Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavanda boya catlaması
Aracin tavaninda daha onceden boya olmamasina ragmen , 2 cm civari bir catlak olusmus. Catlat cok sert. Putur putur dagilcak gibi duruyor ama tirnagimla zorladim boya kalkmasi yapmadi. Bunun cogalmamasi icin ne yapmam gerekir. Gorur gormez tavana hemen elle fk1000p uyguladim ama ne kadar korur bilemedim. Ara sira wax,cila vs uygulamama ragmen neden olmus olabilir acaba.
http://i.hizliresim.com/Nr9vnk.jpg
boya bu şekilde çatlamaz.
sebepleri
1- altında macun vardır.
2-stres altında kalmıştır.üzerinde sacı anlık esnetecek seviyede bi cisim gelmiş olabilir.
ben resimde sanki zımpara çiziğide görüyorum.
Bence o kısım macunlu ve de boyalı.
Onun haricinde kullandığım aracın genelinde çürüme tavan kuşaklarının sac ile birleştiği noktalardan başlıyor mesela.
Tekrar kaynaklanıp, boyanması gerekiyor haliyle. Sizinki de o tarz olabilir.
Ağır kimyasallara maruz kalırsa çatlayabilir hatta kuş pisliği uzun süre aşırı güneş altında durursada buna yakın sonuçlar çıkarabilir ortaya macun hatasından (kalınlığından) kaynaklı boya çatlamasında tırnakla boya kazınabilir.. burda boya yada macun kalkmamış tutun duğu zeminden, çatlamış sadece.. zemine gayet güzelde tutunuyor..
tavsiyem sertleştirilmiş rötüş boyası ile kapatılıp boya fazlasını g3 gibi ağır bir aşındırıcıyla bastırmadan alman en azından çatlakları kapatır daha fazla açılmasını önlemiş olursun.. wax ve sealent lerin kapatacağından geniş bir kanal çünkü bu..
boya bu şekilde çatlamaz.
sebepleri
1- altında macun vardır.
2-stres altında kalmıştır.üzerinde sacı anlık esnetecek seviyede bi cisim gelmiş olabilir.
ben resimde sanki zımpara çiziğide görüyorum.
Fotografi cektigim sirada araci silmistim. Catlagi gorunce saskinlikla fotograf cekerken iz kalmis. Oda zimpara cizigi gibi gozukmus. Arac uzun sure yatiyor. Onun etkisi olabilir.
Bence o kısım macunlu ve de boyalı.
Onun haricinde kullandığım aracın genelinde çürüme tavan kuşaklarının sac ile birleştiği noktalardan başlıyor mesela.
Tekrar kaynaklanıp, boyanması gerekiyor haliyle. Sizinki de o tarz olabilir.
Tam tavanin on cama yakin kisminin ortasi. Aracin baska yerinde hic birsey yok. Bende anlamadim.
Ağır kimyasallara maruz kalırsa çatlayabilir hatta kuş pisliği uzun süre aşırı güneş altında durursada buna yakın sonuçlar çıkarabilir ortaya macun hatasından (kalınlığından) kaynaklı boya çatlamasında tırnakla boya kazınabilir.. burda boya yada macun kalkmamış tutun duğu zeminden, çatlamış sadece.. zemine gayet güzelde tutunuyor..
tavsiyem sertleştirilmiş rötüş boyası ile kapatılıp boya fazlasını g3 gibi ağır bir aşındırıcıyla bastırmadan alman en azından çatlakları kapatır daha fazla açılmasını önlemiş olursun.. wax ve sealent lerin kapatacağından geniş bir kanal çünkü bu..
Aynen selcuk tamda dedigin gibi. Arac uzun sure yatiyor. Wax vs uygularim gunesten korusun diye ama demekki ters tepti. Kus pisligine dikkat ediyorum ama maruz kaldigida olabilir. Elimde rotus boyam var. Hic aklima gelmemisti direk uygulayim ben bunu. Dedigin gibi macun catlagi gibi degil daha degisik zemine tutunan bi catlak. Tirnagimla zorladim kalkiyormu diye , yok kalkmadi. En son nasiol zr53 uygulayip birakmistim. Evlilik vs derken 1 sene adam gibi bakamadim. Dedigin gibi kimyasal iside olabilir. Ben dedigini yapiyim rotusliyim. En azindan cogalmasin.