Orijinalini görmek için tıklayınız : HAKSIZLIK! HGS Geçiş İhlalleri İptal Edilsin, binlerce insan mağdur!
MertDuman
29-12-2015, 14:11
Bir hafta boyunca uğrastığım ve maalesef binlerce HGS kullanıcısının başına gelen büyük bir sorun ile karşı karşıya kaldım. Benim gibi diğer mahdurlara da desteğinize ihtiyacımız var.
Bir yıldan daha önce sattığım aracıma 5800 tl borc geldi. Üstelik satarken herhangi bir borç görünmemesine rağmen. Aynı borc satmış olduğum babamada geldi, bana gelen geciş tarihleri ile aynı geçişlerde üstelik. Toplam borcumuz 10 bin tl'yi aştı.
Tabi hemen eşimle nasıl çözebiliriz diye koşuşturmaya başladık. Önce köprüde bulunan Karayolları müdürlüğünde aldık soluğu bir baktık ki bizim gibi cezalı görünen çok fazla insan var ve herkes en az bizim kadar telaşeli. Karayolları müdürlüğü ya hgs mail adresine yada callcentera yönlendiriyor ve hiç bir şekilde çözüm üretmiyorlar. Tabi bu arada hgs mail adresine mail attım, call center deli gibi aradım ancak hiçbir muhattap bulamadım.
Bu sebeple sizlerin desteğinize ihtiyaç duyuyorum. lütfen aracımız kadar ceza ödememe izin vermeyin. Destek olun.
https://www.change.org/p/haksizlik-hgs-ge%C3%A7i%C5%9F-ihlalleri-iptal-edilsin-binlerce-insan-ma%C4%9Fdur?recruiter=195380771&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-lg-no_src-custom_msg&fb_ref=Default
OrcunInce
29-12-2015, 14:23
Resmen soygun yapılıyor, ayıptır.
İmzaladım.
burak_2885
29-12-2015, 14:23
İmza atılmıştır. Allahtan HGS kullanmıyorum, çevremdekilerin birçoğunda var bu ceza
gemsazr9
29-12-2015, 14:24
arkadaşlar size gelen borçlar eş zamanlı hgs borç sorgulamadada gözüküyor mu ?
OrcunInce
29-12-2015, 14:30
Bende hgs yok, ogs var ama borç geldi. Ayrıca sistemde de görünmüyor o da bir enteresan.
Bana millet ne öderse kardır der gibi borç çıkarmışlar gibi geliyor ama hayırlısı.
AliGizda
29-12-2015, 14:42
İmza atıldı. Bana da taa eski arabamdan gelmiş. Kime geçirsek kardır mantığındalarmı nedir anlamadım.
Bende geçenlerde aracımı sattım hgs borç sorgulaması yaptım ama borç gözükmüyor. Sonrasında sattığım arkadaş PTT gidip sorgulama yaptığın Ali diye birinin borcunun olduğunu söylemiş ama eski sahibi heralde bende tanımıyorum. Ben araç sahibinin vekaletinin olduğu birinden almıştım aracı ismini de hatırlamıyorum. Bu durumda umarım benim bağlayan bir durum olmaz.
BurakCengizhanoğlu
29-12-2015, 14:47
İmzaladım.Kaç ay önceki ceza faiziyle gelmiş.Ayıptır ya
Bu arada söylemeyi unuttum imzaladım.
aynı durum bana da oldu, bende imzaladım.
Madem haklı olduğunu düşünüyorsun ve kendinden eminsin, imza toplamak yerine dava açsan?
Satıştan önce bir ihlalin varsa ( satış anında borç görünmese dahi ) cezayı ödersin, satış sonrası bir ihlal varsa muhtemelen ceza iptal edilir.
Şuan binlerce kişi veya daha fazlası bu sorunla uğraşıyor.
Suan devlette göz göre göre hata oldgunu bildiği halde ceza yolluyor.cok ilginç.
Resmi soygun vol.74647273672
golgeoyunu03
29-12-2015, 15:53
Bende geçenlerde ogs kapatıldığı için hgs den geçtim, arayorum sürekli bir türlü düşmüyor. İmzalıyorum
Ogs kullanıyorum başıma böyle birşey hiç gelmedi ama imzaladım hgs insanları gerçekten madur ediyor..
Bir hafta boyunca uğrastığım ve maalesef binlerce HGS kullanıcısının başına gelen büyük bir sorun ile karşı karşıya kaldım. Benim gibi diğer mahdurlara da desteğinize ihtiyacımız var.
Bir yıldan daha önce sattığım aracıma 5800 tl borc geldi. Üstelik satarken herhangi bir borç görünmemesine rağmen. Aynı borc satmış olduğum babamada geldi, bana gelen geciş tarihleri ile aynı geçişlerde üstelik. Toplam borcumuz 10 bin tl'yi aştı.
Tabi hemen eşimle nasıl çözebiliriz diye koşuşturmaya başladık. Önce köprüde bulunan Karayolları müdürlüğünde aldık soluğu bir baktık ki bizim gibi cezalı görünen çok fazla insan var ve herkes en az bizim kadar telaşeli. Karayolları müdürlüğü ya hgs mail adresine yada callcentera yönlendiriyor ve hiç bir şekilde çözüm üretmiyorlar. Tabi bu arada hgs mail adresine mail attım, call center deli gibi aradım ancak hiçbir muhattap bulamadım.
Bu sebeple sizlerin desteğinize ihtiyaç duyuyorum. lütfen aracımız kadar ceza ödememe izin vermeyin. Destek olun.
https://www.change.org/p/haksizlik-hgs-ge%C3%A7i%C5%9F-ihlalleri-iptal-edilsin-binlerce-insan-ma%C4%9Fdur?recruiter=195380771&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_facebook_responsive&utm_term=des-lg-no_src-custom_msg&fb_ref=Default
Mert,
Aracının satışını yaptıktan sonra, aracının plakasına tanımlı HGS etiketi varsa onu iptal etmişmiydin?
Eğer etmediysen, sattığın kişi bu zamana kadar OGS kullanmış fakat plakaya HGS tanımlı olduğu için oraya da her seferinde ceza yazmış olabilir mi?
Mert,
Aracının satışını yaptıktan sonra, aracının plakasına tanımlı HGS etiketi varsa onu iptal etmişmiydin?
Eğer etmediysen, sattığın kişi bu zamana kadar OGS kullanmış fakat plakaya HGS tanımlı olduğu için oraya da her seferinde ceza yazmış olabilir mi?
Arkadaş babasına satmış galiba. "Bir yıldan daha önce sattığım aracıma 5800 tl borc geldi. Üstelik satarken herhangi bir borç görünmemesine rağmen. Aynı borc satmış olduğum babamada geldi, bana gelen geciş tarihleri ile aynı geçişlerde üstelik. Toplam borcumuz 10 bin tl'yi aştı."
Babasına sattıysa HGS iptali yapmamış olabilir.
Satış tarihine göre borç kime ait ise öder böylece yarı yarıya iner borç olması gerektiği gibi.
Bu arada HGS borcu neden gelir? Kaçak geçiş olsa plakadan düşmüyor mu? Yoksa bakiye kalmamış, otomatik yükleme yapılmamış mı?
Bunu şundan sordum,
Geçtiğimiz 10 gün içinde HGS ve OGS'de ki bana göre açık olan bir konuyu ilgililerine aktardım...
Durum şu;
Eğer plakaya HGS tanımlı ise, o plakaya herhangi bir yeni etiket veya OGS tanımlamadıysanız, tanımlamadan kullandığınız OGS(geçerken okuyor ve düşüyor) diğer tarafta plakaya tanımlı HGS'ye de ceza olarak yansıyordu...
Ve bu astronomik cezaların nedeni bu bana göre.
Bunu ilgililere aktarırken lütfen bu detayı kullanın.
Size şunu söyleyeceklerdir;
15 günün sonunda otomatik eşleşiyor vb.
Tamam eşleşiyor ama eğer yeni cihazı(ogs veya hgs) plakana tanımlarsan.
Tanımlamadan geçtiğin taktirde, tanımlamadığın cihazdan bakiye eksiliyor fakat bir yandan da plakaya tanımlı eski HGS sahibine ceza yazılıyor gördüğüm kadarıyla.
Edit olmadığı için son eklemem;
Yeni araç alan Arakdaşlarımın bana göre ilk yapması gereken, Plakalarına tanımlı herhangi bir HGS veya OGS var mı yokmu sorgusudur.
Bunu HGS geçiş sorgulamadan yapabileceğiniz gibi, Çağrı merkezi aracılığı ile de yapabilirsiniz.
Eğer Plakanıza tanımlı eski sahibinin HGS'si varsa, mutlaka kendisini bilgilendirip PTT'ye giderek aracını sattığını ve bu eşleşmeyi iptal ettirmesini isteyin.
Evine ceza gelenler borç sorgulaması yaptıklarında borç çıkıyormuydu?
Aliburakb
29-12-2015, 16:45
bende imzaladım. bana henüz gelmedi bakalım gelecek mi
kelalper
29-12-2015, 16:48
2014 yılında kestiği cezayı tam 1.5 sene sonra istiyor bana bildirmiyor ve yasal faizi ile alıyor. Bi de arabada OGS var ve kayıtlı ve hesaba da değil kredi kartından çekiyor. Ama gel gelelim ispat edemiyorum çünkü arabayı sattım 1 sene önce ve OGS yi de yeni arabaya geçirdim doğal olarak. Bildiğin yasal hırsızlık.
kelalper
29-12-2015, 16:50
Ben imzalamadım çünkü bu tip siteler senin bilgilerini para karşılığı satıyorlar. O yüzden mail adresinize sürekli büyütücü krem reklamları düşüyor.
http://www.hurriyet.com.tr/hgs-ve-ogs-kullananlari-isyan-ettiren-cezalar-40033507 hürriyete haber olmuş mevzuu
ozan gülle
29-12-2015, 17:17
Ogs banada 350 lira borç çıkarmış itiraz edin düşüyorlar ben düşürttüm
veliazak
29-12-2015, 17:28
Yüzde kırk dokuz bir yerlerden belli olmalı di mi? O kadar suriyeli var, o kadar hain var, o kadar çalan çırpan var, o kadar harami var, o kadar menfaatçi var... Canım ülkemde var oğlu var... :mad:
Kolay gelsin.
Madem haklı olduğunu düşünüyorsun ve kendinden eminsin, imza toplamak yerine dava açsan?
Satıştan önce bir ihlalin varsa ( satış anında borç görünmese dahi ) cezayı ödersin, satış sonrası bir ihlal varsa muhtemelen ceza iptal edilir.
Mesele kendinden emin olmak degil. Herkes icinde bakiyesi olmadigindan ceza yemenis, mesela ben 22 sinde 100 tl yukleme yaptigim HGS'den 24 unde ceza yemisim. Sebep yetersiz bakiye degil, giris gisem yokmus hgs okunamamis. E hani okunmasada icinde varsa dusuyordu ? Dusmemos ve ceza gelmis bana. Her sistem hatasina dava acilacaksa yandik. Mail atin dediler mukemmel acik bir sekilde mail attim, tum gruntulerle birlikte. Sonuc ? Tabikide donus yapan yok
Mesele kendinden emin olmak degil. Herkes icinde bakiyesi olmadigindan ceza yemenis, mesela ben 22 sinde 100 tl yukleme yaptigim HGS'den 24 unde ceza yemisim. Sebep yetersiz bakiye degil, giris gisem yokmus hgs okunamamis. E hani okunmasada icinde varsa dusuyordu ? Dusmemos ve ceza gelmis bana. Her sistem hatasina dava acilacaksa yandik. Mail atin dediler mukemmel acik bir sekilde mail attim, tum gruntulerle birlikte. Sonuc ? Tabikide donus yapan yok
Bu ülkede maalesef böyle.. Ya ceza ödenir ya da gerekirse her sistem hatasına dava açılır..
Kurumların hatasını fark etmesi, haksız da olsa para gelen yeri kapatması, hakkı olanı alıp hakkı olmayanı almaması, vatandaşı düşünmesi gibi davranışlar ülkemizin fıtratına ters..
imzalayın arkadaşlar
muhattab bulamamak ne demek?
kimki bunlar? sanki bedava geçiyoruz köprülerden yollardan?
böyle rezilliklere itiraz etmedikçe sizinde başınıza gelir sonra
Bu mevzu banada bir yerlerden çarpıcak gibime geliyor. Motorumda var hgs her seferinde kaçak geçiyordum. Kafasına göre kah düşüyor kah düşmüyordu. Kaçak geçişte göstermiordu. 3 ayrı motorumdada satış sonrası geçiş yaptırdım. Eger bu konudan bana böyle yüklü bir ceza gelirse direk mahkemeye veririm . Üzerime hgs kayıtlıysa düşmüyorsa. Bu benim değil sistemin problemi sonucta. Türk insanı ugrasmıyor aslında ugrassa bu cezaların cogu ödenmmeden iptal olur. Kapatcan plakayı geçicen aslında en temizi :) :)
BurakCengizhanoğlu
29-12-2015, 17:53
ya 4 farklı ceza çıkmış e devletten baktım hepsinin de gecikme zamları var.geçen yıl sattığım aracın bile var. toplamda 1000+ tutuyor bu nedir ya...
E-devlette nerden gözüküyor bu borç
BurakCengizhanoğlu
29-12-2015, 17:59
E-devlette nerden gözüküyor bu borç
vergi borcu sorgulama kısmında
Yiğit G.
29-12-2015, 18:31
Ben yarın aracımı satıcam hgs var .. sokup alacam ordan hgs yi baska bir işlem yapmak gerekiyormu ?? nasıl satılan araca borç geliyor anlamadım ama tısrtım şimdi ?
Bi müşterimize geldi ayni sekilde hemde araci boyadayken:) sonra da ustalara sordu bu arabayla ankaraya mi gittiniz diye.. Gelde cik isin içinden
Beyler neden sikayet ediyorsunuz ki.
Istikrar iktidar bunu gerektirir.
Herkes şikayet ediyor.
Banada ceza gelmiş ödeme yapacağım ama bunlari başımıza getiren yardim eden herkeşlerede sovecegim.
Allah belanizi versin.
2014 aralik 25 te samandira giselerden gecmis aracin 13.5 tl borcunu 135 olarak yollamislar isin komedi tarafi aracin hgs si hicbir sekilde bos kalmiyor ***** sirket araci. Borcun tahsilatini bir sonraki yuklemeden yapmaktansa adam 1 sene sonra sana tebligat gonderiyor. Yok boyle bir duzen cidden devletin kucagina fusecegine lagim cukuruna dus daha iyi
Ogs banada 350 lira borç çıkarmış itiraz edin düşüyorlar ben düşürttüm
Itirazinizi nereye yapiyorsunuz , bana gelen tebligatta ilgili mahkemeye itiraz edin diyor.
arabasızadam
29-12-2015, 19:04
İmzalandı umarım bi işe yarar.
huse_inn
29-12-2015, 19:40
imzamı attım umarım işe yarar. bari siz ödemeyin ben 1500 tl odedım. sırf plaka tanımlamayı unuttum 1 ay kullandım arabayı.
Ya henüz birşey gelmedi ama korkuyorum bu kadar insana geldiyse banada denk gelir diye. Gerçi gişeleri az kullanıyorum ama insan güvenemiyor işte.
HGS kapalı garajda yatan arabaya 2k ya yakın kaçak geçiş ceza vs çıkaracak kadar teknolojik bir sistem.
Defalarca aradım, mail attım. Bağırdım,çağırdım ama çözemedim. Bir gün hasbel-kader nette dolanırken bir mail adresi bulmuştum.
Karayolları Genel Md. Lüğü şikayet mail adresi. Kibarca, açık ve anlaşılır bir mail yazdım. Format resmi dilekçe formatıydı. C. Tesi yazdım. İlk iş günü olan pazartesi günü Ankara sabit hattan arandım. Kibar bir bayan konuyu dinledi. Düzeltileceğimi iletti. Düzeltildikten sonrada tekrar haber verdi.
Eğer orası da olmasaydı Ulaştırma Bakanlığı na şikayet edecektim.
Özet: Karayolları Genel Md. Lüğüne şikayet edin.
bugra_0101
29-12-2015, 22:05
imzaladım , hgs den geçmediğim halde plakaya tanımlı OGS var ama banada gelmiş
barakuda26
29-12-2015, 22:43
Bu cezayı e-devlet, internet vergi dairesi yada hgs müşteri hizmetleri dışında sorgulayabileceğimiz ceza varmı yokmu öğrenebileceğimiz neresi var ?
ozan gülle
29-12-2015, 22:46
Itirazinizi nereye yapiyorsunuz , bana gelen tebligatta ilgili mahkemeye itiraz edin diyor.
İtirazi ogs yi aradim mail adresi verdiler oraya itiraz dilekcemi yazip ruhsat fotokopisi falan attim 2 aya donduler borclariniz dusmustur diye
Bu sabah gözümü 300 tl sana kitledik makbuzu ile açtım. Hiç hgs sahibi olmadım. Ogs mi araçlarımı aldığım aynı gün geçirdim. Bunada şükür diyorum xxxx li rakamları okuduktan sonra...
Firat.M3
30-12-2015, 00:43
bana da 2 adet geldi. birisi 2014 yılından 600 küsür, diğeri de 2015'e ait yine 600 küsür. Hürriyetteki yorumlara baktığımda mağdurluk boyutu en üst seviyede. Yine yorumlarda gördüğüm kadarıyla, yılın son gününe kadar tebliğ edilmesi gerekirmiş cezaların. Bu sebepten 2014'e ait olanları ödemeyecekmişiz. Bakanlık bu şekilde açıklama yapmış. Bunla ilgili bilgisi olan var mıdır ? Yorumlarda okudugumu aktardım bu arada.
2014 2. ay cezası geldi 148 lira. arabayı satalı 1 bucuk sene oluyor. Ayrıyetten bu cezayı ben ödedim diye haırlıyorum ama makbuzu bulamadım. Resmen soygun
Firat.M3
30-12-2015, 01:00
Aşağıda bakanlığın yaptığı yazılı açıklama yer alıyor. Benim 2 cezam da aynı şekilde 2014'müş şimdi tekrar kontrol ettim. O yılın sonuna kadar tebliğ edilmezse otomatik düşermiş. Tebligatında ceza tarihi 2014 olanlar ödemesinler.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/12/29/bakanliktan-hgs-aciklamasi#
TEBLİGATLARIN 2 YIL BEKLETİLMESİ DİYE BİR UYGULAMA YOK
HGS'den kaçak geçişlerden kaynaklanan cezaların tebligatların yapılması yasal bir zorunluluk olması sebebiyle; Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda belirtilen ve idari para cezasını gerektiren fiilin işlendiği tarihi takip eden takvim yılının son günü bitimine kadar idari para cezası verilerek tebliğ edilmediği takdirde idari yaptırım kararı verilemez, verilmiş olanlar düşer.' hükmüne uygun olarak yapılmaktadır. İhlalli geçiş yapan araç sahiplerine yapılan tebligatların 2 yıla kadar bekletilmesi gibi bir uygulama söz konusu değildir.
Bende hgs yok, ogs var ama borç geldi. Ayrıca sistemde de görünmüyor o da bir enteresan.
Bana millet ne öderse kardır der gibi borç çıkarmışlar gibi geliyor ama hayırlısı.
Beceriksiz herif ben ne güzel ogs yi tutuyordum atladın pampa ben tutayım sen önüne bak diye 50yle geçtik biplemedi banada ordan takarlarsa ödersin hepsini :D
Jeandan-R
30-12-2015, 02:29
Beceriksiz herif ben ne güzel ogs yi tutuyordum atladın pampa ben tutayım sen önüne bak diye 50yle geçtik biplemedi banada ordan takarlarsa ödersin hepsini :D
Sever o tutmaları :D
golgeoyunu03
30-12-2015, 06:33
25dk hatta bekledim, santral bekleme müziği arkadan ara ara verdiler durdular..
başta 6dk 17sn bekleme süresi dedi, eyv dedik bekledik, 3dk 17sn dedi hadi tamam görüşücem dedim. 3dk 17sn üstüne 20dk daha bekledim arkadaki fon müziği ile, sonuç ? sövüp kapadım.
Evine ceza gelenler borç sorgulaması yaptıklarında borç çıkıyormuydu?
Bu soruyu bende mrk ediorum?
Ozan Özer
30-12-2015, 07:50
Aşağıda bakanlığın yaptığı yazılı açıklama yer alıyor. Benim 2 cezam da aynı şekilde 2014'müş şimdi tekrar kontrol ettim. O yılın sonuna kadar tebliğ edilmezse otomatik düşermiş. Tebligatında ceza tarihi 2014 olanlar ödemesinler.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/12/29/bakanliktan-hgs-aciklamasi#
Ödemeyelim de,bir yolunu bulup faiz filan geçirmesinler.. 2014 5. ve 6.ay benim cezalar.
Bakanl (http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2015/12/29/bakanliktan-hgs-aciklamasi#)
5 ceza hepsi 2014 tutar 750 tl
beklemekle de olmaz ki herhalde bi merciye başvurmak lazım ama?
bende imzaladım.
usta, adamlar uçmuş
saçma sapan herkese giydirmişler, konu haberlerde vardı bu sabah
20 senedir yerinden kımıldamamış hurda traktöre bile hgs cezası gelmiş.
atıyorum kastamonundan hiç çıkmamış bir araca adana da kaçak geçiş yazılmış
ben size söyleyeyim bunun altında kesin gene O.çocukları kaynaklı bir dolandırıcı şebeke var.
aphelion
30-12-2015, 08:21
Bende imzaladım mağdurum 500 lira gibi bişey gelmiş izmirde olmama rağmen
Ben yarın aracımı satıcam hgs var .. sokup alacam ordan hgs yi baska bir işlem yapmak gerekiyormu ?? nasıl satılan araca borç geliyor anlamadım ama tısrtım şimdi ?
PTT'ye gidip, Plaka ile HGS'nizin ilişkisini kesmeniz lazım. Ben bu aracı sattım bu plaka ile irtibatımı kesin demeniz lazım.
OGSde sorun yoktu ne diye böyle bi salaklık yaptılar. Yine rant işleri döndü heralde.
Burdurda 15 yıldır kullanılmayan traktör bile geçiş yapmış hemde izmir-çeşme otobanından :D
OGSde sorun yoktu ne diye böyle bi salaklık yaptılar. Yine rant işleri döndü heralde.
Burdurda 15 yıldır kullanılmayan traktör bile geçiş yapmış hemde izmir-çeşme otobanından :D
Bu tür olaylarda, plaka kopyalanmış olmasın?
34tb9544
30-12-2015, 10:04
Bu gun bir ceza geldi hgs ihlali diye isim soy isim dogru fakat omru hayatimda oyle plakali bir aracim olmadi arac mercedes hic mercedesim olmadi ve araba 2015 model gelen ceza 2014 ten plaka benim ustumede degil ??? Ne yapicaz simdi
Ben şu linkten sorgulama yapıyorum siz nereden bakıyorsunuz?
http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx
Ceza yiyenler buradan kontrol edebilir mi, yani sitenin verdiği bilgi güvenilir mi merak ediyorum.
az önce bende kontrol edeyim diye turkiye.gov.tr ye girdim (şifrem falan var tabi)
HGS cezam yokmuş ama elim boş dönmeyeyim diye 2015 ocak ayında ceza yemişim onu bildirdiler 391 tl
(aşırı hız, E5, maltepe)
Ozan Özer
30-12-2015, 10:50
Bana HGS'nin sitesinde çıkan 2 adet ceza gönderilmiş.
2014 yılının cezaları..
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜÄÜ (http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx)
Ceza yiyenler buradan kontrol edebilir mi, yani sitenin verdiği bilgi güvenilir mi merak ediyorum.
2015 Ağustos tescilli aracımın 2014 yılında kaçak geçişi gözüküyor mersinde :D
KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜÄÜ (http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx)
Bu link islevsiz. Sakin buraya guvenip cezam yok demeyin. Benim 2 cezam da bu linkte gorunmuyor. Hgs resmi sitesinde bakilinca cikiyor yada e-devletten.
2013 te sattığım aracın hgs sini iptal etmemişim, 2014 te cezası var. Ben gidip iptal ettirsem o cezayı ödemek zorunda mıyım?
@sezgin teşekkürler aradığımı cevap buydu
@doush Malesef evet. Önceki aracımın hgs sini iptal etmemiştim, ceza ödedim.
Hgs nin sorgulama sitesine bakacağım, yine de link verebilen olursa iyi olur. Çünkü bu seneki aracı kendi üstüme almadım.
HGS web sayfası kaç gün daha açılmayacak acaba?
HGS web sayfası kaç gün daha açılmayacak acaba?
açılmaya başladı, internet explorerdan denedim.
ama oraya da güvenmiyorum, ceza gelen bir şirket aracının plakası yazdım, ceza yoktur dedi.
Banada geldı,3 eskı aracıma.Hesapta para olmasına ragmen gecırmısler!Pesss!!
Legal soygunuda gectı!
Esımın aracına 1480 tl gelmıstı,mahkemeden ıptal ettırmıstım.
2014 2. ay cezası geldi 148 lira. arabayı satalı 1 bucuk sene oluyor. Ayrıyetten bu cezayı ben ödedim diye haırlıyorum ama makbuzu bulamadım. Resmen soygun
makbuzu vergi dairesinden tekrardan çıkarttım ödediğime dair iptal ettirebileceğimi söylediler
Firat.M3
30-12-2015, 17:30
5 ceza hepsi 2014 tutar 750 tl
beklemekle de olmaz ki herhalde bi merciye başvurmak lazım ama?
Ödemeyelim de,bir yolunu bulup faiz filan geçirmesinler.. 2014 5. ve 6.ay benim cezalar.
Valla benimkiler de 2014'den gelmiş toplamda 1300 TL kadar. Bakanlığın yaptığı açıklama ortada. Düşer demiş adam. Bu memleketinin bakanının yaptığı açıklamaya bile güvenemiyorum ne yazıkki. ne hallere geldi ülke. Eğer dedikleri gibiyse 2015'de görünen cezalarında yılbaşından itibaren düşmesi gerekir. Çünkü 2015'e ait bir tebligat da almadık. Bakalım ne olacak.
SAKİN ODEMEYİN! Sanirim ust postlari kimse okumadan yorum yapiyor ve yanlis yonlendiriyorsunuz insanlari.
Esime geldi,itiraz ettim mahkemeye hemen kazandik. Sirketime 27.000 kisir geldi onlarca araca kazandik...
Odemeyin!
Bugun 3 eski aracima geldi,ayni yolu izliyecegim... Odemeyin.
ozan gülle
30-12-2015, 18:23
SAKİN ODEMEYİN! Sanirim ust postlari kimse okumadan yorum yapiyor ve yanlis yonlendiriyorsunuz insanlari.
Esime geldi,itiraz ettim mahkemeye hemen kazandik. Sirketime 27.000 kisir geldi onlarca araca kazandik...
Odemeyin!
Bende yazdım abi ödenmemesi lazım itiraz etsinler ödemedim itiraz ettim hemde benimki daha karışık bi durumdu umutsuzca itiraz ettim sonuçta sadece geçiş ücretlerini ödedim ve cezalar düştü
Dava açın bence geç kalmadan, imza kampanyası falan hikaye.
asscutter
30-12-2015, 18:32
Odemeyin!
tam olarak izlenecek prosedür nedir?4 bin tlde bizim şirkete gelmiş
Asgari ucreti buradan sponsor yapacaklarmis
Sizin a......e........ O........ Ç............
Yaaa varyaaaa nasıl sovuyorum
Bu hırsızları hala nasıl tutuyorlar anlamıyorum....
Allah belanizi versin....
Anadolu mahkemesıne gıdıp ıtıraz dılekcesı verıceksınız.
O donemde hesabınızda para oldugunu gosteren ekstre yeterlı.
Istersenız yarın sıze dılek ornegını yarın post ederım...
Banada gelmiş bir kaç tane , hepside 2014 yılında FSM'den..
Dilekçe örneği gelirse çok iyi olur..
caglarcb
30-12-2015, 23:57
https://www.youtube.com/watch?v=jHtxQCjCXCI:heyoo:
blumenberg
31-12-2015, 16:43
Benim kardeşim de eskişehir istanbul yapmış, bugun ptt'ye gittim, özeti aldım, 3 tane görünüyor, normalde 2 gidiş 2 dönüş olması gerekiyor diye biliyorum,
https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/bosCSC/hgs.jsf sitesinden plaka ile sorgulama yaptım, herhangi bir borç görünmüyor. Sonradan bize ceza gelmez inş
evolution_9
31-12-2015, 21:07
Devlet gözünü vatandaşın cebine dikmiş nerden geçireceğini şaşırmış. Banada198 lira geldi burda okuduğum cezaları görünce halime şükrettim
cagalazade
02-01-2016, 01:39
benim mevcut plakamda 3400tl ceza gözüküyor hgs nin sorgulama sayfasında ama en yakın tarih mayıs 2015... ben aracı kasım 2015 de aldım... eve geçen gün ceza kağıdınızı muhtardan alın diye tebligat geldi gidip almadım, bu mudur acaba?
buysa sanırım satış evrakı ile itiraz edince ceza düşecektir. bu arada muhtara teslim edilmesi kişinin teslim alması anlamına mı geliyor? yani ben şimdi o ceza her ne ise kabul etmiş mi oluyorum?
Dilekce ornegi alalim ama o donemde bakiye olduguna dair bi ekstre yok elimde benim ? Zaten benim ceza yeme sebebim giris gisesi olmamasi. Yani hgs etiketi okunmadigi icin kacak gecis uyarisi vermesi. Ben nasil bir dilekce doldurmaliyim?
veliazak
02-01-2016, 10:27
HGS hiç kullanmadım ama bi sorgulama yapayım dedim, benden önceki sahibi tarafından FSM den kaçak geçiş görünüyor...
srkn.ylc
02-01-2016, 20:32
Ölen adama bile HGS cezası gelmiş mk !
http://www.sabah.com.tr/yasam/2016/01/02/olen-adama-hgs-cezasi
Benim anlamadığım ceza 5800 lere gelene kadar hiç mi mesaj gelmedi telefonunuza.şirketin 2 aracınında hgs si benim üstümeydi araçlar her gişe geçişinde bakiyesi bittiyse telefonuma mesaj geliyordu. Bu arada bende imza bıraktım
veliazak
03-01-2016, 18:47
Sözde kaçak geçiş cezası olmasın diye bu sistemi getirdiler, şimdi daha berbat olmuş anlaşılan. O kadar ceza birikene kadar nasıl haber edilmez veya işin içinde başka şeyler var.
golgeoyunu03
03-01-2016, 21:54
Hgs müşteri hizmetlerine ulaşabilen var mı?
bugra_0101
04-01-2016, 08:58
Hgs müşteri hizmetlerine ulaşabilen var mı?
öyle bir yok :D
HGS için aranan call center vs çözüm olmuyor. Karayollarına mail atın anında çözüyorlar.
'hgs@kgm.gov.tr'
ErkanCanS
06-01-2016, 01:03
http://m.hurriyet.com.tr/bakanliktan-hgs-icin-vida-aciklamasi-40036074
İnsanlarin zekalariyla dalga geciyorlar. Yakinda " pardon kuzenim yazmis " diyecekler heralde ..
Ben aracı 2015 Temmuzda aldım, Ekim 2014 ve Şubat 2015 de 2 tane cezalı geçiş var, bunların borcu benim üzerime mi şimdi? Geçiş ihlalinin yapıldığı tarihte araç benim değildi..
Bakanlıktan HGS için vida açıklaması - Hürriyet Ekonomi (http://m.hurriyet.com.tr/bakanliktan-hgs-icin-vida-aciklamasi-40036074)
İnsanlarin zekalariyla dalga geciyorlar. Yakinda " pardon kuzenim yazmis " diyecekler heralde ..
Burada şikayet eden arkadaşların hepsinin plakasında 0 (sıfır) var mı?
Bu HGS şaçmalığına hitaben Barış Mançonun dizeleriyle ifade etmek istiyorum
Acıhda bağa vir biraz da oğa vir
Çevir kazı yanmasın aman kız uyanmasın
Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır
Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır
Bulguru yağı bulan çorbasın kaynatır
Ya bulamayan gariban omzunu oynatır
Ayağında yok postal başına giyer püskül
Ayağında yok postal başına giyer püskül
Sonradan görmesi meğersem ne müşkül
Ya hiç bir şey bilmemek pilav üstüne keşkül
Ayrana daldır yoğurduna saldır
Selam veğdi gödün mü
Selamı ağmadın mı a...a
Türkünün sonu geldi gari
Haydaaa
Balcının baltası var oduncunun baltası var
Öyle de olur böyle de olur
Avcı vurur turnayı biz çalarız zurnayı
Öyle de olur böyle de olur
İster komplo teorisi deyin istersen kuruyorsun :) memura sıradan ceza gönder deniyor oda kafasına göre harf rakam sırasına göre yazıyor ceza. Bakanlıktan açıklama geldi bu sabah. 0 takımının içine vida olduğundan bazı plakalarda ondan yanlışlık oluyormuş şaka gibi.
İster komplo teorisi deyin istersen kuruyorsun :) memura sıradan ceza gönder deniyor oda kafasına göre harf rakam sırasına göre yazıyor ceza. Bakanlıktan açıklama geldi bu sabah. 0 takımının içine vida olduğundan bazı plakalarda ondan yanlışlık oluyormuş şaka gibi.
0 rakamının
individual
06-01-2016, 09:44
Bakanlık'tan HGS için 'vida' uyarısı
Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son dönemde otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan araç sahiplerine kesilen çok sayıda tartışmalı cezaya, düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklık getirecek.
http://icube.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2016/01/06/bakanlik-tan-hgs-icin-vida-uyarisi-6477027.Jpeg
Bakanlık'tan HGS için 'vida' uyarısı
Yıldırım, HGS kameralarınca çekilen fotoğraflarla tartışmalara yanıt verecek. Yıldırım’ın göstereceği fotoğraflar arasında, plaka ortadan vidalandığında “0” rakamının kamerada nasıl “9” gibi göründüğüne ilişkin örneklerin de yer alacağı öğrenildi.
Yıldırım, çoğu plakanın ortasından vidalandığına dikkat çekerek vida nedeniyle rakamların farklı görüntülendiğine işaret edecek.
Çok sayıda vatandaş, haksız yere kesildiğini iddia ettiği HGS cezaları nedeniyle isyan ederken, kamuoyuna ilginç örnekler yansıdı.
Edirne Keşan’da üzerine kayıtlı aracı bulunmayan bir vatandaşa, ücret ödemeden otobandan geçtiği iddiasıyla 160 TL ceza kesildi.
Niğde’de de yine başka bir vatandaşa arabası olmadığı halde 300 TL’yi aşkın para cezası tebliğ edildi.
Karaman’da yaşayan traktör sahibi bir vatandaşa da Mersin otoyolunda HGS ihlali yaptığı gerekçesiyle 434 TL’lik ceza uygulandı. Ceza ile şoke olan vatandaş, karaman’ın dışına hiç çıkmadığını söyledi.
Kütahya’da, 2009’da vefat eden kişi adına, 2014’te Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde HGS’yi ihlal ettiği gerekçesiyle 112 lira para cezası gönderildi.
Kaynak: Habertürk
http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/ogsler-tarih-oluyor-1031564/
http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/hgs-cezalari-secime-takilmis-1038020/
birtanakbala
12-01-2016, 15:19
Kampanyaya destek oldum fakat ne kadar faydası olur bilemiyorum, ceza ile vergiden daha kolay para toplanıyor :)