Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon cevirince gelen ses
Nativist
26-11-2015, 00:13
Merhabalar.. Dün Allah korudu bi kaza atlattım bi vatandaş yüzünden kaldırıma vurdum aracın on tekerini.. Dün sol iki jant aldım araca catladi, tabla rutil aldım değiştirdik araç gayet iyi yürüdü yalnız hızım 80-90lardayken araçtan muazzam ses geliyor on soldan. Pedal kısmında titreşim hissediyorum. Aradim balancimi bilyadandir gel degiselim dedi. Yalnız artık pek ilgi ve bakım yapmıyor veya yapsa da başka bi yerden yine bi sorun oluyor.
Kısaca sıkıntım şu hızım 80-90 iken bilya sesi gibi ses geliyor ve pedal kısmında ayağım titreşim hissediyor ama direksiyonu hafif sağ yaptığım an sanki bir şeye surtuyormus gibi sesler geliyor. Bunun bilya ile alakası var mıdır?
Rotil değiştirirken usta görmemiş mi başka bir şey? Bence herşey olabilir, en güzel düzgün bir rotbalansçıya gidin, alt takım listesi çıkarsın size. Benim aklıma ilk aks geldi.
MehmetOrkun
26-11-2015, 12:20
Seven7 e katılıyorum aks gibi duruyor, vurma anında eğilmiş bükülmüş olabilir. Titreme bilyadan da yapar.
Yeni konu açma istemedim. 70-80kmden sonra direksiyonu cok hafif sağa kırdığımda arabada vibrasyon başlıyor çok hafif.Sol tarafta ise böyle bir durum yok sebebi ne olabilir ?
Rot, balansı yapıldı hala devam ediyor. Neden olabilir ?
MehmetOrkun
27-11-2015, 08:06
Gokay aks kontrolu yaptırmalısın. Bilyada olabilir. benim sağ bilya bozuktu sola doğru çevirince vuruntu artıyordu.
Bluttbeton
27-11-2015, 10:57
aks milin de balans olabilir benim de başıma gelmişti
mayısta rot mili kırldı tabla rot rotil değiştim aradan 5 ay geçti frenlerde ses vardı disk eğilti dediler değiştirdim ses 1 gün kesildi sonra da sürekli ses yaptı söküp bakınca aks mili eğilmiş o da diski yamuk dönderiyordu tornacı aks milinci düzeltince düzeldi
-Murat Özcan-
30-11-2015, 17:06
Bende aks milleri diyorum
emrekuzdere
30-11-2015, 18:00
Edit: Mesajı dikkatli okumamışım