PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe -Galatasaray ile 361. randevu

BAK
08-11-2008, 14:26
Fenerbahçemiz ile ezeli rakibi Galatarasaray, Turkcell Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacakları maçla birlikte 361. kez karşı karşıya gelmiş olacaklar. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde yapılan özel maçla başlayan 99 yıllık rekabette, bugüne kadar 360 maç geride kaldı. Geride kalan maçlardan 135'ini Fenerbahçemiz kazanırken, Galatasaray 116 kez galip geldi. 109 maçta da eşitlik bozulmadı. Bugüne kadar Fenerbahçe'nin attığı toplam 503 gole, Galatasaray 461 golle karşılık verebildi. İki takım arasında, son olarak geçen sezon Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan lig maçını Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

UNUTULMAZ 6-0

Fenerbahçemiz ile Galatasaray arasında bugüne kadar 100 lig maçı oynandı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçemiz, galibiyet sayısında ligde de Galatasaray'ın 40-29 önünde bulunuyor. Ligdeki 31 maç ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Fenerbahçemizin attığı 128 gole, Galatasaray 100 golle karşılık verebildi. İki takım arasındaki lig maçlarından en unutulmaz olanı ise 6 Kasım 2002'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynandı. Bu maçı Fenerbahçemiz 6-0 kazanarak, ezeli rakibine unutulmaz bir mağlubiyet tattırdı.

EN AZ VE EN ÇOK SEYİRCİLİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki maçlarda en az seyirci 17 Kasım 1922'deki karşılaşmaya geldi. İttihat Sahası'nda şiddetli yağmur altında yapılan ve hakem Fethi Tahsin Başaran'ın şemsiyeyle yönetmek zorunda kaldığı maçı, tamamı biletsiz 14 kişi izledi. 21 Eylül 2003'te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci izlerken, bu rakam, ezeli rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.

GOLCÜLER

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 98 yıllık rekabette en fazla golü, Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel attı. Sporel, Galatasaray'a karşı oynadığı 42 maçta, toplam 27 kez rakip fileleri havalandırdı. Zeki Rıza Sporel'i, 24 golle yine bir Fenerbahçeli Alaattin Baydar izliyor. Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis'in 20, Galatasaraylı Metin Oktay'ın ise ezeli rekabette 19 golü bulunuyor. Bu arada 2 takımda da forma giyen Tanju Çolak'ın da 14'ü Galatasaray, 8'i de Fenerbahçe formasıyla olmak üzere ezeli rekabette toplam 22 golü var. Lig maçlarında ise Galatasaraylı Metin Oktay 9, Fenerbahçeli Aykut Kocaman da 8 golle takımlarının en golcü isimleri olarak tarihe geçti.

İKİ TAKIMDA DA OYNAYANLAR

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde, şimdiye dek birçok oyuncu futbolculuk yaşamında 2 formayı da giyme şansını buldu.Son dönemde iki takımda da oynayan futbolcular şöyle: Raşit Çetiner, Güngör Tekin, Erdoğan Arıca, Engin Verel, Mehmet Oğuz, Erhan Önal, Arif Kocabıyık, İlyas Tüfekçi, Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Selçuk Yula, Hasan Vezir, Benhur Babaoğlu, Elvir Boliç, Sedat Balkanlı, Saffet Sancaklı, Ahmet Yıldırım, Sergen Yalçın, Emre Aşık, Fatih Akyel, Elvir Baliç, Haim Michael Revivo, Abdullah Ercan, Mehmet Yozgatlı, Stjepan Tomas, Servet Çetin.

BİR MAÇTA 4'ER GOL ATANLAR

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında şimdiye dek 1 maçta bir futbolcu tarafından atılan en fazla gol, 4 olarak gerçekleşti. Galatasaraylı Celal İbrahim, Cemil Gürgen ve Metin Oktay ile Fenerbahçeli Zeki Rıza Sporel, rakip filelere 4'er gol atma başarısını gösterdi.

AĞLARI İLK FENERBAHÇE DELMİŞ

Galatasaraylı Metin Oktay'ın 10 Haziran 1959'da Fenerbahçe ağlarını delen golünden önce, Fenerbahçeli Halit Deringör'ün bir golü, Galatasaray ağlarını delmişti. Şeref Stadı'nda 13 Aralık 1942'de yapılan bir maçta, Galatasaray ilk yarıyı 2-1 önde kapatıyor. Fakat ikinci yarıda sahneye çıkan Fenerbahçeli Halit Deringör, "Kova Osman"ın koruduğu Galatasaray kalesine gol atarken, top ağları delerek Çırağan Sarayı'nın havuzuna düşüyor.

EVET ARKADASLAR MAÇ HAKKINDAKİ YORUMLARINIZI BEKLIYORUM..HANGİ TAKIM MAÇI HANGI SKORLA ALIR..:)

MUGENPOWE®
08-11-2008, 14:32
macta favorı fener bklm hyrlısı arda turan da bu ıs bıter ;)

iynn-RS
08-11-2008, 14:34
Başlık olayı özetlemiş :D:D:D:D

FENERBAHÇE -galatasaray :D

-aykt-
08-11-2008, 14:34
Bu maçı Fenerbahçemiz 6-0 kazanarak, ezeli rakibine unutulmaz bir mağlubiyet tattırdı.

Galatasaray'ın galibiyeti neden yazılmamış? 8-0 olan :)

Bu arada Galatasaray'lı oyuncuların Fenerbahçe'ye karşı eli ayağı dolanıyor anlam veremiyorum.:icon_wack

iynn-RS
08-11-2008, 14:39

Bu arada Galatasaray'lı oyuncuların Fenerbahçe'ye karşı eli ayağı dolanıyor anlam veremiyorum.:icon_wack

aa ben o 8-0 ı gormedım sana zahmet bi link atabilirmisin video flan varmı?

BAK
08-11-2008, 14:41

fenerbahçe resmi sitesinden alıntıdır..:):)

STeaM
08-11-2008, 14:42
bu konu kilitlenir.

levent
08-11-2008, 14:43
bugün maraton sitesindemi sporx demi ne okudum resmi belgeli iki takım tarihinde en farklı galibiyeti GALATASARAY 7-0 ile almıştır...konuyu açan arkadaş bariz fenerli alıntıda febeş sitesinden olunca normaldir...

BAK
08-11-2008, 14:51
evet FENERBAHÇELİYIM..buraya konu açarak uyelerın fıkırlerını almak ıstedım..üyelerde kendı yorumlarını yapıorlar..bızlerın buradan konusmamızla dönmuyor bu işler..yarınkı maç umarım herseyın kanıtı olur..

-aykt-
08-11-2008, 14:53
Pardon; 7-0mışşşş

aa ben o 8-0 ı gormedım sana zahmet bi link atabilirmisin video flan varmı?

Aman o ne lodos firtinasi... Istanbul'un her yani sismis, denizi kabarmis alga dalga, lodos kiyameti desek yerinde olacak... Günlerden 30 Aralık 1911.

Yilbasina bir gün kalmis, evlerde kestaneler çiziliyor, hazirlik
girla...

Vapurlarin kalkis saatleri birbirine girmis, kalkip kalkamiyacaklari bile meçhul. Ama kalkan bir vapura zor bela yetisen dört Galatasarayli oyuncu, dalgalarla mücadele eden vapur'un içerisinde, Fenerbahçe ile oynayacaklari maç'a dogru yol aliyorlardi.. Galatasaray olarak Fenerbahçe karsinda oynadiklari ilk üç maç'ta da galip gelmislerdi, 2-0, 3-0, 5-0, eh, heyecanli degillerdi pek, ama lodos onlari perisan ediyordu.
Kadiköy'e geldiklerinde diger takim arkadaslari ile bulusacaklardi, ama iskelede sadece iki arkadaslarini gördüler. Önce pek üstünde durmadilar, nede olsa Union Kulüp Stat'inda (Fenerbahçe Stati) diger arkadaslarini bulabileceklerini ümit ediyorlardi. Alti Galatasarayli oyuncu yollandilar Stat'a... Baskan Ali sami Yen onlari orada buldu, baska da kimse yoktu. Ali Sami Yen oynamak istiyordu ama sakatti, maç saati de yaklasiyordu, yedi Galatasarayli oyuncunun gözleri saat'in üzerindeydi, ne gelen vardi, ne giden! Aralarinda konusup, oyunun ertelenmesini istediler; Istanbul sehri bir lodos afetine yakalanmis, vapurlar iptal olmus, oyuncular gelememis, bu maç böyle oynanirmi, iptal en dogal hakkimiz diye düsündüler elbette.
Ama rakip takim Fenerbahçe buna razi olurmuydu hiç? Bizim yedi kisi kalmis Galatasaray takimimiza, "Sahaya çikmazsaniz, hükmen yenik sayilirsiniz!" diyip, tutturukluklarina devam edince, Galatasaray ruh'u bunu kaldirirmi, yenileceksek, aslanlar gibi çikariz, saha'da yeniliriz diyip, yedi kisi çikip, oynamayi kabul ettiler. Bir önemli sorunlari daha vardi, kaleci yoktu! Lodos firtinasi yüzünden, kalecimiz de gelemeyenler arasindaydi! Ali Sami Yen kaleci olmayi kabul edince, biri kalede olmak üzere, yedi Galatasarayli Aslan, gururla saha'ya yayiliverdiler.
Ali, Bekir Bircan, Horace Armitage, Celal, Idris, Emin Bülent ve kalede Ali Sami Yen. Hey gidi ASLANLAR hey, yelelerini diklettirip, pençelerini çikarip, gerinip, rakiplerine baktilar. Onbir tane Kanarya, lodos'un da etkisi ile biraz ürperdi ama, içlerinden de kis kis güldüler, arenaya sadece yedi aslan çikabilmis, saha vicik vicik, alirlardi elbet bu maçi! Aman Allahim oda neydi? Saha'da kükreyen aslanlar sanki yüzlerce oluvermisti... Ali Sami Yen'in durdugu kale, rakipleri tarafindan ziyaret bile edilemedi, 90 dakika boyunca top bir adet kere eline bile gelmedi... Aslanlar hem atak yaptilar, hemde kalelerine kimseyi aklastirmadilar. Ne lodos, ne vicik vicik bir saha, nede onbir kisilik rakip takim onlarla bas edemedi.
Galatasaray, Fenerbahçeyi 30 Aralık 1911 günü, yedi kisi ile, 7 - 0
yendi. (11 Kişi Olsaydık Ne olurdu Acaba)

Aslan Galatasaray'i lodos afeti bile durduramamis, büyük ruh'u ile, yedi kisi ile oynadigi maç'tan alninin akiyla çikmisti. Yani Infaz gerçeklesmisti.
Evlerinde yilbasi gecesi için kestane çizen aileler ise, haberi alinca çok sasirip, Fenerbahçe kestaneden beter çizilmis diyip, gülüsmüslerdi diye büyüklerimden hep duyarim!!!! O gece lodos tüm gücü ile devam etmis, bizim Aslanlar ise vapurlar iptal oldugundan, geceyi rakiplerimizin evlerinde geçirmek zorunda kalmislardi.
Bence, bizimkiler bir güzel uyumustur da, karsi tarafi tam bilemiyorum! Nede olsa tatli tatli uyurlarken bir iki kükreme sesi çinlatmislardir o evlerde Aslanlarimiz, rakiplerimizin tetikteki uykularini bölen!
Iste Galatasaray ruh'u, inanci ve gerçeklerinden bir tanesi daha.
Bir rivayete göre, ne zaman lodos firtinasi çiksa, rüzgar'in içerisinden bir kükreme sesi yayilirmis Kadiköy semalarina, içleri ürperten, dolana dolana Fenerbahçe Stat'ina yayilan... Ali Sami Yen'in, Ali'nin, Bekir Bircan'in, Horace Armitage'in, Celal'in, Idris'in, Emin Bülent'in sesleri, hani artik bizlere bulutlarin arkasindaki o güzel yerden bakanlarin kükremeleri bunlar.

MUGENPOWE®
08-11-2008, 14:57
7 kısı 7 gol uhahaha cok ıyı beyler eskıde kalan seylerı takmayn artk ya 6-0 mıs 7-0 mıs gzl mac olcak tadını alalım paazar gunu bı kerede konu kıtletmeyın su forumda mac konusu olunca

BAK
08-11-2008, 15:00
bırakında tartısmasız bır konu olsun..

-aykt-
08-11-2008, 15:01

O zaman objektif olan bir siteden alıntı yapmanı tavsiye ederim arkadaşım ;)

Konunun başlığı ile fitili sen ateşlemişsin zaten. :)

MUGENPOWE®
08-11-2008, 15:02

sen derbı tarıhını objektıf bı sekılde koysaydn foruma kıme tartısmasdı fenerın yendıklerını koy cımbomunkılerı koyma sroada bırkaında tartısmasıs bı konu olsn de ne gzl nese pazar gunu guzel mac olucak ızleyelım gorelım

Berkan
08-11-2008, 15:05
cok sıkıntılı mac gibi duruyo gs li arkadaslarım yenilsekte skibbe gitse dio fb li kısım yenilsek aragones gitse diyo :D neydü belirsiz bi mac bence herkedar fenerli olsamda :D

BAK
08-11-2008, 15:05
O zaman objektif olan bir siteden alıntı yapmanı tavsiye ederim arkadaşım ;)

Konunun başlığı ile fitili sen ateşlemişsin zaten. :)

tamam bu yazılanlar önemlı degıl önemlı olan yarın kı maç..izleyelım görelım keyifli bir maç olur inşallah..

levent
08-11-2008, 15:17
fenerliler kadıköyde tek favori fener diyo biz takımımız iyi biz favoriyiz diyoruz...illaki atışmalar olucaktır maksat bunu fittillememek olayı uzatmamak...yarınki maça gelince ben GALATASARAY lıyım ve o eski fenere karşı basireti bağlanmış futbolculardan ümit ile hasan kaldı hasan sakat ümit büyük ihtimal ilk onbirde başlamıcak...şöyle takıma bakıyorumda öyle baskıyı hissetcek hiç bir futbolcu göremiyorum..kewell kariyeri tartışılmaz oynadığı derbilerin haddi hesabı yoktur zaten bu atmosferde kaç maç oynamış adam..aynı şekilde baros lincoln..arda genç yeteneğimiz euro 2008 deki oyunuyla aldığı sorumluluk ile baskı altında kalmadığını gösterdi..ayhan meira hakan balta servet emre aşık sabri bunlar hep milli futbolcular üst düzey maçlar çıkarmış oyuncular..ben şansımızı çok yüksek görüyorum...gerçi fener okadar ballı şanslı bir takımki uefa şampiyonu olduğumuz sene alisamiyende uchemi ne 88.dk da duran toptan baraja çarpan top ile gol attı hiç ihtimal yokken...kısmet şans kımseye yardım etmesin maç bizim :D:D

Eriador
08-11-2008, 15:20
7-0 ın bana ispatlı delilerini gösterin lütfen yazmış olduğunuz yazı ultraslan ve gs sitelerinden başka hangi resmi kaynakta vardır ? bunu ispatlarmısınız lütfen ...

he bide işin şöyle bi yanı war 6-0 daki her gölü teker teker izlediniz .. 7-0 gibi bi şehir efsanesi değil gerçek gözlerle görülmüş bir efsanedir ;)

her iki takımada başarılar iyi olan kazansın :)

-aykt-
08-11-2008, 15:22
O zaman bi 100 yıl sonra 6-0 da mı şehir efsanesi olacak ?

Eriador
08-11-2008, 15:25
ya tartışmım diyorum boş boş uzatıyorsunuz bana GS ve ultraslan dışında örneğin hürriyet gazetesi yada sabah gazetesi gibi bi kaynaktan gösterin şu 7-0 ı ? maillerde dolaşan efsaneyi değil 6-0 dan önce kimse bilmiyordu birden bire pat diye çıktı ...

dediğim gibi uzatmak istemiyorum varsa resmi kaynaktan kanıt gösterin ...

+ 6 kasımdaki golleri tek tek canlı gördünüz izlediniz o maçtaki gs lilerin suratlarını gördüm yeter bana 4-0 da maçı bırakıp ede gidenler ewe geldiğimde 6 olmuş diyorlardı biz bunları CANLI gördük maillerde dolaşan efsane ile değil.
dediğim gibi uzatmıyalım kanıt koyalım resmi belgelerden.

ilk msg ımdada dediğim gibi iyi olan kazansın her 2 takıma başarılar umarım derbi adına yakışır bi maç olur.

egb@lo
08-11-2008, 15:27
berabere bitsin:D:D

-aykt-
08-11-2008, 15:40
ya tartışmım diyorum boş boş uzatıyorsunuz bana GS ve ultraslan dışında örneğin hürriyet gazetesi yada sabah gazetesi gibi bi kaynaktan gösterin şu 7-0 ı ? maillerde dolaşan efsaneyi değil 6-0 dan önce kimse bilmiyordu birden bire pat diye çıktı ...

dediğim gibi uzatmak istemiyorum varsa resmi kaynaktan kanıt gösterin ...

+ 6 kasımdaki golleri tek tek canlı gördünüz izlediniz o maçtaki gs lilerin suratlarını gördüm yeter bana 4-0 da maçı bırakıp ede gidenler ewe geldiğimde 6 olmuş diyorlardı biz bunları CANLI gördük maillerde dolaşan efsane ile değil.
dediğim gibi uzatmıyalım kanıt koyalım resmi belgelerden.

ilk msg ımdada dediğim gibi iyi olan kazansın her 2 takıma başarılar umarım derbi adına yakışır bi maç olur.

Her ne kadar yeterli bir kanıt olmasa da;

http://www.footballderbies.com/results/index.php?id=42
[en altta > 1911]

Aradan bunca yıl geçmiş, kolay kolay kanıt kalmaz zaten. :)

egeturbo
08-11-2008, 15:43
Böyle bir konu bence açılmamalıydı çok gereksiz GALATASARAY ölede bölede alacak maçı :D :D :D

Eriador
08-11-2008, 15:47
Her ne kadar yeterli bir kanıt olmasa da;

http://www.footballderbies.com/results/index.php?id=42
[en altta > 1911]

Aradan bunca yıl geçmiş, kolay kolay kanıt kalmaz zaten. :)

niye fenerlilerin ismi yok ? bunu oraya yazan ın yada bilgileri verenin Gs li olmadığı ne ***** :) ? arıyetten bahsettiğiniz yılda 1911 ... bununla ilgilide fenerbahçe nn kadrosunda 2 tane 12 yaşında çocuk oynadığıda yazan dedikodu var ... ben bir türk resmi kaynaktan görmedikçede inanmicam . ha olay doğru olsa bile çokta fark etmez benim için dediğim gibi biz canlı yaşadık bu işi cumhurriyetten önce oynanmış tam olarak ne olduğu belli olmayan birşeyle övünmüyoruz.

-aykt-
08-11-2008, 15:48
6 Kasım 2002'de bir gün yalan olur. Aynı 12 Şubat 1911'in olduğu gibi ..

http://img339.imageshack.us/img339/2367/resim0012pt0wn3hl.jpg

Berkan
08-11-2008, 15:55
Yalan olmaz aykut okonuda süphen olmasın biz sizler gibi 6 yiyince 7 attınızı hatırlamayız
her zaman aklımızda golleriyle kartlarıyla vidyolarıyla
6 kasımı unutma unutturma :D:D

Eriador
08-11-2008, 15:58
hala uzatıyoruz ?

ben bunlar gibi yüzlercesini çıkarttırm sana google de arattıktan sonra resmi bir türk kaynadğından olmadıktan sonra hiç bir anlamı yok benm için..

hea olsada 1911 de ne olduğu belirsiz kim bilir hangi şartlarda oynandı fenerbahçe de de çocuklar oynadı söylentisi olan ne olduğu daha tam belli olmıyan birşey. 6 kasımdan önce nerdeydi bunlar niye söylenmiyordu ?

6 kasım 2002 yi herkes canlı gördü şartları belliydi şehir efsanesi ile oynanmadı .Sırf bunu canlı görmek tarih sayfalarında yazan 10 a bedel ... ne olduğu belirsiz birşey değil ... biz o gün GS lilerin suratlarını canlı gördük.

-aykt-
08-11-2008, 15:59
1911'de o olayı ispatlayabilecek kaç kişi var? (Hâla yaşayanlar o yaşta ufak çocuktur muhtemelen.)

O zamanın teknolojisiyle bu zamanınkini aynı kefeye mi koyuyorsunuz anlamıyorum.

Eriador
08-11-2008, 16:00
kişi ispatlasın demiyoruz resmi kaynaktan ispat diyoruz.

-aykt-
08-11-2008, 16:01
kişi ispatlasın demiyoruz resmi kaynaktan ispat diyoruz.

Tamam. Böyle bir maç yok :)

Eriador
08-11-2008, 16:03
O zaman soruyorum, o zamanın teknolojisiyle ne gibi bir ispat bulabilirim?

resmi kaynaklar büyük teknoloji istemez .. gerçekleri yazarlar sadece kağıt kalem bu kadar basittir.
örneğin ;
1881 yılı Musta Kemal in doğum yılı her resmi kaynakta geçer 1911 den çok daha öncedir ama her türlü resmi kaynakta vardır...

-aykt-
08-11-2008, 16:04
resmi kaynaklar büyük teknoloji istemez .. gerçekleri yazarlar sadece kağıt kalem bu kadar basittir.
örneğin ;
1881 yılı Musta Kemal in doğum yılı her resmi kaynakta geçer 1911 den çok daha öncedir ama her türlü resmi kaynakta vardır...

O dönemde futbola verilen önem hakkında bir bilgin var mıdır peki?

-aykt-
08-11-2008, 16:05
Sen 3 post arka arkaya konu uzatılmasın diye boldlamışsın, boşuna uzattım. :) Yeni görüyorum. En iyisi konu kapansın böyle bir maç hiç olmadı. En iyisi önümüze bakmak.:)

BAK
08-11-2008, 16:11
Sen 3 post arka arkaya konu uzatılmasın diye boldlamışsın, boşuna uzattım. :) Yeni görüyorum. En iyisi konu kapansın böyle bir maç hiç olmadı. En iyisi önümüze bakmak.:)

bende aynı fikirdeyım..uzatılmasın yarın hersey izlenır görulur..

Eriador
08-11-2008, 16:12
O dönemde futbola verilen önem hakkında bir bilgin var mıdır peki?

Gs tarihi diye aratınca başından sonuna tüm başkanları sırasıyla çıkıyor. demekki bi tutanak bir kaynak oluşumu varmış.Yane bağzı şeyler resmi kaynaklarca not alınmış ...

kaçıncı söyleyişim bilmiyorum .Başkanları tutulduysa herhalde böyle büyük bi zaferide tutulmuştur ? bunu bana eksiksiz tam olarak türk kaynağında göstermediğiniz sürece şehir efsanesi benim için.Dediğim gib gerçek olsa ne yazar Biz 6 kasım ı CANLI gördük ... maillerde dolaşan efsanelerle değil . o gün herşeyi ile canlı yaşadık.bu cumhurriyetten önce ne olduğu belirsiz 20-0 da olsa ondan çok daha büyük bi değer.

artık daha uzatmaya gerek duymuyorum ben canlı yaşamışım yeter ...

edit : sende uzatmıyalım demişin yeni gördüm o sırada bu msg ı yazıyordum.

crazydog
08-11-2008, 16:44
nedense 6-0 lık mactan sonra bır anda cıkan 7-0 aldık solentısı nerde kanıt??

eger bole bır mac olduysa bu macın belgelerı herk ıkı klubun arsıvınde de wardır bole bı sey olsaydı zaten belgelerıyle acıklanırdı sehır efsanesı olarak degıl

yarınkı maca gelınce tabıkı kadıkoyde alıcaz macı baska bırsey yok her zmn her yerde en buyuk FENERBAHCE

SerkanKurt
08-11-2008, 17:00
Selçukla, Maldonadoyla inşallah bir rezillik çıkarmayız :)

gokhan07
08-11-2008, 17:05
7-0 lık maç zaten resmi bir maç ve heryerde belgeleri mevcut araştıran bulur.

se®k@n
08-11-2008, 18:19
Normal sartlarda takımlarım su anki performanslarına göre GS nin alması lazım.. Ama FB,GS ye karsı bi baska oynuyo.. Özellikle kendi sahasında..

Ben de merakla bekliyorum bi Fenerli olarak.. :)

crazydog
08-11-2008, 18:28
Selçukla, Maldonadoyla inşallah bir rezillik çıkarmayız :)

aynı seyı ben dusunuorum kac gundur :D

overblack
08-11-2008, 18:41
bence galatasarayın en tehlikeli futbolcusu edu :D onu durdurursak maçı alırız

gokhan07
08-11-2008, 19:14
.................

erkin006
08-11-2008, 19:14
sonucu belli maç için konuşmaya deymez;)

...GFB...

gtti
08-11-2008, 19:18
Bir Galatasarayli olarak Fenerbahceye bol sanslar diliyorum... ihtiyaclari olucak :D

dragon07
08-11-2008, 19:46
GS-in fb-ouT ama berkan güzel şeyler söylemiş fenerbahçe kazansada skibbe gitsee :D ama gs bu maçı alır objektif olarak söylüyorum nedeni fenerbahçe ruhunun takımda kalmamış olması...

Alp
08-11-2008, 19:49
7-0'ı merak edenler için ; http://www.ntvmsnbc.com/news/323128.asp

GALATASARAY’IN GALİBİYETLERİ
Galatasaray’ın, Fenerbahçe karşısında 96 yıllık rekabette aldığı en farklı skorlu galibiyetlerin tablosu şöyle:
7-0 / 12.02.1911 ... Union Club Stadı, İstanbul Ligi
6-0 / 04.05.1913 ... Union Club Stadı, Özel
6-1 / 01.10.1914 ... İttihat Spor Stadı, Özel
5-0 / 15.03.1942 ... Şeref Stadı, İstanbul Kupası
5-0 / 18.12.1960 ... İnönü Stadı, Birinci Lig

FENERBAHÇE’NİN GALİBİYETLERİ
Fenerbahçe ise ezeli rakibi Galatasaray karşısında şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti, 2002-2003 sezonunun ilk yarısında Kadıköy’deyapılan maçta elde etti.
6 Kasım 2002’de yapılan lig maçını 6-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, aynı zamanda lig maçlarında 2 takım arasındaki en farklı skorlu galibiyete imza attı.
Fenerbahçe’nin ezeli rakibi karşısında aldığı en farklı skorlu galibiyetler şöyle:
6-0 / 06.11.2003 ... Şükrü Saracoğlu Stadı, Birinci Lig
6-1 / 23.02.1936 ... Fenerbahçe Stadı, İstanbul Ligi
6-1 / 12.12.1976 ... 19 Mayıs Stadı, Deprem Kupası
5-0 / 16.08.1980 ... İnönü Stadı, TSYD Kupası

_cAgdAsH_
08-11-2008, 20:14

Galatasaray’ın, Fenerbahçe karşısında 96 yıllık rekabette aldığı en farklı skorlu galibiyetlerin tablosu şöyle:
6-0 / 04.05.1913 ... Union Club Stadı, Özel
6-1 / 01.10.1914 ... İttihat Spor Stadı, Özel
5-0 / 15.03.1942 ... Şeref Stadı, İstanbul Kupası
5-0 / 18.12.1960 ... İnönü Stadı, Birinci Lig

FENERBAHÇE’NİN GALİBİYETLERİ
Fenerbahçe ise ezeli rakibi Galatasaray karşısında şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti, 2002-2003 sezonunun ilk yarısında Kadıköy’deyapılan maçta elde etti.
6 Kasım 2002’de yapılan lig maçını 6-0 kazanan sarı-lacivertli ekip, aynı zamanda lig maçlarında 2 takım arasındaki en farklı skorlu galibiyete imza attı.
Fenerbahçe’nin ezeli rakibi karşısında aldığı en farklı skorlu galibiyetler şöyle:
6-0 / 06.11.2003 ... Şükrü Saracoğlu Stadı, Birinci Lig
6-1 / 23.02.1936 ... Fenerbahçe Stadı, İstanbul Ligi
6-1 / 12.12.1976 ... 19 Mayıs Stadı, Deprem Kupası
5-0 / 16.08.1980 ... İnönü Stadı, TSYD Kupası

umarım yeterli kanıt olmustur bu...
korkuyorum yakında Uefa2000 ve Super Cup içinde aynı seyleri söyleyeceksiniz şimdiden başlanmış bile geçmiş tarih fln denmeye.. Başarı hep Fb'li arkadaslar tarafından kıskanılmıstır fanaktiklik yapmayın objektif bakmaya calısın bıraz olaya..
yarınki maça gelicek olursak , kalitesi yuksek olacagı tartısılmaz Galatasaray yıldızlarıyla bırlıkte cok formda hemen hemen eksik yok gibi, Fenerbahçe'de sıkıntı gitmiş değil baskıyla cıkacaklar sahaya hata yapma ihtimalleri fazla ustune Galatasaray erken gol bulur veya golsüz sürerse son dakıkalar cok seylere gebe.. Favori Galatasaray ancak derbiler için kat-i konuşmak her zaman yanlış olur.. Güzel ve keyıflı bir karsılasma ızlemek ümidiyle..
Bu arada bı arkadas Fb'ye sans dilemiş bence cok daha fazlasına ıhtıyacları var ;)

TünayK
08-11-2008, 20:17
teorık olarak bakıldıgında su anda gs ın fenerı cok rahat yenmesı lazım ama o ısler ole olmuyo malesef:) ben edudan umıtlıyım bu macta:)

Dragger
08-11-2008, 20:36
Bu macı alırız ;)

Sonrasında UEFA kupasını da Saraçoğlunda kaldırırız insallah :)

MUGENPOWE®
08-11-2008, 20:39
oo maca cıkarsak saracoglunda allah nasıp ederse bıdaha fenerlı kardeslerımızde formlarını gıyıp bızle bu duyguya ortak olmaları ıcın saracogluna beklıoruz =)

emr_233
08-11-2008, 20:48
Galatasaray kesin 5 atar.

-aykt-
08-11-2008, 20:52
Galatasaray kesin 5 atar.

Hay ağzına sağlık:icon_tup::)

deniz
08-11-2008, 21:23
bir BJK lı olarak macı GS nın alacagını dusunuyorum..
ve sunuda soylım
GS yenerse zaten uefada da son sonuc ortada teknık adam en kral teknık adam olcak ***** TR burası neler dıyolardı adama sımdı neler olcak gorcez : )

overblack
08-11-2008, 21:42

bu sayılmaz cumhuriyet kurulmadan önceymiş :D :D

levent
08-11-2008, 23:36
ya aykutcum GALATASARAY ın uefa ve super kupasına tesadüf diyen adamlarla niye uzatıyosun konuyu bırak allah aşkına tesadüfen 7 atmışız işte 7 kişi ile :D yarın ispatlarız bunu kanıtıyla olur biter bu kadar uzatmaya gerek yok bence :D

Dragger
09-11-2008, 00:57
Türkiye'de tek bir takım UEFA kupası aldıysa, Super Kupa aldıysa takdir etmek lazım...

Tesadüf falan demek, kedi ciger iliskisine döner.

UEFA finalinde kolu cıkmasına ragmen, sardırıp maca devam eden Bülent Korkmaz basta olmak üzere o muhtesem kadroya ayıp olur tesadüf demek...

Ruhla, canla basla kazanılmıs bir zaferdir UEFA Kupası...

Allah nasip ederse Şükrü Saraçoğlunda 2. kez alınır, tesadüf diyenlere cevap olur.

R-13239
09-11-2008, 01:00
Türkiye'de tek bir takım UEFA kupası aldıysa, Super Kupa aldıysa takdir etmek lazım...

UEFA finalinde kolu cıkmasına ragmen, sardırıp maca devam eden Bülent Korkmaz basta olmak üzere o muhtesem kadroya ayıp olur tesadüf demek...

Allah nasip ederse Şükrü Saraçoğlunda 2. kez alınır, tesadüf diyenlere cevap olur.

Duygularıma tercuman olmuşsun :)

miniks
09-11-2008, 01:08
Ben koyu fenerli olmama ragmen yıllarca galatasaray da sutopu oynamış biri olarak iki takımı da cok severim yarınki maçta tabiki takımımı desteklicem ama sonuçta galatasaray şu ana kadar gelmiş gecmiş en iyi kadrosunu kurmuş bulunmaktadır kewell baros arda servet hakan vs vs çok çok iyi adamlar var ayrıca yaserde arkadşım
yani iki takımda benim için çok büyük önemi var bence yarın maçı GS alıcak

bu arada UEFA kupa final maçında popescunun attıgı penaltıdan sonra gözyaşlarını tutamayanlardanım efsanedir o maç 17 mayıs belgeseli güseldir

Berkan
09-11-2008, 01:15

kim seni takdir etmediki ben gsliler beraber tura cıktım sevindim penaltıları atarken heycanlandım ....
"asıl tesadüf dünya kupasında 3. olusumuzdur :D"
kaldiki bunu cogunlukla sizden göremioruz her oynadıgmız s.ligi veya normal maclarda gol yedigmizde yada yenildigmizde msn iletlerde göruoruz oo xxxxspor diye bn hiç bi zmn bole yapmadım yapmamda.
bi hatırlatım solim dedim :D

overblack
09-11-2008, 01:21
"asıl tesadüf dünya kupasında 3. olusumuzdur :D"

hakkaten ya o ciddi anlamda bir şanstı.şimdi düşünüyorumda o dünya kupası elemelerinde bu sene avrupa şampiyonasında oynayan milli takım olsa kesinlikle dünya şampiyonu olmuştuk

Dragger
09-11-2008, 01:21
Yahu macı kim alır diye konu acılmıs, yok uefa kupası tesadüf yok 6-0 bilmemne...

Avrupada basarı varmı?

Türk takımları Avrupada basarılı olmalı, burda birbirine 10 tane atsan ne yazar...

Su an ligde 9. sırada Fenerbahce, 6-0 rüyasından uyanın artık...

ilkerotti
09-11-2008, 13:28
Gönlüm fernerbahcenin 90 dk sonunda galip olmasını ister ama futbol bu Hatasız disiplinli oynayan kazanır inşallah

MUGENPOWE®
09-11-2008, 14:57
Ben koyu fenerli olmama ragmen yıllarca galatasaray da sutopu oynamış biri olarak iki takımı da cok severim yarınki maçta tabiki takımımı desteklicem ama sonuçta galatasaray şu ana kadar gelmiş gecmiş en iyi kadrosunu kurmuş bulunmaktadır kewell baros arda servet hakan vs vs çok çok iyi adamlar var ayrıca yaserde arkadşım
yani iki takımda benim için çok büyük önemi var bence yarın maçı GS alıcak

bu arada UEFA kupa final maçında popescunun attıgı penaltıdan sonra gözyaşlarını tutamayanlardanım efsanedir o maç 17 mayıs belgeseli güseldir

sen bızdensın artk haha en buyuk cımbomlular sızlernsısns kardesılerım =)

http://www.youtube.com/watch?v=vWetGZshhps hatırlıyalım =)

Mr.K
09-11-2008, 18:21
maci izlemek icin TIKLAYIN (http://www.fastmusic.tv/spor/?page_id=422) tesekkurler saygilar sevgiler

Mr.K
09-11-2008, 18:53
emre ašik :Deli:

yorumlari alalim ilk yariyla ilgili

gokhan07
09-11-2008, 18:56
ikinci yarı bol kırmızı kartlı geçecek gibi ama bakalım
kendi kalemize de atmasaydık iyiydi

Dragger
09-11-2008, 18:59
Bence iyi oynuyoruz, Emre Asık'ın hıyarlıgı dısında...

Cok sarı kart var, 2. yarı cidden tehlikeli :)

gokhan07
09-11-2008, 19:02
alabileceğimiz bir maç ama herşey olabilir.

yiit
09-11-2008, 19:14
emre dokunmasa guiza ztn atıodu nese sağlk olsn 3 ü yedik hayırlısı olsn

gokhan07
09-11-2008, 19:15
3 oldu bukadar olur

Mr.K
09-11-2008, 19:17
hay ben bole mačin beee . . :Deli :

iynn-RS
09-11-2008, 19:24
puhahahahhahahahah zuhahahhahahahhaaha yuhahahahahahh :D:D

ayrca emreye flan yıkmayın olayı emre dokunmasa zaten gol;)

Mr.K
09-11-2008, 19:45
puhahahahhahahahah zuhahahhahahahhaaha yuhahahahahahh :D:D

ayrca emreye flan yıkmayın olayı emre dokunmasa zaten gol;)

yaw nasi yikmayin , bi golu oynadigin karsi takimin atmasi var

birde deplasmandayyken kendi kalena atmak var Motivasyon ' 0 ' ;)

gokhan07
09-11-2008, 19:45
kendi kalemize attık iş bitti zaten

ozKn
09-11-2008, 19:52
Artık maç çevrilmez bence Fenerlilere tebirkler

Dragger
09-11-2008, 19:54
Fenerin ölüsünü bile yenemiyoruz, yazıklar olsun.

Emrenin kendi kalesine attıgı an mac döndü zaten...

Ne moral ne motivasyon, icine etti güzelim oyunun...

gokhan07
09-11-2008, 19:56
gerçekten yazıklar olsun...

gokhan07
09-11-2008, 19:57
çok değil ya 3 gün öncesi kadar oynayamıyorlor 4 de oldu yazıklar olsun

Ahmetfikri
09-11-2008, 19:57
ahaa 4 oldu

yiit
09-11-2008, 19:58
ulan 4 tane yeme bari be

Mr.K
09-11-2008, 19:58
ya . ... .

Eray Yümsel
09-11-2008, 19:59
hayırlısı :)

Sefa_vts
09-11-2008, 20:00
:D :D deivid.. mübarek adam :p

gokhan07
09-11-2008, 20:01
hayırı şeri kalmadı artık yazıklar olsun

ARDA_E
09-11-2008, 20:01
4-1.. tebrikler fenerbahçemm

grkm
09-11-2008, 20:06
10 numara TRAFTAR
10 numara FUTBOL!
10 numara galibiyet :)

overblack
09-11-2008, 20:08
çubuklu efsanesi devam ediyor ;)

senna
09-11-2008, 20:14
arkadalşlar polemik olmaması için kilitliyorum konuyu bende fb taraftarıyım ama doğru olan budur kimse kırılmasın gücenmesin