Orijinalini görmek için tıklayınız : evlere gelen geçmiş dönem HGS borçları .. .
_muhaRRem
23-12-2015, 18:06
bir tek benim evimemi geldi yoksa sizlerinde geliyor mu ?
2014 yılına ait bir sürü ceza gelmiş..
Ben hgs ile hiç cezalı geçmedim , sistemsel hatalarından dolayı bazı geçişlerde kaçak geçiş yazıyordu , hgs yi aradığımdada eğer bakiyeniz varsa hesabınızdan düşülür endişelencek birşey yok diyorlardı..
Şimdi bu gelen cezalar neyin nesidir ?
Bana bir türlü gelmedi. 2014'ten 120 liralık cezam var. Ödeyim de kurtulayım istiyorum.
1300 lira geldi geçen hafta 2014 yılına ait , banada dert etmeyin bakiyeden düşüyo denmişti.
GuneyOnur
23-12-2015, 18:35
Bizimde 10 adete yakın geldi hepsi 1500-tl ye yakın tutuyor.
_muhaRRem
23-12-2015, 18:37
Sinirim bozuldu ya , napcaz acaba ne yapmamız gerekli.
mk geçen gün su sayaçları için geldiler şimdide hgs borcu vs sene kapanıyoya,insanlarımızın kulak arkalarınıda dolduralım diyolar boş kalmasın sakın :D
onursumer
23-12-2015, 19:07
benimde sattığım arabanın 1 tanesinde bendeyken ogs kaçak geçiş gozukuyor toplam 200tl hala bekliyorum gondersinlerde odiyim diye 1 sene oldu :D
OMTechJr.
23-12-2015, 19:27
Banada geldi bugun 2 tane 165x2 adet. olay ne bende anlamadım. ben o cezayı yediğim arabayı 1 sene evvel sattım. artı olarak kaçak geçiş..vs yok. HGS araçta takılı ve içi doluydu. gelen cezaların birinde fotoğraf araç modeli plaka hiç birşey yazmıyor sadece adım var. diğerinde adım + plaka yazıyor yine resim yok. itiraz mı edelim napalım şimdi? Aynı yolculuğun gidişi ve dönüşü yediğim cezalar.
Özellikle fsm de gişeler kalktıktan sonra ogs den para çektikleri halde birde hgs den kaçak geçiş cezası göndermişler
Bakalım ogs geçiş dökümünü mail attık çözülecek sanırım.
Bir kontrol etmekte fayda var.
Banada gelmis himina 85 tl plaka ve isim yaziyor odemezssek neolurki simdi?
Satarken cekme belgeye cikarin araci ceza meza klmiyor bnimde 3000 tl vardi cekme belgeli sattim cikmadi
2014 den bizim şirket arabasınada ceza geldi çamlıca gişeler diyo ama araba ankara dışına hiç çıkmadı neyin nesidir araştırıyoruz.
14bin desem...
14 bin ne 14 ne 14 kim 14 milyon milyar sen bu parayi ne yaptin ?
bişi dicem ödemezsek satişa engel mi ödemek istemezsem ne yapabilirler?
bugün muhabbeti döndü birisine 40 bin tl gelmiş ..
ozan gülle
23-12-2015, 23:49
Banada kacak gecis yapip 1 hafta icinde hgs almama ragmen geldi aradim bi akca maillesme sonrasinda iptal ettirdim
bugün muhabbeti döndü birisine 40 bin tl gelmiş ..
moruk banada 2500 haşırt taaa gecen sene Nisan ayından aralık ayına kadar
moruk banada 2500 haşırt taaa gecen sene Nisan ayından aralık ayına kadar
yörükler elektronik önder abi söylüyordu birine 40 bin gelmiş diye bugün, 2500 hadi neyse bi nevii de 40 nedir.. :D
geçmiş olsun bu arada :)
hgs cezaları nerden kontrol ediliyordu benimde yolda vardır :(
bende de ogs var yanlışlıkla hgs den geçtim bunun bile cezası varmış anasını satıyım
Ceza tutarlarını görünce tırsmadım değil. Kontrol edeceğimiz yer neresi cezalar için?
sanırım e-devlet üzerinden bakılabiliyordu arkadaşlar
01-03-2014 tarihli banada ceza geldi dün anlam veremedim
Bizimde sirkette 3 araca geldi. tam 1 sene öncesinin cezaları. Kendi aracımı kontrol ettiğimde 4 cezada ben gördüm henüz elime ulaşmadı ama.
E devlet üzerinden tüm geçişleri ve cezaları sorgulayabiliyorsunuz.
hddsheriff
24-12-2015, 08:05
E-devlet ptt bölümlünden kontrol ediliyor. Benim de 5 bin E yakın borcum varmış ödeyeni..........
1-2 kere bakiyem yetersizken geçmiştim, 1 hafta içinde bakiye yüklemiştim, henüz ceza yok :)
BurakYozgat.
24-12-2015, 10:28
3200de bana geldi. Ama benim şöyle bi sorum olacak.
Aracım şirketimizin üzerine fakat hgs yi ben kendi üstüme çıkartmıştım.
Bu cezalar şirketi mi bağlıyor yoksa beni mi ? Yaptırımı şirkete mi olacak bana mı ?
Bilen birisi cevaplarsa sevinirim.
Hadi hayirli olsn bana da geldi 327-286 olarak itirazlari nasil yapmalayiz ?
E devletten baktığımda sattığım aracın bakiyesiz geçişlerinden dolayı borçları görünüyordu.
HGS müşteri hizmetlerini aradım. Bana satıştan sonraki cezalar adınıza görünse bile aracın o andaki sahibini yani sattığınız kişiyi bağlar dediler.
Ödemedim :D:D
individual
24-12-2015, 10:59
Arkadaşlar geçiş ihlali ceza gelen arkadaşlar hgs etiketiniz kredi kartınamı bağlı yoksa ptt gidip bakiyemi yüklüyorsunuz ?
Bendede var 1000 liraya yakın muayene var şimdi inşallah gözükmez :D
Pttden ödüyordum ben fakat ben bunlara itiraz etmek istiyorum benim bakiyem doluydu hep onlardan kaynakli bi sorun olarak itiraz eden arkadaşlarin bizi de yönlendirme şansi yok mu ?
individual
24-12-2015, 11:17
Bendede var 1000 liraya yakın muayene var şimdi inşallah gözükmez :D
Tüvtürk Sitesinde OGS - KGS borcu olmayacak yazıyor.
KGS kalktı HGS sanırım.
Cliosportve
24-12-2015, 11:25
Benimde yeni aldığım aracın üzerinde 2014 senesine ait 2 kaçak geçiş gözüküyor.(boğazlardan)
Aracı satın alırken normalde bu borçların çıkması gerekmiyor muydu diye düşünüyor insan
Dün detaylı bir şekilde karayollarının hgs bölümüne mail attım( hgs@kgm.gov.tr )
Derdimi açıkca beyan ettim
Mail ile beraber aracı satın aldığım tasdik - noter belgelerini ve cezaların gözüktüğü ekranı, screenshot yapıp yolladım kendilerine.
1-2 hafta ses çıkmadığı taktirde, direk istanbuldaki merkezleri neredeyse orada bu işi bitirmeye niyetliyim.
Direk HGS yi aramayın
HGS bu bizimle alakalı değil karayolları ile alakalı diyor sıyrılıyor
2014 yılına ait cezaların sene sonu gelmesinin sebebi yeni yılıa gireceğimiz için 2 seneyi geçmiş cezalar iptal oluyor bu yüzden 2. seneyi doldurmadan gönderiyolar
https://www.turkiye.gov.tr/ptt-hizli-gecis-sistemi-hgs-ihlalli-gecis-bilgileri-sorgulama
H22Power
24-12-2015, 11:37
4 tane ceza şimdi geldi hgs zıkkımı
Ondan onceki gun de 78 le radara girmisim
Sahil yolunda 189tl postaci ile kanka olduk
Yarin biraz gec gel uykumu bolme dedim hahaha
Devlet t.sak gecio ya oyle gecilmez bole gecilir hesabi :D
ozan gülle
24-12-2015, 11:39
Benimde yeni aldığım aracın üzerinde 2014 senesine ait 2 kaçak geçiş gözüküyor.(boğazlardan)
Aracı satın alırken normalde bu borçların çıkması gerekmiyor muydu diye düşünüyor insan
Dün detaylı bir şekilde karayollarının hgs bölümüne mail attım( hgs@kgm.gov.tr )
Derdimi açıkca beyan ettim
Mail ile beraber aracı satın aldığım tasdik - noter belgelerini ve cezaların gözüktüğü ekranı, screenshot yapıp yolladım kendilerine.
1-2 hafta ses çıkmadığı taktirde, direk istanbuldaki merkezleri neredeyse orada bu işi bitirmeye niyetliyim.
Direk HGS yi aramayın
HGS bu bizimle alakalı değil karayolları ile alakalı diyor sıyrılıyor
Hgs ye attigin maile donus 1-2 haftada olmayacaktir 2 ay icerisinde donuyorlar bilgin olsun bende ayni senin gibi alim satim sozlesmelerini hgsmi birde dilekce yazip mailledim 1 bucuk ay sonra cezaniz dusmustur sadece gecis ucretlerini odeyiniz diye mail geldi onlarida odedim 2 hafta sonra ilgili odenin yapildigini ve cezanin tamamiyle dustugunu bildiren mail geldi
mimarsertac
24-12-2015, 12:09
Benim banka hesabıma bağlı, hiç borç görünmüyor. Bittikçe 30tl çekiyor.
Bende şimdi yeni aldığım araca bakayım dedim bir dünya cezası var benden önce ki sahibinin hgs den.Şimdi bana patlar mı bu olay çözemedim ne yapmak gerek acaba?
ahmet3425
24-12-2015, 13:27
Vay be bitek ben degilmisim :) 2014 12. Aydan banada gelmis sabah muhtarliktan aldim 46 lira.
Yalniz bu hgs nin 444 11 17 numarasina ulasim saglayamayiyorum. Ulasabilen var mi ?
fatihcakin
24-12-2015, 13:33
Mağdurlardan biride benim, 143 tl geldi 14/08/2014 tarihinde kaçak geçmişim, fakat aracımızda hgs vardı mail gönderdim bakalım ne olacak.Tebligatta iletişim numarası var fakat aranmıyor nasıl bir numaraysa :S
Biraz önce banda geldi
2014 - 2.ay da FSM den geçmişim
Tamamda benim OGS var nasıl oluyor bu iş anlamadım
Geçir uğraşsın vatandaş amk
asscutter
24-12-2015, 13:37
Bende şimdi yeni aldığım araca bakayım dedim bir dünya cezası var benden önce ki sahibinin hgs den.Şimdi bana patlar mı bu olay çözemedim ne yapmak gerek acaba?
noter satış kağıdıyla beraber pttden sanıyorum dilekçe gibi bişey yazmanız gerekiyor tarihten önce aracın sahibi başkası olduğu için sizin cezanız olmuyor
driftboy
24-12-2015, 13:50
kiralık arabalardan 49 bin lira :) :) :)
Önceki sahibine söyleyin, Plakanıza tanımlı HGS'yi iptal ettirsin.
Eğer o etmiyorsa siz bir PTT bayisine giderek, ruhsatınızı gösterip iptal ettirebilirsiniz.
Siz satıştan önceki borçlardan sorumlu değilsiniz.
Önceki sahibine söyleyin, Plakanıza tanımlı HGS'yi iptal ettirsin.
Eğer o etmiyorsa siz bir PTT bayisine giderek, ruhsatınızı gösterip iptal ettirebilirsiniz.
Siz satıştan önceki borçlardan sorumlu değilsiniz.
ben yeni hgs almıştım zaten şuan plakada benim hgs gözüküyor.o zaman iptal edilmiştir sanırım
Bu işin en güzel çözümü hgs yi kredi kartına bağlı almak.
Hgs borcu şuan için satışa engel teşkil etmiyor. 3 aralık 2015 te aldığım aracın yaklaşık 500 TL ceza var.
Etiket şahıs adına alındığından dolayı araç tescil tarihiniz öncesi kaçak geçişler kişiyi bağlar.
İleride hgs yi de sisteme dahil edip borcu kapat öyle satış yapalım diyebilirler.
OGS niz var ve yanlışlıkla satış anında aracın üstünde gittiyse hemen müş. hizm. arayıp çalındı / kayboldu diyerek iptal edin.
Ben 3 sene önce sattığım aracın yakın zamanda bir sürü geçiş cezasını ödedim bu yüzden.
individual
24-12-2015, 15:11
bi ara haberlere bir servisci çıkmıştı.
18.000TL HGS borcu varmış.
HGS etiketini postaneden almış.İçine bakiye yüklenenden.
Spiker soruyor bitince bakiye uyarı veriyor hiç geçtinizmi diyor.
Geçtim 1-3-5 bilemedin 15 kez bakiye geçmişimdir herhalde diyordu :)
Normal olarak'da ceza ve faizi işleyor.
mechanic
24-12-2015, 15:21
hgs yi kime sattıklarına bakmak lazım
ben yeni hgs almıştım zaten şuan plakada benim hgs gözüküyor.o zaman iptal edilmiştir sanırım
Bir plakaya 2 adet HGS etiketi tanımlı olabiliyor. Siz yinede önlem olarak bunu sorgulayın.
karayolları genel müdürlüğünü aradım çok zorda olsa, durumu anlattım o cezaları ile ilgili tebligat zaten gitmiştir diyor 2014 tebligatları gönderilmiş.Şuan size gözüken borç yok dedi ne kadar bakiye olduğunu falan söyledi, inşallah sorun almaz.
imprezaWRC
24-12-2015, 16:51
Biraz önce banda geldi
2014 - 2.ay da FSM den geçmişim
Tamamda benim OGS var nasıl oluyor bu iş anlamadım
Geçir uğraşsın vatandaş amk
FSM'ye koydukları kameralar düzgün çalışıyor mu hiçbirimiz bilemiyor. Ne ses var ne görüntü, altından usul usul geçiyorsun sonra piyango vuruyor.
Ayrıca, özellikle şehir dışındaki otoban giriş-çıkış noktalarındaki cihazlarda düzgün çalışmıyor. Zaten sistem paranoyak etmek üzerine çalışıyor; son anda yeşil ya da turuncu yanıyor gerçi ne yandığının bir önemi yok; dedim ya düzgün çalışmıyorlar, mahmutbey gişelerde bir bakıyorsun kaçak geçiş yazıyor. Ulan, nereye kaçak geçiş, ruh hastası ettiniz be, otobana girerken HGS yeşil yandı; meğer çıkışta hazır ol ben sana geçirecem anlamında yeşil yanmış.
Sorarsan, sonradan düzeltiliyor, HGS bakiyenizden düşüyor deniliyor demek ki o da yalan, hesabında bakiye varsa bile arkandan iş çeviriliyor.
FSM'ye koydukları kameralar düzgün çalışıyor mu hiçbirimiz bilemiyor. Ne ses var ne görüntü, altından usul usul geçiyorsun sonra piyango vuruyor.
Ayrıca, özellikle şehir dışındaki otoban giriş-çıkış noktalarındaki cihazlarda düzgün çalışmıyor. Zaten sistem paranoyak etmek üzerine çalışıyor; son anda yeşil ya da turuncu yanıyor gerçi ne yandığının bir önemi yok; dedim ya düzgün çalışmıyorlar, mahmutbey gişelerde bir bakıyorsun kaçak geçiş yazıyor. Ulan, nereye kaçak geçiş, ruh hastası ettiniz be, otobana girerken HGS yeşil yandı; meğer çıkışta hazır ol ben sana geçirecem anlamında yeşil yanmış.
Sorarsan, sonradan düzeltiliyor, HGS bakiyenizden düşüyor deniliyor demek ki o da yalan, hesabında bakiye varsa bile arkandan iş çeviriliyor.
Başka bir konuya da yazmıştım buradan da yazayım,
Eski aracımda hgs etiketim vardı, kredi kartıma tanımlı. Bir sebepten camdaki etiket çıkmak zorunda kaldı.
Her geçişimde (sakarya-izmit batı) kaçak geçiş yazardı, ben de birkaç defa kaçak geçiş sorgulama sitesinden baktım herhangi bir ceza yazılmamış.
Bir de etiket yoksa en uzak mesafe alınır hikayesi var, ben yukarıda yazdığım gibi defalarca bunu test ettim.
Her seferinde normal geçiş ücreti olan 1.80 TL bakiyeden düşürüldü.
Aynı araç üzerinde 2 hgs varsa hangisinde bakiye müsait ise düşümü oradan yapıyor.
Yine yazmakta fayda görüyorum, hgs / ogs ne alırsanız alın k.kartına tanımlı alın kafanız rahat olsun.
Ayrıca bankadan alınan HGS etiketinde de 10 TL kitliyorlar artık, eskiden ücretsizdi şimdi ücretli olmuş :S
Bu arada kredi kartına tanımlı tanımsız farketmiyor arkadaşlar. HGS'yi piyango idaresine bağlamışlar sanki. Her geçişte kime ne yazılacağını ne çıkacağı çekilişle belli oluyor.
Benim şirket araçlarında HGS olmasına rağmen bazen okumamış, arada okumuş, arada Pejo Partnere 6 teker kamyon cezası yazmış, arada HGS OGS ortak gişelerden geçişte ikisine birden ceza yazmış.
OGS'li araçlarımda ise sıfır problem. 2 arabada o dönem OGS aleti verem diye HGS aldıydık, 2 araçtan 14 bin küsür geldi.. Rakam az buz değil, Ankara'da elden itiraz edeceğiz.
VolcanoS
24-12-2015, 19:35
Ayni ceza bana geldi 3 arac 1100 lirami ne. Bunu napalim odeyelim mi kalsin mi boyle :) odemezsek faiz vs biniyormu buna?
yıllardır OGS kullanıyorum hic bir sorun olmadı.. inş. Ogs kalkmaz
individual
25-12-2015, 14:33
OGS-HGS ödenmezse faiz işliyor.
Birde araç muayenesi yapılmıyor.
2014'den kalma borç bana da gelmiş ogs ile hgs'den geçme cezasıymıs. Fark 4 tl ceza 60 70tl.3 kaçak geçiş 153tl hayırlı olsun fakat bu araç benden sonra 2 el değişti en az ödemesem mi borcu
tuner faruk
25-12-2015, 15:44
Konu sayesinde sattığım iki aracın üzerinde hala aktif duran HGS lerimi kapattım :)
Ceza çıkmadı hatret ettim :D
Şimdi geldi bana da 2014ten. Ne yapıyoruz ? Ödüyor muyuz ?
onursumer
25-12-2015, 23:29
OGS-HGS ödenmezse faiz işliyor.
Birde araç muayenesi yapılmıyor.
ben yaptırdım bu sene gozukmedi, sitelerinden sorgulayınca gozukuyor
Ayrıca ben ceza gelen aracı satmışım ve tarihte araçta hgs var. Cezayı ödemek saçma değil mi ?
SULTANOGLU
25-12-2015, 23:36
Banada gelmis. 1 tane otoyol 2 tane kopru. Ha gayret cikarticaz asgari ucreti 1300 tl bandina
Aynen banada 2014 den hgs borcu cikarmislar ipneler..
VTec_king
26-12-2015, 09:55
ben bir kere kaçak geçtim hayatımda oda geldi 48 tl idi erken ödedim 35 tl ye indi,elimden geldiğince zaten karşıya geçmiyorum o karşının lanet trafiğine katlanamıyorum
Bana gelmis ama ogs ile gectim hepsinden nasil oluyor bu cezalar :)
Ahmetfikri
26-12-2015, 10:33
3 kaçak geçiş cezası geldi dün hepside çeşmeye kaçak ete giderken iyimi :)
Şirkette şoforun kullandığı transite 29.000TL, başka bir binek araca 12.000TL ceza geldi dün.
Kime nasıl sövsem şaşırdım artık..
Banada bu gün 10 bin tl geldi arkadaşlar..
bana da geldi ceza guzel bir faizle, neden bu kadar beklemisler yollamak icin anlamadim. keyfen kacak gecmiyoruz sonucta
Nameless34
26-12-2015, 19:57
Hep aynı çakallığı yapıyor devlet, banada 7 ay önce sattığım aracımdan 620 tl ceza gelmiş, kendi adıma konuşayım ödeyenin taaa. ... Koyayım. Devlet tuttuğuna geçirmeye çalışıyor hep, zamanında rx-8 le toplmada 3 bın kusur tl lik ceza yemiştim, arabayı sattığım güne kadarda girip faizine bile bakmadım kısmetime ne çıkarsa artık diyerek, gittin vergi dairesine 124 tl ceza ödesim sadece diğer hepsi silinmiş af ile. Ödeyenler hep mağdur oluyor bu sebeple ödemeyeceğim ailinip gidecek muhtemelen.
b.ustaoglu
26-12-2015, 20:00
ceza nerden geliyor nerden kontrol ediliyor. eve gelen bir ceza yok ama ben yine de kontrol edeyim merak ettim
Okumayan bir sistemde 10 kat ceza neresinden bakarsan bak soygundur....kasıtlıdır, bilerek yapılmıştır..
Şöyle bir bilgilendirme yapayım,
Turizm ile ilgilendiğimden dolayı şirketin tek aracına 700TL gibi bir borç geldi.
Bugün, 2. köprüde ki HGS merkezine gittik ne ile karşılaşalım, binlerce itiraz etmek isteyen insanlar..
Kapıya da kocaman yazmışlar, şikayet ve itirazlarınız için Ankara'ya gönderiniz diye, burada sadece hgs sorgu yapılmaktadır.
Evrakınızın fotokopisini alıp, aslı ile birlikte - ödemeleriniz gösteren belge ile birlikte Ankara'ya gönderin.
Herkese tekrar geçmiş olsun.
ceza nerden geliyor nerden kontrol ediliyor. eve gelen bir ceza yok ama ben yine de kontrol edeyim merak ettim
Aş kontrol edebilirsiniz;
HGS;
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf
OGS;
http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx
OrcunInce
28-12-2015, 14:00
Geçen hafta bana da gelmiş. Tüm arabalarımda ogs var/vardı. Kaçak geçiş en fazla o an ogs'nin okumamasından olur.
Bundan bana ne? Sistem ogs'yi görmediyse bu benim suçum mu? Ayrıca diyelim ki okumadı, sistemde bu arabada ogs olduğu belli, neden düşmüyor hesaptan?
Bu bildiğin soygun, başka bir şey değil?
Banada geldi kara mektup 2 tane 2014 ten
5 tanede 2015 ten var internetten baktım ama 2015 ler gelmedi daha bidahaki ay muayene var mecburen ödiycez sanırım başka çaremiz yok. Affı felan yok mu bunun :D
Geçen hafta bana da gelmiş. Tüm arabalarımda ogs var/vardı. Kaçak geçiş en fazla o an ogs'nin okumamasından olur.
Bundan bana ne? Sistem ogs'yi görmediyse bu benim suçum mu? Ayrıca diyelim ki okumadı, sistemde bu arabada ogs olduğu belli, neden düşmüyor hesaptan?
Bu bildiğin soygun, başka bir şey değil?
işin asıl komik yanı,
Bankadan havale yapıyoruz, hgs de 2 lira var mesela havaleden sonra 22 lira oluyor saat 11:00 de yapılıyor işlem
15:00 de araç geçiyor, kaçak geçiş diye uyarı veriyor :)
Kim yerseye gelmiş bu olay resmen..
Ozan Özer
28-12-2015, 14:15
HGS cezasına faiz işliyor mu?
internet sitesinde görünen iki cezamında tutarı aynı..1 seneyi geçti..ptt'de süprizle karşılaşmıyım :)
HGS cezasına faiz işliyor mu?
internet sitesinde görünen iki cezamında tutarı aynı..1 seneyi geçti..ptt'de süprizle karşılaşmıyım :)
sen gidene kadar dua et de daha fazla olmasın abi :D
Ozan Özer
28-12-2015, 14:18
işte sitede geçirilmiş rakamı göstermiyor mu bu lanet sistem :)
GuneyOnur
28-12-2015, 14:41
Gittim 6 tane cezayı indirimli ödedim kurtuldum.HGS Sistemide aynı .. OGS Sistemide aynı ... spor gazetesi
Ozan Özer
28-12-2015, 14:42
Gittim 6 tane cezayı indirimli ödedim kurtuldum.HGS Sistemide aynı .. OGS Sistemide aynı ... spor gazetesi
süresi geçse de indirimli mi ödeniyor?
2014 yilinda ben de ceza yemisim :)
Ogs olmasina ramen, otomatik odeme olmasina ramen
198 tl kitlemisler :) hala odemedim.
Bizim sattığımız araca gelmiş 2014 yılına ait
Aracımızda HGS de vardı. Nasıl iş gerçekten enteresan ya
Kredi karti tanimlatmak en mantiklisi, hic sikintiniz, tasaniz kalmiyor.
Kacak gecisleri bile dusuyorlar.
kelalper
28-12-2015, 15:14
bana da biraz önce geldi 2014 yılı cezası diye. OGS li arabaya ait hemde. Arabayı satmışım nasıl ispat edicem yaw. Sattım ogs yi başka araca geçirdim.
GuneyOnur
28-12-2015, 15:19
süresi geçse de indirimli mi ödeniyor?
Atıyorum 2013 cezası geldi veya 2014 cezası farketmiyor ceza sizin elinize geçtiği günden yani tebliğ tarihinden itibaren 15 gün süreniz var indirimli ödemek için
GuneyOnur
28-12-2015, 15:20
bana da biraz önce geldi 2014 yılı cezası diye. OGS li arabaya ait hemde. Arabayı satmışım nasıl ispat edicem yaw. Sattım ogs yi başka araca geçirdim.
Ceza sana tebliğ edildiği için tek muhattabın sulh ceza mahkemesi abi yada aracın satış kağıdıyla beraber karayollarına gidiceksin 2. köprüde avrupa'dan anadoluya geçişte sağda.
Peki ben birsey sorayim arkadaslar..gecen sene aracimi sattim ve hgs yi iptal ettirmeyi ihmal ettim,sonra iptal icin basvurdugumda cezasi var dediler.fakat ceza tarihi ben sattiktan sonra,bu durumda ne yapabiliriz?
GuneyOnur
28-12-2015, 15:21
Kredi karti tanimlatmak en mantiklisi, hic sikintiniz, tasaniz kalmiyor.
Kacak gecisleri bile dusuyorlar.
Sizin şansınıza bazende düşmüyorlar ceza yolluyorlar fakat kanıtlarsanız tabii ki ceza iptal olur.
indirimli ödemekten kastın ne? toplam cezalı tutarı % 15 indirimli mi ödedin? yoksa ana geçiş ücretlerini mi ödedin sadece?
Ozan Özer
28-12-2015, 15:36
Atıyorum 2013 cezası geldi veya 2014 cezası farketmiyor ceza sizin elinize geçtiği günden yani tebliğ tarihinden itibaren 15 gün süreniz var indirimli ödemek için
ceza benim elime geçmedi işte sorun orada :) HGS sitesine girdiğimde farkettim..Yoksa bana,evime gelen bir ceza olmadı..
asscutter
28-12-2015, 15:50
bugün banada geldi ceza mecbur ödeyecez:) satışda sıkıntı olmuyor diye biliyorum muayenedemi hgs borcu sorun oluyor bilen varmı?
2014 Nisanda izmirde geçmiştik hgs den. Plakaya kayıtlı hgs yok.
Daha 1 hafta önce geldi ceza tutanağı. 25 lira ödemiş babam kapanmış mevzu. Bana da ilginç geldi.
DÜn akşam haberlerde izledim. Bazı firmalara milyon Tl varan cezalar gelmiş.
300-500bin tl zaten oldukça fazla. Büyük saçmalık var bu işte. Umarım kısa sürede düzeltirler sistemi ve cezaları.
750tl geldi anasını satıymaynı dönemde ogs vardı bende muhtemelen dalgınlıkla geçmişim.
ogs min olmuş olması bişey değiştirir mi itiraz vs vs?
GuneyOnur
29-12-2015, 09:30
bugün banada geldi ceza mecbur ödeyecez:) satışda sıkıntı olmuyor diye biliyorum muayenedemi hgs borcu sorun oluyor bilen varmı?
Size tebliğe edilmediği sürece sıkıntı olmuyor ama ceza size ulaştığı andan itibaren muayene ve satış olmuyor kağıttada yazıyor zaten.
GuneyOnur
29-12-2015, 09:31
750tl geldi anasını satıymaynı dönemde ogs vardı bende muhtemelen dalgınlıkla geçmişim.
ogs min olmuş olması bişey değiştirir mi itiraz vs vs?
OGS Ve HGS ayrı sistemleri olduğu için itiraz etmeniz pek bir işe yaramıyacaktır.
GuneyOnur
29-12-2015, 09:37
indirimli ödemekten kastın ne? toplam cezalı tutarı % 15 indirimli mi ödedin? yoksa ana geçiş ücretlerini mi ödedin sadece?
Toplam ceza tutarı üzerinden 1/4 oranında indirim yapıldı.
OGS Ve HGS ayrı sistemleri olduğu için itiraz etmeniz pek bir işe yaramıyacaktır.
Niye bende hgs den geçtim yanlıslıkla borc falan gozukmuyor
sonucta gecis sistemi kullanıyoruz kessınler dıgerınden
belki araç sıkıstırdı giremedim ogs ye sacmalığa bak a q
Ozan Özer
29-12-2015, 09:50
Banada dün itibariyle ptt ile gönderilmiş..Bugün muhtarlıktan alacağım süprizimi..
internette 92tl gözüküyordu bakalım kaça patlayacak
e-devlet ten baktım cezam gözükmüyor ama eve geldi ceza sisteme yansıması gerekmiyor mu bunun
GuneyOnur
29-12-2015, 10:08
Bugün gözükmesse yarın gözükür ama elbet gözükür yada o ara hgs okumamıştır sorun vardır şansın dönmüştür yani.
BurakOzdemir
29-12-2015, 10:17
dün kağıt geldi sattığım gün 2 tane ceza yemiş sahibi satış kağıdını ve dilekçeyi kargo yapıcam.
1.buçuk sene önce satmıştım aracı ne saçma
Babamın kullandığı araç için HGS miz var; dün ceza geldi eve. 390 TL.
Araçta alındığı günden beri hgs var.
Bakalım itiraz falan ne yapabileceğim..
Binali Yıldırım' ın açıklaması " yanlış basılmış "
yanlışa bağlamaları hiç şaşırtıcı olmadı :)
http://www.sondakika.com/haber/haber-binali-yildirim-hatali-hgs-cezalarinin-sebebi-8035190/
individual
06-01-2016, 12:57
Bende OGS vardı.
Bir gün 2.köprüden geçerken bir anda karar değiştiren mahlukat yüzünden ya ona vuraktım yada HGS'den geçicektim.Mecbur HGS'den geçtim ceza yazdı 2 gün sonra aradım konuştum HGS alın ordan düşer normal geçiş ücreti yoksa cezalı ödersiniz OGS'den düşemeyiz dediler.
Bende gittim HGS aldım.
Şimdi kafama göre bi HGS'den geçiyorum bi OGS'den :D
golgeoyunu03
06-01-2016, 13:16
Bende OGS vardı.
Bir gün 2.köprüden geçerken bir anda karar değiştiren mahlukat yüzünden ya ona vuraktım yada HGS'den geçicektim.Mecbur HGS'den geçtim ceza yazdı 2 gün sonra aradım konuştum HGS alın ordan düşer normal geçiş ücreti yoksa cezalı ödersiniz OGS'den düşemeyiz dediler.
Bende gittim HGS aldım.
Şimdi kafama göre bi HGS'den geçiyorum bi OGS'den :D
Köprüden geçerken ikisinide okumasın? :)
individual
06-01-2016, 13:21
Köprüden geçerken ikisinide okumasın? :)
HGS etiketi cama yapışık ogs arabanın cebinde duruyor.
1.Köprü çıkışında bakıyorum HGS yoğun OGS cama tutuyorum OGS'den alıyor.HGS boşsa zaten ogs hep cepde duruyor direk geçiyorum.
Otobanda ise
HGS ve OGS bir olduğu gişeden çıkıyorum.Tekrar gişelere geldiğimde bakıyorum hangisi boş ise ordan geçiyor.
OGS hep arabanın cebinde durduğu için sorun olmuyor.
Binali Yıldırım' ın açıklaması " yanlış basılmış "
yanlışa bağlamaları hiç şaşırtıcı olmadı :)
http://www.sondakika.com/haber/haber-binali-yildirim-hatali-hgs-cezalarinin-sebebi-8035190/
hain hgs de bizi kandirdi :(
benım accordun ustune hgs cezası geldı bugun teblıg edılmıs. garıp olan su kı ben hıcbır arabamda hgs kullanmıyorum :)
olan hgsmde kredı kartıma baglı alt 10 ust 30 tl lımıtlı. araba degısınce hesaptan plaka degısıyorum ıs bıtıyor. en onemlı kısımda bu hgs lerın hepsı fsm gecısı olarak cıkmıs 11/52014 den 31/1/2015 e kadar 4 ceza gelmıs ındırımlı 144 tl.
sımdı napıcam ben bunu :) odeyecekmıyım? ısın bı garıp tarafıda su arac hanımın ustuneydı e devletten ceza sorgulama yapıyorum oda cıkmıyor hanımın tc de.
varmı bır fıkrı olan?
olan ogs mde yazacaktım hdsm yazmısın pardon :)
Tamda fsm giselerinin kalkip yeni sisteme gecis zamanina denk geliyor bu cezalar. Yapacaklari isi bem bunlarin
Odemeyin arkadaslar. Cezalarin cogu 2014 tarihli yani teblig zamani asima ugramis.
Sadece gecis olani odeyip bu konu kapanacak.
Ayrica o donem hesabinizda para varsa,iptal davasi acin...
ACİLL SORUM OLUCAK : hgs mi plaka üstüne almıştım ptt den aracımı sattım satarken cekme belgeliye çıkarıp öyle sattım herhangi bir borç çıkmadı . daha sonradan gelirmi bu borç
yilmazcatalbas
08-01-2016, 11:47
Odemeyin arkadaslar. Cezalarin cogu 2014 tarihli yani teblig zamani asima ugramis.
Sadece gecis olani odeyip bu konu kapanacak.
Ayrica o donem hesabinizda para varsa,iptal davasi acin...
Abi daha dün 2014/6. ayına ait aynı gün içerisinde 3 tane kaçak geçiş cezası geldi toplamda 423,5 TL bunun tebliğ zaman aşımı ne kadar ?
Bir de aracın hgs sürekli dolu olur hiç boş kalmaz ne oldu nasıl oldu anlayamadım.
bu arada bu ceza gelen arkadaşlar daha önce hiç sorgulama yapmışmıydı hgs sitesinden? yani geçişler düzgünmüydü orada geçişler ücretler yazıyorya bunlar düzgün oluptamı geldi cezalar. yoksa hiç kontrol edilmemişmiydi bu arkadaşlar tarafından?
İtiraz yada ödemeleri bir an önce yapın. Bakanlıktan uyarı gelmiş işlemlerini yaptırmayanlara icaraaya kdr yolu var diye. Bilginiz olsun. Bende bi Bomba bekliyorum ya neyse.
Hgs kullanmadigim arabaya fsm giselerde ogs takili iken hgs cezasi geldi :) simdi aldim muhtardan :) ocak 2015 tarihli cezalar :) simdi oduyomuyuz bunlari :)
Birkan61
08-01-2016, 14:25
Bugüne dek hiç bir aracımda hgs kullanmadım, ilk günden bu yana her aracımda ogs kullanıyorum hgs cezam var :)
Hayatta ödemem
Mivec_4G63
08-01-2016, 14:30
Arkadaşlar yüksek meblağlı cezalarınız varsa iptali ile ilgili yardımcı olabilirim.
Bu olayı çözüme kavuşturmuş halletmiş birileri varsa bilgi paylaşırmı.Nereye gideceğiz , kimi arayacağız.Dilekçemi vereceğiz , davamı açacağız?Bukadar adam dava açsa sistem durur heralde.Şahsi araça 1500tl şirket araçlarına toplam 29bin tl var.Hepsinde de hgs var ve ay başı sürekli dolduruluyordu.
mannerboy
08-01-2016, 15:55
banada geldi siteye girip tarihine baktım. sonra faceten baktım nerdeymişim derken o günü hatırladım evet bakiyesiz geçmiştim :D 10 gün sonra yüklemiştim ceza gelmez diye ceza gelmiş bulunmakta haksız yere yolladıklarını sanmıyorum .Arada haksız olanıda vardır tabikide ama araştırın emanete vermişsinizidir falandır filandır
crazydog
08-01-2016, 16:17
banada geldi hgs olan araca kacak geçiş cezası taş çatlasın eksi bakiyede geçtiysem 2 yada 3 güne yatırmışımdır hayatta ödemem zaten arabayı satalı yıl olmuş avucunu yalar anca karayolları
kelalper
08-01-2016, 16:51
herifler seçimlerde trafolara kedi , trafik cezalarında plakalara vida sokuolar. Su borcu olursa artık bi tarafımıza da boruyu sokacaklar demek ki.
efrasyab
08-01-2016, 17:23
http://m.sabah.com.tr/ekonomi/2016/01/08/67-bin-tllik-hgs-cezasini-iptal-ettirdi?utm_source=mobil_anasayfa_coklu&utm_medium=free&utm_term=post&utm_content=coklumanset&utm_campaign=mobil_anasayfa_coklu
Hadi gözünüz aydın arkadaşlar dava kazanılmış..
ahmet3425
08-01-2016, 17:34
Hurdaya ayirdigim motosiklete ceza gelmis hayatta odemem.
veliazak
08-01-2016, 17:57
http://m.sabah.com.tr/ekonomi/2016/01/08/67-bin-tllik-hgs-cezasini-iptal-ettirdi?utm_source=mobil_anasayfa_coklu&utm_medium=free&utm_term=post&utm_content=coklumanset&utm_campaign=mobil_anasayfa_coklu
Hadi gözünüz aydın arkadaşlar dava kazanılmış..
Kazanılmış olması gerekiyordu zaten de; bu verilen karar emsal karar olmayacağı için herkes ayrı ayrı dava açmak zorunda kalacaktır... İnşallah yanılıyorumdur...