Orijinalini görmek için tıklayınız : Torque app hakkında
PiscocuK
30-12-2015, 09:48
Selamlar
Torque app hakkında bilgisi olan varmı acaba? Sitede araştırdım 2012 2014 senesinin konuları var ama hep yarım kalmış
Sanırım bu app sadace androidlerde var yada şöyle düzelteyim satılan obd2 cihazlar ebaydan da baktım hep uzantısında android yazıyo ios için olanı bulamadım
Kullanmak istediğim araç 2010 RX8 uygulanabilir mi acaba?
Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim
En kötü android tablet koyucam arabaya.araba stock herhangi bir şey yok sadece değerler elimin altında olsun kontrol edeyim amaçlı birde fitre egzoz vs sonrası adım adım değişimleri takip etmek
Teşekkürler
bence android tablet koymaya gerek yok dandık bı android telefon ve telefon tutacağı koyulsa yeterli.
Ben bazen kullanıyorum ama her değeri göremiyorsunuz.
Misal arabamda yağ sıcaklığını görmek istiyorum ama polomda göremiyorum.
PiscocuK
30-12-2015, 10:09
bence android tablet koymaya gerek yok dandık bı android telefon ve telefon tutacağı koyulsa yeterli.
Ben bazen kullanıyorum ama her değeri göremiyorsunuz.
Misal arabamda yağ sıcaklığını görmek istiyorum ama polomda göremiyorum.
hadi ya :( hayallerimi yıktın ben işe yarar birşey olduğunu düşünüyordum öyle OBDII bağlantılı android ve ios programlı olunca.
tablet vardı evde boşta duran onu kullanırım diye düşünmüştüm
peki genellersek neleri görürüm neleri göremem araçtan araca değişkenlik gösterirmi?
araçtan araca değişikli gösteriyor. Arkadaşımın golf'ünde aynı cihaz ile yağ sıcaklığı gözüküyor.Ama benim polomda gözükmüyor.
hadi ya :( hayallerimi yıktın ben işe yarar birşey olduğunu düşünüyordum öyle OBDII bağlantılı android ve ios programlı olunca.
tablet vardı evde boşta duran onu kullanırım diye düşünmüştüm
peki genellersek neleri görürüm neleri göremem araçtan araca değişkenlik gösterirmi?
ELM327 wi-fi'li modeller iPhone'lar için. Onun için de DashCommand programı var AppStore'da ve o program ücretli.
Android için ELM327 Bluetooth almanız gerekiyor. Play Store'da Torque app ücretli olması lazım ama BlackMart.apk adlı programı Android cihaza yüklerseniz programın crackli haline ulabilirsin.
polo 6r 1.6 tdi da yağ sıcaklığı görülmüyor ama golfde gözüküyor.
en sağlıklısı arkadaşınızda varsa bluetooth obdII alıp denemek
Benim işime yaradı zaten kadranda göremediğim water temp'i telefonumdan takip edebiliyorum.
Tabletiniz varsa deneyin obd pahalı birşey değil, navigasyon filanda yuklersınız yolda uğraşılıcak bir şey olur.
Pek bilgim yok ama 2 ayrı program aynı ekranda olsa güzel olur, solda torque gormek ıstedıın değerler ekranın diğer yarısında navigasyon
PiscocuK
30-12-2015, 10:41
ELM327 wi-fi'li modeller iPhone'lar için. Onun için de DashCommand programı var AppStore'da ve o program ücretli.
Android için ELM327 Bluetooth almanız gerekiyor. Play Store'da Torque app ücretli olması lazım ama BlackMart.apk adlı programı Android cihaza yüklerseniz programın crackli haline ulabilirsin.
ios için dün indirdim direk telefondan bir siteye yönlendirdi OBD II wi-fi ile ilgili ama açılan site psa grubu araçlar içindi sanırım pug citroen tarzı araçlar çıktı hep karşıma.ücretli olsun sorun değil ama program araba seçiyorsa üzücü
polo 6r 1.6 tdi da yağ sıcaklığı görülmüyor ama golfde gözüküyor.
en sağlıklısı arkadaşınızda varsa bluetooth obdII alıp denemek
Benim işime yaradı zaten kadranda göremediğim water temp'i telefonumdan takip edebiliyorum.
Tabletiniz varsa deneyin obd pahalı birşey değil, navigasyon filanda yuklersınız yolda uğraşılıcak bir şey olur.
Pek bilgim yok ama 2 ayrı program aynı ekranda olsa güzel olur, solda torque gormek ıstedıın değerler ekranın diğer yarısında navigasyon
farklı araçlarda kullanan arkadaşlarım var onlarda benim araca uymaz.en kötü alır deneriz biraz inceledim 40-50 USD civarında fiyatları var..Birazdan sahibindene bakıcam varsa alırım
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XobdII+blu etooth.TRS0&_nkw=obdII+bluetooth&_sacat=0
PiscocuK
30-12-2015, 11:11
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XobdII+blu etooth.TRS0&_nkw=obdII+bluetooth&_sacat=0
bu standart birşeymi araca uyumlu değil mi? Süpermiş ben her aracınki farklı olur sanıyordum
darkmoon
30-12-2015, 11:17
android bluetooth üstünden bağlanır bence en sağlık ve hızlısı bluetooth dur..
ios için olan elm obd paratları wifi üstünden bağlanır apple makinelerine iphone ipad v.b
bu elm cihazları sadece senin aracının sunduğu şey kadarını gösterir.. bazı araçlar beyni çok fazla detaylı bilgi gösterirken bazıları sadece genel bilgileri falan gösteriyor onun cihazla bir ilgisi yok aracınla ilgili..
obd soketinde elm cihazını devamlı takılı bırakma sağlıklı bir şey değil en azından bırakıcaksan on/off tuşlu olanlar var onlardan al kullanıcağın vakit açarsın işin bittimi kaparsın.. elm işinde android daha iyi çok fazla app var.. torq en meşhuru ama daha bir sürü farklı app ler var..
PiscocuK
30-12-2015, 11:20
android bluetooth üstünden bağlanır bence en sağlık ve hızlısı bluetooth dur..
ios için olan elm obd paratları wifi üstünden bağlanır apple makinelerine iphone ipad v.b
bu elm cihazları sadece senin aracının sunduğu şey kadarını gösterir.. bazı araçlar beyni çok fazla detaylı bilgi gösterirken bazıları sadece genel bilgileri falan gösteriyor onun cihazla bir ilgisi yok aracınla ilgili..
obd soketinde elm cihazını devamlı takılı bırakma sağlıklı bir şey değil en azından bırakıcaksan on/off tuşlu olanlar var onlardan al kullanıcağın vakit açarsın işin bittimi kaparsın.. elm işinde android daha iyi çok fazla app var.. torq en meşhuru ama daha bir sürü farklı app ler var..
RX8 lerin yol bilgisayarı yok.yakıt tüketimi, menzil , yakılan litre vs vs hiç birşey yok trip A trip B bitti :) araba full trip
aslında merak ettiklerim bunlardı mutlaka mazda diğer araçlarıda anlık tüketim litre değeri menzil vs vs gibi şeylerin gösterdiği ekranları yapmıştır ve mutlaka RX8 de de buna illaki ulaşılır diye düşünüyorum
Serkan_UR
30-12-2015, 13:07
Elm327 wifi androidde kullanıyorum Torque le beraber
rx8 de torque de değer okunan gördüğüm kullandığım parametreler
Hız
GPS Hız
Devir
AFR
Cataliyst temp
Su sıcaklığı
Dış hava sıcaklığı
IAT yani hava filtresinin aldığı hava sıcaklığı
Voltaj
Engine Load
Yakıt Durumu yüzdesel
Arıza Okuma Silme
EN Çok gözüme çarpan kullandıklarım bunlar.Başka şeylerde var.
Yakıt tütetim değerleride okuyor birşeyler yazıyor ama ben hiç kıyaslamadım doğrumu değilmi diye fakat obd den head up display kullanan arkadaşım var yakıt tüketimi değerleri gördüğünü söylüyor eğer öyleyse elm de göstericektir.Açıkcası Piskoloji bozacağı için hiç görmek istemedim :D
Serkan_UR
30-12-2015, 13:11
Edit:Sayfa Hatası Çift Post
PiscocuK
30-12-2015, 13:17
Elm327 wifi androidde kullanıyorum Torque le beraber
rx8 de torque de değer okunan gördüğüm kullandığım parametreler
Hız
GPS Hız
Devir
AFR
Cataliyst temp
Su sıcaklığı
Dış hava sıcaklığı
IAT yani hava filtresinin aldığı hava sıcaklığı
Voltaj
Engine Load
Yakıt Durumu yüzdesel
Arıza Okuma Silme
EN Çok gözüme çarpan kullandıklarım bunlar.Başka şeylerde var.
Yakıt tütetim değerleride okuyor birşeyler yazıyor ama ben hiç kıyaslamadım doğrumu değilmi diye fakat obd den head up display kullanan arkadaşım var yakıt tüketimi değerleri gördüğünü söylüyor eğer öyleyse elm de göstericektir.Açıkcası Piskoloji bozacağı için hiç görmek istemedim :D
MCS R53 de anlıkta 40 ları gördüm şuan A4 quattro var 60 ları görüyorum bunu da çok merak ettim açıkcası :) görmek isterim şu karlar ortadan kalksın da bende denemelere başlim
Emre, kesinlikle al hem faydalı hem de eğlenceli
bence en güzeli dandik bir android tablet alıp araca koymak :)
bu benim aracımda takip ettiğim değerler
http://s6.postimg.org/joj9zdd5d/torque_2015_12_24_08_45_09_intercooler_ile_rolan.j pg
bu da sana bahsettiğim en güzel yöntem :D
http://i.hizliresim.com/B6A7dg.jpg (http://hizliresim.com/B6A7dg)
PiscocuK
30-12-2015, 19:44
Ooooooo sekillll :)
Tablet var alalim ozaman kullaniminda sen yardimci olursun ozaman bana Ali :)
tabi ki çok kolay, kurulum yapacağın zaman haber ver whatsapp tan ekran görüntülerini atarım ayarları daha kolay yaparsın
ancak sadece torque yükleyerek beni geçemezsin sana daha çokkkk torque lazım :D
PiscocuK
30-12-2015, 20:03
Sevgili dostum sicak cikolatan herzaman hazir.Sen her seferinde de beni gec gönüller bir olsun :) yazin gtr almayi dusunuyorum görüsürüz :)
Sevgili dostum sicak cikolatan herzaman hazir.Sen her seferinde de beni gec gönüller bir olsun :) yazin gtr almayi dusunuyorum görüsürüz :)
büyük gün yarın. saat 00.00 da milli piyango çekilişi var :)
yarın akşam görüşürüz :hoo:
dragstar
30-12-2015, 21:56
ben arabada eski android telefon tutuyorum. Ne zaman gerekse takıp bakıyorum. iphone için olanıda olsa güzel olucaktı
darkmoon
30-12-2015, 22:47
hud için ekstra obd bilgisine ihtiyaç yok hud programları genelde gps üstünden direk hızını gösteriyor..
Hediye olarak gelmiş kullanılmayan android tableti arabaya koydum bende. Torque ile kullanıyorum, elm cihazını da on/off düğmeli aldım. Şanzıman sıcaklığını da gösteriyor benim araba ama keşke yağ sıcaklığı da olsaydı :)
PiscocuK
31-12-2015, 11:36
bu ürün açma kapama özelliği olan bir ürünmü kullanan varmı acaba.Üzerinde bir on off tuşu var ama bluetooth için mi onu anlamadım
http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-V1-5-Bluetooth-OBD-II-OBD2-Car-Auto-Diagnostic-Scanner-Tool-Adapter-/262070108195?hash=item3d04988023:g:JikAAOSwWnFWCfM u&item=262070108195&vxp=mtr
bu ürün açma kapama özelliği olan bir ürünmü kullanan varmı acaba.Üzerinde bir on off tuşu var ama bluetooth için mi onu anlamadım
http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-V1-5-Bluetooth-OBD-II-OBD2-Car-Auto-Diagnostic-Scanner-Tool-Adapter-/262070108195?hash=item3d04988023:g:JikAAOSwWnFWCfM u&item=262070108195&vxp=mtr
Bu benim kullandığım ELM
On-off olmasi da cok işe yarıyor.
Ben de bunu kullanıyorum hatta sanırım bu satıcıdan almış olabilirim.
Arkadaşım aliexpress'ten aldı kargo ücretsiz diye 9 dolar mı ne vermişti :D
PiscocuK
31-12-2015, 12:36
teşekkürler
siparişi verdim 15 ocak bekleniyor :D
tekrar konu açmak istemedim iphone ile kullanabileceğimiz ücretsiz bir program yok mudur ya cihazı aldık ama program bulamadık önerisi olan ?
kangomania
06-01-2016, 17:55
Yol bilgisayari olmayan bir araçta anlık ve ortalama yakıt verisi alabilir miyiz acaba bu programla.
eski arabamda dashcommand ve torquepro kullandım anlık yakıt vb. verileri tam olarak ayarlayamadım ama geri kalan herşeyi görebiliyosunuz ve arıza kaydını ve arızaları görebiliyosunuz
http://i.hizliresim.com/m1LLVy.jpg (http://hizliresim.com/m1LLVy)
Arkadaşlar sürekli araçta takılı kalsa problem olurmu bendeki elm 327 on off yok
Arkadaşlar sürekli araçta takılı kalsa problem olurmu bendeki elm 327 on off yok
Benim bildiğim takılı kaldığı zaman akuden yiyor hocam. On/ off muhabbeti bu yüzden var.
Teşekkür ederim başka bir sakıncası varmı acaba söküp takmak sıkıntı oluyor ondan soruyorum
W211 e200 kompresöre uygun obd kullanan var mı? Varsa hangi değerleri görebiliyoruz ve hata okuyup silebiliyor mu?
huseyinturk
08-01-2016, 15:36
Avrupa yakasında elden elm 127 odb2 cihaz alabileceğim bir yer varmı? Aksesuarcılardamı satılıyor bu cihaz?
tekrar konu açmak istemedim iphone ile kullanabileceğimiz ücretsiz bir program yok mudur ya cihazı aldık ama program bulamadık önerisi olan ?
Halen günceldir iphone icin ücretsiz hangi app önerirler kullananlar?
Yap sıcaklığını göremiyorum . Nerden görebilirim torque Pro yüklü
Konu hort olucak ama elm327 alıp torque programıyla bobinlerin ne değerde ateşleme yapıp yapmadığını görebilir miyiz ?
mikelazi
03-01-2017, 18:12
Konu hort olucak ama elm327 alıp torque programıyla bobinlerin ne değerde ateşleme yapıp yapmadığını görebilir miyiz ?
sanmıyorum
mikelazi
03-01-2017, 18:15
yakıt muhabbetinede güvenmeyin ona göre tahmini yapıyor.
her araçta farklı verileri gösterebilir.aracın sensörlerine baglı
3 senedir kullanıyorum,çok faydalı
Geçen serviste makineye bağlandığı zaman görmüştümde ateşleme 1-2-3-4 diye gösteriyordu
Absinthe.
03-01-2017, 20:17
Elm327 beyinin protokolleri dahilinde görmemize izin verdiği bazı bilgileri gösterebiliyor. Örneğin; benim aracım da Opel MDI cihazı ile bilgisayarda görebildiğim DPF durumunu elm327 cihazım ile ios'un ücretli obd fusion programı ile göremiyorum.
Elm327 beyinin protokolleri dahilinde görmemize izin verdiği bazı bilgileri gösterebiliyor. Örneğin; benim aracım da Opel MDI cihazı ile bilgisayarda görebildiğim DPF durumunu elm327 cihazım ile ios'un ücretli obd fusion programı ile göremiyorum.
Umarım aracın beyni bir şeylere müsade ediyordur :)
Burak Demirci
01-02-2017, 22:07
kullananlar bılır 96 vti için kullanan varmı değerleri gösteriyormu bazı araçlarda okumuyormuş hiçbirşeyi bende dusunuyorumda almayı .
t-jet ali
10-06-2017, 12:29
Torque dan boost göstergesi indirdik , kurcalarken yüksek değer uyarısından 17 psi ayarladik ve araç 17 PSİ de kaldi.Eski haline getirince düzeldi.
Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
silent furious
11-06-2017, 13:55
Arkadaşlar bende civic vtı var 96 model , abimde 2014 leon fr var . Elm 327 cihaz almayı düşünüyorum lazım olduğunda ikisine de bağlamak için hangi cihaz daha verimli torgue programı indirip evde kullanmadığım tabletle kullanmayı düşünüyorum . Ufak mavi elm327 ler var onlar iş görür mü ? Aşağıdaki örnek linkler içinde hangisi daha kullanışlıdır ? ECU nun müsade ettiği kadarı ile hepsi aynı değerleri mi gösterir?
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-obd-ii-elm327-arac-ariza-tespit-cihazi-bluetooth-431588853/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-elm327-wifi-1.5-vers-ariza-tespit-cihazi-obd2-442249534/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-elm-327-arac-ariza-tespit-cihazi-elm327-on-off-acma-kapama-436843173/detay)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-arac-ariza-tespit-silme-cihazi-elm327-turkce-409006555/detay)