Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercek ve Muayene Hakkında

Ugu-R
27-12-2015, 15:20
Selamun aleykum oncelikle arkadaslar bir sorum olucak h1 h7 ampul tipli mercek alip fara takmak istiyorum xenon takarsam muayeneden gecmicegini biliyorum ama soyle bir duyum aldim normal sari ampul takarsak mercekte olsa muayeneden geciyormus dogrumu ? Mercekle normal sari ampul takarsam muayeneden gecebilirmiyim

EREN34
27-12-2015, 15:27
Benim bildiğim sorun mercek değil, xenon. Xenon varsa far yıkaması olmalı.

veliazak
27-12-2015, 15:40
Normal ampul ile muayeneden geçersin ama xenon ile mümkün değil. Geçen ay muayeneyi ampul değiştirerek yaptırdım.

Ugu-R
27-12-2015, 15:47
Normal ampul ile muayeneden geçersin ama xenon ile mümkün değil. Geçen ay muayeneyi ampul değiştirerek yaptırdım.

Sizdede mi mercek var ? Yani sadece ampul sari olsa yeter mercek olsada geciyo ? Kesin bilgi dimi

Ugu-R
27-12-2015, 15:48
Benim bildiğim sorun mercek değil, xenon. Xenon varsa far yıkaması olmalı.

Tesekkur ederim cevabiniz icin :)

veliazak
27-12-2015, 18:13
Sizdede mi mercek var ? Yani sadece ampul sari olsa yeter mercek olsada geciyo ? Kesin bilgi dimi

Mercek aracın orijinalinde var zaten, xenon sonradan montaj yapılmış benim aracıma, ben aldığımda xenonlar vardı... Geçen ay muayeneye giderken ampulleri sarı yaptım, muayeneden geçtim ve tekrar xenon ampullerini taktım o kadar...

Ugu-R
27-12-2015, 19:52
Mercek aracın orijinalinde var zaten, xenon sonradan montaj yapılmış benim aracıma, ben aldığımda xenonlar vardı... Geçen ay muayeneye giderken ampulleri sarı yaptım, muayeneden geçtim ve tekrar xenon ampullerini taktım o kadar...

Bende yok ben sonrada takicam

ProdriveSTI
27-12-2015, 19:57
Bende yok ben sonrada takicam

merceğin sonradan olması sorun yaratmıyor , mercek ve normal ampulle muayneden geçebilirsiniz

Kutluhan
27-12-2015, 20:58
Benim arabada far yıkama yok. Golf 6 araç orjinal mercekli-Ledli farlarını, orjinal balansları, ampülleri vs. alıp taktırdım. Bunuda mı sarı ampül takmam lazım muayene öncesinde. Teşekkürler.

veliazak
27-12-2015, 21:30
Benim arabada far yıkama yok. Golf 6 araç orjinal mercekli-Ledli farlarını, orjinal balansları, ampülleri vs. alıp taktırdım. Bunuda mı sarı ampül takmam lazım muayene öncesinde. Teşekkürler.Aracında orijinal olarak xenon sistem yoksa kabul etmiyorlar...

darkmoon
27-12-2015, 22:33
sadece far yıkama değil orjinal bixenon farlarda arka dingilde yükseklik ayarlayıcı dengeliyici var yokuş yukarı yada aşağı giderken farın kafasını karşıdakinin gözünü almasın ve yoluda rahat görün diye farın kafalarını indirir yada kaldırır yola verir..
sonradan takılan xenonlarda bu sistem yok uygulanırmı uygulanır istenirse ama değmez yapılan masrafa..

Ugu-R
28-12-2015, 13:51
merceğin sonradan olması sorun yaratmıyor , mercek ve normal ampulle muayneden geçebilirsiniz

Çok tesekkur ederim :)

Ugu-R
28-12-2015, 13:52
Arkadaslar peki 2.5" mi seçiyim 3" mi ne farkı olur ?

Draniela
28-12-2015, 14:14
Ben de 500 için düşünüyorum. Maliyeti 600 gibi bir rakam sanırım doğru mudur ?

ercan26esk
28-12-2015, 14:28
arkadaşlar aracım VW Golf 4 GTİ modeli araçta orjinal xenon mevcut geçen ay muayene girdim xenon lu araçlar bakılacak 2 şey var 1. far yıkama 2. otomatik yükseklik ayarı çalışıp çalışmaması olmazsa olmazlardan bu ikisi xenon lu araçlarda muhakkak olacak yoksa geçmesi imkansız..

sonradan bi xenon mercek montajı olan farlarda direk muayenelik halojen ampül takıp geçebilirler onlarda sıkıntı yok...

ibozum
28-12-2015, 14:42
Benim arabada far yıkama yok. Golf 6 araç orjinal mercekli-Ledli farlarını, orjinal balansları, ampülleri vs. alıp taktırdım. Bunuda mı sarı ampül takmam lazım muayene öncesinde. Teşekkürler.

Bende de Golf 6 ve ledli bixenon takılı.. 2014'te direk bu hali ile herhangi ampul vb birley değiştirmeden muayeneye girdim, farlarla ilgili en ufak sorun olmadan muayeneden geçtim..

Arkadaşlar geçmez felan deyince ben de önce bir deneyim eğer onaylamazlarsa kusuru bir ay içinde düzeltip tekrar ücretsiz muayeneye girebiliyoruz diye bir değişklik yapmadan girmiştim.. Sorun olursa ertesi gün yada bir kaç saat içinde ampul değişip tekrar muayeneye girecektim..

Ugu-R
28-12-2015, 14:50
Valla cok tesekkur ederim hepinize o zaman takabilirim rahatlıkla :) Peki boyut olarak 2.5" ve 3" arasındakı fark ne ?

individual
28-12-2015, 15:11
Xenon : Tek başına muayeneden geçemiyor.

Xenon + Mercek : Muayeneden geçemiyor.

Xenon + Mercek + Far yıkama : Muayeneden geçiyor

Sarı Ampul + Mercek : Muayeneden geçiyor

Ugu-R
28-12-2015, 15:55
Xenon : Tek başına muayeneden geçemiyor.

Xenon + Mercek : Muayeneden geçemiyor.

Xenon + Mercek + Far yıkama : Muayeneden geçiyor

Sarı Ampul + Mercek : Muayeneden geçiyor

Çok açıklayıcı oldu tesekkurler :)

burak_2885
28-12-2015, 16:00
Peki merceklere LED ampul takılırsa sorun çıkartırlar mı ? Led sonuçta xenon sınıfına girmiyor

HKND
05-09-2016, 21:23
Yeni konu açmak istemedim bu konudan sorumu sorayım.

Aracımda orjinal sistem bixenon ve otomatik far yükseklik sistemi var. Nette araştırdığım kadarıyla oto. far yükseklik sistemi varsa hafif kusur geçer deniyor, kimiside far yıkama şart geçmez diyor. Kesin ve net bilgiye ulaşabileceğim bir kaynak ya da başından böyle bir vâka geçen var mı?

mk4_bora
05-09-2016, 21:46
Far yıkama yoksa geçemezsiniz.