, ben bile 1.6 lpgli arabadan inip arkadaşımın 2.0 benzinli arabasını kullanırken gaza gelip, gazlaya gazlaya gidiyorsam(150-160 bin km uzun yol tecrübem var, radar cezam yoktur daha, hızlı araba kullanmaktan nefret ederim) sen ki hele ilk arabasının vtec olmasını düşünen biri olarak gazlarsın.
3. yaşlarımız aynı, ailemin parasını düşünüyorum diyorsan az yakan,sorunsuz, masrafsız, parçası ucuz araçlara yönel. Bayburttasın mekan yok, bir şey yok arabayla hava atıcak kadarda özgüvensiz bir adam olmadığına göre, arabayı amaç olarak görme soğukta, sıcakta minibus-otobus çekmektense konforun rahatın için kullandığın bir ulaşım aracı.
4.Seat-VW-Opel-Citroen-Skoda gibi ustası zor bulunan araçlardan uzak dur, altı üstü bayburttasın kaç tane usta var ki, arz talep meselesi basit bakım masrafları bile sana çok yük olur bilmediğin yerde, bilmediğin sanayi ortamında.
Önerim, 28 bin tl varsa cebinde al bir tane clio, albea, linea, accent era, symbol(kısa mesafe kullanacaksın benzin+lpg senin için biçilmiş kaftan) bu arabaların benzinli olanlarına sıfır hasarlı, az kmli çok rahat bulursun o fiyatlara sorunsuz bir şekilde bin.
Bayburttan haftasonu kaçarsın sağa sola gezmek için vti alarak harcayacağın masrafa.
Apocaltique
16-11-2015, 18:30
Evet 20 yaşında öğrenciyim ve 20 gün önce i ES'imi sattim ve kirmizi sedan bir VTi aldim, i ES ile o kadar mutluydum ama stock halde gazlanmayacak bir araç olduğu için muthiş bir fiyata elden cıkardim aşiri temiz ve bakimliydi ve sedan VTi aldim..
300 TL yakıt 700 km sehirici devirli kullanim, henuz tam olçemedim yakiti ama yakıyor..
Vtec alti ekonomik bir arac ama ben almadan once yorumlari okuyorum kendi kendimi avutuyorum düşük devir giderim diye yorumlarda bunun tam aksini soyluyordu, araç öyle bir araç ki o vtec sesini illa ki duymak istiyorsun ve vtec açtiginda sanki araci arkadan bir şey itiyor.
Bence herkesin alip binmesi gereken guzel bir makine, şuan mutluyuz bakalim..
Sağ aksı bozuk aldim, istavroz ve lalesini sifir alip degiştirdim sadece şuan o masraf oldu..
Sormak istediğin bir şey olursa seve seve cevaplarım..
Aracımın specleri:
Sarı koni amortisör- eibach yay
Kule gergisi
Walbro 2.55 benzin pompası
Oem headers, 51mm ara boru, 63mm varex
Stage1 exedy debriyaj- bronz balata
Short shift
Bayburtta üniversite mi var ?
Hyundai Accent Era alınır, istenirse hem gazlanır hem de yakıtı uygun olur (100 tl yakıt = 400 km menzil, fix)
Opsiyonlar; Chiptuning (yaklaşık 135 hp olabilir)
Zorda kalınırsa memleketin her noktasında ustası da bulunur
Yalnız kısa mesafede hangi araç olursa olsun hem yakıt açısından hem de motor performansı açısında çok keyifli olmayacaktır, seçim sonucunu bekleriz...
mert_can 41
16-11-2015, 19:44
Hyundai Accent Era alınır, istenirse hem gazlanır hem de yakıtı uygun olur (100 tl yakıt = 400 km menzil, fix)
Opsiyonlar; Chiptuning (yaklaşık 135 hp olabilir)
Zorda kalınırsa memleketin her noktasında ustası da bulunur
Yalnız kısa mesafede hangi araç olursa olsun hem yakıt açısından hem de motor performansı açısında çok keyifli olmayacaktır, seçim sonucunu bekleriz...
Era alınır süper gazlanır chipte yapılır çok daha iyi olurda nasıl durur nasıl yol tutar bilemem az gaza basınca direksiyon dakini iklemiyo era :D
Orçun Dikayak
16-11-2015, 23:58
Accent era ilk araba olmamalı bence :):) gitse durmaz dursa yol tutmaz.İlk araba için Vti bence olmaz nedenine gelirsek ne güzel demişsin yakar mı v.s diye masraf açsın istemiyorsun ee bulacağın araçlar en az 17-18 yaşında illaki masrafları olacak ilk araban bide gezeceksin sonuçta her türlü yakar masrafları canını sıkacak yani binememektense bence dizel bi araç alıp bi işe başlayıncaya kadar onu kullanmak mantıklı bence 1.6 hdi 307 gerçekten güzel seçim olabilir temiz düzgün bi araç bulursan fiesta mk6 tek kapı 1.6 dizel çok çok güzel olur temiz bulursan ve zevkli olur.
esdaesda
17-11-2015, 21:30
Bayburtta üni var da var la yok arası daha doğrusu . Zaten buranın trafiğine motosikletle girdim bir sıkıntı yok iyi insanlar. Ama tofaş ekibi fazla 4 metre anten takıp gezenler var bunlarla zaten muhattap olmam :) Onun dışında egzoz olsun şekil olsun beni tatmin eden bi araç vti.
turbo&quattro
17-11-2015, 21:33
1.6 full guvenlik paketli IES al.