Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 tsİ aracimin yaĞ tercİhİ
Aracım MKV kasa Jetta 1.4 122hp tsi'dir. Serviste 4 yıl boyunca Castrol Edge 5w30 konuldu. Yağ değişimi zamanı geldi, Motul ile Mobil'i tavsiye edenler oldu. Sizlerin tavsiyesi nedir?
omrasm01
06-12-2015, 21:20
Aracım MKV kasa Jetta 1.4 122hp tsi'dir. Serviste 4 yıl boyunca Castrol Edge 5w30 konuldu. Yağ değişimi zamanı geldi, Motul ile Mobil'i tavsiye edenler oldu. Sizlerin tavsiyesi nedir?
Araca stock biniliyor anlasılan yağdan yana bir sıkıntınız yoksa aynı yağ ile devam edebilirsiniz
Araca stock biniliyor anlasılan yağdan yana bir sıkıntınız yoksa aynı yağ ile devam edebilirsiniz
Aynen araçta herhangi bir işlem yok aslında edge'den yanada bir sıkıntı yok 50.000 km oldu daha yağ değişimlerinde gram yağ eksiltme olmadı. Bu konularda fazla titiz bir insan olduğum için eğer araç için daha iyi bir yağ var ise onu kullanayım dedim.
Boşuna fazla para vermeyin. Ne kendiniz, ne aracınız farkı hissetmeyecek. Castrol'de diğerleri kadar iyidir.
omrasm01
06-12-2015, 21:28
Boşuna fazla para vermeyin. Ne kendiniz, ne aracınız farkı hissetmeyecek. Castrol'de diğerleri kadar iyidir.
Aynen size katılıyorum. Dediğim gibi bir sıkıntın yoksa yola aynı yağ ile devam :)
Teşekkürler. Dediğiniz gibi bahsi geçen yağlara nazaran Castrol daha hesaplı :D
Yağ sıcaklığının 95-100 civarı olmasından dolayı ben de düşünmüştüm ama gerçekten gerek yok. Castrol iyidir.
omrasm01
06-12-2015, 21:40
Yağ sıcaklığının 95-100 civarı olmasından dolayı ben de düşünmüştüm ama gerçekten gerek yok. Castrol iyidir.
95-100 arası cok iyi değerler yanlısım varsa düzeltilsin
Yağ sıcaklığının 95-100 derece olması gayet normal. Çalışma sıcaklığı zaten 90-100 dereceler olmalı.
130+ lar tehlikelidir. O da yağlama yapamayacağı için değil, yağ incelecek ve yağ basıncı düşecektir.
Motul ve mobil castroldan pahalı değilki. Motul dahada ucuz. 300v dışında tabi. Castrol iyi yağ. Ama 100% sentetik aralarında sadece Motul.
asscutter
31-12-2015, 09:16
mobil 5/30 esp yi tavsiye ederim tsi için güzel bir yağdır.
Yağ sıcaklığının 95-100 derece olması gayet normal. Çalışma sıcaklığı zaten 90-100 dereceler olmalı.
130+ lar tehlikelidir. O da yağlama yapamayacağı için değil, yağ incelecek ve yağ basıncı düşecektir.
Normal kullanım da 90-100 arası işte.. Yazın tempolu uzun yol kullanımında 120 civarlarına kadar çıkıyor, sakat bir durum zira yol bilgisayarının da yanılma payı var.
Barkın abi castrol u yerden yere vurdu çok kötü olduğunu savunuyor.
En iyisi motul diyor. Adamın bi bildiği vardır diye motule döndürdüm bende
Raindrops
01-01-2016, 22:31
Yağın iyiliğini kötülüğünü nasıl anlıyorsunuz? Püf noktası falan mı var bu işin