Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes-Benz Multibeam LED Headlights
https://www.youtube.com/watch?v=qqgcnXtCPPk[/QUOTE]
Adamlar yine konuşturmuş teknoloji. Medeniyetini sevdiklerim, karşıdan veya önden giden sürücünün rahatını bile düşünmüşler.
Bizimkiler hala 3247382648732423kelvin xenon takmaya devam :)
Sen git cls al üstüne bilmem kaç euro multibeam led far al sonra karşıdan veya arkadaki keko far/sis 30k xenonları yakıp senin gözünü alsın...
Adamlar neler yapıyor, bizdede arabasını çok sevip, çukurdan kaçan, ama 30 bin k xenon takıp yolu göremeyen arabacı arkadaşlar var. :)
mertkaya
11-12-2015, 01:33
Güzel ama Avrupalı adama göre güzel bir teknoloji bizim insanımıza gelmez. '' Al amk spor gazetesi al'' diyerek beynine beynine çakamadıktan sonra bir anlamı yok :D
_driver_
11-12-2015, 01:40
Bmw de böyle bir far çalışması yapmıştı diye hatırlıyorum telefondan bakamadım şimdi link için. İkisinin de videoda karanlık yol testi var hatta ışıklandırılmaşı yolda sistem nasıl çalışıyor acaba
Vag da bile var bu olay büyük bir hadise degil bence :)
opelin afl far sistemi bununla aynımıdır? benim için en güzel olay aracımda virajlarda düz karşıyı değilde direksiyon açısına göre aydınlatması olurdu. uzunları yakıp gelenin gözünü bende kör edemiceksem anlamı olmaz:)
amerikan park uzunlarıda sarı yaptık mı tamamdır :D:D:D:D
artık farklılık olsun diye neyi neyapacagını şaşırmıs duruma gelecez heralde :)
buda hemşerisinin farları :)
https://www.youtube.com/watch?v=9M6Xfz-L0Do
https://www.youtube.com/watch?v=9M6Xfz-L0Do
Nightfish
11-12-2015, 08:24
Aracımızın ufak bir kazada sağ ön farı değiştiği için 27.000 TL hasar kaydı vardır, servisten sorgulatabilirsiniz.
Sis farına takılmayan led e led demem ben..
İlk önce kuş serisinde denenmeliydi...
bunlara para vermeye ne gerek var. Türk arabacısı yıllar önce çözdü sağlam ışıklandırmayı. 10.000 K BLUEBEAM çakma xenon far sis kombin sağlı sollu amerikan sarı parklarla zaten bütün dünyayı aydınlatıp milletinde gözünün anasını s. lar ne güzel. Bu sistemin yanında kendi yedikleri küfürler de bedava hemde..
Aracımızın ufak bir kazada sağ ön farı değiştiği için 27.000 TL hasar kaydı vardır, servisten sorgulatabilirsiniz.
vallahi ilk benim de aklıma bu geldi nedense:))
Bence artık yeni araçlarda yağmur sensörlerine şunu eklesinler TR paketlerine " sensör sis algılamadıkça , sis farları açılmasın manuel olarak " :)
Bence artık yeni araçlarda yağmur sensörlerine şunu eklesinler TR paketlerine " sensör sis algılamadıkça , sis farları açılmasın manuel olarak " :)
yeni e ler de sis farı yok zaten. Keşke USA daki gibi şu arka sisi de komple yasaklasalar TR de. ızdırap oldu yemin ederim hele şu ticarilerin dev gibi arka sisleri.
yilmazcatalbas
11-12-2015, 09:53
Ya şuncacık farın beyni var düşünüyor karşıdan gelen, önden giden adamın gözünü almamak için uğraşıyor, bir de bizim sığırlara bak arabada ne varsa yak ışıl ışıl olsunmuş !
individual
11-12-2015, 09:56
Alman mühendisler otomobil farını tekrar keşfetmiş :)
Deli mavi xenon olmadıkça ise yaramaz
halilcakir
11-12-2015, 16:05
Bu sanırım benim arabadakinin bir tık üst versiyonu ama soldaki silecek kolunu ileri itip otomatiğe alınca uzun farı , şehir içinde değil ama videodaki gibi karanlık yolda kendi kendine yukarı aşağı yaptığını yada solu kapatıp sağ farı uzunda bıraktığını görüyorsun ve zaten göstergedede gösteriyor o an ne yaptığını.
Yani baya baya karşıyı önünü tarıyor ona göre davranıyor
Şu far çatlaması vb bir korku bendede mevcut valla ne yalan söyleyim :D
Bu sanırım benim arabadakinin bir tık üst versiyonu ama soldaki silecek kolunu ileri itip otomatiğe alınca uzun farı , şehir içinde değil ama videodaki gibi karanlık yolda kendi kendine yukarı aşağı yaptığını yada solu kapatıp sağ farı uzunda bıraktığını görüyorsun ve zaten göstergedede gösteriyor o an ne yaptığını.
7.500 TL tanesi bizim değişti geçen sene :) şu anki kurla 10 u zorluyordur.
halilcakir
11-12-2015, 16:39
Oh ne ala
Kaskoyada zaten 6500 vermiştim
Ofisin sokağını ...tiler yapacağız diye arabayı yola bırakıyorum mecburen bu danalar bitirene kadar , inşallah başına bir iş gelmez o zaman anasını satayım...
Ne yani şimdi farlara yanarlı dönerli folyo çekince arıza ışığı mı yakacak? :)
Oh ne ala
Kaskoyada zaten 6500 vermiştim
Ofisin sokağını ...tiler yapacağız diye arabayı yola bırakıyorum mecburen bu danalar bitirene kadar , inşallah başına bir iş gelmez o zaman anasını satayım...
bu tıp olaylardan dolayı dış donanıma karşıyım :D
erhanarici18
11-12-2015, 21:48
yok ebesinin dıdısı
ulan bende diyorum bu E sesini niye hiç gözümü almıyo diyorum
E serisinde de var dimi bundan
https://www.youtube.com/watch?v=90cMdeeoMCU
VAG daha önce yaptı bunu sanırım
erhanarici18
11-12-2015, 22:13
Sen git cls al üstüne bilmem kaç euro multibeam led far al sonra karşıdan veya arkadaki keko far/sis 30k xenonları yakıp senin gözünü alsın...
2 seneye kalmaz bunada bi çözüm bulur mercedes
karşıdan gelen uzun kısa 5milyon K xenon projektör falan ne varsa yaksın içerde kimsenin gözünü alamıycak
işte huzur bu:smokin:
Benim aracımda da (2015 e250) intelligent light system var inanılmaz şeyler düşünülmüş ben istanbul içinde çok anlayamamıştım işlevselliğini ama bu yaz köye gittiğimde gerek uzun yolda gerek karanlık köy yollarında kendi kendime ulan yok artık dediğim çok oldu. Adamlar bu işi biliyor, far konusunda mercedes ve audi üstüne tanımam
exclusive
12-12-2015, 11:21
Hangi donanım oluyor bu bahsettiğiniz
halilcakir
12-12-2015, 11:34
Soldak sinyal kolunu ileri itekleyince otomatik uzun fara geçiyor
Göstergedede yuvarlak içinde A harfi yanıyor
Sonrasında zaten görüyorsun sağ sol farları tek tek yaktığını , yukarı aşağı yaptığını vs
halilcakir
12-12-2015, 11:36
Hı adıda intelligent led system idi sanırım
Tam emin değilim ama paket olarak almayıp da kendiniz kombinasyon yapınca Mercedes , Bmw'de falan opsiyon olarak geçiyor standart olarak hepsinde yok yani
TR paketli gelenlerde bulunuyor : Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-ilk-sahibinden-sigara-icilmemis-tertemiz-e250-17.000-km-de-252105532/detay)
Bunda yok mesela : Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-acil-satiyorum-yeni-e180-panoramik-tavan-geri-kamera-sifir-arac-251947155/detay)
halilcakir
12-12-2015, 11:44
Coupe ve cabrionun farları zaten farklı sedanlardan
darkmoon
12-12-2015, 12:08
zengin olan yazıyor çiziyor konuşuyor gariban fakir okuyor bakıyor..
bunlar atla deve teknolojiler değil digital yazılım sistemlerle zaten araçlara tracking modu eklendi..
tracking modunda yoldaki şeritleri track ederse şerit takip sistemi
farda yol takip sistemi
cruiseda adaptif araç takip sistemi..
FCWS (Forward Collision Warning System)
LDWS (Lane Departure Warning System)
Driver Fatigue Alarm gibi sistemlerin alayı özünde basit tracking takip moduna dayalı sistemler..
vay be elin oğlu ne yapıyor diye bakıcağınıza aracınızın önüne bir kamera yerleştirin android yada ios store da zaten bu tip eklentiler mevcut kullanabilirsiniz.. yani mucizevi şeyler değil fabrika arabaya entegre etmiş o kadar..
sonradan takılan xenona bende karşıyım heleki mercek yoksa farda ama farda mercek varsa ve xenonu takan kişi bilinçli aklı başında yolu görmek için takıyorsa zaten 4300k yada 5000 k bilemedin 6000k takar onun üstünü takmaz.. mercekli fardada o katiyen göz almaz..
halilcakir
12-12-2015, 12:10
Ya arkadaş bu nasıl bir yorumdur ya Allah aşkına :D:D:D
Bunu bile zengin fakir edebiyatına bağlamak nedir yani :D:D:D
Ben dolmuşla gezerkende bilgi sahibi isem eğer yine yazıyordum , şimdi yine yazıyorum
exclusive
12-12-2015, 12:46
Soldak sinyal kolunu ileri itekleyince otomatik uzun fara geçiyor
Göstergedede yuvarlak içinde A harfi yanıyor
Sonrasında zaten görüyorsun sağ sol farları tek tek yaktığını , yukarı aşağı yaptığını vs
saolasın E180 elite donanımda yok galiba dimi bu farlar ?
Standart olarak sunuluyor diye biliyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam. Ama doğru bilgiyi daha iyi bilenler söyleyecektir. Bendeki paket edition ve mevcut ils sistemi
Faruk_Vtec
12-12-2015, 18:51
far konumunu auto yapıp sılecek kolunu ılerı ıterek uzunları sabıtlersenız otomatık uzun far aktıf olur..
ama far konumu kısadaysa sılecek kolunu ılerı ıtersenız dırek uzun farlarınız yanar..
otomatık uzun far devrede olduğunda göstergede uzun far logosunun ıçıne A harfı düşer..
exclusive
12-12-2015, 18:54
Standart olarak sunuluyor diye biliyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam. Ama doğru bilgiyi daha iyi bilenler söyleyecektir. Bendeki paket edition ve mevcut ils sistemi
Gecen gün ön farı değişmiş E 180 vardı trameri 10bin civarındaydı o yüzden sordum
Bolkar1st
12-12-2015, 22:14
sesli güldüm :D
dauntless
16-12-2015, 05:17
Opel afl sisteminden ne farki var?