Orijinalini görmek için tıklayınız : Sedan Si için nasıl bir yükleme yapmalıyım?
TurkayDEMIR
29-11-2015, 13:43
Araç baştan aşağıya stok zamanında s300 hondata kullanıyordum fakat çıkardım herkes neptune kullanmamı tavsiye ediyor .
Araçta : Simota açık hava filtre kiti
Warex son susturucu 51 lik krom boru
Headers
ve s300 hondata var idi
193 hp ler'e yakın bir güç elde ettim motor'a girmedim motor içi olarak ne önere bilirsiniz.
S300 + feh ile 193 hp aldınız. Dyno verisi mevcut mudur ?
Talih.b16
29-11-2015, 13:52
153 olmasın kardeşim o? o setupta o bile zorda
Apocaltique
29-11-2015, 14:05
Nasil 193? All motors vti 210 hp oluyor?
yilmazcatalbas
29-11-2015, 14:22
O beygirler? O setupta? Çok ilginç...
TurkayDEMIR
29-11-2015, 14:48
S300 + feh ile 193 hp aldınız. Dyno verisi mevcut mudur ?
http://i.hizliresim.com/7Xgqrv.jpg buyrun.
Motor içine girmeden o güçleri alman mümkün değil kardeşim ama güç/para oratısına bakıyor yükleme için bütçen nedir?
TurkayDEMIR
29-11-2015, 15:03
emin olun ki motor ıcıne girmedim girmek için gereken bilgiler i istiyorum sizden zaten :)
8 9 bin lira gözden cıkarıcam sağlık lı verlimli birşey alabilirmiyim acaba
Talih.b16
29-11-2015, 15:30
ee ozaman motor içine girince 300 hp mi olucak aracın?
biz b16 yı yapamıyoruz o güç doldurup.
senin aracının setup ı iyi 193 hp bide yüklersen allah muhafaza.
zaten o güçle söksen şimdi kprolu type r gecersin fazla elleme zirvede kalsın
DYNO eğrine bayıldım aynı dolar gibi bir çıkmış bir inmiş.
k24 swapla turbo ile beraber güzel şeyler olur bence
OMTechJr.
29-11-2015, 15:51
Excel'in dyno addonu ile stacked line'dan güzel güçler çıkmış. bide aynını scatter graph olarak alalım yada pie chart.
Kardeşim yanlış anlama ama belki senden önceki sahibi egzantirik, kol,piston,kapak,emme ,kelebek vs doldurmuş. Sen alip F/E/H yapmışsın gbi geldi. Acaba daha önce doldu motor ici de senin mi haberin yok ? Yoksa feh yapip 193 aliyosan kol ana kol yatak itici buji kapak emme crt curt girip 300hp olur o arac feh ile 193 oldu ise.
bu sitede ne vti lar ne k20 ler doldu taştı. O orani yakalayamadi.
63 hp yi beyinle filtreyle zor yani...
mr.korhan
29-11-2015, 16:04
Bence cok bisey yapmaya gerekyok zaten oldukca kudretli araban 193hp vermis.
Egsoz sargisi yapip + hava filtre borusunu tampon altina indir soğuk hava çeksin, birde elektrikli bov, direk 250~270 arasi güçler gelecektir. Tehlikeli bu d16 lar oldukca.
yilmazcatalbas
29-11-2015, 16:12
İçimden bir ses yine Sazan.avi diyor ama hadi hayırlısı...
Bu arada dyno çıktısı ekg ile mi karışmış o ne biçim dyno
TurkayDEMIR
29-11-2015, 17:22
Öncelik le şunu belirteyim.
Bu araç Eski sahibi : Serdar abi dir eski plakası ise 34 UMR 49 dur. ve kendisine de sorabilirsiniz ki hiç bir şekilde motorunda işlem yoktur araç onda iken superjaser vardı fakat ondan sonra muglaya gittiginde arabaya tüp takılı halde aldım ve ben birdaha tüpte kullanmadım ve motoruyla da ilgili herhangi bir modifkasyon yapmadım sadece dediklerim vardır dediğim dışında yoktur ve ben aracı 1 sene önce aldım aldıgımda da ne sp vardı nede beyin vardı nede filtre kiti nede headrs. o yüzden sazan avi falan demeye gerek yok. ben ise şimdiki düşüncelerim piston kol seramik port polish yapmayı dusunuyorum
ve artı olarakta şu ara düşüncem turbo konusunda ama kalbim turbolama diyor.
OMTechJr.
29-11-2015, 17:46
siz başka bir dynoya çıkartın aracı. eski sahibininde haberi yoktur belki :rolleyes:
TurkayDEMIR
29-11-2015, 17:48
Hocam eski sahibi zaten techturkey de araba tanıtımı yapmış birisidir. ben kendım beyin headrs hava filtre kiti vs vs den sonra dyno ya soktugum haldir bu
OMTechJr.
29-11-2015, 18:00
Tamam bu kadar inanıyorsanız 193 hp olsun aracınız o zaman. Ne diyelim.
MeHMeT-INC
29-11-2015, 18:08
Bi egzoz da ben takıyım bizim Springe 150 hp olsun :D
Bu araç Eski sahibi : Serdar abi dir eski plakası ise 34 UMR 49 dur. ve kendisine de sorabilirsiniz ki hiç bir şekilde motorunda işlem yoktur araç onda iken superjaser vardı fakat ondan sonra muglaya gittiginde arabaya tüp takılı halde aldım ve ben birdaha tüpte kullanmadım ve motoruyla da ilgili herhangi bir modifkasyon yapmadım sadece dediklerim vardır dediğim dışında yoktur ve ben aracı 1 sene önce aldım aldıgımda da ne sp vardı nede beyin vardı nede filtre kiti nede headrs. o yüzden sazan avi falan demeye gerek yok. ben ise şimdiki düşüncelerim piston kol seramik port polish yapmayı dusunuyorum
Hahhahah :) superjaser neymiş ya .neye yarıyo :) amerikan park gibi bişi mi .
Charger dan bahsediyosan eğer araca sc yi yüklerken doldurmuşlardir. Motoru bos olsa o hp geeellmmmeeezzzz
arkadaşım kusura bakma kimsenin amacı hevesini kırmak değil ama o dediklerinle o güçler alınmaz. bir şey daha öyle inişli çıkışlı dyno grafiği olmaz
Turboğuz54
29-11-2015, 21:11
Dayıcım sen bi yol dynosuna cıkar 193 hp lik makinayı da gör 193 mü 93 mü
Bence daha yukleme 193 aldıysan bunlarla Headers falan ısıne gırersen 350+ olur tutunamazsın.
http://i.hizliresim.com/Xq9G2j.jpg (http://hizliresim.com/Xq9G2j)
poseidon
02-12-2015, 08:05
Aracın eski sahibi Serdar yakın arkadaşımdır.
Çok özenle zaman, para ve emek harcanarak Atatürk sanayide sadece SC yapıldı ve motora girilmedi.
Hatta ilk sahibi de son zamanların geyik tabiriyle SI dan haberi olmayan gerçek bir amcaydı.
Motora girilmiştir diyenler için yazdım ama bu arabaya tüp takılması üzücü olmuş.
Bence hiç turbo işine girme 193 hp güzel bir değer. Keyfini sür. Type R lara 206Rc lere falan takıl ne bileyim.
Aracın eski sahibi Serdar yakın arkadaşımdır.
Çok özenle zaman, para ve emek harcanarak Atatürk sanayide sadece SC yapıldı ve motora girilmedi.
Hatta ilk sahibi de son zamanların geyik tabiriyle SI dan haberi olmayan gerçek bir amcaydı.
Motora girilmiştir diyenler için yazdım ama bu arabaya tüp takılması üzücü olmuş.
Bence hiç turbo işine girme 193 hp güzel bir değer. Keyfini sür. Type R lara 206Rc lere falan takıl ne bileyim.
Araç siR flan mı ?hiç kayıp olmasa 160 verir . Feh +beyin ile %20 güç alsaniz ki o da zor 192 yapar. Yada ferio rs olması lazım. Yoksa d16z ile 130 un üstüne 63 alabilmek gerçekten merak sebebi. Ustası belli ise bizde stock si bulup yaptralim k20ye o kadar vermeye gerek yok
meLaNchoLic
02-12-2015, 09:41
f/e/h + beyinle 193 hp duyan techturkey ahalisi (temsili) :D
http://store.donanimhaber.com/93/ee/0a/93EE0AE793831C1838277752ED02A709.jpeg
poseidon
02-12-2015, 12:28
Serdar'ın konusu bu. 0.3 barda 170 hp almıştı.
Konu eski ve muhtemelen aracı sattığı için dyno çıktılarının resim postları silinmiş.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/137329-joker-supercharger-si-0-3-bar-dyno-sonucu.html?highlight=
poseidon
02-12-2015, 12:31
Ya pardon konuyu açan arkadaşa sorum
@TurkayDEMIR
araçta SC var mı şu an?
Ben halen üstünde diye bu değerler üzerinden konuşuyorum.
hayır SC yokmuş yazmış arkadaş.
omrasm01
02-12-2015, 21:08
Kaç senelik excel kullanıcısıyım böyle eğri görmedim :D :D :D
Turboğuz54
02-12-2015, 21:40
Konuyu açan arkadaş gülüp ışık hızıyla kaçan dolmuşcu gibi gitti sanırım
Yine sticker dan beygir alınan devirlere geri mi geldik n'oluyor?
poseidon
02-12-2015, 23:12
hayır SC yokmuş yazmış arkadaş.
O kısmı atlamışım. Pardon. Tabi ki atmosferik 130 hp lerde bir motordan 60 hp almak hayal.
Daha ötesi gereksiz bir tartışma olur. Çekirdek ve kolaya döner konu :)
f/e/h + ecu dail olsa 193 hp alman imkansız
izmirdesin sanırsam, ata sanayi honda masters'a git motor içi yükleyeceksen yardımcı olur.. ama gömlek, kol piston egzantrik de girsen alacagın güç max. 40 hp. lerdir. 8-10 bin bütçede yetmez ayrıca
Ya birde bu sitedeki uyeleri balik sanip olta atiyor kamil aklinca tassak geciyor bir kendine gel kardesim beygirleri yoldan mi topluyirsun sen 150 cikar gel bidde bana cikar tovbe tövbe .
kurban oldugum allahım ne arabalar yaptırıyor, kalemle cızılmıs gıbı dyno cıktısı var.
lowfamilia
17-12-2015, 17:28
excel fail yaaa insan hiç mi bi dyno çıktısına bakıpta yapmam düşüp çıkan dyno ölçümümü olur :D okurken kahkaha attım yaaa :D
ADI : d serisi 193hp
TÜR: Komedi
İmdb puanı: 8.6/10
Emre-Dylan
03-01-2016, 18:23
Si'da 150 155 alsam öper başıma koyar soyar vtilarla yürürdüm. :D
Konu hortlamis 1 sene geçmiş adam uçmuş gitmiş.
Bakmış ki burdakiler yemedi baska kasabaya göç etmiş.
Olayın özeti:)
İnanmak başarmanın yarısıdır.. Söktükten sonra typerları geçtiğini görür gibiyim :D