PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadife kırmızı Renk yeni boyanmış araca pasta,boya koruma tavsiyesi

GTi
16-11-2015, 09:27
Bir kaç gün içerisinde boyadan çıkacak olan aracıma pasta, boya koruma vs tavsiyesi istiyorum
Araç rengi kadife kırmızı.

Bora Ergun
16-11-2015, 11:29
Aracınız boyadan çıktıktan sonraki 30 gün içerisinde araca boya koruma işlemi yapmamanız faydalı olacaktır. Boya belli bir süre boyunca salınım yapmalı boya koruma yapıldığı zaman bu salınımı gerçekleştiremeyecektir.
Bu süre sonrasında silikon içeren ürünler kullanmamanız da boyaya oldukça faydalı olacaktır.

SULTANOGLU
16-11-2015, 11:34
Yapılması gereken yorum yapılmış bunun üstüne birşey yazılmasına gerek yok :) Hatta ben olsam 30 günden fazla bile beklerdim.

GTi
16-11-2015, 18:25
peki bu süre sonunda hangi ürünleri kullanmalıyım marka model tavsiye ne olur

douu
18-11-2015, 22:58
Yeni boyalı bir araca ilk uygulamayı profesyonel birisi yapmalı bana göre. Kaportacı kesinlikle zımpara veya pasta işlemi yapmayacak bi de tabiki. Minimum 30 gun sonrasında gerekli görülürse bi zımpara işlemi ardından polisaj iyi boyanmis bi aracı muhteşem hale getirecektir. Tabiki profesyonel bi elde.

Ufuk
18-11-2015, 23:30
Bende sulu zımpara ve pasta işini kaportacinin değil işi bilen bir detailingcinin yapması tataftariyim. Daha geçen sabah gördüm. Elemanın biri sanayide yeni boyanmış camları bile takılmamis arbaya ağızda sigara ve makinayi Ped yere değecek şekilde yere koyarak (!) Pasta yapıyordu. Düşünün sokağın ortasında sanayinin içinde eleman makinayi Ped aşağı gelecek şekilde yere koydu ... sonra is niye berbat..
Alın gidin aracınızı anlatın böyle böyle 40 45 gün bekleyin tabi. Bide bu süreçte kuş pisligi vs görürseniz hemen basınçlı su ile fiziki temas olmadan temizleyin.boyada koruma katmanı olmadığı için çok daha çabuk leke yapar kuş pisligi.
Araç eğer iyi boyandiysa, iyi bir detailingcinin elinde sulu zımpara + pasta ile çok güzel olur.

Yigit-Y
18-11-2015, 23:34
Nano yaptırın bence bunun üstüne

barış yılmaz
19-11-2015, 11:19
yeni boyanmıs araca 40 gün sonra kill+ seramik yeterli olur bence. tabi hare durumuna göre değişir.

GTi
21-11-2015, 09:32
Araç üzerinde çalışan ustamın yaptığı işin temizliği hakkında şüphem yok, ama bu yeni nesil wax, nano, boya koruma gibi yeniliklerden habersiz malesef tavsiyeniz üzere boya koruma işlemini boya bittikten 45 - 50 gün sonraya erteledik.
Nano korumayı araştırdım fakat kullanıcılar etki süresinden sonra araçtan kolaylıkla çıkmadığından şikayetçi, araç üzerinde benek benek azalarak gidiyormuş onun için nanoyu eledik.
Şuan aklımda araç renki açık olmadığından dolayı 915 var en kötü fk1000p kullanacağız.

MDeniz
21-11-2015, 11:04
çok basit kaçar diye düşünüyorum uygulayacağınız durum. götürün bir detailinge kıyın biraz paraya en kralından birşey yaptırım renkde kendini göstersin sönmesin

grkm
21-11-2015, 22:09
Araç üzerinde çalışan ustamın yaptığı işin temizliği hakkında şüphem yok, ama bu yeni nesil wax, nano, boya koruma gibi yeniliklerden habersiz malesef tavsiyeniz üzere boya koruma işlemini boya bittikten 45 - 50 gün sonraya erteledik.
Nano korumayı araştırdım fakat kullanıcılar etki süresinden sonra araçtan kolaylıkla çıkmadığından şikayetçi, araç üzerinde benek benek azalarak gidiyormuş onun için nanoyu eledik.
Şuan aklımda araç renki açık olmadığından dolayı 915 var en kötü fk1000p kullanacağız.

Bunin değerlendirmesini yaparken hangi garaj, hangi ürün ve hangi hazırlık aşamalarından geçtiğine dair de açık bilgi verirseniz yapılan işleri genellememiş oluruz.

Bora Ergun
25-11-2015, 10:13
Bunin değerlendirmesini yaparken hangi garaj, hangi ürün ve hangi hazırlık aşamalarından geçtiğine dair de açık bilgi verirseniz yapılan işleri genellememiş oluruz.

Merakla bekliyorum :)

GTi
26-11-2015, 19:39

Aslında konu hakkında pek bilgiye sahip değiliz bu konuyuda o yüzden açtım. Orasını burasını kurcalamak için aldığım 99 model şahin 1.6 ie araç. Komple soyulmak suretiyle eski boya kalıntılarından temizlendikten sonra araç, ustam tarafından sırası ile bütün gerekli işlemler yapıldı astarı, pürürü vs. Araç pazartesi günü boyadan çıktı, ustamın tavsiyesi üzerine pasta ve diğer işlemler için boyanın sertleşmesini bekliyoruz. Bu arada bizde motor revizyon görüyor 4 nokta enjeksiyon vs gibi işleriyle uğraşıyoruz.. velasıl araç 2 3 hafta daha iyice kurumayı bekliyecek, bizde taze boyadan maksimum alabiliceğimiz parlaklığın arayışı içerisindeyiz.

douu
26-11-2015, 23:33

Seramik catliyormus diyorlar ?

GTi
28-11-2015, 12:34
Günceldir hala tavsiye bekliyoruz........

grkm
30-11-2015, 23:53
Aslında konu hakkında pek bilgiye sahip değiliz bu konuyuda o yüzden açtım. Orasını burasını kurcalamak için aldığım 99 model şahin 1.6 ie araç. Komple soyulmak suretiyle eski boya kalıntılarından temizlendikten sonra araç, ustam tarafından sırası ile bütün gerekli işlemler yapıldı astarı, pürürü vs. Araç pazartesi günü boyadan çıktı, ustamın tavsiyesi üzerine pasta ve diğer işlemler için boyanın sertleşmesini bekliyoruz. Bu arada bizde motor revizyon görüyor 4 nokta enjeksiyon vs gibi işleriyle uğraşıyoruz.. velasıl araç 2 3 hafta daha iyice kurumayı bekliyecek, bizde taze boyadan maksimum alabiliceğimiz parlaklığın arayışı içerisindeyiz.

Bu kuruma sürecini aracın dış etkenlere, yıkamalara , kimyasallara maruz kaldığını varsayarsak hatasız yüzey için yine polisaj ihtiyacının doğacağını düşünüyorum. Polisajın üç aşaması ( çizik giderme, ince çizik ve hologram giderme, parlatıcı pasta ) tamamlanmasının ardından üzerine sırasıyla Glaze + Sealant veya Glaze + Doğal Carnauba Wax ile ciddi parlaklık ve su/kir iticilik sağlayabilirsiniz.

R.I.P
01-12-2015, 07:44
Seramik catliyormus diyorlar ?

kütahya detailingte yaptıranlardan ben de benzer duyumlar aldım

GTi
01-12-2015, 12:33
Bu kuruma sürecini aracın dış etkenlere, yıkamalara , kimyasallara maruz kaldığını varsayarsak hatasız yüzey için yine polisaj ihtiyacının doğacağını düşünüyorum. Polisajın üç aşaması ( çizik giderme, ince çizik ve hologram giderme, parlatıcı pasta ) tamamlanmasının ardından üzerine sırasıyla Glaze + Sealant veya Glaze + Doğal Carnauba Wax ile ciddi parlaklık ve su/kir iticilik sağlayabilirsiniz.

Glaze + sealant ı biraz açarmısın ? Cahilliğimize ver kullandığınız terimler biraz yabancı geliyor :)

GTi
05-12-2015, 14:02
Güncel......