Orijinalini görmek için tıklayınız : manuel vites sorunu ?
BATAK-RC
17-11-2015, 18:36
hayırlı akşamlar 1 saat önce aracımla giderken vitesi sollama için 4'ten 3'e aldım sanki 3. vites yerinde vites değilde boşluk varmış gibi boşa gitti. Vitese geçti ama neredeyse hiç geçme hissi yok ve şuan 1-3-5 viteslerine geçiş çok kötü geçiyo geçmiyo belli değil özellikle 3.'ü vitesi sonuna kadar ittirince tamamen hissiz bir şekilde geçiyor.
Bu neyden olmuş olabilir çok canımı sıktı Sakarya'da Alfa servisi veya anlayanıda yok acaba yardımcı olabilcek birileri varmı şimdiden çok teşekkür ederim...
vectra-tuner
17-11-2015, 19:45
Şanzuman bilyalarından kaynaklanır.. Corolla da aynı şekilde başıma gelmişti
meLaNchoLic
17-11-2015, 19:52
ben o şekil vites küçültüp yüklendiğimde 306da motor kulağı kırmıştım.. 3den 4 e attıktan sonrada 4 de kalıp vites kolu boşa çıktıydı.. benzer bişey olabilir..
BATAK-RC
18-11-2015, 20:48
Bugün sanayiye gittim sağolsunlar direk çözdüler vites halatının bağlı olduğu bi parça var armut diyolarmış sanayide :D o baya bi parçalanmış 3'e çekerkende tamamen gitmiş demekki
Bi de vites geçişlerinde bazen geçiş yolu kapalıymış gibi geçmemezlik yapıyodu sanırım o da onunla alakalıymışki şuan geçişler çok daha belirgin ve kemikli oldu :)
teşekkür ederim bilgiler için
cırtlama yapsa senkromeç diycem ama vites karışıklıkları genelde vites halatından kaynaklanıyor. halatı tutan plastik parcalar var düz durması için onlar eskimiş kırılmış gevşemiş olabilir. bizde yasamıstık bikeresinde vitesler once aynı bahsettiginiz gibi oluyor biraz daha zorlarsanız iyice karışıyor.
ah pardon zaten cozmussunuz sorunu, aynı bahsettigim sorun ok :D gecmis olsun :)