Orijinalini görmek için tıklayınız : KOSGEB Danışmanlık Firması -Önerebilecek-
Tarık V.
16-11-2015, 07:30
Merhabalar KOSGEB danışmanlık hizmeti veren firmalardan tanıdığınız ya da daha önce çalışıp tavsiye edebileceğiniz firmalar var mıdır?
Birçok yeri aradım. Kimisi sahtekar kılıklı, haybeden sallayanlar kulubü. En son "ODS Danışmanlık"a rastladım.
(Yeni Girişimci desteğinden ziyade Markalaşma-Kurumsallaşma için iş planı hazırlayacağım)
Koskeb'in verdiği girişimcilik kurslarındaki danışman hocalar gayet bilgili ve tecrübeli kursa gitmediysen bir git birçok soruna yanıt bulursun ve danışmanlık ta alırsın öneririm şahsen ben
ilkerist
16-11-2015, 12:30
Güral proje var,İst'da fakat.Görüşecekseniz bilgilerini verebilirim.
Avrupa Birligi destek fonu durdurulmus vaziyette , hukumetin verdigi de kisitli sanirim 750bin ile 1.5 milyon arasi net rakam bilmiyorum ama + - 250 oynayabilir . Kurumsallasma projesine de bu rakamlar yetersiz kalabilir
Tarık V.
17-11-2015, 10:03
Koskeb'in verdiği girişimcilik kurslarındaki danışman hocalar gayet bilgili ve tecrübeli kursa gitmediysen bir git birçok soruna yanıt bulursun ve danışmanlık ta alırsın öneririm şahsen ben
Esasında taşınma durumları ve iş güçten dolayı şuan için kurs gitmeye pek vakit yok. Günün birinde gideceğim ama şuanda varolan firmanın 2. şubesi adı altında açıp Genel Destek ve Proje Destek yardımlarına başvurmayı düşünüyorum.
Güral proje var,İst'da fakat.Görüşecekseniz bilgilerini verebilirim.
İstanbul'da yaşacağım için İstanbul'da olması avantaj olacaktır benim için, müsait bir zamanınızda bilgileri alabilirim. Teşekkür ederim.
Avrupa Birligi destek fonu durdurulmus vaziyette , hukumetin verdigi de kisitli sanirim 750bin ile 1.5 milyon arasi net rakam bilmiyorum ama + - 250 oynayabilir . Kurumsallasma projesine de bu rakamlar yetersiz kalabilir
Yanlış anladınız sanırım Kurumsallaşma Markalaşma'dan kasıt KOSGEB'in vermiş olduğu Proje Destek kapsamı :) O da kalem kalem totalde 150 bin hibe veriyor, o bile benim için yeterli ilk aşamada :) Peyzaj/Mimarlık/Uygulama üzerine bir ofis kuracağım İstanbul'da.
Kendi başına iş kurman daha sağlıklı.
Gene de KOSGEB e başvuracağım diyorsan kendi işini kendin yap. Almadığın yada ne zaman alacağın veya alamayacağın paranı kimselere kaptırma derim.
Basit hesap : iş yeri açacaksın destek başvurusu yapacaksın her şey yolunda gidecek parayı alacaksın en az üç yıl açık kalacak. Bu sonuçta dört yıl zaman alacak. Masrafını hesapla ona göre karar ver. Devlet kimseye bedava para vermiyor hatta borçlu çıkartır. Dikkat et derim.
Kosgeb'e gidip konuştunuz mu bilmiyorum ama ben gittiğimde gayet ilgililerdi. Bence gidip bilgi almanda fayda var. Gayet basit öncelikle verdikleri kursa katılıcaksın ondan sonra bir sunum dosyası hazırlayacaksın. Eğer projen tutarlıysa ya kabul edilecek yada revize et bir daha gel diyecekler. Bende çok ön yargılı gitmiştim ama konuştuktan sonra baya kolayca parayı alabileceğimi farkettim.
hatırladığım kadarıyla kosgeb den kurs alıyorsun. akabinde yapmak istediğin her ne ise proje şeklinde kosgebe sunuyorsun. kabul olması dahilinde, sana kimse al 150 bin tl demiyor. sen başlıyorsun cepten harcamaya. faturalandırdığın harcamaları, nerelere harcadığını falan kosgebe ibraz ederek onların ön gördüğü zamanlarda paranı geri alıyorsun. nerelere harcadğının da önemi var çünkü gene geçmiş bilgi yanlış olmasın ama misal eleman maaşı ödeyeceksin. ödenen maaşın yüzde bilmem kaçını ödüyor sana kosgeb. hepsini değil.
bu hibeyi almış, cebinden harcama yapmış ama 1 sene boyunca 1 tl alamamış tanıdığım var.
edit gelsin.. hibeyi almaya hak kazanmış.