PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalorifer Rezistansı (kalorifer motor direnci)

MehmetOrkun
04-01-2016, 09:49
Konuyu nereye açayım bilemedim, yanlış yerde ise yönetici arkadaşlar taşırsa sevinirim.

Arkadaşlar dün 2006 corollamızın kaloriferi çalışmadı sadece 4. seviye çalışıyor.

Abimle sigortaları, anahtarı ve kalorifere giren kabloları tek tek kontrol ettik şase ve güç geliyor arada ki röle de tık tık ediyor çalışıyor. En son kalorifer fanına giren aşağıdaki parçayı söktük ve ucundaki (direnç,diyot,sigorta gibi birşeye benzeyen :) ) parça çalışmadığını anladık ayaklardan kısa devre verdiğimizde tüm seviye güzelce çalıştı. Bizde şimdilik kısa devre yaptırarak çalıştırıyoruz. Acil bir şekilde bu parçayı bulup geri takmamız gerekiyor tesisata zarar vermemek için. Bilen birisi var mı ? veya muadil olarak ne takılabilir. Son soru bu parça nedir ?.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=dlattach;topic=71357.0;attach=401 12;image

EREN34
04-01-2016, 09:52
Arızalı parça tespiti gibi adını da soğru tespit etmişsiniz :)

Toyota yedek parça satıcılarında Kalorifer rezistansı diyerek o parçayı satın alıp değiştirebilirsiniz.

MehmetOrkun
04-01-2016, 10:09
Eren abi parçayı tamir etmek istiyorum boşuna masraf olmasın diye :). Bu ucundaki parça nedir anlamış değilim, biriside ısı direnci diyor buzdolabı tamircisinde bulabilirsin dedi oraya da bakacağım.

Maxi
04-01-2016, 10:13
üzerindeki değer okunuyormu?

EREN34
04-01-2016, 10:14
Benzer malzeme bulursunda sağlamındaki ohmajın ne olduğunu bilmeden o işe girişmen pek sağlıklı olmayabilir. Parça pahalı bir parça değil. Toyota özel tarife uyguluoyrsa o ayrı tabi :)

MehmetOrkun
04-01-2016, 10:20
üzerindeki değer okunuyormu?

172KR1
54301 veya 51301

2 satır yazı yazıyor bu şekilde. Eğer istersen orjinal fotoğrafınıda koyabilirim abicim

Benzer malzeme bulursunda sağlamındaki ohmajın ne olduğunu bilmeden o işe girişmen pek sağlıklı olmayabilir. Parça pahalı bir parça değil. Toyota özel tarife uyguluoyrsa o ayrı tabi :)

Aynı değeri bulmak için uğraşıyorum :) olmazsa alacağım zaten mecburen.

34btr1907
04-01-2016, 10:35
elektrıkcı halleder 5 dk işi var o tamirin

mega
04-01-2016, 10:36
Çevrenizde elektronik parça satan biryer var ise 170-180 derecelik termal sigorta diye isterseniz verirler. 1 TL lik basit bir sigorta uzun süreli çalıştırmalarda bozuluyor genelde iki ayrı polo da değiştirmiştim aynı parçayı.

MehmetOrkun
04-01-2016, 10:37
elektrıkcı halleder 5 dk işi var o tamirin

Abicim düzce de usta bulmak zor, adamlar bu nedir diye bakıyor anlamıyorlar. Ben bu ürünün ne olduğunu bulabilirsem kendim lehimleyeceğim.

MehmetOrkun
04-01-2016, 10:43
Çevrenizde elektronik parça satan biryer var ise 170-180 derecelik termal sigorta diye isterseniz verirler. 1 TL lik basit bir sigorta uzun süreli çalıştırmalarda bozuluyor genelde iki ayrı polo da değiştirmiştim aynı parçayı.

Dediğin gibiymiş:) ve tam adı TERMİSTÖR SİGORTA mış. Bizim arabalara 170 derece yeterlimi acaba amper işlemi de varmı ?

170 derecelik termistör sigorta arayacağım şimdi.

Benim numalalar
172KR1
54301 veya 51301

Bunun açılımı nedir acaba ?

mega
04-01-2016, 11:07
Dediğin gibiymiş:) ve tam adı TERMİSTÖR SİGORTA mış. Bizim arabalara 170 derece yeterlimi acaba amper işlemi de varmı ?

170 derecelik termistör sigorta arayacağım şimdi.

Benim numalalar
172KR1
54301 veya 51301

Bunun açılımı nedir acaba ?

Tahminimce başındaki koda göre 172 derecelik fakat 180 yada 200 e kadar takılabilir sorun olmaz çünkü dediğim gibi ordaki dirençleri fazla ısınmaktan korumak için koyulmuş bir sigorta.

MehmetOrkun
04-01-2016, 16:19
Mega teşekkür ederim :), artık bunun üzerine araştırma yapayım inşallah düzce de bulurum.

pcvirus
04-01-2016, 20:34
hondalarda o dedigin parcayi biliyorum bobin gibi oluyor kalorifer motorunun bulundugu haznede siyah 4 pinli bir parca toyotada da farkli olacagini sanmam kocaeline gelirsen yardimci olurum

SNCKTR
04-01-2016, 21:12
bende cok ugrasmıstım musterı aracları ıle buyuk elektrık elektronık satan yerlerde vardır dırenc kendın lehımle degıstırebılırsın sakın kalın tel koyup helımleme tesısatta yanmalar olur arac bıle yanabılır elektrık yangını cok kotu bırsey yada sıfırını al

MehmetOrkun
05-01-2016, 07:23
hondalarda o dedigin parcayi biliyorum bobin gibi oluyor kalorifer motorunun bulundugu haznede siyah 4 pinli bir parca toyotada da farkli olacagini sanmam kocaeline gelirsen yardimci olurum

Teşekkür ederim abicim oraya gelme şansım yok, kaç derecelik takmalıyım sizce ?

bende cok ugrasmıstım musterı aracları ıle buyuk elektrık elektronık satan yerlerde vardır dırenc kendın lehımle degıstırebılırsın sakın kalın tel koyup helımleme tesısatta yanmalar olur arac bıle yanabılır elektrık yangını cok kotu bırsey yada sıfırını al
Direnç değilmiş bu termik sigortaymış, ama kaç derece onu bilmiyorum.