Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ehliyeti başka bir ilde çıkartmak

yigitblr
30-11-2015, 22:29
İyi günler.Eylül ayının başında kurstan dosyalarımı aldım ve üniversitelerin açılmasıyla okuluma geldim.Düşüncem ehliyeti burada çıkartmaktı fakat kimisi ehliyeti kursa gittiğin şehirde alırsın kimi ise istediğin şehirde alabilirsin diyor.Ben şuan bulunduğum şehirden ehliyeti çıkartabilir miyim?Bir diğer sorum ise dosyalarım elimde olduğu halde ehliyeti yılbaşından sonra çıkarırsam stajyer ehliyete mi kalırım?

AliDogukan
30-11-2015, 23:24
Ehliyeti başka ilden çıkartabilirsin.Baya oldu ben alalı ama prosedür değişmediyse en son böyleydi.

İkinci sorunun cevabını bilmiyorum.

aslanneron
01-12-2015, 00:38
bunu 3-4 sene önce valide yaşadı eski oturdugumuz şehirde gitti aldı dosyayı sonra taşınınca dediler ordan çıkarmanız gerekiyor öyle kaldı bidaha dosya ama değişmiş ise yasa bilmiyorum en yakın trafik müdürlüğünden yada ehliyeti aldıgınız kursdan öğrene bilirsiniz

AEM
01-12-2015, 02:49
Benim bildiğim kadarıyla şehir dışından alınabiliyor, ancak benim aldığım zamanlarda bizden sonrakiler stajyer olacaktı kaç sene geçti hala stajyer olacak..

_driver_
01-12-2015, 06:42
Başka şehirden çıkar mı bilmiyorum ama siz sonuçta b sınıfı ehliyet için hak kazanmışsınız stajyer olarak verilmez

-Murat Özcan-
01-12-2015, 11:06
Başka şehirden alabiliyorsun hocam sorun olmuyor.Benim de aynı şekilde başka yerden almıştım..

dasemert
01-12-2015, 16:33
2012 de aldığımda bildiğim kadarıyla yalnızca kursun bağlı olduğu ilçe emniyetinden çıkarabiliyorduk eğer değişmediyse tabi emin değilim.
2.sorun için sanmıyorum stajyer e gireceğini.3 senedir stajyer ehliyete geçilecek diyorlardı bu sefer kesinleşti mi

atakan67
01-12-2015, 16:38
Benim kardeşimde bu sene ehliyet aldı eylülde girdi sınava sonra üniversiteye gitti ben burdan dosyalarını yolladım oda okuduğu şehirden ehliyetini aldı stajer ehliyet 2016 da başlıyor bildiğim kadarıyla kardeşim stajere kalmadı ama

DOA
02-12-2015, 10:30
10 senedir her sinavda "stajyer ehliyetten onceki son sans" diyorlar, hala cikamadi mi stajyer ehliyet?

canimrecepcim
03-12-2015, 22:21
Yasada yapılan değişiklik ile sürücü kursunun bulunduğu ilçe emniyette çıkartma zorunluluğu kalktı.Evraklarınla birlikte istediğin emniyetten çıkartabilirsin.Yalnız alınma tarihi üzerinden 1 yıl geçen bir evrakın var ise "sağlık raporu,sabıka kaydı vs" onun yenisini de yanında bulundur ve eski evrakları sakın ola atma hepsini beraber isteyecekler.Sürücü kursumuz var oradan biliyorum :)