Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 RC mi clio RS 172 mi.
GökhanÖzkan
11-12-2015, 17:03
Arkadaşlar bu iki araç arasında kaldık her iki aracı da daha önce kullanmadık artılarını eksilerini yazarsanız birine karar kılıp alacağız iki tane araç var kararsız kaldık bilenlere sormakta fayda vardır dıye düşündüm bir yardımcı olun.. Kafamız çorba oldu
guwen_ar
11-12-2015, 17:14
İkisinide cok kez kullanmis biri olarak (sahibi olmadim ama olmus kadar oldum :D )
Kisaca ozetliyorum
206 rc yol tutusu daha iyi daha gosterisli daha sorunsuz bi arac
Clio 172 daha hizli daha az yakan daha donanimli arac
Parca fiyatlari hemen hemen ayni.
RC Rs ten daha donanımlı. En basitinden ESP var.
Clio rs yüz olarak 206ya göre bence daha çok eskidi. Sorunsuzluk olarak dersen şahsi görüşüm rstir. Fransız arabalarında Bu tip konularda Renault daha iyi bir marka.
sene 2005 Autoshow dergisi, iki mavi yanyana...
Bu arada malun sitede ilanlara baktım RS yavrusu ilanı adedi RS in kendinden daha fazla daha da ilginci yavrular fındık 1.6 ile 2.0 dan daha pahalı 24 25 isteyenler var :)
Cliosportve
11-12-2015, 18:42
206 RC ile 182 RS 'i donanım olarak karşılaştırmak daha makum olabilir
Nihayetinde aynı senelerin arabaları.
172 RS 'in avantajı kilosudur (1030 kg )
Ayrıca sağlıklı bir 172'lik normal kullanımda çok ekonomiktir.
Parça bakımından çok dertli değildir.Çoğu zaman zahmetsiz şekilde oem veya yan sanayi parçaları bulunabilir.
Ön takım bozmak neredeyse imkansızdır.Bozulsa bile çok uygun fiyatlıdır yedek parçaları.
Frenler tam anlamıyla çalıştığı taktirde pedal tepkisi çok hassas olup , çok iyi tutar.
206 RC ---> 172 RS'e göre
Daha yakışıklı
Daha donanımlı
Şanzumanı daha dayanıklıdır.
hic düsünmeden 206 RC derim. 2 sene kullandım hic sıkıntısız. bir ampul bile degistirmedim cok sukur. sonrasında buyuk araba alacagım icin gecen ay sattım. hele hele birde RC'nin mavisinden buldunmu tamam işin sonudur bu. parcalarını kolaylıkla bulursun oyle mekanik olarak cok kolay bozulan bir parcası yok. sanzumanı daha dayanıklı. yakıt konusuna gelince sakin kullanımda 8-8.5 litrelerde yakarsın. vergisi suan 6 aylık 350 tl. clio rs'e gore cok cok fazla yakısıklıdır. donanım gorsellik olarak RC'nin artıları cok fazla. hele hele o koltuklara oturunca zaten guven verdigini anlayacaksın.
hic düsünmeden 206 RC derim. 2 sene kullandım hic sıkıntısız. bir ampul bile degistirmedim cok sukur. sonrasında buyuk araba alacagım icin gecen ay sattım. hele hele birde RC'nin mavisinden buldunmu tamam işin sonudur bu. parcalarını kolaylıkla bulursun oyle mekanik olarak cok kolay bozulan bir parcası yok. sanzumanı daha dayanıklı. yakıt konusuna gelince sakin kullanımda 8-8.5 litrelerde yakarsın. vergisi suan 6 aylık 350 tl. clio rs'e gore cok cok fazla yakısıklıdır. donanım gorsellik olarak RC'nin artıları cok fazla. hele hele o koltuklara oturunca zaten guven verdigini anlayacaksın.
Zahmet olmazsa aracı övdüğünüz kadar eksi yönlerini de belirtirseniz daha faydalı bir yorum yapmış olursunuz. Çünkü şimdi Rs sevenler gelip "yoo rs daha yakışıklı" diyip mevzuyu başka boyutlara taşıyabilir.
Zahmet olmazsa aracı övdüğünüz kadar eksi yönlerini de belirtirseniz daha faydalı bir yorum yapmış olursunuz. Çünkü şimdi Rs sevenler gelip "yoo rs daha yakışıklı" diyip mevzuyu başka boyutlara taşıyabilir.
eksi yonlerını gormedıgım ıcın gerek duymadım. herseyiyle bana gore artı bir arac.
Orçun Dikayak
11-12-2015, 19:11
Ben RS kullanıcısıyım şuan tarafsız bi kaç bişey yazıcam kimse yanlış anlamasın :)
Rs konfor olarak çok çok yumuşak Rc bi o kadar sert,
Rs yol tutuş olarak kötü değil iyi şöförle iyi kötü şöförle kötü çünkü sizi yola sokacak yada hop sağın kaydı az soldan verelim gibi bişi yok Rc de Esp var sertliğini verdiği bi nebze daha güven var,
Rs yüz olarak cidden symbol gibi ya anlayan adam anlıyor anlamayan normal clio bu diyor Rc de de artık sağolsun günümüz apaçileri sayesinde farklı duran çok bişey kalmadı dış görünüşte ama hangisi yakışıklı dersen mercekli farlı mavi renk bi Rc'ye asla hayır demem clio'yu ortadan ayırır (clio 172 den bahsetiyorum),
Rs donanım olarak Rc'den zayıf durumda dijital klima yok esp yok şakşukalı koltukları yok :):) koltuk olayı biraz tercih meselesi bana sert geldi clio'nunkilerde bi o kadar yumuşak ortası yok açıkçası :):)
Şimdi gelelim sonuca sonuçta biri 15 diğeri 10 yaşında araç bunların mükemmel durumda olanını ararsak güzel paraları gözden çıkarmak gerekir.Hangisinin temizi bulunursa o alınıp binilmeli diye düşünüyorum ben ama dersen ki ben roll kovalarım ederim diye ben clio 172 derim (hafiflik ve telli gaz telindeki tepkiden dolayı bi adım önde).
Ayrıca 206 RC'nin kıyaslanacağı araç 172 değil 182'lik RS olmalı diye düşünüyorum.