Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba garaji hakkinda yardim
sinanbaysal
04-12-2015, 21:54
Arkadaslar merhaba. Olabildigince dusuk butceli bir garaj yapmak istiyorum. Evimiz mustakil bahcemiz musait. Olculeri 3m×5m civarinda yeterli olur diye dusunuyorum. Amacim aracimi koruyabilmek ve vakit gecirebilecegim sicak bir Ortam. Iceriye ufo ve isiklandirma yapicam. Bunu dusuk butceyle nassil yapabilirim. Hangi malzemeler kullanilsa daha uygun olur. Mesela 3 tarafini teneke ile mi kapatmak.mantikli yoksa tugla ile mi. Simdilii sag sol onu ve ustu kapali olmasi yeterli.
_driver_
04-12-2015, 22:03
Osb suntalar var ilaçlı sıkıştırılmış ham sunta en uygun onlarla olabilir demir profile vidalama yaparak maliyeti düşürebilirsiniz
sinanbaysal
04-12-2015, 22:09
Osb suntalar var ilaçlı sıkıştırılmış ham sunta en uygun onlarla olabilir demir profile vidalama yaparak maliyeti düşürebilirsiniz
Hic aklima gelmedi cok mantikli tesekkurler fikrin icin. Arastiricam..
FurkanTgl
04-12-2015, 22:12
Demir profille iskelet olusturulacak.Catisi icin sandvic panel kullanin,kenarlari icin boardex.Ardindan ici ve disi sivanacak asagi yukari tum bu malzemeler 1000₺ tutar.Yerlerin fayans olmasi elektrik isleri ivir zivir malzeme ve iscilikte 1000₺.Aklima gelen en saglam en ucuz yontem bu.
sinanbaysal
04-12-2015, 22:20
Demir profille iskelet olusturulacak.Catisi icin sandvic panel kullanin,kenarlari icin boardex.Ardindan ici ve disi sivanacak asagi yukari tum bu malzemeler 1000₺ tutar.Yerlerin fayans olmasi elektrik isleri ivir zivir malzeme ve iscilikte 1000₺.Aklima gelen en saglam en ucuz yontem bu.
Hocam sivalik yada tesisatlik bir durum yok. Yer suan kaldirim tasi doseli. Elektirigide yerden ara kablo cekicem yeterli. Simdilik dusuncem profillerden iskelet olusturup yanlari osb sunta ile kapatmak. Ustunude teneke ile kapatabilirim yagmur yas girmemesi icin. Baraka gbi olucak. Icinide evde isi yalitimi icin sungetler var onlardan gecerim.soguk almaz faxla :) mobilden yaziyorum hatalar icin affola
Hocam sivalik yada tesisatlik bir durum yok. Yer suan kaldirim tasi doseli. Elektirigide yerden ara kablo cekicem yeterli. Simdilik dusuncem profillerden iskelet olusturup yanlari osb sunta ile kapatmak. Ustunude teneke ile kapatabilirim yagmur yas girmemesi icin. Baraka gbi olucak. Icinide evde isi yalitimi icin sungetler var onlardan gecerim.soguk almaz faxla :) mobilden yaziyorum hatalar icin affola
Teneke(cinko) cati iceriyi gunes aldigi zaman cok kizdirir, ne siz iceride durabilirsiniz ne arac gunesten korunmus olur. demir profiller yuksek ruzgarlarda devrilip araci yagmur camurdan koruyacagim derken basiniza is acabilir.
sinanbaysal
05-12-2015, 09:14
Teneke(cinko) cati iceriyi gunes aldigi zaman cok kizdirir, ne siz iceride durabilirsiniz ne arac gunesten korunmus olur. demir profiller yuksek ruzgarlarda devrilip araci yagmur camurdan koruyacagim derken basiniza is acabilir.
Yere beton dokulup sabitlenecek. Teneke konsuunda sanirim farkli araclardan bahsediyoruz. Cunku gordugum uzeri teneke bir cok garaj var.. yikamaci vs de.
melihyilmaz
05-12-2015, 09:28
malesef osb ler çok suya dayanıklı değil her yagmurda 10 tanesinden bir tanesi muhakkak şişer. eğer öyle bişey düşünüyosanız çatı malzemeleri var kaplama şingıl gibi bişeydi sanırım. onlardan kaplayabilrsiniz komple hem sudan hem güneşten çok güzel korur koçtaş gibi yerlerdende temin edebilirsiniz.
http://sanlanyapi.com/images_up/singil2.gif
Rstmania
05-12-2015, 09:34
çelik konstrüksiyon firmalarını bir araştırın derim.
Emrecan-R
05-12-2015, 09:39
Demirden iskele olusturup üstünü ve yanları trapez sacla.kapatın icerden saca kopuk yapistirin isi yalitimi icin .tavanı lambiri yapabilirsiniz duvarlarida alçıpan
ilkerist
05-12-2015, 10:25
Osb suyla temasın ardından uzun ömürlü olmayacaktır,çelik konstrüksiyonu yapabileceksen,sandviç panel ile kapatabilirsin,çatı için de onduline iş görecektir...
yütong (böyle yazılmıyor olabilir) çokmu pahalı olur ? kendiniz çatır çatır örebilirsiniz.çatıyada pürmüzle membran çakıp üstüne şu osb den yapsanız güzel olabilir bence
lnd_samet
05-12-2015, 10:53
yapı işlerinde çalışıyoruz bir kaç yıldır.
maaliyeti düşürmek adına yapılacak en güel iş, demir profilden karkas kurduktan sonra betopan dediğimiz alçıpanın yağmura dayanıklı ürününü kullanın hem yağmurda şişmez hemde sıcağı bir nebze olsun keser.
tavan içinde çatı trapezi uygulayın. yağmurda tıkır tıkır ses yapar sadece.
Elektrik tesisatı vs. hazır prefabrik/konteyner garajlar var.Fiyatlarını bir araştırın belki aklınıza yatar.
_driver_
05-12-2015, 11:51
malesef osb ler çok suya dayanıklı değil her yagmurda 10 tanesinden bir tanesi muhakkak şişer. eğer öyle bişey düşünüyosanız çatı malzemeleri var kaplama şingıl gibi bişeydi sanırım. onlardan kaplayabilrsiniz komple hem sudan hem güneşten çok güzel korur koçtaş gibi yerlerdende temin edebilirsiniz.
http://sanlanyapi.com/images_up/singil2.gif
Biz Memlekette deniz kenarında kayıklarımız için salaş olarak osb kullanıyoruz ayrıca suya temas eden yerler de kullanıyorum hala bir şişme vs gibi sorun yaşamadım
Osb suyla temasın ardından uzun ömürlü olmayacaktır,çelik konstrüksiyonu yapabileceksen,sandviç panel ile kapatabilirsin,çatı için de onduline iş görecektir...
sinanbaysal
05-12-2015, 20:25
Arkadaslar onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Osb den vazgectim biraz arastirinca. Betopan mantiki geldi eger olursa kenarlari onunla kapatip uzerini de singilla kapaticam. Singil alti yine osb olabilir
Tayfun.O
05-12-2015, 20:38
3e4 lük profiller kullan her dikme aralığı 3-4m geçmesin ama 3e4 lük profil dayanıksız olur.(enine kurtarır ama boyuna 3 dikme olsun). Çatıda ise aynı profili kullan ama eğimli yap üstünde kar,yağmur suyu birikmesin.
Etrafını alçıpan ile kapat hem şık durur birazda. He alçıpan pahalı geldiyse şu bazı tostcuların dükkanın önünü kapatmak için kullandığı naylondan da kullana bilirsin :) Çatıyı ise çatı trapez kapla gitsin yağmurda azcık ses yapar ama iyidir :)
3x5 az değilmi ya 3.5x5.5 olsun çalışma alanın çok az gibi geldi.
huseyinturk
05-12-2015, 20:48
4 köşeye 80x80 kalınlığı min 3mm olan çelik profillerden kullan ana taşıyıcı kolon olarak. Yukardan bunları birbirie yine 80x80 profillerle birleştir. Ondan sonra yan kısmı osb ile kapatıcaksan 1,25 ara ile yukardan açağı 40x40 2mm'lik profiller geç. İyi bir kaynakçı lazım bunlar için, birde zemine iyi sabitlemen lazım tabi. Çatıyıda sandviç panel yaparsan güzel olur ama az malzeme alıcağın için pahalıya gelir. Çatıyada ufak bir eğim verip profil dönüp osb üzerine ondolin yapabilirsin. İçersi daha sıcak olsun istersen araya 4'lük strafor koyup içerden bi kat daha OSB vidalarsın profillere. Yada çatıyı vs direk OSB yapıp üzerine memban ile yalıtım yaptırabilirsin komple bohça gibi çatı, duvarlar dahil. Sana bu malzemelerin yaklaşık maaliyetini çıkartıyım diyecem ama denizlidesin ve malzemeleri az az alıcağın için çok farklı rakamlar çıkabilir. 3 5 yere sormadan alma malzemeleri
huseyinturk
05-12-2015, 20:50
3e4 lük profiller kullan her dikme aralığı 3-4m geçmesin ama 3e4 lük profil dayanıksız olur.(enine kurtarır ama boyuna 3 dikme olsun). Çatıda ise aynı profili kullan ama eğimli yap üstünde kar,yağmur suyu birikmesin.
Etrafını alçıpan ile kapat hem şık durur birazda. He alçıpan pahalı geldiyse şu bazı tostcuların dükkanın önünü kapatmak için kullandığı naylondan da kullana bilirsin :) Çatıyı ise çatı trapez kapla gitsin yağmurda azcık ses yapar ama iyidir :)
3x5 az değilmi ya 3.5x5.5 olsun çalışma alanın çok az gibi geldi.
Alçıpan dış mekanda kullanılmaz.
sinanbaysal
05-12-2015, 22:19
Evet az cok kafamda canlandırdım butce olarak ma 500 lıra ayırabılecegım umarım bu parayla guzel bısı cıkartırım ortaya. Profıllerın bırcogu evde var, yan komsum da demirci kankım demir işlerini kendısının yapacagını hatta demırlerın bıle bırkısmını halledebılecegını soyledı:) ana kolon olarak da saglam olması acısından 80 80 alırım artık. Üstünü de kesın olarak sand yapıcam. Sand üzeri artık muhtemelen ınce osm onun uzerıne de yeşil sıngıl yaptırırm. Kenarlarını ne ıle kapatıcagımı hala karar veremedım. Fakat osb ıle kapanmıcanı anladım.. Betopan cok pahalı olmaz ıse kenarlarını bunun ıle kapatırım ıcerıden de ısı ıcın sert kopuklerden kullanırım güzel olur sanırım. Garaj buyuklugunu bıraz daha buyultebılırım 3,5*5,5m gibi.
mertcans
05-12-2015, 22:54
40x30 profilden yapılır , çatı için makas yapılması şart . bence birkere yapılacak oyüzden sandvi. panel yapmalısın. heryerini kaplayabilirsin.
maliyeti düşürmek adına sandviç panelleri 2. kalite tercih edebilirsin . 2.kalite sandviç paneller sadece boyları kısa olan malzemelerdir , örneğin 6 metre değil 3 metre , (kullanımdan kalan parçalar) , bu maliyetini yarı yarıya düşürecektir .
trapez sacın altına koyacağın köpük hiç bir işe yaramayacaktır
sinanbaysal
05-12-2015, 23:01
40x30 profilden yapılır , çatı için makas yapılması şart . bence birkere yapılacak oyüzden sandvi. panel yapmalısın. heryerini kaplayabilirsin.
maliyeti düşürmek adına sandviç panelleri 2. kalite tercih edebilirsin . 2.kalite sandviç paneller sadece boyları kısa olan malzemelerdir , örneğin 6 metre değil 3 metre , (kullanımdan kalan parçalar) , bu maliyetini yarı yarıya düşürecektir .
trapez sacın altına koyacağın köpük hiç bir işe yaramayacaktır
merhaba kardesım 2. kalıte sand paneller nasıl oluyor bıraz acabılırmısın. ayrıca catısını trapez degıl de dedıgım gıbı osb uzerıne yesıl renk sıngıllerdan dusunuyorum.
huseyinturk
05-12-2015, 23:05
Evet az cok kafamda canlandırdım butce olarak ma 500 lıra ayırabılecegım umarım bu parayla guzel bısı cıkartırım ortaya. Profıllerın bırcogu evde var, yan komsum da demirci kankım demir işlerini kendısının yapacagını hatta demırlerın bıle bırkısmını halledebılecegını soyledı:) ana kolon olarak da saglam olması acısından 80 80 alırım artık. Üstünü de kesın olarak sand yapıcam. Sand üzeri artık muhtemelen ınce osm onun uzerıne de yeşil sıngıl yaptırırm. Kenarlarını ne ıle kapatıcagımı hala karar veremedım. Fakat osb ıle kapanmıcanı anladım.. Betopan cok pahalı olmaz ıse kenarlarını bunun ıle kapatırım ıcerıden de ısı ıcın sert kopuklerden kullanırım güzel olur sanırım. Garaj buyuklugunu bıraz daha buyultebılırım 3,5*5,5m gibi.
Betopan değilde bordeks alabilirsin, daha ucuz betopana göre. Aralarında fark varmı var tabiki, mesela betopanı uyguadıktan sonra sadece boyamak yetiyor dış cephede ama bordeksin üzerine kalekim sıva dekoratif vs çekmek gerekiyor boyadan önce. Sen direk boyasanda işini görür.
Çatıyı sandeviç panel yapıcaksan üzerine bişey istemez. 1.25*2.5 betopan 10mm betopan 40-50 liraya alınır diye biliyorum, osb 5-10 lira. Çatıyı biraz geniş tut osb kullan gitsin. En olmadı naylon çivilersin duvarlara dışardan hiç bişey olmaz. Osb şişsede bir sıkıntı olmaz, Kapı hariç 10-12 tane plaka lazım olucak sana 400-500 lira farkediyor osb yada betopan kullanırsan
Garajin çatısını meyilli yapın. Yani sol iki ayak 3 metreyse sağ iki ayak 2.70 olsun. Osb ile üzerini kapatıp yırtılmayacak şekilde naylon branda(!) ile kapatın görsel olarak belki tatmin etmez ama uyguna gelir. Ben geçen yaz çardak yaptım osb kullandım üzerini naylonla kapatınca ne şişme yaptı ne çürüdü. Ben 5x5 kalaslarla 4 bacak atıp ince kerestelerle destekledim. Sonra osb ole örtüp elektrik çektim.
sinanbaysal
05-12-2015, 23:14
Betopan değilde bordeks alabilirsin, daha ucuz betopana göre. Aralarında fark varmı var tabiki, mesela betopanı uyguadıktan sonra sadece boyamak yetiyor dış cephede ama bordeksin üzerine kalekim sıva dekoratif vs çekmek gerekiyor boyadan önce. Sen direk boyasanda işini görür.
Çatıyı sandeviç panel yapıcaksan üzerine bişey istemez. 1.25*2.5 betopan 10mm betopan 40-50 liraya alınır diye biliyorum, osb 5-10 lira. Çatıyı biraz geniş tut osb kullan gitsin. En olmadı naylon çivilersin duvarlara dışardan hiç bişey olmaz. Osb şişsede bir sıkıntı olmaz, Kapı hariç 10-12 tane plaka lazım olucak sana 400-500 lira farkediyor osb yada betopan kullanırsan
hımm pekı bordeks ın malıyetı ne olur hocam 3 kenar ıcın. yanı 5 metre en 2 metre yukseklıkten 2 kenar yan ve kısa hesap 4 metre ye 2 metre yukskelık ön.
sinanbaysal
05-12-2015, 23:16
Garajin çatısını meyilli yapın. Yani sol iki ayak 3 metreyse sağ iki ayak 2.70 olsun. Osb ile üzerini kapatıp yırtılmayacak şekilde naylon branda(!) ile kapatın görsel olarak belki tatmin etmez ama uyguna gelir. Ben geçen yaz çardak yaptım osb kullandım üzerini naylonla kapatınca ne şişme yaptı ne çürüdü. Ben 5x5 kalaslarla 4 bacak atıp ince kerestelerle destekledim. Sonra osb ole örtüp elektrik çektim.
hacım sand yapıcam catıyı.. cok tesekkurler fıkrın ıcın
huseyinturk
05-12-2015, 23:20
hımm pekı bordeks ın malıyetı ne olur hocam 3 kenar ıcın. yanı 5 metre en 2 metre yukseklıkten 2 kenar yan ve kısa hesap 4 metre ye 2 metre yukskelık ön.
2 metre yapma yüksekliği 2,5 yap direk dik olarak kulanırsın malzemeyi. Bir tarafıı 2,5 yap bir tarafı 2,4 eğim olsun çatıda. Bordekse felan hiç girme yok yere Osbyi vur geç. Kapılarıda menteşeli yaparsan osb ile 15 tane plaka alman lazım (1,25m*2,5m)'luk. en uygunu Osb olur bunun için. Yağmurda vsde bişey olmaz yağmurda şişse güneşte düzelir. Şantiye etraflarını kapatmada kullanıyoruz biz hiç bir şey olmuyor. Çatıyıda yine osb kapla üzerine ondolin al oda bir para değil. Para tutucak tek şey çelikler ve işçilik onuda arkadaşın ayarlıyomuş. Rahat çıkartırsn o garajı bahsettiğin rakamlara dediğim gibi yaparsan.
mertcans
05-12-2015, 23:21
merhaba kardesım 2. kalıte sand paneller nasıl oluyor bıraz acabılırmısın. ayrıca catısını trapez degıl de dedıgım gıbı osb uzerıne yesıl renk sıngıllerdan dusunuyorum.
sinan , sandviç panel satan yerlerde , genelde uygulama yapan yerlerde fazla oluyor ,
normalde diyelim sandviç paneller 8 metre boyunda olur . adam bunun 4 metresini kullanıyor , geri kalan 4 metre fireyi de dükkana istifliyor , o kalan fireyi de misal 120 liraysa , 60 liraya elinden çıkarıyor .
Bu malzemeden yapmassan başın ağrır , ister boardex yap ister betopan yap istersen de trapez yapıp altına köpük koy , sıcaktan altında duramassın .
2.alternatif
Sadece çatıyı yapsan da bi nebze keser , gerikalan yerleri trapez yaparsın
3.alternatif
şimdi yapacağın bir başka seçecek daha var
en üst katmandan başlayarak sayıyorum
kumlu membran
osb
köpük
profil aksam
cam yünü
alçıpan , yada maliyeti düşürmek adına çelik halat gerebilirsin ama sarkma yapabilir. yalıtımı tam sağlayamassın.
tabiki duvarları da aynı şekilde yalıtım yapmassan tuğla yada trapez sac kullanacaksın
benim tercihim 1. alternatif , biraz fiyatı düşürmek için sandviç panel çatı, yanlar trapez de yapılabilir ama çatı mutlaka sandviç panel olmalı . yada 3. alternatifde söylediğim gibi
profiller için 40x30 yeterli olacaktır farklı malzemeye gerek yok . hatta çatı makasları için ana makas malzemesi 30x30 , ara malzeler de 30x10 silme kullanılabilir
tüm söylediklerim tecrübeyle sabittir.farklı birşey yaparsan altında duramassın sıcaktan