Orijinalini görmek için tıklayınız : Suriye Sınırına Düşen Uçak
Rusya Turkiyeden beyaz et alımını 1 araliktan itibaren durduruyor.
Turk sirketlerin rus pazarindaki yeri düşecek.
Turkiye gitmeyin tatil için denilmis
Simdilik ordovr tabagi olarak algilayabiliriz
Anayemek de gaz var sanirim :)
Bir cok tur firmasi Turkiyeye tur satislarini durdurdu.
vectra-tuner
25-11-2015, 09:06
Demekki elimizde hava savunma sistemi,Kıtalar arası balistik,Nükleer felan olsa varya dünyanın ...na kormuşuz... :D
ghibli06
25-11-2015, 09:07
Güneydoğu Asya turundan dönen Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Yekaterinburg kentinde yaptığı açıklamada, dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağıyla ilgili konuştu: - See more at: Medvedev: “Türk ÅŸirketleri Rus pazarındaki pozisyonlarını kaybedebilir†(http://www.turkrus.com/HaberDetay.aspx?id=128924/#sthash.NNx4Xa6c.oQTOeuAa.dpuf)
'TÜRKİYE'NİN IŞİD'İ KORUMASI ŞAŞIRTICI DEĞİL' *İkinci olarak, Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi. IŞİD’e ait işletmelerde üretilen petrol ürünlerinin sevkiyatına dahil olan bazı Türk yetkililerinin bu süreçten elde ettiği doğrudan finansal çıkarlar göz önünde bulundurulduğunda, bu şaşırtıcı bir şey değil. - See more at: Medvedev: “Türk ÅŸirketleri Rus pazarındaki pozisyonlarını kaybedebilir†(http://www.turkrus.com/HaberDetay.aspx?id=128924/#sthash.NNx4Xa6c.oQTOeuAa.dpuf)
sıkıntı burada zaten, bu coğrafyada kişisel çıkarlara göz yumarsanız, istediğiniz gibi at oynatırsınız... Rusya uzun zamandır imalarda bulunuyor, yani diyor ki 'bak seni afişe ederim, çıkarlarını engellerim bana dokunma'... buna karşılık da sınırı uçaklarıyla delik deşik etti... haa tek delik deşik eden o mu değil tabii ki... ne olursa olsun sınır ihlali namusa uzatılan el gibidir, bunu engellemek sadece askeri tedbirle olmaz, Irak savaşında ABD İran'ın ne deniz ne de hava sahasına giremedi, lafla büyük devlet olunmuyor işte, o kadar generali içeri atıp sonra 'pardon' diyerek çıkartmanın bedelini ödeyeceğiz bunun kaçarı yok... bundan 6-7 sene önce TV lerde demokrasi naraları atılırken, hiç aklınıza Rusya-ABD-Türkiye-İran-Çin herhangi bir coğrafyada karşı karşıya gelecek desek kim inanırdı? buyurun işte dibimizdeler, hala daha 'ileri görüşlülük' yorumları yapılmıyor mu deli oluyorum... Suriye'nin toprak bütünlüğüne sahip çıkabilseydik şimdi ne 3 milyon mülteci olurdu ne de iç savaş, Esad bir şekilde muhalifleri susturur yola devam ederdi... bakın Ortadoğu'da demokrasi falan olmaz, bunu unutun, bu gün ne Azerbaycan'da, ne İran'da ne Irak'ta ne S.Arabistan'da demokrasi falan yoktur sadece seçim sandığı vardır...
vectra-tuner
25-11-2015, 09:10
Parasal olarak ceza verirlerse iyi, bence başka türlü birşey yapacaklar... Gururları kırıldı
Dötümüze nasıl güvenen bir ülkeyiz ya .
Ben olsam doğalgazı falan da keserim şöyle 1 ay . Valla güzel olmaz mı ya ? :)
Bana göre yanlış adımlar atılıyor RTE dünkü konuşmasında açık açık alenen şunu söyledi ,
https://www.youtube.com/watch?v=95wqpZO1XcE
5:20 6:25 ... arası ya gerçekten bir beyin tutulması yaşanıyor bizim karşımıza almamamız gereken ülkeler Çin Rusya ve İran neden hala avrupadan memdet umuyor Türkiye ben buna gerçekten anlam veremiyorum , hani iyiydik Putin Erdoğana tapıyodu hani see you'du e görüştük gerçekten de
ghibli06
25-11-2015, 09:43
Bana göre yanlış adımlar atılıyor RTE dünkü konuşmasında açık açık alenen şunu söyledi ,
https://www.youtube.com/watch?v=95wqpZO1XcE
5:20 6:25 ... arası ya gerçekten bir beyin tutulması yaşanıyor bizim karşımıza almamamız gereken ülkeler Çin Rusya ve İran neden hala avrupadan memdet umuyor Türkiye ben buna gerçekten anlam veremiyorum , hani iyiydik Putin Erdoğana tapıyodu hani see you'du e görüştük gerçekten de
Rus uçağı düşürdük dedi, salon alkıştan yıkıldı...doları düşürdük anladılar herhalde!
Ya resmen kardeş dediğin adama insanı yardım adına silah veriyorsun çoluğun çocuğun eline resmen körüklüyorsun ve bildiğin bir insanlık suçu işliyorsun , savaşın boyutunu değiştirip süreç uzatıyorsun ülkeye resmen petrol sokup terör örgütleri ile iş birliği yapıyorsun , bu kadar güçlenmesinin sebebi paradır para olmadan gücü kontrol edemezsin bunu hala göremeyenler var yok nasıl uçağı düşürdük alırız rus kızlarını doğal gazı kesseler sarılırız ya bu kadar mı beyin tutulması yaşıyosunuz arkadaşlar bu kadar mı bazı şeyleri göremiyorsunuz biz daha eti ithal ediyoruz siz neyse yazmiycam bazı şeyler kapasite meselesi anlamak istemeyeni görmek istemeyeni zorla gösteremeyiz
vectra-tuner
25-11-2015, 09:56
1) Ülke eğitim ortalaması ilkokul 4 , o yüzden yüksek teknoloji ürün üretim kar etme şansımız yok ama Lüx yaşama hayali ile yanıp tutuşuyoruz, ve halk sadece para bulan Liderlere prim veriyor, Para gelsin nerden nasıl gelirse gelsin... İster yolsuzluk yap ister namussuzluk ne yapıyorsan yap parayı bul
2) Sanayi üretimimiz 2000'li yılların gerisinde
2) Krizdeyiz
3) Kolay para kazanma yolu seçildi yasal düzenlemeler yapıldı her türlü kara para sıcak paraya açık haldeyiz.
4) Abd gazı ile B.O.P. işine girdik , ***** .... 2002 Senesinden sonra ortadoğuda savaşlarda patlama var her yer karıştı... Emin olun payımız ciddi (Libya,Mısır,Suriye vs.)
5) Belli yerlerden parasal desteğimiz var (Suud-Katar-Barzani)
6) Göçmenler yoluyla Ab'yi korkuttuk... Hatta komik gelebilir ama ona güveniyoruz Ab Türkiye'nin karışmasını istemez, düşünün milyonlarca mülteci Ab'nin kapısına dayanır, bu yüzden Ab 2000 li yıllardaki gibi bizi eleştiremiyor...
7) Ülke bitti
Yeni gelişme , sanırım bu yazılmadı burada.
Rusya Hava savunma sistemli destroyeri Moscov'u akdenize yolladı. Ayrıca bundan sonraki tüm bombardıman uçaklarının avcı uçakları tarafından refakat edileceğini bildirdi.
3-5 kez ihlal yapan ruslar yerine günde 50 kez ihlal yapan yunan uçaklarını düşürseydik daha eyi olurdu. Felaket bir siyasi oyun var dur bakalım sonucu neye çıkacak
ghibli06
25-11-2015, 10:13
Çok net , çok açık , çok anlaşılır. Benim yukarıda pkk örneği vererek satırlarca yazdığım yazıyı 2 satırda ve çok daha etkili şekilde tanımlamışsınız. Tebrik ederim.
Esat ve babası PKK yı hep desteklediler, Apo iti yıllarca Şam'da yaşadı rahat rahat... biz hiç bir zaman politik olamadık ki ülke olarak, ya can ciğeriz ya da düşman... İran'dan gaz alacağız artık Rusya'dan almayacağız dedik, Rusya 'sıkıysa alma, sözleşmen var parasını ödersin' dedi, İran'a 'pardon' dedik, senden almayız, İran uluslararası mahkemeye gitti, sözleşme gereği parasını istedi, uluslararası mahkemede gaz fazlamız olduğunu söyledik, tazminatın bir kısmından yırttık... Avrupa'ya gazı biz satalım dedik, 2 tane proje başladı başladığı ile kaldı... senin gazın yok sadece otobancısın dediler bize, K.Irak petrolünü biz olmadan satamazsınız dedik, boru hattını kapattık hatta :D Rusya, Suriye'de F4 ümüzü vurdu, elimde görüntüler var gelin gösterelim dedi, hiç bir yetkili Rusya ile görüşmedi, olan görev şehidi pilotlarımıza oldu... Süleyman Şah vatan toprağıydı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 'yerini değiştirdik'... açıklama çok komikti 'hala Suriye'de toprağımız var sadece yerini değiştirdik'... Suriye'ye tır gidiyor, kimsenin haberi yok, yükü de alıcısı da belirsiz...
yukarıda yazdıklarım son 3 senede olanların bir kısmıdır, 'dış politikada efsane işler yaptık' diyenlerin eseridir...
streetracer_nos
25-11-2015, 10:21
Adamlar iyi fiyattan gaz kitliyolar bize onlar düşünmüyorda müşterimi kaybederim diye biz ne düşüneceğiz ölü fiyattan tavuk 1.sınıf meyve sebze alıyorlar, beleşe yakın tatil yapıyorlar.
Bu işte bahane olur belki gazda azerilere döneriz.
İyi gaz veriyorlar tavuk alıyorlar diye domalalım bide
Siz merak etmeyin yurdum gençleri o rus avratlar için dağı taşı deler atar.Sadece sıkıntılı yanı şu ruslar benim tanıdıgım kadarıyla çok mantıklı insanlar değiller dolayısıyla ilk hamlelerini tahmin edemiyorum:)
Bizim işte saçma her gireni vurmuyoruz yunanlarada sıkmamız lazım mesela sıkmadık hiç , şimdi rusya girdi direk indirdik tambi abd işi
streetracer_nos
25-11-2015, 10:23
Esat ve babası PKK yı hep desteklediler, Apo iti yıllarca Şam'da yaşadı rahat rahat... biz hiç bir zaman politik olamadık ki ülke olarak, ya can ciğeriz ya da düşman... İran'dan gaz alacağız artık Rusya'dan almayacağız dedik, Rusya 'sıkıysa alma, sözleşmen var parasını ödersin' dedi, İran'a 'pardon' dedik, senden almayız, İran uluslararası mahkemeye gitti, sözleşme gereği parasını istedi, uluslararası mahkemede gaz fazlamız olduğunu söyledik, tazminatın bir kısmından yırttık... Avrupa'ya gazı biz satalım dedik, 2 tane proje başladı başladığı ile kaldı... senin gazın yok sadece otobancısın dediler bize, K.Irak petrolünü biz olmadan satamazsınız dedik, boru hattını kapattık hatta :D Rusya, Suriye'de F4 ümüzü vurdu, elimde görüntüler var gelin gösterelim dedi, hiç bir yetkili Rusya ile görüşmedi, olan görev şehidi pilotlarımıza oldu... Süleyman Şah vatan toprağıydı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 'yerini değiştirdik'... açıklama çok komikti 'hala Suriye'de toprağımız var sadece yerini değiştirdik'... Suriye'ye tır gidiyor, kimsenin haberi yok, yükü de alıcısı da belirsiz...
yukarıda yazdıklarım son 3 senede olanların bir kısmıdır, 'dış politikada efsane işler yaptık' diyenlerin eseridir...
Biz gazı neden azerilerden almıyoruz?
ghibli06
25-11-2015, 10:25
Biz gazı neden azerilerden almıyoruz?
çünkü biz mahallenin en güzel kızının peşindeyiz, onun için her türlü yalakalık mübah... oysa temiz masrafsız olanı var, yok olmaz...
ghibli06
25-11-2015, 10:28
Bizim işte saçma her gireni vurmuyoruz yunanlarada sıkmamız lazım mesela sıkmadık hiç , şimdi rusya girdi direk indirdik tambi abd işi
hem bizden hem de Yunanlılardan düşen çok uçak var, bir kısmı füze ile vuruldu ama bunlar hep iddia olarak kaldı... sonra ABD dedi ki 'siz kimin malını kime sıkıyorsunuz?'.. oturduk anlaştık Yunanlılarla, artık silahsız uçuyorlar, birbirlerine 'kilitlenip' tatmin oluyorlar...
Yıllardır bir şeylerden eksik bırakılma korkusuyla doğru düzgün adım atamayan Türkiyeye alışmış bunlar. Rusyanın şerefsizliklerine göz yumacağına doğalgazın olmadığı evde donmaya razıyım. Dış siyaset bence hükumetin en büyük zaafı oldu. Yıllardır atılan yanlış adımlar bizleri hep geriye düşürdü. Ancak bizlere kim partner-dost olacaktı ki? Her fırsatta arkamızdan vuran iran mı? Kendini dünyanın hakimi sanan abd mi? ahlak yoksunu yüzsüzler ordusu rusya mı? Şunu artık anlamak gerek. Bizim bizden başka dostumuz yok. Türk milleti istemediği halde asırlardı bu oyunların içinde. Son zamanlarda soğuk savaş ile zedelemeye çalışıldı bu millet, şimdi beceremediklerini gördüler baktılar olmuyor somut adımlar atılmaya başlandı.
Ermeni yuhluyorsun azeri gazı gelmesi için onlara yavsamak gerek.
Soykırımı kabul edelim mi şimdi...
Ya bu yönetim anlayışı bu dış politika ile ülkeyi bir an da kabusa çevirirler.
Tayyipciler olumsuz suku vermeye devam etsin.
Bu gerçekleri ne kadar inkar ederseniz edin
Ülkenin içine ettiniz bir guzel
Simdi tursu kurma kina yakma
2023 de kürdistan için hazirlik yapin derim.
Allaha her gun dua ediyoruz elbet bir gun bu ulkeye yapilan vatan hainliginin bedelini olmeden bu vatan topraklarinda öderler
Gürcistan?
işin kötüsü rusya bu tacizlere devam edicektir. o zaman nasıl tepki vereceğimiz önemli. şimdi birçok uçakla girecektir hava sahasına.
Gürcistan?
Gurcistan kimin :)
işin kötüsü rusya bu tacizlere devam edicektir. o zaman nasıl tepki vereceğimiz önemli. şimdi birçok uçakla girecektir hava sahasına.
Rusyada ki aciklama su
Ey türkiye ben bundan sonra bomba ucaklarimin arkasini kollayacak avcı uçakları takiyorum vur bakalim bir daha yiyorsa dedi..
Ayrica suriye toprak butunlugunu tehlikeye atacak her ne varsa imhasi diyede bir cumle var.
Bakalim bir delikanlilik daha gelirmi bizden :)
http://www.sozcu.com.tr/mobil/home/detay?post_id=994734&system=ekonomi
Detaylar cok fena 30 milyar dolarlik ticaret demek vaayyy babamm:)
Umarım yakın zamanda tekrar ihlaller olmaz. Bu arada rusya lazkiye limanına 480 KM menzilli s400 füzeleri yerleştirme kararı aldı bu sabah.
Abd nin tavrı ne olur acaba , İncirlik üssü 170 KM mesafede Lazkiye limanına.
Ya bu yönetim anlayışı bu dış politika ile ülkeyi bir an da kabusa çevirirler.
Tayyipciler olumsuz suku vermeye devam etsin.
Bu gerçekleri ne kadar inkar ederseniz edin
Ülkenin içine ettiniz bir guzel
Simdi tursu kurma kina yakma
2023 de kürdistan için hazirlik yapin derim.
Allaha her gun dua ediyoruz elbet bir gun bu ulkeye yapilan vatan hainliginin bedelini olmeden bu vatan topraklarinda öderler
Bu ülke son dönemde doğru düzgün bir yönetici yetiştiremedi zaten. Ancak şu an siyasi bakış açıları insanları birbirine düşürmekten başka bir işe yaramaz. Kürdistan hazırlıkları yapmaya gerek yok ırak hükumeti çökünce bölgesel kürt yönetimi doğdu. Ancak bu ülkenin topraklarından pay alabileceklerini sandılar. Böyle bir durum olması imkansız. Bak bu ülkede doğru düzgün hiç dayanışmaya gerek kalmadı. Kimse silahlanmadı. Hak iddiasıyla kimseden kan istenmedi. Bu ülkeden toprak istemeye cesaret ettiler asker müdahale etti. Şehirlerde polis müdahale etti. Bu şekil devam ettiği sürece pkk, bu ülkede rahat rahat hareket edemeyecektir. Yıllardır söylediğimiz bas bas bağırdığımız konu şuydu: İlla şehitlerimiz mi olması gerekti bu operasyonlar için.
Doğalgazı kesecekler diye korkuyoruz ancak korkmaya gerek yok. Bugün doğalgaz ile tehdit edenler bu zamana kadar kağıt üstünde türkiye topraklarını paylaşıyordu
Benim asıl merak ettiğim bundan sonra nasıl hareket edeceğimiz
allah belamizi versin. .
http://i.hizliresim.com/G2pjnN.jpg
vectra-tuner
25-11-2015, 11:12
allah belamizi versin. .
İşte böyle hatunlar yüzünden kafası karışıyor müminlerin, Ondan koşa koşa şehit oluyorlar... Bundan 70 tane var her birimize
Bu milleti ayrımcılık yaparak kim kutuplastirdi.
Draniela
25-11-2015, 11:20
allah belamizi versin. .
https://pbs.twimg.com/media/COj2gApWsAA7spF.jpg
Aklıma bu geldi resmi görünce
dün sabah moskovaya bilet almayı planlıyordum vay anam vay
gidip dönememek var demek:D
türkmenlere düşmanlık yapanlarda varmış
ben bı kürt olarak sabah akşam gundemım turkmenler ne yapılar ne haldeler die düşünürken size bakıyorum hayretle yazılarını okuyorum
hakan876
25-11-2015, 11:44
Net bi şekilde açık terörü destekleyen savaşı azdıran kişi türkiyenin başındaki şahıstır.Her gun farklı bı konu cıkmıyomu daeş a b c x turkmen arap uygur şu bu.Arkadaşım ozaman turkıyenın bi şehrinde mesela çerkezler ayaklansa silahlansa devlete karşı savaşıyoruz dese desteklicekmiyiz?Devlete karşı silah kullanan herkes aynıdır benım gozumde turkmenıde daeşide pyd side pkk sıda.Rusyayı bılmeyenler yorum yapıyo sunu unutmayın 1. dunya savasındada bırılerının gazıyla 2 gemı alıp rusyayı bombalamıstık sonucunuda bılıyoruz.Hem ekonomık hem ordu bakımından ezer gecerler bızı.
kelalper
25-11-2015, 11:46
Rusya bundan sonra havada yakaladığını kuş gibi indirir benden söylemesi.
Konu kitlenecektir!!!!!!!