PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DLS Ra mı A serisimi yoksa HELİX Dark blue 5 mi ? 5 Kanal amfi tavsiyesi

Hasan83
29-11-2015, 04:00
Arkadaşlar herkeze merhaba kısa bir zaman içinde 5 kanal bir anfi alıcam öncelikli olarak yıllarca kullanacağım bir anfi olsun istiyorum. Orjinal ana ünite ilede direk girişi olan bi anfi olursa daha iyi olur ileriye dönük olması açısından. Sanırım ra 50 de bu giriş mevcut (high input) (bi arkadaşım bu giriş sayesinde audison rca dech çeviriciye göre kat kat daha iyi ses aldığını söyledi)fakat A serisinde bu giriş yok... A serisi ile RA serisi arasında ne gibi farklılıklar vardır ?? Ses kalitesi yönünden vs gibi.. Birde aklımda fiyatı daha uygun olan helix dark blue five var Helix ile Dls yi kıyaslarsak sql bi sistem için hangisinden daha net ve kaliteli bir ses alırım ve hangisi daha uzun ömürlüdür 2.el maximum bütcem 900tl bu fiyatlara daha iyi bir 5 kanal anfi varsa eğer tavsiyelerinizide bekliyorum saygılar.

painkller
29-11-2015, 09:45
Dark blue da rms gucleri daha kisitli, dls ra ise gucler biraz daha yuksek. Ama dls a 5 diye baktigimda 3 kanal bi amfi geldi onume :(
Bu amfiyi neler ile kullanacaksiniz?

Sql icin zaten cihazlariniz marka fakat, ses kaliteleri icin bilmedigimden yorum yapamayacagim.

Hasan83
30-11-2015, 16:31
yorumunuz için teşekkürler dls de a serisi derken a7 den bahsetmiştim a7 ler 5 kanal ra 50 ile görünürdeki tek fark sanırım ra nın sterio çıkışları yüksek bas çıkışı düşük a7 de tam tersi fakat a7 deki eksi yön ana üniteden direk giriş mevcut deil tabi kağıt üstündeki verileri göz önüne alarak konuşuyorum şimdilik birde kullananlar yada bilgi sahibi olan arkadaşlar dan yorum alırsam bi karara varıp alıcam bakalım

EREN34
30-11-2015, 17:36
JL audio yuda önerebiirim. Aracımda kullanıyorum ve gerçekten memnunum

Yarbay
30-11-2015, 17:42
dls den bırakın anfi cıvata bile almam, türkiyeye giren ürünlerin %99u çin ve Hindistan taklidi, bir ara konuya merak sarıp baya ciddi ciddi olayın derinlerine kadar indim satılan ürünlerin marka isim olmuş bayiiler dahil satılanların alayı sahte.

bu konu ile ilgili DLS'in kendi öz web sitesinde açıklama bile var: http://www.dls.se/econtent/344

burada not edilen ürünler kimbilir hangi yıl yayınlandı ve kanıtlanıldı arada kimbilir hangi modelerinde sahtesi çıktı, açıkçası alınmaz hocam faturası ile beraber bana ikinci el gösterilen DA20 yi fotoladım dls e mail yolladım sahte olma olasılığı çok yüksek ve alınan firma satışçımız değil dedi, forumların tamamı farklı sebebler ve detaylar gösterilerek sahte dedi.

sonra helix B2 precision aldım arka arkaya takılı olan B2 precisionu söküp ra20 taktım aradaki fark gece ile gündüz gibi.

özetle webden iyi ama çok ciddi şekilde iyi araştırın maalesef türkiye pazarı sahte ürün dolu, o sebeble sahtesi hiç olmamış diyebileceğiniz yada direk firmanın kendi onayladığı türkiye distribütörü olan firmadan alınan ürünü almaya yönelin derim.

safaks
30-11-2015, 20:18
Helix db5 hangi seri bilmiyorum ama eski seri amfilerin sub cikisi cok kuvvetli. 1 ohmda 700rms verdigi yaziyordu kullanma kilavuzunda. Beni 5 kanal bi amfiye gore cok sasirtmisti.

Hasan83
01-12-2015, 13:53
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler
Eren34 : arkadaşım ben jl audio nun bütün ürünlerini kullandım midleri haricinde genel olarak menundum zr650csi ,13w6.1000/1 13w7 300/4 vs vs fakat 5 kanalı hem güç hem fiyat hemde 2.elde bulmak imkansız olduğundan dls ye yöneldim

Yarbay: arkadaşım yardımın ve verdiğin çok önemli bilgiler için çok teşekkür ederim anfi sahibi bana resimleri yolladı kullanıcı arkadaşlar bi isveç birde taiwan üretimi olduğunu söyledi sanırım taiwanlar sahte deildir diymi? dls nin sitesinde buna ait bir ibare yoktu çünkü artı olarak satıcı bana resimlerini attı seri numarası vs herşey mevcut burdada paylaşıcam o konudada bana yardımcı olursan sevinirim

Safaks: evet helix inanılmaz güçlü bi anfi 5 kanal a göre fakat eski teknoloji artık onu düşünmüyorum high input girişi falan yok vs vs diye yoksa düşünmeden helix tercih ederdim 5 kanalda okadar güçlü anfi bulmak imkansız gibi bişey

Yarbay
01-12-2015, 15:37
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler
Eren34 : arkadaşım ben jl audio nun bütün ürünlerini kullandım midleri haricinde genel olarak menundum zr650csi ,13w6.1000/1 13w7 300/4 vs vs fakat 5 kanalı hem güç hem fiyat hemde 2.elde bulmak imkansız olduğundan dls ye yöneldim

Yarbay: arkadaşım yardımın ve verdiğin çok önemli bilgiler için çok teşekkür ederim anfi sahibi bana resimleri yolladı kullanıcı arkadaşlar bi isveç birde taiwan üretimi olduğunu söyledi sanırım taiwanlar sahte deildir diymi? dls nin sitesinde buna ait bir ibare yoktu çünkü artı olarak satıcı bana resimlerini attı seri numarası vs herşey mevcut burdada paylaşıcam o konudada bana yardımcı olursan sevinirim

Safaks: evet helix inanılmaz güçlü bi anfi 5 kanal a göre fakat eski teknoloji artık onu düşünmüyorum high input girişi falan yok vs vs diye yoksa düşünmeden helix tercih ederdim 5 kanalda okadar güçlü anfi bulmak imkansız gibi bişeyhttp://i.hizliresim.com/7XAl95.jpg (http://hizliresim.com/7XAl95)

DLS maillerine hemen olmasada elinde sonunda samimi ve net bir şekilde cevap veren bir firma, yerinizde olsam riske atmam direk adamlara resmi mail atarım.
aslında fake olan ürünler ile ilgili bir sürü googleda yazı var sizde araştırabilirseniz bulursunuz.

ben bir ara araştırmıştım ve görsel anlamda anlaması zor olsada tek tük ufak farklardan birer birer filtreleyebilmiştim sahibindende olanları ve geneli sahteydi :(

açıkçası ben böyle bir sorunu riski olan ürünü markayı almazdım, git hocam Helix al, Audison al ,JL al

Hasan83
01-12-2015, 16:16
Dls nin orjinal ve sahtelerini araştırdım tr deki sitelere baktığımızda zaten jbl lerinde pioneerlerinde yarısından çoğunun sahte imitasyon olduğunu hele jbl lerin köprü altında dandik basların üstüne jbl stickerleri yapıştırıldığını o şekil satıldığını hem görüyo hem biliyorum az çok herkez biliyor fakat bişey dikkatimi çekti dls ve dier markalara oranla piyasada en çok sahtesi bulunan markalar (focal jbl, hertz) olarak görünüyo Dynaudio, JL Audio, Alpine .......en son sıralarda Dls bulunmakta liste uzun aslında birde dikkatimi çeken imitasyon üretimde dls ra50 yok fakesine hiç raslanmamış....dls nin a serisinde ve componenlerin bazı serilerinde mevcut....diğer markaların sahte ürünlerle ilgili cihazları resimli şekilde anlatan bi siteye denk geldim o linkide paylaşıyorum

https://gearheads.in/showthread.php?8937-How-to-spot-FAKE-speakers-amps-from-REAL-Focal-Hertz-Dynaudio-JL-Audio-JBL-Alpine-and-many-more-with-pics