Orijinalini görmek için tıklayınız : Kumaş koltuk için temizlik malzeme ve yöntem önerileriniz
IbizaFR150
18-11-2015, 08:14
Selamlar, forumda başlıkları karıştırdım ama traş köpüğünden arap sabununa kadar değişik öneriler var. Güncel ürünleri de göz önünde bulundurarak, su lekesi gibi görünen lekeleri çıkartmak için nasıl bir yöntem uygulanmalı? (Koltuk veya döşemeyi sökmeden)
Connectin koltukları aspirin diye bi malzeme var spreyleyip fırçalıyorum. Sonra ıslak kuru elektrik süpürgesi ile çekiyorum.
Yada cosla ile silip aynı şekilde makina ile çekiyorum.
Subaruda ise sonax la silip temizliyorum
grkm yada imprezawrc nickli arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
imprezaWRC
18-11-2015, 12:04
Selamlar, forumda başlıkları karıştırdım ama traş köpüğünden arap sabununa kadar değişik öneriler var. Güncel ürünleri de göz önünde bulundurarak, su lekesi gibi görünen lekeleri çıkartmak için nasıl bir yöntem uygulanmalı? (Koltuk veya döşemeyi sökmeden)
Son kullandığım ürün Soft99 Fabric Seat Cleaner'dı, zahmetsiz şekilde 4 yıldır ellemediğim ayak dayama yerindeki kiri çıkardı. Fiyatı da fena sayılmaz ama piyasada kolay ulaşılabilir iyi markalarda var. Sonax koltuk temizleyici, Turtle Wax koltuk temizleyici, Meguiars koltuk temizleyici, Valet pro...vs
Bütçenize uygun olan bilinen markalardan birini tercih etmenizi öneririm. Şu an ki favorim en başta yazdığım gibi Soft99 :)
Alınabilecek en iyi sonuçlar için :
http://www.detail-box.com/CLASSIC-CARPET-CLEANER-500-ML,PR-458.html
http://www.detail-box.com/Upholstery-Brush,PR-314.html
turtle wax'ın sarı fırçası olan sprey köpük şişesini tavsiye ederim. Benimde koltukları arabayı ilk aldığımda halı yıkama ile yıkadım. Ondan sonrada 3-4ayda 1 turtle wax ile temizliyorum. İşe yarıyor.
noelbaba
01-12-2015, 17:34
turtle wax tek gecerim ama lekeler agirsa yine ayni urunu kullanip makina ile pisligi cekmek sart
koray ozan
01-12-2015, 19:58
Kirleriniz ağırsa iyi bir markanın apc ını alarak, yüzeye sıkıp ıslak çeken bi makine ile çekebilirsiniz. Eğer kirleriniz azsa beze sıkıp silmeniz yeterli.