Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Oto Yıkama Sistemi Tutarmı Sizce Türkiyede
RafetAraç
24-11-2015, 21:36
Merhabalar arkadaşlar. Aracı kendi yıkayan güzel bi sistem çarptı gözüme bugün internette ama bu sistem tutarmı türkiyede tutmazmı o var. Ve pek yaygın olmadığı için danışıp akıl alabilecek kimsede yok türkiyede bu sistemle ilgili. O yüzden sizin fikirlerinizi almak istedim.
http://www.alcer.com.tr/?urun=460
RafetAraç
24-11-2015, 21:43
Linkte videosuda var izlersenz daha açıklayıcı olabilir
alıp benzinliğe koymak olmaz bu aleti bence.normal yıkamaya koysan ne kadar seri çalışır o var.malzemeyide çok mu kullanır bu acaba. ama valla güzel makine,koridor şeklinde bi yere bundan peşpeşe iki tane koyulsa güzel olur.ama parayı ne kadar zamanda amorti eder o var...
ben araç yıkatırım bu makınaya
RafetAraç
24-11-2015, 21:47
Benzinliğe değil oto yıkama dükkanına koymayı düşünüyorum bu makinayı. Hızlı cilasını bile atıp duruluyor.
Ekrem_06
24-11-2015, 21:52
Açıkcası hava kötüyse ve aracım çok kirliyse benzin alırken sıra yoksa iki dakika girip çıkıyorum bazen ama çiziyor diye arabayı pekte kullanmak istemiyorum. Şahsen yıkamacıda böyle birşey olsa kullanmam
i-vtec07
24-11-2015, 21:59
Bu makina çizmez fiziksel temas yok çünkü. Fiyatı ne kadar mış? Tutar bence.
RafetAraç
24-11-2015, 21:59
Açıkcası hava kötüyse ve aracım çok kirliyse benzin alırken sıra yoksa iki dakika girip çıkıyorum bazen ama çiziyor diye arabayı pekte kullanmak istemiyorum. Şahsen yıkamacıda böyle birşey olsa kullanmam
Arabayı çizebilecek bişey yokki hocam bu sistemde. Güzel yönüde o zaten benzinliklerdeki gibi dönerli fırçalar yok yani.
Benzinlik gibi yerlerde kullanılabilir. 5 liradan dış yıkama yaparsın para kazandırır.
Ekrem_06
24-11-2015, 22:23
http://www.alcer.com.tr/wp-content/uploads/2015/01/153.jpg
Ana sayfada bu resimde görünce ondan yazdım.
Fırçalı yıkamada yıkatmam ama kısa sürede yıkıyorsa bu makinayı kullanırım.
sanctuary35
24-11-2015, 22:32
bende başarılı buldum cihazı
individual
24-11-2015, 22:37
Araba çok çamurlu ise sanırım çok iyi bir sonuç vermez.
Ama diğer türlü hafta bir yıkanan bir araba ise 5dakkada yıkadı vallla bence tutar.
Yıkamacılarda 30 dakka hatta bazen daha fazla bekliyoruz.
taylaner
24-11-2015, 22:37
Aynen. Pratik olursa yıkatırım bende.
RafetAraç
24-11-2015, 22:47
5 dakikada dışını yıkıyor ve kaba taslak kurutma yapıyor havayla diğer detaylı kurutma ve iç temizlikte 15dk tutsa 20 dakika olur maksimum bi araç yıkama. Ama eksi yönleride var. Parçası bozuldumu nerden bulacaz ve parçalarıda pahalıdır ayrıca diğer yıkama makinalarına göre su ve köpük harcaması nasıl o da önemli
5 dakikada dışını yıkıyor ve kaba taslak kurutma yapıyor havayla diğer detaylı kurutma ve iç temizlikte 15dk tutsa 20 dakika olur maksimum bi araç yıkama. Ama eksi yönleride var. Parçası bozuldumu nerden bulacaz ve parçalarıda pahalıdır ayrıca diğer yıkama makinalarına göre su ve köpük harcaması nasıl o da önemli
Suyu ve köpüğü çok düşünme. Kullandığın suyu arıtma ile geri dönüşüm yapabileceğin sistemler var. Köpükte kazandığının yanında çok büyük bir masraf değil. Yıkama başı 50 kuruş bile mümkün değil.
Parça, bakım, kalite önemli. Sürekli çalışacak ve arıza minimum olmalı.
Ne kadarmış bu aletin fiyatı?Bence tutar
Otto_Skorzeny
24-11-2015, 23:07
Çok pratik, benzinlikle anlaşılırsa tutar. Kurutma haricinde süper bence.
Çoğu yıkamacı kostik kullanır. Araba başına 1 kuruş köpük maliyeti demek buda. Çok kaliteli malzeme koysan bol bol kullansan 50 kuruş olmaz araba başına köpük maliyeti.
RafetAraç
24-11-2015, 23:07
Aynen dediğiniz gibi. Bide işin kötü yanı türkiyede kullanan yok. Yani bilgi tecrübe alabileceğimz birileri yok. Biraz riskli bi iş gibime geliyor ve fiyatıda önemli 40-50bin isterler gibime geliyor bu makinaya. Yarn arayp fiyat alacağm. Oto yıkama dükkanı açıcam ama interneette görünce bu sistemi diyorum kendi kendime bi tane alsam tutulurmu buralarda diye yada s.ktr et maceraya girme kara düzen tazik tabancasına devam et diyor aklımın bi yanıda :)
alihan11
24-11-2015, 23:10
adam akıllı kuruttuğunu sanmıyorum ama kurutuyorsa cidden değer 20 tl 25 tl avm de vericeğime 10 tl olsa ben gider burda yıkatırım açıkcası ama 10 dan fazlada vermezdim. fiyat etkenide ülkemizde çok önemli bildiğiniz kadarıyla. iyi yere açıldığında tutar tahminimce :)
modify34
24-11-2015, 23:35
kardeşim boşver böyle şeyleri sen normal yıkama devam :)
Aynen dediğiniz gibi. Bide işin kötü yanı türkiyede kullanan yok. Yani bilgi tecrübe alabileceğimz birileri yok. Biraz riskli bi iş gibime geliyor ve fiyatıda önemli 40-50bin isterler gibime geliyor bu makinaya. Yarn arayp fiyat alacağm. Oto yıkama dükkanı açıcam ama interneette görünce bu sistemi diyorum kendi kendime bi tane alsam tutulurmu buralarda diye yada s.ktr et maceraya girme kara düzen tazik tabancasına devam et diyor aklımın bi yanıda :)
40-50 bin TL ye bu sistemi vereceklerini pek düşünmüyorum :(
Benim bu konuda tek fikrim her işin kaymağını o işin ilk yapanının yediği vallahi. Tutarsa eğer bu sistemi ilk kuran turnayı gözünden vurur :D
Eğer kullanılan köpük kaliteli olursa normal köpüklü yıkamadansa bunu tercih ederim çok pratik duruyor
projeler bölümüne bakmadınız galiba istanbul florya ve malatya ya kurulmuş
Yiğit G.
25-11-2015, 04:20
Biraz riskli bi iş gibime geliyor ve fiyatıda önemli 40-50bin isterler gibime geliyor bu makinaya. Yarn arayp fiyat alacağm.
30.000 dolar çin satış fiyatı
http://www.alibaba.com/product-detail/Pay-at-Entrance-Self-Service-Car_60207483008.html?spm=a2700.7724838.30.101.cFhi KX
buda kendi sayfası
http://www.leisu360.com/product/store/product9748.html?pID=10038
90 bin lira yapıyor yani.. Burda 150.000 isterler o makine..
Makinacı bir arkadasim da yazın bu makinanin imalatini yapmayi dusunuyordu. Daha sonra maliyet biraz tuzlu gelmisti. izmit sanayi sitesinde yapan bi yer var ama izledigim videoda kurulama yapmiyo heralde bide alt etek kisimlari tam kopuklemedi gibi geldi gerci imalatci ile konusulup bunlar halledilir tabi bide fiyati ne kadar onu konusmak lazim.
https://youtu.be/KWmFBha1LP8
Türkiyede sadece kocaelinde var bundan fiyatı 20 bin dolarmıydı neydi
ghibli06
25-11-2015, 07:47
bundan 13-14 sene önce Ankara Balgat'ta youtoo car wash vardı, hat boyunca el değmeden yıkıyorlardı, otomasyonu güzeldi, pahalı da yıkıyorlardı ama tutmadı, çünkü tozlu ya da hafif kirli araçlarda iyi sonuç verirken az da olsa çamur ya da kir bulaşmış araçlar yıkamadan sonra bildiğiniz matlaşıyordu kir üzerinde çok ince kalıyordu çünkü, sonrasında eli süngerli kişiler otomasyona dahil oldu :D aracı önce elle köpükleyip sonra da hattı devam ettiriyorlardı, kapandı gitti tutmadı... bu aralar Eskişehir yolu Mehmetçik Opet'te baya kallavi bir hat var, 6 liraya yıkıyor, özellikle explorer ı orada yıkatıyorum, el değmeden fırça vurmadan güzel yıkıyor ama ne BMW ne de maseratiyi hayatta sokmam oraya...
Kartal3urak
25-11-2015, 07:57
İstanbul Yolu Üzerindeki Macit Petrolde Var Bundan.. 12 TL'ye Full Alt Üst Cila Mila ne varsa yapıo.. tertemiz çıkıyo.. ama sistem çok pahalı diolardı en son
aracı ortalaması etmesi videodaki temizlikte aracı yıkaması 5 dk aldı. zaten o temizlikte bir aracın yıkaması 5 dakikada biter 6 olmaz. 1 ay yıkanmamış camur, pislikten artık yaglanmıs bir araç gelsin görürüm ozaman ben o makineyi :D
Bu sistemin mikrofiber bezli fırçaları olanları avrupada ciddi ölçüde kullanılıyor. Ha usta eliyle eldiven sürmüş ha makine yapmış bir farkı yok. Ancak Türkiye'deki yıkama fiyatlarıyla makinenin amortismanını kıyaslarsan senelerce aç oturman gerekir :D
ghibli06
25-11-2015, 08:30
Bu sistemin mikrofiber bezli fırçaları olanları avrupada ciddi ölçüde kullanılıyor. Ha usta eliyle eldiven sürmüş ha makine yapmış bir farkı yok. Ancak Türkiye'deki yıkama fiyatlarıyla makinenin amortismanını kıyaslarsan senelerce aç oturman gerekir :D
öyle deme, OPET günde 75-100 araba yıkıyor yazın bu daha da artıyor... kendini amorti eder bence ama hepimizin beklentisi olan 3-5 ayda değil tabii :) 1-1,5 senede amorti ediyorsa bence iyi yatırımdır...
ben sahsen yikatmam bir keresinde yikattim hala daha camur ve tozlar duruyordu olan 20$ parama oldu fiziksel temas olmadigi icin sabaha kadar kopuk puskurtsun yinede camur toz vs kalkmaz aracin ustunden
Davlumbazın içini güzel yıkamıyo götürmem ben :p :D
Nameless34
25-11-2015, 08:46
Maslak Mehmetçik vakfı Opette bunun fırçalı daha doğrusu mikrofiber bezli olanı var 7 tl ye yıkıyor gerçektende kurutuyor aracı bagaj tampon vs klasik hep su kalan yerlerde az damlalar kalıyor kuru bir bezle 2 dk da kurutup tertemiz oluyor 2 kere yıkattım aracı kullandıkları köpükte kaliteli sanrıım çünkü güzel parlak ve tertemiz çıkıyor tabi çamurlu bi arabayla denemek lazım ama onun içinde ekstra tazikli seçeneği var yine aynı makine yapıyor 10 tl ye ve çoğu zaman sıra oluyor böyle yoğun bir benzinciye kurulursa iş yapar ama tahminim yıkama içine koyarsanız pek tercih edilmez yıkamacıya giden adam beklemeyi göze almış adamdır.
huseyinturk
25-11-2015, 08:56
Türkiyede fırça arabamı çiziyor diye endişe eden, bulaşık detarjanı ile yıkama şampuanı arasındaki farkın farkında olan çok insan yok genele vurunca. Alıp yıkamada kullanmak gereksiz olur. Petrol istasyonlarına koyulabilir, dikkat çeker bide 100 TL yakıt alana yıkama hediye denirse sırf nolucak diye kuyruk olur millet
benzini sürekli maslak opetten alırım. yeni bir tane tam otomatik yıkama istasyonu almışlar. pompacıya sordum arabayı çizermi, güzel yıkıyormu diye. adamın cevabı, abi makinaya 900 bin lira civarı para verdiler, güzel yıkıyor dedi. ben bir kaç kez şirket arabasını yıkattım, memnun kaldım.
benzinci yıkamacısı olur satışlarını arttırır. Yıkama dükkanına da koyulabilir hızlı yıkama diye , çok profesyonel bir yerim olsa koyardım açıkçası, 30 bin dolar çok büyük bi para değil.
individual
25-11-2015, 09:11
Oto yıkama açıcaksanız bence bir tane bu makinadan almaya değer.ilkbahar yaz sonbahar aylarında araçlarda yağmur toz oluyor açıkcası çok katı çıkmayan bir kir olmuyor.Gelen araca bakıp eğer yoğun bir kirlenme varsa klasik yıkama yoksa bu makina ile yıkama yapabilirsiniz.
30 Dakika eski sistem desek bu makina ile 30 dakika'da 6 tane araç en kötü 5 araç yıkama yapar.
Şahsen ben aracımı yıkatırdım.
RafetAraç
25-11-2015, 09:11
Simdi fiyat sordum 45bin dolar dediler yani bugunun kuruyla 130bin tl. Bizi asar bu sistem.
darkmoon
25-11-2015, 09:22
ben mehmetçik maslak opettekini bütün araçlarıma kullanıyorum çokda memnunum.. 7 liraya 6-7 dakikada girip çıkıyorsun arabayı sokarken adam soruyor abi 7 liralık mı olsun yoksa 10 liralık mı diye 10 liralık bir üst tazikli daha tazikli yani ben 7 liralık yaptırıyorum hem zamandan hem vakitten kazanıyorsun..
çizdiğinide düşünmüyorum yeni almışlar aleti son teknoloji artık o boya çizme işin aşmışlardır diye düşünüyorum..
bu makineye gelince ben şahsen fırça dahi olsa sünger dahi olsa bir temas olmadan iyi bir temizlik yapılıcağını düşünmüyorum. neticede kemikleşmiş yapışmış kaportaya bazı şeyler olabilir .. azda olsa bir şeyle temizlenmesse kalır leke iz bence..
birde makinenin sürekliliği önemli..randımanlı çalışmassa sık sık arıza verir sorunlar çıkartırsa elde edilen kar gene makineye yatırılır.. onun dışında çalışan insanın üstünden yükü almalık ek bir sistem olarak kullanılabilinir.. makina detarjanı atar içeri biri girer aracı komple bir süngerle temizler geri kalanı gene makina yapar bitirir.. çalışan çok yorulmaz.
yıkama işindede çalışan bulmak çok zor *****.. türkler bile fazla yanaşmıyor o yüzden ya suriyeli ya türkmenleri çalıştırıyorlar..
imprezaWRC
25-11-2015, 09:27
Videoyu izledim; temiz otomobili çok güzel temizledi. (Chemical Guys videolarındaki gibi :D :D )
Bol trafik filmi olan ve çamurlu olan otomobili o sürede tertemiz yapabiliyorsa makinanında onu yapan mühendisinde elini öperim.
http://youtu.be/KWmFBha1LP8
Adamların kanallarında benzer videolar var, ben çok kirli arabadada iş yapacağını düşünüyorum tazyik baya fazla gözüküyor çünkü
benzer yada hatta birebir aynı diyebileceğim yıkama sistemi adanada kanal köprü petrol ofisinde mevcut.
oradaki fiyatlandırma normal sabun,yıkama= 2tl
+cila ve koruma yıkama ve kurutma beraber olacak ise=5tl
tutmasına yaz aylarında ve kış aylarında tuttuyor ama hemen hemen sadece haftasonlarında.
geriye kalan insanların terlemediği yada üşümediği bahar aylarında insanlar genelde yandaki basınçlı su ve sabun ile kendileri yapıyorlar.
haftaiçide çoğu kişi sadece 2tlye bu makinayı basit anlamda kullanıyor ama dediğim gibi yaz ve kış aylarında özelliklede haftasonu cila kurutma halindeki 5tllik sistem baya aktif oluyor.
eğer dilerseniz kullanan arkadaşın nosunu rica eder size pm atarım mantıklımı değilmi,amortli edermi etmezmi daha net bilgiler verebilir.
cabriolet
25-11-2015, 14:16
valla ürünler doğru kullanılırsa temizlicektir arabayı çok aşırı kirli değilse tabi ben şahsen şirket arabasını yıkatırım bu alette fırçalıdada yıkatıyorum zaten :)
neden yıkamasınki bu olay tamamen verilen süre,su ve basınç ile ilgili Amerika ve Kanada'daki yıkamaların neredeyse %90ı bu şekilde kimse bizim gibi iç dış elle yıkatmıyorki yapıyorsada ayda yılda bir yapıyor oda arabası iyi ise çünkü iç dış yıkama orda 50-100dolara çıkıyor ayrıntılı detaylı cilalı vs araba parasına geliyor :)
ben hiç yoksa 100 defa Ford F350 pickup yıkattım böyle makinalarda her yeri çamur,tuz vede kış oldup donabilir diye korktuğumzdan 3 ay su değmemiş araçtan söz ediyoruz valla ilk yıkamada araç gayetde cıncık oluyordu.
ama oradaki tutar bu yıkama için 7usd idi vede 5dk sürüyordu suda oldukça bol ve tazikliydi,sıkılan şampuan ve cilada öyle o sebeble tekrar söylüyorum olay tamamen ayar ve para çokomel eğrisi :)
darkmoon
25-11-2015, 14:39
tabi birinci kalite bir şampuan kullanırsan arabada çamur pislik kalmaz ama onu kullanıcak türkiyede bence fazla bir yer yok.. biz türkiye standartlarına göre konuşuyoruz şu anda kullanılan deterjanlar ancak tozu basit kiri temizler ağı çamur balçık yapışmış lekeler için süngerle elle müdahele şart...
tabi birinci kalite bir şampuan kullanırsan arabada çamur pislik kalmaz ama onu kullanıcak türkiyede bence fazla bir yer yok.. biz türkiye standartlarına göre konuşuyoruz şu anda kullanılan deterjanlar ancak tozu basit kiri temizler ağı çamur balçık yapışmış lekeler için süngerle elle müdahele şart...
aynen öyle doğru söylüyorsunuz, benimde dediğim gibi para çokomell paraaaa çookkooomelll :)
şaka bir yana adanada söz ettiğim arkadaş valla yalan olmasın 10 numara 5 yıldız ha tabiki amerikada olan bu sistem kabin içersinde ve değil 1 belki 10 adet fırça,tabanca vs var ama adanada olan yerde gayet kaliteli ve başarılı yıkıyor varsa memleketlim denemesini tavsiye ederim.
bizim araçlar iş makinaları şantiyelerinde çalıştığı için çamur bizim için yoldaş olmuş durumda, çamur, kir vs ama cidden her girdiğimde adamın cihazı aracı cıncık etti bir kere bile şikayetçi olup tekrar girecem demek zorunda kalmadım oda hepsi 5tlye,ne diyim adama helal olsun hizmet veriyor ama bak böyle isimde yapıyor cebine anlık 3-5tl girecek diye saçma sapan iş yapanlardan gıcık oluyorum
onursumer
25-11-2015, 15:35
sistem çok güzelde, tr şartlarında kendini amorti etme şansı yok , asgari ucretten fazladan 3 eleman çalıştır daha iyi
aynen öyle doğru söylüyorsunuz, benimde dediğim gibi para çokomell paraaaa çookkooomelll :)
şaka bir yana adanada söz ettiğim arkadaş valla yalan olmasın 10 numara 5 yıldız ha tabiki amerikada olan bu sistem kabin içersinde ve değil 1 belki 10 adet fırça,tabanca vs var ama adanada olan yerde gayet kaliteli ve başarılı yıkıyor varsa memleketlim denemesini tavsiye ederim.
bizim araçlar iş makinaları şantiyelerinde çalıştığı için çamur bizim için yoldaş olmuş durumda, çamur, kir vs ama cidden her girdiğimde adamın cihazı aracı cıncık etti bir kere bile şikayetçi olup tekrar girecem demek zorunda kalmadım oda hepsi 5tlye,ne diyim adama helal olsun hizmet veriyor ama bak böyle isimde yapıyor cebine anlık 3-5tl girecek diye saçma sapan iş yapanlardan gıcık oluyorum
Abi dediğin yer petrol ofisinin içinde mi?
ozgurugr
25-11-2015, 16:50
yaklasık 8 senen önce bu sistemi türkiyeye getirmeyi düşündük zaman kaybı olmadan yıkatıp cıksınlar diye ama arastırdık yerleri belirledik ve hesap yapıldı tutulmıyacagına karar verildi sebebi tünel arabayı cızer düşüncesinde almanyada genel itibariyle bu sistem var orda kuyruk oluyor insanlar bu makina önünde ama bizim insan arabamı cızer gibi bir düşünce oldugu için olmadı düşünürsende bir ana cadde kenarına yapıcaksınız ilek bir yer yola paralel biz böyle düşünmüştük ama yapılan araştırmalar sonucunda ülkemiz daHA BU sisteme uygun olmadıgı karar verilmişti ama şimdi opet olsun petrol ofisi olsun bu sistemi getirdiler ve yinede yıkatan yok millet dısarda 30 tl ye alt yıkama yaptırıyor oralarda komple dıs alt cilalı yıkama 12.5 tl ama yinede bom boş makinalar sadece taksi minibüs yıkıyor :D
ozgurugr
25-11-2015, 16:53
bu arada kurulamada havada aynı sekilde dusunuluyor sebebi de insanlar temiz olsun eldegmeden temizlik olmaz diyorlar ve cizilmesini de istemiyorlar
Abi dediğin yer petrol ofisinin içinde mi?
aynen hocam, kanal köprüde olduğunu düşün hani gurselpaşada sağ dönüp yukarı döndüğün türmenbaşı/pınarmahallesine giden dönüş var ya orda sağında hemen köşede petrol ofisi var, normal her petroldeki sistem gibi duruyor ama standart sistem değil gir bak anlarsın demek istediğimi.
ondaki sistemde aynen böyle ve kurutma,jant lastik ,cila vs mevcut prensipte aynı sonuçta güzel denemeni tavsiye ederim
yaklasık 8 senen önce bu sistemi türkiyeye getirmeyi düşündük zaman kaybı olmadan yıkatıp cıksınlar diye ama arastırdık yerleri belirledik ve hesap yapıldı tutulmıyacagına karar verildi sebebi tünel arabayı cızer düşüncesinde almanyada genel itibariyle bu sistem var orda kuyruk oluyor insanlar bu makina önünde ama bizim insan arabamı cızer gibi bir düşünce oldugu için olmadı düşünürsende bir ana cadde kenarına yapıcaksınız ilek bir yer yola paralel biz böyle düşünmüştük ama yapılan araştırmalar sonucunda ülkemiz daHA BU sisteme uygun olmadıgı karar verilmişti ama şimdi opet olsun petrol ofisi olsun bu sistemi getirdiler ve yinede yıkatan yok millet dısarda 30 tl ye alt yıkama yaptırıyor oralarda komple dıs alt cilalı yıkama 12.5 tl ama yinede bom boş makinalar sadece taksi minibüs yıkıyor :D
maalesef buna tek sebeb o petroldeki para para para diyen firma sahiblerinin aç gözlülüğü.
adamlar bakımında eşşek kadar harflerle şu kadar sürede bir fırçalar yenilenecek, fırçalar şu standartlarda olacka ,sabun,şampuan şöyle, su ph değeri filtresi şöyle desede bizim millet kireçli suyu, endistrüyel sabunu dayıyor sonra uyduruktan ucuz diye kaya gibi fırçaları bağlıyor onlarıda temizlemiyor yenilemiyor.
sonra ürün kötü oluyor , sonuç hüsran oluyor ama burada suç kimde sorgulamak lazım :)
aynen hocam, kanal köprüde olduğunu düşün hani gurselpaşada sağ dönüp yukarı döndüğün türmenbaşı/pınarmahallesine giden dönüş var ya orda sağında hemen köşede petrol ofisi var, normal her petroldeki sistem gibi duruyor ama standart sistem değil gir bak anlarsın demek istediğimi.
ondaki sistemde aynen böyle ve kurutma,jant lastik ,cila vs mevcut prensipte aynı sonuçta güzel denemeni tavsiye ederim
Kanal petrol ofisi deyince bende istasyondan gelirkenki sandım abi.Dediğin yeri anladım sanırım.Bir deneyim bakalım fiyatı da iyiymiş.
Hemen kanalın köşesindekini diyorsunuz sanırım.Sağa dönersek petrol ofisi sola dönersek yeşilevler tarafı.Doğru mudur?
Mehmetmert
27-11-2015, 16:07
Petrol ofisindeki fırçasız değilmi abi ? Denemekte fayda var :)
-Murat Özcan-
27-11-2015, 16:13
Benim gibi araba yıkamaktan bıkan biri için özellikle t...l wash sistem olan benzinliklerde kendinden kurutmalı yumuşak çizmeyen fırçalı yıkamaya giriyorum.Çıktıktan sonra keyfi camları siliyorum ama bu sistem temassız sistem gibi duruyor ben şahsen yenilikleri sevdiğim için tercih ederim..
Petrol ofisindeki fırçasız değilmi abi ? Denemekte fayda var :)
evet fırçasız, bu videoda ki makinadan çok daha gelişmiş sistem maslak opetteki.
Emre Ekrem
27-11-2015, 22:12
You too vardı Ankara'da maliyet yüksek olduğu için kapandı
kelalper
27-11-2015, 23:37
arkadaşlar atladığınız bir konu var. Tamam arabayı çok güzel yıkadı diyelim ki istanbulun heryeri şantiye bütün arabalar çamur içinde. Davlumbaz içleri vs. Onu da geçtim tatile gittin geldin bütün araba sinek leşi. El değmeden temizlik yapan madde kostik ama onunlada çıkaramazsın o izleri kirleri. Ya da zift lekelerini. Arabanda boya koruma mı var. Gir çık artık hiçbişey yok. Sonundaki cila bi güzel parlatır anlık olarak tatmin olursun o kadar. Kapı araları pis kalır o nedenle tutmaz.
Bu sistemi Kktc ye ilk olarak eva petrol getirdi,oncesinde gunde max 10 araba yikarlardi,simdi net 100 arac yıkıyorlar, yikama konusunda cok hassas olmama ragmen 1 kere denedikten sonra yikatmaya basladim,ve en guzel yani da aracın altinida yikamasi bence.tr de tutacagi kesin.
Nativist
28-11-2015, 00:31
Böyle bi sistem şu an yaşadığım şehirde olsa sanırım 2 güne bir aracı yikatirim :)
kelalper
28-11-2015, 08:14
yıkatın abi yıkatın 2 günde 1. Ondan sonra benim cam çıtalarımın rengi neden değişti kapı fitillerim neden yırtıldı diye ağlamayın ama. Arabamda seramik vardı ama artık neden parlamıyor diye gidip işlemi yaptırdığınız yere çemkirmeyin ama. Benim umrum olmaz rakibim değil ama size teknik olarak zamanla başınıza gelecekleri söylüyorum.
Nativist
28-11-2015, 17:04
Alper abi yorumunda haklısın ben 2 güne bir örneğini verdim An haftada 1-2 zaman kesin yikarim. Camdaki citalar krom kapı fitillerine zaten basınçlı su tutmam. 1,5 ayda bir de Wax atarım bi zarar geleceğini düşünmüyorum. Şampuan da pH değerine uygun kullandıktan sonra.
yeni konu açmadan burdan soratım dedim, maslak civarında tavsiye edebileceğiniz kaliteli yerler hangileridir acaba