Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Petlas Kalitesi ! - Olumsuz

MehmetOrkun
24-12-2015, 15:58
Bi abimin fiat fiorinosuna 2014 mayısında taktırdığımız lastiklerin son durumu ön lastikler :beuj::beuj::beuj:. Yorum sizin

Kış lastiklerini taktırırken fark ettik.

Son resimdeki de ikinci lastik.

http://i.hizliresim.com/MLlLWk.jpg
http://i.hizliresim.com/QZgZWv.jpg
http://i.hizliresim.com/XLYLJ0.jpg
http://i.hizliresim.com/dkqk07.jpg

Cliosportve
24-12-2015, 15:59
Lastik yarılmış mı kendi kendine ?
Durum nedir tam olarak ?

asscutter
24-12-2015, 16:11
petlasa incelemeye gönderin bence kabul edilecek gibi değil!!

BARR
24-12-2015, 16:13
Ya üretim hatası ya da bir dış etken var sanırım.

MehmetOrkun
24-12-2015, 16:14
Lastik yarılmış mı kendi kendine ?
Durum nedir tam olarak ?

Kendi kendine yarılmış, hiç fark etmedik. Bugün kış lastiklerini taktırırken fark ettik bu korkunç manzarayı.

petlasa incelemeye gönderin bence kabul edilecek gibi değil!!
Ürünü hepsiburada.com'dan aldık, şimdi hepsiburada.coma geri gönderiyoruz garantili olduğundan. Böyle bir rezalet göremedim. Biz bu arabada çocuklarımızı ailemizi taşıyoruz petlasa güvenerek ama güvenmekte hata etmişiz.

burak_2885
24-12-2015, 16:14
Kullanıcı tarafından yarılma olsa biyer zarar görürdü. Bu bildiğin üretim hatası olmuş

MehmetOrkun
24-12-2015, 16:16
Dış etken olsa burağın dediği gibi zarar gören bir yer olmalı ki dış etken boydan boya bu şekilde güzel yaramaz lastiği diye düşünüyorum :D

Kadyr
24-12-2015, 16:24
2 kere petlas kullandım şuan kışlık lastik kullanıyorum 2 senelik böyle bir şey ilk defa gördüm bu lastikte sıkıntı var bariz.

Batum
24-12-2015, 16:30
Kağuçuk önemli, eniyi Belirli başlı markalardan şaşmıcan daha öncede syron everest 1 kullandım kar lastiği diye aldım kayıp kayıp duramıyordum.

dirk
24-12-2015, 16:34
Lastik havası azken gidilmiş sonra şişirilmiş gibi geldi bana..

Berkan
24-12-2015, 16:36
öyle adı sanı duyulmamıs abuk subuk marka değil petlas. bende kullanıyorm 3 senedir (kışlık) hala aynı kondisyonda. üretim hatası veya aldıgınız yerin saklama koşulları yanlıslıgı vs. ihtimali yüksek.

MehmetOrkun
24-12-2015, 16:38
Tüm markalarda olabilir belki ama petlas'a artık güvenim kalmadı. Bu arada hava basıncı sürekli 32 olarak kullanılmıştır, havası az olarak kullanım olmamıştır.

_cAgdAsH_
24-12-2015, 16:43
ne kadar ekmek o kadar kofte kardesım olayın ozetı bu bence..gecmıs olsun

Ome_RS
24-12-2015, 16:44
size hatalı ürün denk gelmiş. Petlas bende kullandım bir sıkıntı yaşamamıştım. İnceleme sonrası değişim kararı çıkacaktır.

aykutsafakyaman
24-12-2015, 16:45
Bu yarilma lastiklerin sadece icerde kalan kisimlarinda mi var. Lastik olcusunden bi yere falan surtmus olabilir mi ?

NakkaSss
24-12-2015, 17:04
Üretim hatası olabilir. Bir lastik yüzünden markayı karalamak doğru değil. Petlasa incelemeye gönderin zararınızı karşılayacaklardır.

MehmetOrkun
24-12-2015, 17:07
Tüm markalarda olabilir belki ama petlas'a artık güvenim kalmadı. Bu arada hava basıncı sürekli 32 olarak kullanılmıştır, havası az olarak kullanım olmamıştır.

Üretim hatası olabilir. Bir lastik yüzünden markayı karalamak doğru değil. Petlasa incelemeye gönderin zararınızı karşılayacaklardır.

Direk karalamış olsam yukarıda ki mesajı göndermezdim :). Teşekkürler.

Sürtme yok . İkinci lastikte yarılmaya başlamış aynı yerlerden zaten. Sağ sol olarak

Ufuk
24-12-2015, 17:09
Geçmiş olsun.
Yukarda yazmışlar lastik havası düşükken gidilmiş ve jantın kenarı lastiği kesmiş gibi duruyor.

MehmetOrkun
24-12-2015, 17:48
Geçmiş olsun.
Yukarda yazmışlar lastik havası düşükken gidilmiş ve jantın kenarı lastiği kesmiş gibi duruyor.

TEşekkürler :) hava düşük iken yürümedi araç ki havanın indiğini hiç görmedim.

bkaraca
24-12-2015, 17:48
Kışlık bir çok marka model arabamda petlas kullandım çok ta memnun kaldım.Yaz aylarında ise continental ve goodyear dan şaşmam.

Raindrops
24-12-2015, 17:58
Umarım mağduriyetinizi sizi uğraştırmadan hemen giderirler

levent
24-12-2015, 18:13
Lastik havası fazlaca düşük kullanılmış gibi geldi bana da.

Hamur veya üretim hatası olsa bu şekilde lineer bir oluşum yerine noktasal veya bölgesel oluşum görülürdü diyorum.

Talih.b16
24-12-2015, 18:32
Lastik havası fazlaca düşük kullanılmış gibi geldi bana da.

Hamur veya üretim hatası olsa bu şekilde lineer bir oluşum yerine noktasal veya bölgesel oluşum görülürdü diyorum.

levent sadece içten olmuş kardeşim,yani böyle inik gezse dış yanakta olmazmıydı? iç dış farklımı acaba kauçuklar?

STP
24-12-2015, 18:39
Petlasi yerli mali diye bu kadar yermenin manasi yok, bie cok taksici kamyoncu kamyonetci bosuna kullanmiyor markayi. Hatali uretim denk gelmistir bi problem olmustur

levent
24-12-2015, 18:40
levent sadece içten olmuş kardeşim,yani böyle inik gezse dış yanakta olmazmıydı? iç dış farklımı acaba kauçuklar?

dışta da başlamış ama abi, o çizik gibi olanlar patlak verdiği zayıf noktaları muhtemelen durur halde iken ağırlığın bindiği yerler.

bir de içten komple gidik oluşu biraz kamber kaster durumu ile alakalı da olabilir şeklinde uyandırdı şimdi, rot balans ayarları ne durumdaydı bu aracın? bir de araç ne idi..

onursumer
24-12-2015, 19:05
kaç km de lastikler ? incelemeye gondermekte fayda var ama birçok dış etken sebeb olabilir bence

CLIORS
24-12-2015, 19:45
Geçmiş olsun, bu çıkartırken yarılma artmış olabilir mi? Lastik hamuru zaten sertleşmiştir vs... Düşük basınçta uzun dönem yürüme de bazen bu tarz sorunlar çıkarıyor. Fakat Allah korumuş.

MCN21
24-12-2015, 20:02
2 kere petlas kullandım şuan kışlık lastik kullanıyorum 2 senelik böyle bir şey ilk defa gördüm bu lastikte sıkıntı var bariz.

Bizde uzun süre kullandık yüksek hızlardada çok kullandık 2 sene boyunca bir sıkıntı yaşamamıştık. Lastiklerde bariz sıkıntı var ama(çok kötü olmuşlar)

free-hifi
24-12-2015, 20:04
Bugün bu konuyu okudum bir saat önce tanker şöförü yanıma geldi aldığımız bridgestone yarılmış dedi yaklaşım 15 cm o şekil yarık var bende yarın bridgestoneden servis isteyeceğim.

Mr.K
24-12-2015, 20:09
Aklima tek gelen rot kacik+dusuk basinc. Uretim hatasi bu sekilde olmaz diye dusunuyorum.

+

Sanki yazlik lastikler 1sezon kis gormus bide yaz gormus gibi geldi. Soguk sicak farkindan cortlamis demek istiyorum.

Sert@ç
24-12-2015, 20:16
Arabayi sadece siz mi kullandiniz yoksa eleman kullandi mi ?
Genelde bu yarilma sekli patlak lastige benziyor

Talih.b16
24-12-2015, 20:16
enteresan bi durum ben anlayamadım, fabrikaya geçince mühendislere sorucam merak ettim.
bende kullandım çok sert olması dışında sorun yaşamadım,sert olduğu için tutunma azalıyor. birde limitlerde kullanmıycan.

Talih.b16
24-12-2015, 20:19
Aklima tek gelen rot kacik+dusuk basinc. Uretim hatasi bu sekilde olmaz diye dusunuyorum.

+

Sanki yazlik lastikler 1sezon kis gormus bide yaz gormus gibi geldi. Soguk sicak farkindan cortlamis demek istiyorum.

iyide aga herkes kullanıyor yazlıkları kışın.ayrıca lastikler 4 mevsim, ben kullanıyorum daha hiç böle birşeyle karşılaşmadım

ouzs
24-12-2015, 21:09
Petlas lık bir durum değil. Hepsi burada nın alakalı olacağı bir durum. Petlas lastiği hepsi buradaya satıyor ve saklama orada oluyor.ordanda müşterilere satmış.Direk saklama koşulu ile alakalı. Petlas ın kendi bayisinden alınan lastiklerde bu gibi problemleriin olma ihtimali michelin conti lerde olma ihtimali kadardır.. Hepsi burada nın depo ve saklama koşulunun doğru olmadığını düşünüyorum.. lastik sertleşmiş ve basınç ve ağırlıkla beraber çatlamış. Geçmiş olsun bir kaza meydana gelmeden farketmeniz sevindirici. Küçük bela büyük belayı önler cümlesi tam sizin için söylenmiş. Çok şükür.. Hepsi burada karşılayacaktır.

slowmotion
24-12-2015, 21:20
Bugun trafik isiginda bekliyordum. Yanima 18 inc jantli bmw geldi. Jantini begenmedim, gozum lastige takildi. Oda sizin lastik gibi yanlardan kalin catlamisti ama distan. Oda petlas markaydi.

Polo aracima v desen petlas almistim. Takarken lastigin yamuk oldugunu farkettik :)

Bende üretim hatasi diyorum. Petlas kendini gelistirmesi lazim. Satislari iyi, arge yapmalari gerekiyor bence

leader_T
24-12-2015, 22:36
Arkadaşlar buna topuktan ayrılma yada topuk ayrışması denir. Bunun bir çok nedeni olabilir. Genelde ağır vasıtalarda dorse lastiklerinde çok görülür ve en büyük nedeni aşırı yüktür.
Ancak sizin aracınızın kategorisi ve lastiklerin pozisyonu itibarı ile lastikten kaynaklı bir problem olduğu görülüyor. Bu şekilde satın aldığınız yere başvurabilirsiniz. Sonuna kadar arkasında durun yetkililerin incelemesini talep edin.
Şunuda belirtmek istiyorum. Bu tarz problemler tüm markalarda olabilecek problemler. Ancak sıklık ve miktarı farklılık gösterir.

LnchCntrl
24-12-2015, 22:45
Büyük bir lastik bayiisinden bi abi petlasın 13-14-15 ebatlı lastikleri harika ama 16-17-18 ebatlılar kendi kendine bile yarılıyor demişti , inanmamıştım.

MehmetOrkun
25-12-2015, 07:25
Tüm yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar, arabayı tek kişi kullanıyorum bazende ben kullanıyorum. Lastik hiç bir şekilde patlama olmadı yada hava inme durumu olmadı. Dolayısıyla havasız da gezilmedi. Üretim hatası diyorum ben, tabi bu durum herkesin dediği gibi tüm markalarda olabilecek bir durum.

Araç fiat fiorino
Hava basıncı 32 sürekli

Araca 2 yetişkin 2 çocuk binmekte yani ağırlık durumuda yok :).

Bu arada markayı yerden yere vurmaya gerek yok diyen üyelerimiz de var, ben sadece olan durumu gösterdim herhangi bir şekilde yerden yere vurmadım, bu manzaradan sonra petlas benim için güvensiz lastiktir o kadar :).

osmanaydo
25-12-2015, 08:18
İşyerindeki üç aracımızda beş altı senedir yaz kış Petlas kullanıyoruz.
Böyle bişeyle karşılaşmadık.

Maxi
25-12-2015, 08:22
bu örnekteki lastiklerle havası inik vaziyette sürüş yapıldımı?

mur_84
25-12-2015, 08:33
Bu hafif ticarilere binek araç lastiğimi kullanılıyor?? Bilmediğim için soruyorum yıllar önce Connect'te binek lastiği takmak istemiştik muayeneden geçmez demişlerdi..

keskinli_ali
25-12-2015, 08:36
benzer yarılma benim lastiklerimde de oluştu petlas dört mevsim lastiklerimde. halka gibi çatlak var komple. kışlıklarıda 1 sezon sonra çöp oluyor inanılmaz kaymaya başlıyor.

bugra_0101
25-12-2015, 08:40
petlas o lastikleri garantiye sokar 2014 başında üretimli lastiklerim ticari mininbüste aynı şekilde olmuştu çatlaklar oluşmuştu 2 tanesinden 2 lastik gelmişti belki seride bir sıkıntı olmuştur

mikelazi
25-12-2015, 10:06
Bu hafif ticarilere binek araç lastiğimi kullanılıyor?? Bilmediğim için soruyorum yıllar önce Connect'te binek lastiği takmak istemiştik muayeneden geçmez demişlerdi..

bu yorum mantıklı gibi.

daha önceden aynı yarılmaları 4 lastigi firestone olan boxster da görmüştüm.işin ilginci 4 lastikte aynı tarih olmasına ragmen sadece sag ön böyleydi.bende ilk gördügümde belli süre havası az kullanılmış gibi gelmişti.

MehmetOrkun
25-12-2015, 11:02
Sürekli havasız kullanım yorumu geliyor :). Sürekli belirtiyorum havasız binilmedi, ki havası hiç inmedi.

Ön iki lastikte bu şekilde, diğeri daha yeni başlamış yarılmaya.

Üretim hatası anladığım kadarıyla.

darkmoon
25-12-2015, 12:46
kaukçuk kalitesi ile ilgili bir durum sanki lastik havası inik olsa o kadar derin ve oval yarılmaz çatlaklar olur en fazla.. üretim hatası olabilir.. sanayide ustalardan duymuşdum petlasların çatladığını falan ama ilk defa gördüm.

maceren
25-12-2015, 12:50
Lastik yattı yada havasızmı kaldı acaba?

mikelazi
25-12-2015, 13:41
Sürekli havasız kullanım yorumu geliyor :). Sürekli belirtiyorum havasız binilmedi, ki havası hiç inmedi.

Ön iki lastikte bu şekilde, diğeri daha yeni başlamış yarılmaya.

Üretim hatası anladığım kadarıyla.

sizin durum bariz hatalı lastik bencede.

hiç nitrojen bastırdınızmı lastiklere???

Dragger
25-12-2015, 15:02
Valla petlastan çok memnun olan görüyorum ama ben hiçbir arabama takmam, kullanmam.

Ufuk
25-12-2015, 15:18
Kar lastiğini mutlu mesut kullandım. Tamam bi hakkapelita değil ama o paraya bulabileceğiniz en iyi lastik.

MehmetOrkun
25-12-2015, 15:40
sizin durum bariz hatalı lastik bencede.

hiç nitrojen bastırdınızmı lastiklere???

Yok nitrojen basılmadı normal hava basıldı sadece. Aldığım bayiyi aradım, bir lastikçiye gidip expertiz raporu çıkartıp bize gönderin dediler bu nedir :S Yani ne alakası var beni sallıyorlar diye düşünüyorum ?

Lastikleri adamlara göndereyim kendileri baksınlar doğru değil mi ?

Kadyr
25-12-2015, 16:12
Direkt petlas bayisine nekadar birakmiyorsunuz onlar gondersin merkeze

sadettin
26-12-2015, 08:59
ankarada lastik işiyle uğraşıyoruz.Petlas hakkında çok fazla şikayet var. 1 senede sertleşme 2. sezonda kaymaya başlama diş eskitme ama böyle çatlamayı ilk defa gördüm ilginç

Kutluhan
26-12-2015, 10:47
Geçmiş olsun. Kışlık lastikler güzel hoş, yazlık modellerin ömrü 15.000 km.

yilmazcatalbas
26-12-2015, 11:02

Ticariler için xxx/xx/xxC olarak satılıyor lastikler. Binek araçlarla aynı ebatlarda olsa da o sondaki C harfi çok şeyi değiştiriyor ama örnek araç fiorino yani hafif ticari o yüzden birşey farketmez.

AlpEren
26-12-2015, 11:07
Lastikler kac km kullanildiktan sonra bu hale geldi ?

MehmetOrkun
26-12-2015, 15:21
Maximum 15-20.000 olmuştur.

0M42
26-12-2015, 19:20
Arkadaşlar petlas yerli bir firmadır biliyorsunuz firmamıza sahip çıkalım derim hemen lekelemek kötülemek çok yanlış hatalı üretim olabilir her kasanın çürük bir elması olabilir komple kasayı çöpe atacağımız anlamına gelmez.Ayrıca petlas kullanıpta çok memnun kalan insanlarda var bende kullandım ve memnundum.

Mutu
26-12-2015, 20:04
ARacın yükleme kapasitesi üstünde yükleme ile kullandınız mı acaba hiç?

Fırtına_siR
26-12-2015, 20:11
yorumların çoğunu okudumda aklıma şöyle birşey geldi sadece ön lastiklerde var galiba tabiki 1 senede olmaması gerekir ama hareketli parçalar olduğu için ani dönüşler,virajlara sert girme,aracın 1 tarafını sürekli kaldırım gibi biryere bırakıp ağırlığın diğer iki lastiğe binmesi gibi şeyler etkende olmuş olabilir inşallah kısa sürede çözülür.

-ER-
26-12-2015, 20:22
Görsele göre tecrümbe ettiğim lastik olaylarında ya aşırı şişirilmiş yada düşük basınçta kullanılmış yada aşırı şişik yüklü kullanım gibi bir görüntüsü var.

gökberk
26-12-2015, 23:23
Arkadaşlar petlas yerli bir firmadır biliyorsunuz firmamıza sahip çıkalım derim hemen lekelemek kötülemek çok yanlış hatalı üretim olabilir her kasanın çürük bir elması olabilir komple kasayı çöpe atacağımız anlamına gelmez.Ayrıca petlas kullanıpta çok memnun kalan insanlarda var bende kullandım ve memnundum.

Yerli firma diye hatalıysa yüzüne gözüne vururum şahsen. Biz de can taşıyoruz sonuçta.
Onun haricinde problem hakkında kesin bir şey söyleyemem herkes gibi ama bu konu benim Petlas'a bakış açımı olumsuz etkilemedi.
Ben de kışlıklarını kullanıyorum ve de memnunum.

Çöllü
26-12-2015, 23:27
Lastik havası azken gidilmiş sonra şişirilmiş gibi geldi bana..

niyeyse banada öyle geldi. hatta bayada inik gezilmiş hissettim ama son resimdeki küçük yarığın sebebi bu olamaz..

MEGFB
27-12-2015, 04:14
böyle bir şey olmaması gerekir bence çünkü yerli firmalar her zman ithalleri almamaya yöneltmeli
garantisi devam ediyorsa gönderilip analiz yapılmasına olanak sağlanmalı