Orijinalini görmek için tıklayınız : E34 520i ya da 525i den Öğrenciye İlk Araba Olur mu ?
FurkanGokkaya
18-11-2015, 14:41
Merhaba,
İstanbul' da gündelik kullanım amacıyla bir araba almayı düşünüyorum.Bütçem 20-22 Bin TL civarında. Aile ile rahat kullanılabilecek bir araba olmalı. Önceliğim kesinlikle mantıklı bir yakıt tüketimine sahip olması 35-40 kuruş sanırım şu an ki km başı yakıt sınırım. E34 kasa bir 520i veya 525i yakıt ve yürütme masrafları bakımından beni üzer mi ? Seçenek olarak 1.6 ies civic de aklımda ancak onun da piyasası bir acayip patates olmuş arabalara 30 yazanlar mı dersin dibine kadar basılmış ilginç araçlar mı dersin bi bmw kadar tehlikeli duruyor. Henüz öğrenciyim İstanbul Üniversitesi'n de matematik okuyorum. Düzensiz olmakla beraber bir öğrenciye göre iyi bir gelirim var. Siz olsanız ne yapardınız ?
ogrenciligin yeni modasi sanayide mesai yapmak mi oldu anlamadim. alsana abicim dizel ufak bisey. gelirinde iyiymis, bol bol gezersin tozarsin.
ilerde para kazaninca hangi araba sana keyif veriyosa ikinci arac alirsin zaten, en bickin zamanlarini sanayide harcamakda neyin nesi :)
Ben olsam alırdım birtane c2 dizel. VTS görünüme çevirirdim. Bakım vs yapar güzel güzel 5 - 6 Litre civarı tüketimle gezerdim.
Düzensiz ama iyi bir gelir var demişsin, düzensiz ise bir gün gelmeyebilir de, ona göre hareket etmek lazım.
Ayrıca istanbul trafiğinde o kadar büyük araba ile park için kahrolursun. c2 yada benzeri hb /coupe araçlar her açıdan işini görür.
Artan parayla da gezer tozardım. Buradaki abilerinin tavsiyesini dinle çok faydası olur sana.
Mesela alttaki ilan süper, dediği gibi ise. Motora baktırıp güzel pazarlıkla alınır. (ilanı tanımıyorum)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-acil-satilik-yazilimli-dizel-c2-235528033/detay)
ahmetgurlek
18-11-2015, 15:18
kısa yazayım: olmaz!
FurkanGokkaya
18-11-2015, 15:21
Başta siz olmak üzere gelen cevaplara teşekkür ederim.
Ne yazıkki tek takı küçük bir araç düşünmüyorum. Aile ile de rahatlıkla kullanabilmem lazım.
20 yaşındayım, sanayi konusu benim için çok problem olacak bir konu değil ama tabiki ciddi masraflar büyük problem olur.
Yaklaşık 3 senedir drift camiasının içinde olduğum için ne nerde yapılır ya da neyi nasıl yaparımı az çok biliyorum. Farklı önerisi olanlar da araç önerebilir
Hocam selam, E34 5.25i kullanıcısı ve satan biri olarak deneyimlerimi söyleyeyim. Öncelikle 40 krş civarında bir yakıt tüketimi var Ankara şehir içi trafiğinde. 20-22 bin aralığına alacaksan eli yüzü düzgün toparlanmış olacaktır. Motor yaptırma, şanzıman indirme, diferansiyel gibi ana işleri yapılmış ise ufak tefek problemler çıkar. Modelli araçlara göre daha sık çıkar. Büyükşehirlerde parça problemi yok, çıkması da sıfırı da bol. Parçaları ve işçilikleri herhangi bir ithal araçtan pahalı değil. Çok km yapacaksan gündelik kullanıma uygun mu dersen daha modelli ve daha ufak araçlara bakmanı tavsiye ederim. Boyutları dolayısıyla park etmek dert olabiliyor, ağırlığı yüzünden yoğun trafik manevralar zordur öyle her araya giremeyebilirsin. Ama genellikle haftasonu kullanılıcaksa, BMW aşkı da varsa saygı duyulan bir araçtır. Anlayacağın biraz gönül işi.
Ben olsam alırdım birtane c2 dizel. VTS görünüme çevirirdim. Bakım vs yapar güzel güzel 5 - 6 Litre civarı tüketimle gezerdim.
Düzensiz ama iyi bir gelir var demişsin, düzensiz ise bir gün gelmeyebilir de, ona göre hareket etmek lazım.
Ayrıca istanbul trafiğinde o kadar büyük araba ile park için kahrolursun. c2 yada benzeri hb /coupe araçlar her açıdan işini görür.
Artan parayla da gezer tozardım. Buradaki abilerinin tavsiyesini dinle çok faydası olur sana.
Mesela alttaki ilan süper, dediği gibi ise. Motora baktırıp güzel pazarlıkla alınır. (ilanı tanımıyorum)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-acil-satilik-yazilimli-dizel-c2-235528033/detay)
ağzımdan aldın, süper fikir kesinlikle katılıyorum!
Başta siz olmak üzere gelen cevaplara teşekkür ederim.
Ne yazıkki tek takı küçük bir araç düşünmüyorum. Aile ile de rahatlıkla kullanabilmem lazım.
20 yaşındayım, sanayi konusu benim için çok problem olacak bir konu değil ama tabiki ciddi masraflar büyük problem olur.
Yaklaşık 3 senedir drift camiasının içinde olduğum için ne nerde yapılır ya da neyi nasıl yaparımı az çok biliyorum. Farklı önerisi olanlar da araç önerebilir
f/p olarak colt üst düzey bir araba. 4 kapılı 1.5 109 hp lik denk getirebilirsen süper olur. Her açıdan tatmin eder. İçi tahmin edilenden daha geniştir.
Olmadı 1.3 95 hp lik te seni her yere taşır. Ailenlede kullanırsın.